לכל חברי הפורום...

Huan

New member
תן סימוך לדברים שאתה אומר!

א. מלחמת ששת הימים הוכרעה בגלל פעולת צה"ל להשמדת חילות האוויר של האויב. אין זה מונע את העובדה שהייתה פה יד אלוהים. ב. ערבים לא חכמים במיוחד? זה לא קצת יומרני לומר את זה על העם שהמציא את הטריגונומטריה, חלק גדול מהאלגברה ותאוריות פילוסופיות עצומות? ג. אל תאמין. אל תפריע לי להאמין. ד. מגש של זהב? 2000 שקל לחודש למשפחה של שבעה ילדים זה לא מגש של זהב. הם עושים דבר גדול מאוד למען העם היהודי, ואתה משמיץ אותם. נראה אותך חי באלפיים שקל לחודש, כשאתה יודע שאתה יכול ללכת לעבוד, ולהכפיל את השכר? אבל הם מוכנים להקריב את עצמם.

אז אתה מציג את החרדים כקורבן?

סליחה שאני לא קונה את זה, סליחה שאני לא חושב שהם עושים דבר גדול למען העם היהודי.

Huan

New member
לא קורבן, אבל לא בדיוק השטן.

הם לא כאלה עשירים כמו שהוא הציג אותם.

בת יפתח

New member
אתה צודק. הקישור לא כל כך.

כתוב בקישור ש"בדת החרדית" ( מושג שממש לא אהבתי!) צריך ללמוד תורה כל עוד מתאפשר, ואם ילכו במקום זה לצבא - זה כמו לאכול חזיר. דבר כזה , עוד לא שמעתי . בהנחה שזה נכון, איך בתקופת בית ראשון כולם ( חוץ משבט לוי) יצאו למלחמה ? בתקופת בית שני, במרד החשמונאים, מי יצא למלחמה? ועוד משהו, אני זוכרת ששמעתי שבעת מלחמה ובשעה שהיא קשה לישראל , אפשר גם להוציא כלה מחופתה כדי שתילחם בשדה הקרב. וכיום העם שלנו שרוי במצב של לא פחות ממלחמה . אז כלה לא נוציא מהחתונה , אבל לפחות את הגברים... תקן אותי אם אני טועה ( ברצינות , לא בציניות.)

אתה יודע מה?

בסדר. אבל אתה יודע במה אני מאמין? אני מאמין שאדם שלומד באוניבסיטה במקום הצבא, רוכש מקצוע ועובד ע"פ מקצוע זה עוזר בדיוק, אם לא יותר, כמו חייל בשירות סדיר. ועתודה היא לא תירוץ לאפשור למידה באוניבזסיטאות כי המקומות מוגבלים וכך גם המקצועות שניתן לבחור/שיאפשרו לך. כמו כן דרוש לעתודה פסיכומטרי גבוה, לפחות 550 כדי להתקבל בכלל, וציונים גבוהים אף יותר למקצועות מסוימים, תוך כדי התחשבות אפסית כמעט בבגרות. אז למה לא נותנים לי ללמוד, ולך נותנים להתפלל? ואני לא חושב שהתנ"ך הוא המצאה. אני מבין שזוהי אמונתם של הדתיים, אבל דבר שאני לא מבין, מדוע זה צריך להבדיל אותם משאר יהודים כאזרחי המדינה? אתה בוודאי מבין עד כמה לא אמין זה נשמע.

תחזרי בשאלה,

ולא תשמעי ממני מילת תלונה
.

mayakol

New member
היא חזרה בתשובה ואני זו שגדלה

בבית מעורב... אחלה כינוי אגב. מעורב ירושלמי...

אליצדק

New member
../images/Emo13.gif אביר יקר ,

קודם כל, אשמח לשמוע ממך אפילו בקצרה מהיכן נובעת האמונה שלך כי מי שלומד מקצוע מועיל למאמץ הבטחוני כמו חייל בשירות סדיר (ואינני טוען שאין זה אמת, אלא רק ברצוני לדעת כיצד). שנית, בקשר לטענתך להבדל ואפליה: לפי הנאמר בתורת ישראל אם לא יהיו יהודים לומדי תורה אפילו רגע אחד, לעולם כולו כולל מדינת ישראל לא תהיה זכות קיום. לכן, היהודים, המכירים את התורה והנאמר בה מרגישים אחריות רבה לשבת וללמוד תורה (מצד המצווה שיש בכך וכן) כדי להחזיק את המדינה, את היהודים ואת שאר העולם. עתה אוסיף לך: מצד התורה חובה על כל יהודי לשבת וללמוד תורה לפי זמנו וכוחו. מכיוון שכיום ישנו רק חלק מהעם היהודי שנושא בנטל זה, הרי שחובת ההשקעה מצד הלומדים גדולה יותר (בימי דוד המלך הייתה באמת תוכנית חלוקה, חלק מהעם היה יוצא למלחמה בזמן שחלק אחר של העם היה יושב ולומד תורה וכן מתפלל להצלחתם ואחר כך היה בידם להחליף תפקידים- הלוחם עובר ללמוד תורה והלומד יוצא למלחמה). חומר נוסף בעניין תורת ישראל ניתן למצוא באתר החביב עלי בקישור המצורף

הקטע הוא

שהכל נובע מאמונה בלבד, מהתורה, ולך תדע אם זה אכן נכון או לאו. בקשר ללימודים- לא התכוונתי שהוא זוכר דווקא במאמץ הביטחוני, אלא שהוא עוזר למדינה, לקיום המדינה, בכלל, כי אני חושב שהמצב הכלכלי לדוגמא, מסכן את קיומה של מדינתנו בדיוק כמו המצב הבטחוני שבו היא שרויה. לכן, כל בן-אדם שרוכש מקצוע ומשתלב במערכת הכלכלית של ישראל תורם במידה מסוימת להבראת הכלכלה. אם זה בתעשיית בטחון- בתרומה ישירה לצבא, בתעשיית אזרחית בתרומה לתשתית בישראל, או כל מקצוע אחר(טוב, לא כל מקצוע, אבל רובם).

אליצדק

New member
אמת צרופה מול החוק האנושי ../images/Emo63.gif

הנקודה היא שכיוון שלומדי תורה אינם מתגייסים בגלל אמונתם, השאלה האמיתית היא האם אתה מעוניין לכפות אותם ללכת נגד אמונתם ? גם אם כן, אני יכול לומר לך מראש שזה לא ילך, האמונה בתורה עומדת אצל לומדי התורה מעל לחוק האנושי, משום שהתורה ללומדי התורה היא אלוקית ואילו החוק אינו אלא אנושי בלבד. סך-הכל אני חושב שצריך להתייחס לאמונתם של לומדי התורה בתורה בצורה אמיתית ומכובדת.

מתנדב

New member
Knight of Darkness, על איזה כספים

אתה מדבר? מה המדינה כבר נותנת לחרדים? מה? גם מה שהחרדים קיבלו תקציב ממשרד הדתות, גם זה הם רוצים לקחת מאיתם, אז על איזה כספים אתה מדבר בכלל?

למעלה