לכל המתקבלים לירושלים - מעונות.

יוסי n

New member
לכל המתקבלים לירושלים - מעונות.

ביום רביעי האחרון, כשעודכנה באתר הודעת ה'קבלה', התקשרתי למשרדי המעונות בי-ם. דיברתי עם בחורה מאד נחמדה, והסברתי לה שאני קצת מודאג שכן הגרלות המעונות כבר החלו בחודש מאי, ואילו אני (ועוד רבים כמוני, שהתקבלו לרפואה ורק עכשיו יכולים להגיש שובר בקשה) יכול להגיש את בקשתי רק עכשיו. הסברתי לה שאני חושש שכתוצאה מהתנהלות זו של האוניברסיטה אני עלול למצוא את עצמי ללא מקום פנוי במעונות בקריית יובל (גואטמלה, או שטרן), שלא באשמתי ולא בשליטתי. היא הרגיעה אותי, והסבירה לי במפורש שהאוניברסיטה מודעת לכך שמועמדי רפואה מקבלים תשובה אחרונים לעומת שאר המועמדים, ולכן שומרת עבורם מכסת מקומות ע"מ שלא ייפגעו. נרגעתי. הבוקר, התקשרתי שוב למשרדי המעונות כדי לשאול האם נשלחו אליי כבר הטפסים להגשת הבקשה למעונות. או אז, התברר לי, שהמעונות היחידים שנותרו בהם מקומות כרגע הם מעונות 'הר הצופים', או ליתר דיוק - כפר הסטודנטים. מיותר לציין שלא אהבתי את החדשות, ולאחר שיחה די ארוכה עם מנהל המעונות התברר שאכן כך הדבר, וש(כנראה)היתה אי-הבנה ביני ובין הבחורה שדיברתי איתה, והאוניברסיטה לא התחייבה לשמור מקום, למועמדי רפואה, במעון ספציפי (היינו, קריית יובל). אציין, שהוא הבטיח לעשות כל שביכולתו ע"מ למלא את בקשתם של כל הסטודנטים ("אף אחד לא יישאר ללא מעון..."). המצב החדש מהווה בעיה מבחינתי, הן משום שכפר הסטודנטים מרוחק 20 דקות מגבעת-רם, ו-40 (!) דקות מעין-כרם. מעבר לכך, הפער בין עלות המעונות בכפר הסטודנטים לזו של המעונות בקריית יובל עולה על 400 ש"ח. הייתי מעוניין לשמוע ממועמדים אחרים שמתכוונים ללמוד בבירה מה נאמר להם, במידה ויידברו עם משרדי המעונות. האם אכן כך הם הדברים? עבורי, לפחות, זה קצת טורף את הקלפים.

ninjastep

New member
מה???

אני עדיין בהלם מהעובדה שהתקבלתי, כך שלא חשבתי על מגורים בירושלים. אני עוד צריך להחליט אם אני הולך על מעונות או שמא אשכור דירה, אבל אין כל ספק שאם המידע שלך נכון, אופציית המעונות יורדת כמעט אוטומטית וזה לא הוגן מצד האוניברסיטה. אני ארים טלפון היום או מחר (אני גר בקריות, כך שזה קצת בעייתי בשבילי בימים האחרונים) ואברר בדיוק מה קורה עם המעונות. בכל מקרה, אתה לא חושב על דירה?

יוסי n

New member
בשלב הזה, לא.

נראה לי שיש פן חיובי במגורים במעונות בשנה ראשונה. אתה מכיר יותר אנשים, גר איתם, לומד איתם, לומד להכיר אותם. זה תורם לגיבוש ולקירבה. אח"כ, בסוף שנה א', כשכבר מצאת לך השניים-שלושה חברים הקרובים שלך, אתה יכול לשקול להשכיר איתם דירה. יחד עם זאת, אם אכן כפר הסטודנטים יהיה אופציית המעונות היחידה, המשוואה משתנה. אז, ייתכן שאשקול שכירת דירה, שכן הפער במחיר כבר לא כ"כ משמעותי. בהצלחה.

lernery

New member
אל תדאג

הנהלת המעונות אוהבת לא להתחייב לכלום ולקשקש בשכל רוב הזמן. בפועל, קודם כל אף אחד לא לוקח את המעונות בקרית יובל (גוואטמלה + שטרן) חוץ מאשר מי שלומד בעין כרם (שמעתי פעם על איזה אחד-שניים מגבעת רם שגרו שם.. אבל זה ממש נדיר). המעונות האלה נוחים וטובים רק בשביל אנשי עין כרם ו*בעיקר* בשביל מי שהוא שנה א' שם וצריך לתמרן בין שני הקמפוסים. לכל המעונות יש את ההנהלה שהתקשרת אליה, והם לא נחמדים, ויש בכל מקום בן אדם אחראי על המעונות. בקרית יובל האחראית היא רוזה - והטלפון של רוזה הוא - 026411731. תתקשר אליה, תירשם כמובן למעונות (מקסימום תבזבז 100 שקל.. ככה זה בהדסה, אין מה לעשות), ותקווה לטוב. רוב הסיכויים הם שכן תקבל את גווטאמלה. אני באופן אישי בשנה שעברה נרשמתי יום אחד לפני שנסגרה ההרשמה למעונות (המאוחרת, של הרפואנים..) וכן קיבלתי את גווטאמאלה. אגב, היא במשרד רק עד 12 או משהו כזה. ושוב, הבחורה מההנהלה של המעונות מאוד לא נחמדה בלשון המעטה, אין טעם שתבזבז את הזמן שלך בלהתווכח איתה..

יוסי n

New member
אני מאד מקווה שאתה צודק, למרות...

שממה ששמעתי היום ממנהל המעונות (חופי שמו, אם איני טועה. אתה בטח מכיר אותו), נראה לי שיש סיבה לדאגה. הוא טוען שהמעונות בגואטמלה מלאים ולא נותרו שם מקומות. מעבר לכך, הוא טוען שמעונות שטרן כנראה ייסגרו בשנה הבאה ואז המצב יהיה דחוק עוד יותר. ניסיתי להסביר לו שלדעתי ההיגיון אומר שיש לייעד את המעונות בקריית יובל לתלמידי רפואה, רפו"ש, רוקחות וכו', שכן הם לומדים בעין כרם ובגבעת-רם והמגורים שם יכולים להיות נוחים להם. כמו כן, לתלמידים שלומדים בהר הצופים יש לייעד את המעונות שם. הוא לא התרשם במיוחד. אישית, קיבלתי רושם שאכן המעונות היחידים שבאים בחשבון כרגע הם אלו שבהר הצופים. הוא אמנם הבטיח להשתדל, וטען שאכן יש סיכוי שבסוף אקבל את המעונות בקריית יובל, אך הוא לא מוכן להתחייב לכלום וכמועמד שמגיע מאזור המרכז, לא מתאים לי כלל להיות תלוש באוויר, רק כדי לגלות שבסוף אכן הושמתי בהר הצופים. מעבר לכך, יש לי תחושה שישנו כאן ניסיון לנתב סטודנטים לעבר כפר הסטודנטים, ע"מ להחזיר את ההשקעה בפרוייקט. המעונות שם אולי מושקעים ונוחים יותר, אך הפער במחיר הוא עצום (כמעט פי 2). לא נראה לי לעניין להציג את המעונות האלו כברירה היחידה, נוכח המחיר הגבוה בהם. בכל אופן, אני מקווה שאתה צודק. מחר אדבר עם רוזה. מקווה לשמוע ממנה דברים יותר משמחים.

lernery

New member
לא דיברתי מעולם עם מנהל המעונות

אבל בכל מקרה יש גם הרבה פעמים מקומות שמתפנים, אצלנו עזבו כמה אנשים .. וחוץ מזה, אתה דתי, לא? אז דירות דתיים גם כן נוטות לא להיות מלאות (אלא אם כן זה בדיוק מתחלק ב-6 מספר הדתיים שנרשמו..)

lernery

New member
אני לא הסקתי, אבל היה נדמה לי שאולי

התבטאת פעם בצורה כזאת, אני לא בטוח.. אני טועה?

יוסי n

New member
אכן. בעוונותיי הרבים, אינני דתי.

ייתכן שאתה מבלבל אותי עם מישהו אחר. לא נורא.

FrezieGrant

New member
השעות של רוזה במשרד ועוד

רוזה נמצאת 8 עד 10 ואז 12 עד 14, ויש פקיד תורן 19 עד 24. לגבי מעונות הר הצופים- זה ממש מוזר, אני ביקשתי שנה שעברה גבעת רם (טיפשי, אני יודעת) וקיבלתי גואטמלה. ולא נראה לי שיסגרו מעונות שטרן, חברה שלי קיבלה מעונות שם לשנה הבאה. אם בכל זאת תוקעים אותך בכפר הסטודנטים- תוותר! אתה יכול למצוא חדר בדירה עם שותפים באותו מחיר ואפילו פחות, יש מצב אפילו שתמצא בקרית יובל, קרוב למעונות, כך שיהיה לך גם את יתרון הלמידה עם חברים. השנה אחד מהחברה שלנו שכר דירה עם שותפות בבניין השכן לבנייני המעונות, אבל זה כבר ממש מזל.

יוסי n

New member
דיברתי עם רוזה. תשובתה:

א. תלמידים שקיבלו מעונות בקריית יובל צריכים לשלם את המקדמה בימים הקרובים. אם לא ישלמו, מכל סיבה שהיא, ייצאו מהמעגל ומקומותיהם יתפנו לטובת מועמדים אחרים. הבעיה היא, שגם במקרה זה, היות ומדובר בהגרלה, אין שום ערבות שאגריל אחד מהמקומות האלו. ב. האוניברסיטה מתחייבת לדאוג למעון. היא לא מתחייבת לאיזה מעון. מה שכן, את כפר הסטודנטים לא ניתן לכפות על מועמדים, ולכן אם יוצע לי כפר הסטודנטים ואסרב, תהיה האונ' חייבת למצוא לי מקום - כנראה בהר הצופים (אידלסון). ג. אין שום אפשרות (שוב, היות ומדובר בהגרלה) להבטיח למועמד כזה או אחר מעון ספציפי. לסיכום, שום דבר החלטי או בטוח. עדיין אותה אי-ודאות.

Regina Phalange

New member
תוצאות הטיול להר הצופים:

הייתי שם היום, ביקשתי חדר בבוסטון, ובסופו של דבר קיבלתי את ההפניה המיוחלת לשם. אני רק צריכה לשלוח פקס לאחראי שם והוא יצטרך להקצות לי חדר. שאלתי את האחראית בהר הצופים (אחראית? מזכירה? היא נראתה כאילו היא יודעת משהו) מה יקרה אם לא יהיה לי חדר, והיא אמרה שאין דבר כזה ברגע שהיא נתנה לי הפניה לשם. אני לא לגמרי בטוחה שזה נכון- היא התעקשה בהתחלה שהתפוסה מלאה, ואם היא מלאה, איך ימצאו עוד מקום? אבל אלה הדברים שלה. אולי אם תיסע לשם, יוכלו לסדר משהו בגואטמלה... מה שכן, היא פלטה משהו על זה שהיא "תקצה לי מקום כי אני ____" (לא סיימה את המשפט), יש מצב שזה בגלל שאני עתודאית. לא בטוח, אבל זה הדבר היחיד שמבדיל אותי מכל סטודנט אחר...

יוסי n

New member
את זוכרת במקרה את שמה?

דיברתי היום, שוב, עם בחורה בשם סיוון ממשרדי המעונות, והתשובה לא השתנתה. המעון היחיד הבא בחשבון כרגע הוא כפר הסטודנטים. כל השאר בתפוסה מלאה. ואם זה לא מספיק, אז לשאלתי מה יקרה אם לא אוכל או לא ארצה להתגורר בכפר הסטונדטים (מפאת מיקום, מחיר וכו') תשובתה היתה: "אתה לא חייב לקחת מעון. אנחנו מציעים לך, אם אתה לא רוצה - אתה לא חייב". בקיצור - זבש"ך (והיחס הזה ממש מתחיל להימאס). אם אני מבין נכון את דברייך, כשהגעת אמרו לך שאין שום מקום פנוי, אולם לאחר שהפעלת לחץ לפתע התפנה מקום? או שאולי זה לא כך? ספרי איך זה היה. אני מתכנן לקפוץ לשם ביום ראשון כניסיון אחרון לצאת עם משהו ודאי ביד. אם הבנתי נכון והימצאותך שם עזרה לקידום האינטרס שלך, אולי זה יהיה נכון גם במקרה שלי. מצד שני, את מתחילה שנה ב' ואני א'. אולי זה משפיע. וגם היותך אקדמאית. בקיצור, מה דעתך?

Regina Phalange

New member
לא שאלתי איך קוראים לה...

קודם כל- כפר הסטודנטים נמצא ליד הר הצופים לפי מה שאני יודעת, שזה בדיוק בחצי השני של ירושלים, שזה כמעט כמו לנסוע להדסה מהמרכז... מאוד מאוד לא שווה לגור שם, למרות כל ההטבות (יש שם הרבה דברים מגניבים שאין במעונות אחרים). הגישה של הבחורה הזו קצת מפתיעה, לא נתקלתי ביחס כל כך לא יפה בעצמי. אני חושבת שבכל מקרה, לא יזיק לך לנסוע לשם. זה יכול רק לעזור. תיסע, תבקש יפה, אח"כ תרים את הקול, תגיד שלאחרים הקצו מקום עד שהיא תישבר. כשאני הגעתי, אמרו לי שאין מקום פנוי, היא אפילו הראתה לי את הרשימות כדי להוכיח כשתפוסה אכן מלאה. אבל, בלי יותר מדי לחץ מצדי (אולי רק מבט מאוכזב אחד) היא פתאום אמרה שהיא תסדר משהו. כבר הייתי מוכנה לגור בהר הצופים, למען האמת, לפני שהיא פתאום שינתה את דעתה... יכול מאוד להיות שיש לשנה ולעתודה השפעה על ההחלטה הזו, אבל גם אם זה כך- עדיין לא יזיק לך לנסוע לשם ולשאול אותה פנים אל פנים. בנוסף, יכול להיות שעד אז יהיו ביטולים. אגב, הייתי מאוד מציעה לך לנסוע מחר, אם יש לך אפשרות. כמה שיותר מוקדם- הסיכוי שלך יותר טוב.

al3n2a2

New member
הודעות קבלה החלו להגיע ב10.7.

הודעות קבלה החלו להגיע ב10.7 אחה"צ. בכל יום קבוצת אנשים נוספת תקבל הודעה. כך אמור באוניברסיטה העברית ...

Carla12

New member
למישהו מכם יש מושג אולי..

בקשר למעונות בירושלים , נרשמתי לרוקחות בעדיפות שלישית והתקבלתי ועדיין בהמתנה בקשר לרפואה ורפואת שיניים . אז בקשר לרוקחות , שלחו לי שובר תשלום בסך של 1100 ש"ח וציינו שם שאני אגור (אם אלמד רוקחות כמובן ) במעונות גואטמלה. הבעיה היא שאני לא יודעת מה יקרה עם ירושלים בקשר לרפואה ואם בכלל אתקבל שם , אז במקרה ולא אשלם את המקדמה הזו למעונות אני מתארת לעצמי שבזה אני מפספסת מקום במעונות . השאלה שלי - אם אתקבל לרפואה בעברית (אמן!) , תהיה לי עוד הזדמנות לגור במעונות ? או שאפשר לשלם את המקדמה של המעונות בינתיים ולקבל אותה בהחזר אם לא ארצה ללמוד שם ? (אני לא אתן להם 1100 ש"ח סתם ככה ) .

Dr casper

New member
תראה...

אני לא הייתי לוקח את מה שאומרים לך שם כנכון מוחלט. כידוע לך (או שלא), התנהל לאחרונה מאבק קטן בין הסטודנטים הירושלמים והאוניברסיטה, בגלל החלטת האוניברסיטה להעלות את מחירי המעונות שנה הבאה ב-20%. בסוף המאבק האוניברסיטה התפשרה על העלאה של 2%, אבל מה שאגודת הסטודנטים "חשפה" במהלך המאבק הוא שהסיבה העיקרית להעלאת שכר המעונות היא שהאוניברסיטה התחייבה לקבלן (שבנה את המעונות החדשים) שהם ימולאו עד שנה הבאה, ואם לא - היא תשלם את ההפרש (על המעונות שיישארו ריקים). וכשראו בהנהלה שאין הרבה ביקוש למעונות החדשים (בעיקר בגלל המחיר הגבוה שם), היא החליטה להעלות את השכר בכל המעונות, כדי לממן את תשלומי הפער לקבלן. מה שאני מנסה להגיד זה שנשמע לי ממש לא הגיוני שלא נשאר מקום בקרית יובל, במיוחד לסטודנטים שאמורים ללמוד בקמפוס עין כרם; ולכן אני הייתי חושד שהאוניברסיטה עדיין מנסה למלא בכוח את המעונות החדשים, כדי להקטין את ההפסד שהיא תצטרך לשלם לקבלן. לסיכום, אין לי מושג איך יוצאים מהבוץ הזה, אבל נראה לי שהטיפ הטוב ביותר עכשיו הוא להמשיך להילחם על מקום בקרית יובל.

למעלה