לכל המתקבלים לירושלים - מעונות.

moran f

New member
אני לא יודעת כמה זה קשור

זו לא השנה הראשונה שמשבצים רפואנים להר הצופים. למיטב זכרוני, זה מסתדר בסוף (לפחות המקרים שאני מכירה הסתדרו, אבל אני בספק אם אלו היו כולם).

lernery

New member
עוד לא שיבצו אף אחד לשם

מה שהמנהל אומר זה שטויות וכל עוד לא הגיע לך מכתב עם שיבוץ - עוד לא שובצת... מה שכן, אם ד"ר קספר צודק אז הפתרון הוא להירשם, לשלם 100 שקל, ואם מקבלים בהר הצופים פשוט לא לקחת את המעונות. אם תבוא אחרי שבוע לאוניברסיטה ותבקש מעונות בקרית יובל, אם יהיה מקום פנוי, אני מניח שיעדיפו לתת לך מאשר להפסיד כסף על חדר ריק.. תמיד אפשר לשכור מעונות באמצע השנה ותמיד מתפנים מקומות, ובינתיים אפשר להסתדר על דירה שכורה.. לגור בהר הצופים זה פתרון גרוע מאוד ולא כדאי..

יוסי n

New member
לא יפתיע אותי בכלל אם מדובר ב...

תרגיל שמטרתו למלא את המעונות בכפר הסטודנטים. הבעיה היא, שאני לא יכול להסתמך על כך. אני מתכוון להמשיך וללחוץ ע"מ לקבל מקום בקריית יובל, וייתכן מאד שאכן אצליח במידה והם יבינו שאני לא מתכוון לוותר על כך. אבל באותה מידה, ייתכן מאד שהם לא יתגמשו ואני אמצא את עצמי בהר הצופים, שזו אופציה רעה מבחינתי. ואם כל זה לא מספיק, עד יום שני הקרוב, לכל המאוחר, אני צריך לשלם את מקדמת התשלום לאונ' העברית. ייתכן מאד שלא תהיה לי תשובה קונקרטית ובטוחה עד אז. בעיה.

lernery

New member
אל תדאג בקשר למעונות

ובכלל, תחילת השנה וסמסטר א' קלים מאוד, ככה שיש לך הרבה זמן עודף להסתדר...

יוסי n

New member
תודה על העזרה. ועוד שאלה...

ברור שאם יהיה מקום פנוי בקריית יובל, האוניברסיטה תעדיף לתת לי אותו מאשר להשאיר אותו ריק ולהפסיד עליו כסף. השאלה היא, נניח שאני מקבל שיבוץ בהר הצופים ומסרב לקבלו, ואין מקום פנוי בקריית יובל. ובינתיים, הזמן עובר והשנה מתחילה, ואני עדיין ללא סידור מעונות. אתה אומר שאפשר להתארגן על דירה לבינתיים - זה לא נראה לי כ"כ פשוט. המשכיר ודאי ירצה התחייבות לתקופה כלשהי (אתה לא משכיר ליום-יומיים), והשכירות עצמה יקרה מאד, בעיקר אם בלחץ האירועים אני לא מצליח למצוא שותף. הדברים יכולים להסתדר, אבל הם בהחלט יכולים גם לא. יש כאן יותר מדי אי-וודאות בשבילי, עובדה בעייתית בעיקר נוכח העובדה שאני יכול בקלות לרדת מכל העניין, להירשם לת"א ולהיות רגוע וטוב לב. אך אני מעדיף ללמוד בירושלים. דעתך?

Regina Phalange

New member
אולי תקפוץ להר הצופים?

כלומר להנהלת המעונות, לדבר איתם פנים מול פנים, ככה תוכל להסדיר את העניין על המקום וגם לשלם וכו'. מניסיון זה יותר אפקטיבי מלדבר איתם בטלפון, וגם אין סיכוי שאין מקום בקריית יובל, אני חושבת שקספר צודק.

יוסי n

New member
רעיון טוב. נראה לי שאעשה את זה.

אקפוץ לשם בימים הקרובים ואסגור את העניין פנים מול פנים. אני רק מקווה, שהם לא יקשיחו עמדות וישארו בעמדתם. ממש לא בא לי להגיע עד לשם ולחזור הביתה עם טעם רע. תודה. מעניין, אני היחיד שמוטרד מהעניין הזה? יש פה עוד אנשים שהתקבלו לעברית, לא? אף אחד לא מעוניין במעונות?

Regina Phalange

New member
אני ממש בספק.

לי אישית נוצרה בעיה ואני נוסעת לשם מחר כדי לסדר אותה (לא קיבלו מכתב שלי, טוענים שלא שילמתי משהו, בלה בלה), אני אעדכן אותך בקשר ל"קשיחות" שלהם. אבל שוב, ממש לא נראה לי הגיוני שאין מקום בקריית יובל, הרי קיבלתם הודעות קבלה רק לפני שבוע, כמה כבר הספיקו להירשם? ובנוסף לזה לפחות חצי מהמתקבלים ילכו לתל אביב, אז בכלל.

יוסי n

New member
בעניין הזה, הם טוענים שהמעונות...

מלאים כבר באנשים שפרט לרפואה נרשמו לעוד עדיפויות, התקבלו אליהן כבר קודם, הגישו שובר בקשה וקיבלו את מבוקשם. את האוניברסיטה לא מעניין לאיזה חוג הסטודנט "מנצל" את המעונות. היות ואני לא נרשמתי לשום עדיפות פרט לרפואה, לא היתה לי הפריבילגיה הזו. דעתך?

Regina Phalange

New member
יש בזה משהו.

מצד אחד לא נראה לי הגיוני שהם ישקרו ככה, ומצד שני לא נראה לי הגיוני שבאמצע יולי אין כבר מקום. בגלל זה הכי טוב יהיה לנסוע ישירות לשם, ולשאול. ולהתעקש. ולדרוש. ולאיים. ואם אתה יכול לבכות, למה לא. מה שבטוח- מקומות מתפנים בתחילת השנה או לקראת אמצע הסמסטר הראשון, אם יש לך אוטו ובהנחה שאתה גר במרכז ולא רחוק מדי, אפשר להסתדר. אתה גם יכול לבקש בוסטון, ולראות אם נשאר שם משהו, ואחר כך לחשוב על לעבור לקריית יובל.

lernery

New member
אני הייתי שם בעצמי בשנה שעברה

אמנם לא צעקתי והשתוללתי אבל אני בספק אם זה יעזור... אם זה היה עוזר אז כולם היו עושים את זה..

l e o r a

New member
גם אני

התקבלתי לירושלים מוטרדת מזה, במיוחד כי אני גם מתלבטת עם תל-אביב ובאר-שבע. קיבלתי מעונות באידלסון (הר הצופים) שזה לא עוזר במיוחד. בכל מקרה אני הולכת לשם לסדר את זה לפני שאני משלמת את ה-1100 ש"ח. נראה שזו הדרך הכי טובה והכי מהירה.

amnonab

New member
גם אני

התקבלתי לרפואה השנה וגם אני הייתי שמח לגור במעונות. לצערי עשיתי טעות ולא שלחתי את הטופס כבר במאי כשהתקבלתי לעדיפות שניה (ביו-פסיכולוגיה) וביקשתי כבר אז מעונות. שלחתי לפני שבוע ומשהו את שובר התשלום והגלויה - אבל עדיין לא קיבלתי מהם שום תשובה. אני צריך להיות מודאג? תודה.

Regina Phalange

New member
כן...

מצטערת, אבל לדעתי אתה צריך לנסוע להר הצופים ולנסות לטפל בזה אישית, המעונות "בתפוסה מלאה"

amnonab

New member
לאחר שיחה עם משרד המעונות ../images/Emo178.gif

טוב, אז התקשרתי ודיברתי עם מישהי במשרד שם, שהסבירה לי מאוד יפה ובנימוס לאן ללכת לדחוף את עצמי. אחרי קצת יותר שכנועים והצגה אסרטיבית (וקצת יותר) של הטענות שלי היא אמרה לי שכרגע הכל בתפוסה מלאה אבל עוד שלושה ימים צריך לקבל את המקדמות ו"בטוח" יהיו מקומות שיתפנו, כך שעד תחילת אוגוסט הם ודאי ידעו. בקיצור, היא אמרה לי לשלוח מכתב בפקס ולחכות לתחילת אוגוסט לשמוע מהם. אז זה לכל שאר האנשים שדאגו בנושא הזה. בנושא אחר: שמעתי גם לא מעט אנשים שמדברים על לשכור דירה עם שותפים. מאחר וכבר יצא לי לשכור עם שותפים בעבר הנושא לא זר לי, אבל רציתי לשאול את המנוסים מביניכם: מה המשמעויות של לגור בדירה מבחינת הלימודים והחברה? כמה מהתלמידים בשנה א' באמת גרים במעונות וכמה בדירות שכורות? עד כמה להתעקש וכמה דם כדאי לירוק? תודה, אמנון. נ.ב. מישהו מחפש שותף/דירה לאיזור עין-כרם לתחילת שנה הבאה?

lernery

New member
קודם כל, שתסתדר כבר איכשהוא

הכי הרבה תיסע כל יום באוטובוס הלוך חזור. יש לך רקע בפיזיקה? כי זה הדבר היחיד שבשבילו *באמת* צריך להגיע בסמסטר א'. אולי גם סטטיסטיקה אבל זה לא ממש קריטי.. בקיצור תענה לשאלות הבאות: א. איפה אתה גר (בדיוק, כולל שכונה) ב. איזו מגמה עשית בתיכון והאם אתה ריאלי ומסתדר עם מתמטיקה 5 יחידות ג. האם יש לך קרובי משפחה\חברים בי-ם ד. כמה יכולת למידה עצמית יש לך.. ואני אוכל לענות לך תשובה יותר מסודרת..

יוסי n

New member
תשובות:

א. אני גר בבת-ים. תחבורה לירושלים לא מהווה בעיה (רכב פרטי, אוטובוס ממש מתחת לבית - עד לת"מ בירושלים). ב. בוגר מגמת בילוגיה. ריאלי בהחלט, מתמ' 5 יח"ל בציון גבוה מאד - די בקלות. ג. משפחה אין. חברים יש - אך לא כאלה שאני יכול "ליפול" עליהם, גם לא לתקופה קצרה. ד. למידה עצמית ברמה גבוהה לא מהווה בעיה. אין רקע בפיזיקה. יחד עם זאת, אני לא צופה שום בעיה בלימודי המקצוע. תודה מראש.

lernery

New member
טוב, אז ההמלצה שלי כזאת

יש שיעורים בפיסיקה שמתחילים בשעה 8, פעם בשבוע, תתרגל לזה. באופן כללי בפיסיקה + תרגולים תצטרך להיות. בכימיה אין ממש הכרח, אפשר לקרוא את הספר באנגלית או תרגום לעברית, או סתם לעבור על מצגות\סיכומים. בביולוגיה גם אין הכרח להיות, מספיק לעבור בבית על מצגות+סיכומים (ויש סיכומים מעולים). בסטטיסטיקה צריך להיות, אבל ההתחלה די קלה ורק משיעור 4-5 זה נהיה בעייתי. לכימיה אורגנית צריך להגיע אבל זה מתחיל רק משבוע 8, שעד אז כבר תהיה במעונות או בדירה מן הסתם. להתנסות קלינית גם כן חובה להגיע, אבל לא נורא. יש גם קורס בחירה, וגם לגביו אתה צריך להסתדר אבל לדעתי עדיף לקחת את זה של סמסטר ב', אין בו חובת נוכחות והוא קל יותר (בכל מקרה אין צורך שתהיה בקורסי הבחירה שאתה לוקח). בכל מקרה ובכל מצב החודש הראשון הוא די בזבוז זמן חוץ מפיזיקה (וביולוגיה - שלא צריך להיות בשיעור אבל כן לדעת את ההרצאות). ככה שאני ממליץ לך להגיע אך ורק לפיזיקה ולתרגולים שלה, שזה ייצא לך ליסוע לי-ם פעמיים בשבוע, וזה עד שתתאפס על עצמך בקשר לדירה או למעונות (אני מניח שתמצא - עד אז). סך הכל פיזיקה זה בגבעת רם שזה יחסית קרוב לתחנה מרכזית, מה שאומר זמן נסיעה מהבית עד האוני' לא יותר משעתיים כולל הכל door to door. זה יבזבז לך 8 שעות בשבוע על נסיעות, לעומת 4 שעות שהיית מבזבז ממילא, ובינתיים כבר תסתדר. חשוב לציין שאת כל זה אני אומר באחריות מלאה, ולא בתור הצעה קלילה. אני באמת חושב שזה אפשרי לחלוטין ולא ממש טומן בחובו סיכונים - אם כל מה שציינת נכון.

lernery

New member
סליחה, 3 פעמים בשבוע

שכחתי את ההתנסות הקלינית שלא נופלת ביום של הפיזיקה.

יוסי n

New member
יוסי, ממש תודה על התשובה המפורטת.

אני ממש מקווה שיימצא פתרון לבלאגן הזה, ושזה יקרה בימים הקרובים. נראה לי שהיתה לי (ולכולנו) מנה מספיקה של חוסר-וודאות בחודשיים האחרונים עם המיונים והכל, ומגיע קצת נחת. בייחוד בפרטים טכניים.

למעלה