לכל המתקבלים לירושלים - מעונות.

lernery

New member
העיקר שתזכור שתמיד אפשר להסתדר

וגם בלי הרבה מאמץ. אם זה היה סמסטר ב' או שנה ב' זה היה משהו אחר לגמרי, אבל בחודש הראשון של סמסטר א' שנה א' זאת לא בעיה להסתדר ב-כ-ל-ל.

Regina Phalange

New member
תיקון קטן

אם אתה לוקח את הקורס של אתיקה ברפואה בדגש על יהדות, שהוא מאוד קליל ודי מומלץ- יש חובת נוכחות ועוד איך. וגם לדעתי עדיף להיפטר מ-2 נקודות הזכות האלה בסמסטר הראשון, שהוא הרבה יותר קל מהשני

lernery

New member
להיפך, אני אומר שעדיף את רפואה

ביהדות של סמסטר ב'. הממוצע היה הרבה יותר גבוה..

Regina Phalange

New member
יותר מ-90? אוקיי...

בכל מקרה, אם אין דירה אז באמת עדיף לא להיתקע עם הקורס הזה. אגב, 17% נכשלים זה נחשב נורמלי? (השאלה כמובן לא מתייחסת לקורסי הבחירה
)

lernery

New member
עוד לא ראית סטטיסטיקות של מדעי

הרפואה, יש אולי 25 אחוז נכשלים.. אבל כן אני מניח שזה נורמלי אחרי מועד א' במבחני הדסה... הממוצע שנה שעברה היה נמוך יותר

Regina Phalange

New member
בביולוגיה של התא היו 20%

נכשלים... נראה לי פתאום נורא מתאים ללמוד לצלילי ה- soundtrack של "requiem for a dream"

in god we trust

New member
טוב תראה

האמת שגם אני בונה כרגע על מעונות - היתה לי עדיפות שנייה ולכן קיבלתי מעונות בהר-הצופים מה שכמובן לא עוזר לי. ביקשתי כמובן העברה (בטעות ביקשתי לבוסטון ולא לגוואטמלה ) אבל בכל מיקרה כשאני דיברתי איתם זה לא היה נשמע כל-כך נורא ודי היה נראה שהם יסדרו את העניין. העניין של תשלום המקדמה 1100 שח עד ל-23 ליולי הוא באמת בעייתי ולא ברור לי האם אפשר לקבל את הכסף בחזרה במקרה של ביטול למרות שנראה הגיוני שלפחות את רובו הם יחזירו. ליתר דיוק ולאחר עיון בתקנון- עד סוף אוגוסט החזר מלא. עד סוף ספטמבר חצי הסכום ולאחר מיכן אין כל החזר. ד"א ל lernery : לגבי הצורך בנוכחות בשיעורים , אתה מדבר מניסיון אישי? ולגבי השעות ממה שאני ראיתי בלו"ז של השנה שיעורי פיזיקה התחילו דוקא ב- 10 וכימיה ב-8 נקווה שענייו המעונות יסתדר זריז לכולנו.

יוסי n

New member
מקדמה 1100 ש"ח? אתה מתכוון ל...

מקדמת התשלום ע"מ לממש את הקבלה? אני מחזיק בשובר תשלום מקדמתי ע"ס 2850 ש"ח. או שאולי אתה מתכוון למקדמת מעונות?

יוסי n

New member
עוד לא הגעתי לשלב הזה...

אפילו טופס בקשה עוד לא הספיקו לשלוח לי. בטח יגיע מחר-מחרתיים. בכל אופן, נראה איך יתפתחו הדברים. בהצלחה.

lernery

New member
כמה דברים

לגבי השיעורים - כן, הייתי באופן אישי. יכול להיות ששינו את השעות של פיזיקה, או אפילו שאני לא זוכר טוב. והכל תלוי גם ביכולת הלמידה העצמית, בבגרות שלך ובכמה הנושא מפחיד אותך.. בכל מקרה את ה-1100 שקל אתה צריך לשלם רק *אחרי* שאתה יודע איפה שובצת. אני לא ממליץ לך לשלם את הכסף הזה בשביל מעונות בהר הצופים.

in god we trust

New member
הקטע הוא

שהם אמרו שהם יענו לבקשת המעבר שלי עד ה 15 לאוג והתשלום צריך להיות עד ה- 23 ליולי. חוץ מזה שעכשיו אני רוצה לשנות לגוואטמלה אחרי שביקשתי בטעות בוסטון אחרי שנתנו לי הר הצופים ואני חושש שזה יעשה להם יותר מידי בלגן כל הבקשות שלי ואני אדפק מיזה. ואני שאלתי האם אתה בעצמך לא היית בשיעורים שאמרת שאפשר לא להיות בהם בהנחה שאני לגמרי לא "מפחד" וכל שאר התנאים. מיזה שאמרת שאתה "היית" אני מניח שהתכוונת שאתה אכן החסרת מהשיעורים.

lernery

New member
החסרתי הרבה מאוד שיעורים

ובסמסטר האחרון לא הייתי באף שיעור (זה במסגרת ניסוי שאני עושה). במקצועות שלא חייבים ממש *להבין* בהם, כמו ביולוגיה שרק צריך לדעת פחות או יותר, ממש, אבל ממש, אין טעם להיות בשיעור אם זה לא מסתדר לך. תמיד כדאי להגיע להרצאות כדי לדעת טוב יותר ובכלל לדעת איך המרצים שלך נראים, מצד שני. בסמסטר א', עם זאת, היה לי ידע מראש "מהבית", אז זאת לא חכמה שלא הייתי כמעט בפיזיקה..

ביש5

New member
מעונות ירושלים

יש לי שאלה מה יותר עדיף מעונות גואטימלה או מעונות שטרן?

למעלה