לכל חברי הפורום...

ESU Boscorelli

New member
נצח ישראל לא ישקר

ני"לי! ואת יודעת מה הם עשו???? ל-ח-מ-ו! אבל עזבי את זה זה סתם יגרר לעוד ועוד ועוד וויכוח... אגב מה זה חיתי יבוסי וכל השאר???

בת יפתח

New member
מה הקשר לניל"י?

אז הם אימצו את הפסוק, מה הקשר? ותאמין לי שזה עם כל הכבוד לניל"י, ואם היית קורא את כל השרשור היית רואה שגם אני בעד לחימה. ואתה אפילו לא יודע מה זה חיתי ויבוסי. זה רק מוכיח את טענתי עוד יותר. הם היו עמים מהתקופה הקדומה . שבה , גם אנחנו היינו. אמה מה? רק אנחנו, היהודים, נשארנו.

כך אומר התנ"ך.

עד כמה שאני יודע מתקופת יהושוע(זאת התקופה, נכון?) אין הוכחות כלשהן.

Huan

New member
אתה טועה.

ישנן הוכחות ארכאולוגיות לקיומם של העמים הללו. ותרבות יוון? ורומי? והפרעונים? לא נשאר מהם זכר.

מה זאת אומרת לא נשאר מהן זכר?

אתה מתכוון שבימינו תרבות זו לא קיימת? מה הקשר?

בת יפתח

New member
שאנחנו כן.

שהתרבות שלנו כן קיימת . ולמרות כל השינויים שהעולם עבר , אנחנו השארנו את הדת בצורתה הכמעט מקורית . שום עם אחר לא הצליח. אז אולי מעורב כאן משהו מלמעלה...

כי

תרבויות יוון, רומי והפרעונים שאפו להתרחב, לכבוש ולשלוט בעולם, ולכן לחמו הרבה מלחמות ובסופו של דבר נכחדו. לעומת זאת העם היהודי לא היה מאוחד במדינה אלא היה מפוזר ברחבבי העולם, ואולי דווקא זה עזר לשמר את התרבות- אם במקום אחד נכחד הוא, במקום אחר הוא נשאר קיים. לעומתו התרבויות הנ"ל היו קיימות בשטח יחיד בלבד וצמחו ושגשגו ואז נפלו ונכחדו, כאשר אורך חייה של תרבות כזאת בתיאור גרפי תראה בערך כמו פרבולה. ועכשיו התרבות היהודית ברובה נמצאת כאן, במדינה זאת. בינתיים אנחנו מחזיקים מעמד. בינתיים. למעשה ההבדל הוא שהתרבות היהודית הייתה מפוזרת בכל העולם, ואילו התרבויות המדוברות היו מדינות, אימפריות, מה שישראל עכשיו, ולכן נכחדו. אז האם לישראל מחכה גורל דומה? האם זה גורלה של מדינה שמושתת על תרבות אחת? או שאולי בעולם הנאור של ימינו זה ייראה אחרת?

בת יפתח

New member
לא מדויק...

גם בנ"י שאפו לכבוש ( יותר נכון לשחרר) , את א"י כאשר יצאו ממצרים. ושוב את א"י תקופת בית שני. בתקופת בית שני המדינה נפלה ושוב הוגלנו. החותים והיבוסים והפריזים וכו' לא היו עמים כובשים לפי מה שאני יודעת. גם ההסטוריה שלנו הייתה כמו פרבולה , אבל אנחנו שרדנו. למה ? בגלל קנאות לתורה . ( וכאן מעורב משהו מלמעלה . הקנאות לתורה , עצם זה שלא התבוללנו ושמרנו על עצמנו ממנהגי גויים , עזרו לשמר את הדת.) ואם טענתך נכונה , איך זה ששאר שבטי ישראל לא נשארו? רק שבט יהודה ולוי...

שאיפות בנ"י היו מוגבלות

ומה הקשר לחיתים, יבוסים ופריזים? הם לא היו עמים כובשים, אז באו וטבחו בהם, כמו שעשו למשל הרומאים לשבטים נודדים באירופה. ואיך בדיוק ההסטוריה שלנו היא כמו פרבולה? בקשר לשבטים- אין לי מושג, כי אני לא בקיא בנושא, אבל יכולות להיות המון סיבות, החל בהתאספות לשני שבטים במטרת אחדות וכלה בחוסר דיוק, כי הרי עם כל הגלויות שעם ישראל עבר, איך את יודעת שרק שני שבטים אלו שרדו?

בת יפתח

New member
גם בנו טבחו. והרבה.

"בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו". ורק שבט יהודה ולוי נשארו . ( אולי בגלל זה אנחנו יהודים. ושבט לוי הם הכהנים. )

Huan

New member
תלמד היסטוריה.

ניל"י לא לחמו, אלא פעלו למען השלטת המנדט הבריטי בארץ מתוך אמונה שהבריטים יעניקו להם מדינה חופשית. זה כלל ריגול, מסירת ידיעות ועוד. לא לחימה.

מתנדב

New member
בוסקו, תשובתך רק מראה שאתה רק נגד

אותם חרדים שלא עשו צבא כי תורותם אמונתם, אבל כשיש חילונים שלא עשו צבא והם משתמטים ללא סיבה מוצדקת, אז אני מבין ממך שזה בסדר גמור מצדך, זה שהחרדים מקבלים דחייה זה כפי שקובי כתב זה בגלל שיש חוק במדינה שחרדי שרוצה ללמוד ושתורתו אמונתו, אין לו שום חיוב לעשות צבא, זה חוק במדינה, אז אתה רוצה לשנות את החוק הזה?... דבר שני, הוא לא עבר שום שטיפת מוח, הוא צודק בכל מילה שלו, חשבת אולי שהדרך שהינך נוהג זו שטיפת מוח? ולא הדרך שלנו?, או שאתה בטוח שהדרך בה אתה הולך ככה זה צריך להיות, ואם מישהו נוהג ההפך ממך אז הוא לא נורמלי, וצריך לשלול לו את האזרחות, תן לי להבין את העמדה שלך בנושא? עכשיו לגבי נס, אין מה להתווכח על זה, אנחנו רואים את זה כנס, ואתה לא רואה את זה כנס, אלא אצלך זה נשאר כתעלומה ללא פתרון, ואצלנו זה לא תעלומה...

ESU Boscorelli

New member
לא הבנת נכון...

יש גם חילונים שצריך לשלול להם את האזרחות וזה מה שאמרתי, כמו חילונים שבאים בטענות של פסצפיזים ולא מתגייסים גם להם צריך לשלול אלא אם הם לא מתגייסים מסיבות רפואיות וזה כלפי חילונים ודתיים כאחד! אני ישמח לשנות את החוק! זה פשוט מדינה שפוחדת מהציבור החרדי אז לא מוציאים חוקים נגדם וחבל שטיפת מוח? בכלל לא! רק שתדע שאצלי בבית ההורים שומרים בפסח ויום כיפור, דעתי היא אישית שלי עקב החרא שעברתי בחיים. ולא שוב הבנת לא נכון, בן אדם שלא הולך להגן על ארצו שצריכה את זה יותר מכל כן במקרה זה יש לשלול את אזרחותו... ברור שלא... לכם יש תירוץ... אלוהים... בגלל זה אמרתי שהרבה בורחים לתורה

מתנדב

New member
בוסקו אתה רק מדבר ולא מבין את הצד

השני בכלל, זה לא שאנחנו בורחים לתורה ומשתמטים מהצבא כלשונך, אצלנו "אם אין תורה אין קמח", ללא התורה אין באפשרותינו להתקיים, ודע לך שהיו כמה רבנים שאמרו, שאלו שלא לומדים אחרי החתונה בכולל שילכו לצבא ולעבוד, אבל אלו שלומדים בכולל באיזו זכות אתה יכול למנוע מהם ולגייסם לצבא?, האם אתה חושב שיש לסגור את עולם התורה ולגייס את כולם לצבא? אז ברצוני להודיע לך שזה בלתי אפשרי...

למעלה