לכל המתקבלים לירושלים - מעונות.

רעם69

New member
מישהו יכול לעשות

סדר במעונות בירושלים? אני מבין שקריית יובל מומלץ לשנה א' ומדובר בגואטמלה או שטרן. אני מבין שהר הצופים ובשמו השני כפר הסטודנטים הוא אפשרות לא מומלצת. אני אשמח להבין מה זה בוסטון ומה האפשרויות האחרות למגורים(כולל שמות...) אני אשמח לדעת מהו תאריך התחלת הלימודים בירושלים... תודה

I like Mike

New member
מעונות בוסטון

למה אף אחד לא מדבר על מעונות בוסטון? למיטב הבנתי, חצי מהלימודים בשנה א' הם בעין כרם וחצי בקרית רם. אני מבינה שקרית היובל היא באמצע בין שני מקומות הלימוד, אבל אם אין אפשרות ללמוד בקרית היובל, לא עדיף בעין כרם (מאשר בהר הצופים או בכפר הסטודנטים)? חוץ מזה, הסיכויים לא גבוהים יותר לקבל את מעונות עין כרם אם אתה לומד רפואה? כלומר, הם לא שמורים לתלמידי רפואה, רוקחות וכו'?

FrezieGrant

New member
סדר במעונות בירושלים

אז ככה: בהר הצופים יש 3 אתרי מעונות שונים: *רזניק- חדרים ל -2 אנשים, מקלחת/מטבח במסדרון *אידלסון- דירות שונות ומשונות, כולל דירות למשפחות *כפר הסטודנטים-תקרא את עלון הפרסום בגבעת רם- מעונות האלף ומעונות נוספים שאת שמם אני לא זוכרת, למיטב ידיעתי כולם במתכונת של חדרים (ע"ע רזניק). שמעתי שחלק מהמעונות שם יסגרו/יהיו בשיפוצים שנה הבאה,לא בטוחה איזה. בקרית יובל-גואטמלה ושטרן. שוב, היו שמועות שייסגרו את שטרן לשיפוצים או משהו, אבל חברה שלי שובצה שם, אז זה לא נשמע סביר. עין כרם-מעונות בוסטון, בשטח בית החולים עצמו.

רעם69

New member
קודם כל

תודה על ההתייחסות היפה.שתי שאלות לי אלייך: 1. מתי מתחילה שנה א' ברפואה? 2. תוכל לפרט מה העדיפיות במעונות לסטודנט שנה א'? אני מתכוון להגיע ולבדוק במו עיניי אולם זה יהיה נחמד לקבל קצת ידע לפני. תודה על הכל...

יוסי n

New member
נרשמת כבר למעונות? שובצת?

כי אם לא, ותקרא קצת את השרשור הזה, תבין שאתה בבעיה - בדיוק כמוני. 1. שנה א' ברפואה מתחילה כמו שנה א' בכל חוג אחר. השנה זה יוצא (אם אינני טועה) בסביבות אמצע אוקטובר. 2. אני אמנם לא סטודנט בירושלים, עדיין, אבל ממה שהבנתי המעונות המומלצים לתלמידי רפואה שנה א' הם המעונות בקריית יובל - גואטמלה ושטרן - שכן הם מצויים בקרבה יחסית גם לעין כרם (שם תלמד שלושה ימים מתוך חמישה בשבוע), וגם לגבעת רם (היומיים הנותרים). החל משנה ב' ואילך, המעונות המומלצים הם מעונות בוסטון, שכן הם נמצאים בעין כרם (ושם אתה לומד משך כל השבוע). בהצלחה.

רעם69

New member
עדיין לא נרשמתי

ואכן אני מבין שאני בבעיה.אני חושב לנסוע לשם לראות מה האופציות האחרות מקריית יובל,שכרגע אני מבין בסבירות נמוכה למגורים,ולקחת החלטה.בכל מקרה אני עוקב אחרי ההודעות שלך בדריכות... אם תוכל לפרט מה המרחקים מבחינת זמן של המעונות האחרים אני אשמח. תודה

יוסי n

New member
איני ירושלמי. אני יודע רק מה...

שנמסר לי ממשרדי המעונות, לגבי המעונות בהר הצופים (או ליתר דיוק, כפר הסטודנטים): כרבע שעת נסיעה מגבעת רם, כחצי שעה מעין כרם. אתה גם מתחיל רפואה?

רעם69

New member
מתחיל כן

אבל לא יודע עדיין היכן.התקבלתי לירושלים,טכניון וב"ש.בת"א כנראה בהמתנה עם 731.99. אני מתחיל קורס בפיסיקה בת"א וניתן לזה צ'אנס ומחר אשלם את המקדמה לירושלים כדי לשמור מקום. מגורים בעיר הבירה-כנראה שבוע הבא. אני מבין שאחרי המלחמות הצפויות על קריית יובל(אגב מה המרחק שלה?),האופצייה השנייה הכי טובה היא כפר הסטודנטים. נראה מה יהיה...

רעם69

New member
האמת

שכנראה שכן מפאת המשך מגורים בבית.להגיד שזה בלב שלם-קשה לי... להגיד שאני אבכה אם בסוף לא אתקבל לת"א-אני לא.

FrezieGrant

New member
מהר הצופים רבע שעה לגבעת רם?../images/Emo6.gif

אולי ביום כיפור כשאין תנועה וכל הרמזורים מנותקים....אותו דבר לגבי חצי שעה לעין כרם

moran f

New member
חצי שעה לעין כרם לקח לי היום

באמת לא היתה תנועה עמוסה במיוחד, אבל עם בגין זה אפשרי.

dafmic

New member
עם אוטו הכל אפשרי....

אבל הכבישים יחסית רגועים בזמן האחרון (חופש?). בזמנים עמוסים יותר כבר יצא לי לנסוע כשלושת רבעי שעה (באוטו!) מגבעת רם להר הצופים. אם מוסיפים לזה את הזמן לעין כרם, זמן הנסיעה נהיה ארוך כאילו גרים מחוץ לירושלים. ועם אוטובוס, ואפילו אם יאריכו את השאטל הבין קמפוסי כמו שהשמועות אומרות, זה בד"כ לוקח אפילו יותר זמן.

FrezieGrant

New member
וגם קחי בחשבון שזה אגד-לא אמין

ביותר בכל הקטע של הגעה בזמן ועמידה בלוחות זמנים. אם לא יהיה שאטל, מהר הצופים לעין כרם זה רק קו 42, והוא פעם בשעה. פספסת בדקה- הלך עליך, תצטרכי לקחת 2 אוטובוסים (לפחות)

RubberS

New member
מעונות בחיפה

שלום, רציתי לדעת האם יש בסמוך לקמפוס הרפואה של הטכניון מעונות קרובים? האם עוד ניתן להרשם למעונות? (לפי האתר הרישום הסתיים בתחילת החודש) מה האיכות של המעונות הללו? ובעצם כל דבר ששוה לדעת על מגורים בסביבות הקמפוס.

למעלה