לכל חברי הפורום...

ESU Boscorelli

New member
לכל חברי הפורום...

רציתי להביע התנצלות לגבי ההודעות שלי משישי שבת... זה היה לי חרא של יומיים והיה בי הרבה כעס וזעם שלא דווקא על הציבור הדתי... אני יודע שפגעתי באנשים אבל ההודעות האלה רק נתנו לי הזדמנות להוציא כעס דבר שלא הייתי צריך לעשות... אני מצטער אם מישהו נפגע ואני בטוח שהחילוניים והדתיים (אלה שעשו צבא ומשלמים מיסים) יכולים לחיות בהרמוניה מלאה וללמד אחד את השני הרבה דברים

ה מוזה

New member
בוסססקו וואוו ענקי על זה ../images/Emo70.gif

אחחח ידעתי שיש בך משהו טוב מעבר למילים המושחזות אתה יודע? לא כולם יודעים ככה להתנצל בפומבי כל הכבוד לך !

כל הכבוד!

עשית דבר נהדר ואמיץ בהתנצלות הפומבית הזאת. רק שנצטרך ללמוד לחיות גם עם משתמטי הצבא(ואני אומר את זה כחילוני), ממש כמו שנצטרך ללמוד לחיות עם כל מיני חלאות שמסתובבות להם חופשיות ברחובות...

מתנדב

New member
בוסקו ידידי, אני גאה בך

אחי אני גאה בך, וכמובן שאנחנו מקבלים את ההתנצלות שלך, ואני מבין אותך שזה היה מתוך כעס ולא חלילה מתוך שנאה לשמה, הרי בסך הכל אתה אדם מאוד נחמד וטוב לב, וכשאתה רוצה אתה יכול

אם וכאשר נלמד

בס"ד שלכל מגזר יש את תרומתו שלו המיוחדת לו ממש כפי שלכל אדם תכונות אופי שונות אשר איתם הוא, הוא ממרכיבי האנושיות בעולם ואישית וכאדם חרדי מאוד נפגעתי על ההשוואה שבן חלאות האדם לחרדים מי שעדיין לא השכיל לדעת עליי לגלות לו כי בכל בעל זקן ומגבעת יכול להסתתר אדם רגיש ומתחשב בחברה. ולכן אין ואסור להשוות ציבור שלם לרוצחים וכאלה ממש נפגע אברהם רואש

זאת לא הייתה השוואה

ההשוואה היחידה הייתה בזה ששני הקבוצות האלו- הדתיים והחלאות- לא בדיוק אהובות על האדם המדובר, ולא חס וחלילה שדתיים הם חלאות...

למרות שלדעתי עדיין אין להשוות

בס"ד בין מי שמעשיו נובעים מתוך אמונה פנימית כי זו תרומתו לחברה לבין אלה שמטרתם לאבד את החברה. ואין מה להשוות אקבל את דברך כמו שהוא למרות שדעתי עדין חלוקה ולא נוחה על שעשית אברהם רואש

ESU Boscorelli

New member
אברהם

רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך.... לא ערכתי שום השוואה בין 2 המגזרים וזאת לא הייתה הכוונה שלי אומנם גם בין הדתיים יש עבריינים אבל לא התכוונתי להשוות שכן גם בין החילוניים יש עבריינים אבל מה שהתכוונתי להגיד הוא שכלפי שני המגזרים יש לנקוט בצעדים יותר קשים הן כלפי הפושעים והן כלפי אותם דתיים שלא מתגייסים זאת הייתה כוונתי היחידה בלי שום כוונה להשוות או משהו דומה

יש להם חלק

בס"ד אמנם, יודע אני כי לא אוכל בזאת לבוא ולשנות את דעותך על הדתיים (בין שמתגייסים ובין שלא), אבל ברצוני לתת לך ולחברים מעט מדעתי הנשענת על שכתוב בזו הלשון: "כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא" כאשר נסתכל על הפרטים בראייה של "כל ישראל יש להם חלק" ולכל חלק משמעות יחודית משלו התורמת לכללות ישראל נבין כי גם אלה ההולכים לצבא וגם אלה שלא לכל אחד חלק משלו בשמירה ובהגנה על עם ישראל ואם אותו אחד אשר בחר וראה תכונותיו להיות תורתו אומנותו, זה חלקו. כן, הקדמתי ואמרתי שיתכן ולא תקבל את הדברים כהוויתם וזו לא בגלל כי דעתי עליך כעקשן, שהרי אינני מכירך וחבל שכך, אבל עליך לדעת כי קושי התפיסה לנאמר נובע מהיות ה"חלקים" נסתרים לעין ועל כן אמר הכתוב שם כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא ללמדינו כי רק לעולם הבא יבין כל אחד את חלקו ועם ישראל יבין וישכיל לפלגים אשר בו. אברהם

אז באותה מידה

אני יכול לדקלם "שרה שרה שיר שמח" ולומר שכך אני מגן על המדינה...

כאן אתה נכנס לנקודה רגישה

בס"ד בזה אתה נכנס לנקודה רגישה בה אין אני הקטן ראוי לבוא ולהוכיח לך כי תורתינו תורת אמת ולא מילים בעלמא. וגם אם אנסה וכמה שאכתוב כטיפה בים יחשב. לך לרבנים, תחקור את העיניין ואז תהיה חכם לדבר ולהתנגד. כל עוד אינך בקיא אינך יכול לבוא בויכוח. אברהם

אליצדק

New member
אולי הוויכוח נובע מחוסר ידע ?../images/Emo98.gif

אתה אמנם יכול לומר שדקלום "שרה שרה שיר שמח" אך ברור לשנינו, שאינך באמת מאמין בכך. לעומת זאת החרדים באמת מאמינים בכך. וזה לא מפני שהם מחפשים תירוץ להמלט מהצבא. הדברים כתובים ומובנים מתוך התנ"ך מתוך הש"ס (דהיינו ששה סדרי משנה) ומתוך התלמוד. מאז ומעולם, ועוד הרבה לפני קום המדינה האמינו לומדי התורה, כי לימוד התורה הוא ערובה לבטחונו וקיומו של עם ישראל ושל העולם כולו. עובדה היא, שהחרדים בשל אמונתם בתורה שומרים את השבת, דבר שאינו קל בכלל. זו רק דוגמה אחת, משום ישנן עוד מצוות רבות, שהחרדים (וכל אדם דתי בעצם) מקפידים לקיים בשל אמונתם בתורת ישראל. האם אתה מכיר ואפילו קצת את תורת ישראל ? אני מבין אותך טוב מאד ואני אפילו מצדיק את טענותיך לפי השקפתך וידיעותיך, זאת משום ואני בטוח, שידיעותיך על הכתוב בתורת ישראל דלות. לכן אתה חושב, שישנה כאן איזושהי "המצאה" כדי לברוח מהשתתפות עם הכלל. אך דע לך, שעד שלא תרחיב את הידע שלך, לא תוכל להבין את החרדי. לעומתך, אדם חרדי אינו הולך לצבא לא בגלל שהוא לא יודע משהו שאתה יודע אלא בדיוק ההפך (הוא יודע דברים שכנראה לא עיינת בהם ולא נסית לבדוק אותם). דע לך שאני כותב לך את הדברים לא מתוך שנאה אליך או לשאר החברים בפורום המדברים בסגנון שלך, אלא בדיוק ההפך. יש בי התקווה שאולי מישהו מכם ינקוט יוזמה, שהיא די פשוטה, ויבדוק מהיכן לוקחים החרדים את הרעיון שלימוד התורה שומר על חיי כולנו ? הדברים כתובים בצורה ברורה במקורות היהודיים כבר אלפי שנים- בדוק ותווכח.
אם תרצה לבדוק ותצטרך עזרה היכן לבדוק, אוכל להדריך אותך בחפץ לב ! עוד חומר מאלף בעניין המדובר נמצא בקישור המצורף

ESU Boscorelli

New member
אליצדק...

אני בטוח שבמקרה שנצטרך עזרה במלחמה לא נקבל עזרה מהשמיים ויאכלו אותנו בלי מלח אם לא יהיה צבא... גם אם השישה מיליון תושבים פה יתפללו יום ולילה ולא נקים ולא נחשוב על צבא הם יקרעו אותנו... צריכים צבא וזאת עובדה ואני לא הולך להתחיל להתפלל כדי לבדוק אם כן או לא

בת יפתח

New member
אבל למה לזלזל?

בוסקו, חשבתי שכבר עזבנו את הקטע הזה מאחור לא?
וכן צריך עזרה משמיים. והרבה . אבל צריך גם חיילים שיוציאו את העזרה לפועל.

מתנדב

New member
בוסקו זה ברור שצריך צבא, וצריך

חיילים, אך מדינת ישראל לא יכולה להתקיים ללא לימוד התורה, צריך את השילוב של שניהם...

קובי 65

New member
ואני חושב שמשמים כן

שומרים עלינו כי אחרת איך תסביר את הנס הגדול במלחמת ששת הימים שעל פי כל התחזיות היינו אמורים היום להיות בים .ובמלחמת יום כיפור שהסורים שהגיעו עד גשר בנות יעקב עשו סיבוב וחזרו איך תוכל להסביר את כל הניסים האלה אם תכחיש את הסיוע שאנו זוכים לו משמים ובכלל מאיזה כח אתה נמצא במדינה זו אם לא מכח התורה ובאותה תורה התחלקו הענינים ששאר השבטים יצאו לצבא ושבט לוי נשאר קודש לה ודבר נוסף כל דחיית השירות הניתנת לחרדים הינה מכח החוק ולא חלילה השתמטות כמו המשתמטים החילונים שמשום מה מעדיפים להתעלם מכך אז יאלה תפסיקו כבר לדאוג מה הדתיים כן עושים או לא עושים אנו מסתדרים טוב מאד נא להתחיל לדאוג בסביבה שלך ששם יתנהל הכל על פי חוק ועל פי הסדר

ESU Boscorelli

New member
אתה נשמע כמו אדם שעבר

שטיפת מוח שאצלו כל צעד ונשימה שלו היא מתנה מאלוהים... אז יופי לך! תחשוב ככה אבל אני לא.... מלחמת ששת הימים? זה בגלל הכוחות של צה"ל והחיילים שהיו מקריבים את חייהם להגנתנו.... תחזיות? אתה רוצה שאני יאמין במה שרשום בעיתון? בחייאת זה כמו שתדרוש ממני להאמין שפאמלה אנדרסון לא עשתה הגדלת חזה הסורים? תמיד טענתי שערבים לא חכמים במיוחד... ניסים? אין כזה דבר לא מאמין בזה... כי על כל נס שתביא אני יביא לך מאתיים אסונות... היו הרבה מאוד אנשים שהלכו ואיבדו את חייהם סתם וזה לא נראה לי נס לאף אחד למרות שהיו מקרים שהפתיעו אותי מאוד לא יודע אם זה נס אבל אני משאיר את זה בגדר תעלומה... בוא אני אתן לך משהו אבל יותר קשור לנצרות... ב 11 בספטמבר המגדלים נפלו כל המגדלים מסביב נפגעו והייתה סכנת קריסה המגדל הבטוח שלשם גם החליטו להכניס את כל האנשים שהיו ברחוב וברחו הוכנסו לכנסייה והיא באמת היחידה שלא נפגעה... נס? לא יודע לא מאמין בזה אבל אולי תעלומה... לא מאמין שאני נמצא במדינה מכוח התורה... ברור שאתם מסתדרים טוב כי המדינה מתייחסת אליכם אם מגש של זהב ואתם מנצלים אותה כמה שאתם יכולים וברור שאתה רוצה שאני ידאג קודם לצד שלי כדי שתוכל לחיות עוד קצת באותה מצב שהממשלה מתייחסת אליכם אבל אל דאגה זה ישתנה... ואם כבר העלת את זה גם אותם אני שונא את החילוניים שמשתמטים אבל הקטע הוא שאותם אני שונא בתור בן אדם מכוון שלהם יש דעה בעניין וזוהי דעתם שהם החליטו עליה ולדעתי גם להם צריך לשלול אזרחות אבל אתם עושים זאת בגלל מה שכתוב בספר ולפי מה שאנשים פירסמו את זה ואני בטוח שאם היית חילוני היית עושה צבא כמו גבר... מילא אולי יש כאלה שפוחדים להתגייס במגזר שלכם אבל שיודו בזה ויגידו אני פחדן מאשר להסתתר בתורה

בת יפתח

New member
תגיד, אתה מכיר יבוסי?

חבר חיתי , יש לך ? אולי איזה ידיה אשורית ? לא? מישהו בבלי? אף אחד? , מה , אתה לא מכיר בבלים? למה ? אולי כי אין כאלה ? איך זה שרק אנחנו נשארנו, עם המסורת שלנו, עם האמונה המקורית ? ( נס, בגלל התורה.) "נצח ישראל לא ישקר"

למעלה