לכל מי שאימץ בני 3-5

Dolevmom

New member
לכל מי שאימץ בני 3-5

אנחנו רוצים לאמץ ברגע ששערי חו"ל המיוחלים יפתחו. יש לנו ילד ביולוגי משלנו וברצוננו לאמץ לו אחות (רוצים לגייר ולא מוכנים לחתוך)
אשמח לשמוע מכל מי שאימץ ילד בגילאים האלה על החוויות שלו. בדגש על:
האם הילד נקשר אליכם ורואה בכם הורים לכל דבר?
עד כמה נצמד אליכם או עצמאי?
האם יש בעיות עם אחים שנולדו ביולוגית להורים? (אצלנו לא תהיה בעיית מראה חיצוני מאחר שגם הבעל והילד הביולוגי נראים כאילו אומצו משם)
מאחר והגוזל במיטה משפחתית האם עדיף להכניס גם מאומצת או לתת לה חדר משלה?
ובכלל אשמח לתיאור כללי על בעיות התנהגות כאלה ואחרות שיכולות להופיע כדי שאדע להתכונן טכנית ונפשית
תודה!
 

יסמין@

New member
אתייחס

לשאלה אחת ששאלת: "מאחר והגוזל במיטה משפחתית האם עדיף להכניס גם מאומצת או לתת לה חדר משלה?"
קודם כל, אני מקווה שהיא לא תהיה מאומצת, אלא הבת שלכם.
אבל משום שהבת שלכם תהיה גדולה ובעלת הרגלי שינה משלה - כדאי לשאול אותה איך היא רוצה לישון.
נראה לי שאם שני ההורים והאח ישנים יחדיו במיטה אחת, זה יהיה מאוד לא פשוט שהאחות תישן לבד בחדר אחר. זה יעורר תחושה של הפרדה, הבחנה, אפליה בינה לבין אחיה וכו'.
אם מדובר בילדה בת 3-5 אפשר לשאול אותה ולהשאיר את זה פתוח, נזיל, לפי רצונה ובחירתה. אם היא תרצה - היא תישן איתכם. ואם לא - תישן בחדר לחוד. וגם זה יכול להשתנות מלילה ללילה וגם באותו לילה. בקיצור, אפשר להבהיר לה שהיא יכולה לישון איפה שהיא רוצה. לא צריך לקבוע מראש לפני שמכירים אותה ולא צריך לקבוע עבורה.
 

נוני 75

New member
הי:)

ראשית מסכימה עם כל מילה של יסמין
ורוצה להוסיף משלי, אמנם אימצתי ילד קטן יותר והוא בני יחידי אבל יש מספר נקודות שאשמח אם תחשבו עליהם
1. ילד מעל גיל 3 מגיע עם לא מעט מטענים חברתי אימצה ילד בגיל הזה והוא רואה בה אמא לכל דבר ,זה תהליך ההשקעה עצומה ,היא צמצמה את שעות עבודתה ,מילד שלא מדבר ולא מתחבר היום האפרוח בן 4 וחצי הוא קסום ונהדר ,קחו בחשבון שיש לכם התמודדות לא פשוטה ,לפעמים הילד עצמאי לפעמים לא משחרר, זה לא מחייב גיל ,קחו בחשבון שבהתחלה לפחות רובם רוצים להיות על הידיים, הם ילדים -תינוקות
2. עניין המראה - אין דבר כזה אין בעיית מראה, אני חצי רוסיה בני אומץ מרוסיה ,זה לא אומר שאנחנו העתק אחד של השנייה, אין מראה אחיד לכל הילדים המאומצים
3. נושא השינה כפי שאמרה יסמין, חשוב שהילדה תרגיש חלק מהמשפחה ולא תהיה לבד.
4. אם וכאשר תחליטו לאמץ תעברי סדנת הכנה בנושא אימוץ, הייתי מציעה לך לקרוא מאמרים בנושא, ללמוד על השפה האימוצית וכו, אך בסופו של יום, אין מתכון ברור איך להתנהג עם הילד, איך לדעת איך הוא יגיב ,מה יהיו בעיות ההתנהגות שלו אם יהיו. בעצם כמו ילדים ביולוגים בלא מעט מובנים .
בהצלחה
 
ילדה בת שלוש

זה היה גילה של זיו כאשר פגשנו אותה. מכיוון שאיננו מתגוררים בישראל ואימצנו במדינה שבדרך כלל לא מאמצים ממנה בישראל, חוויות האימוץ שלנו שונות, אך כנראה לא מהותית.
זיו היא בתנו היחידה, כך שאיני יכולה לענות על שום שאלה הקשורה ביחסי אחים. לשאלת השינה במיטה משפחתית, אם זאת, נראה לי שזקוקה הבהרה. בן כמה בנכם הביולוגי? הוא צעיר או מבוגר יותר? בכל מקרה, כדאי לזכור שאימוץ הוא הליך ארוך למדי, ויכול להיות שעד שתגיע הבת אליכם דברים ישתנו גם בין שלושתכם עוד לפני בואה וללא קשר אליו.

זיו כיום בת שבע וחצי.
אתמול אכלנו אוריאל ואני ארוחת ערב בלעדי זיו. היא הייתה אצל השכנים וביקשה רשות לאכול שם, כך שהנחנו שהיא לא תאכל בבית. כשהבאתי אותה חזרה הביתה, התברר שבאוכל אצל השכנים לא מצא חן בעיניה והיא עדין הייתה רעבה. מכיוון שעדין היה זמן לפני שהיא הייתה צריכה ללכת לישון, הכנתי לה פירה ותפוחי האדמה שבושלו כשעוד לא ידענו שהיא תאכל אצל השכנים. היא ישבה במקומה ואכלה, בעוד אני מתיישבת מולה, במקומי הקבוע. זיו ביקשה ממני לבוא ולשבת לידה "כי אני לא רוצה להיות לבד". האם זו נצמדות?
היום היא הלכה לשכנים עם זוג מגפיים אחד, החליטה שם שבעצם עדיף לה זוג מגפי הגומי, אז היא חזרה לחצר, חלצה מגפיים, נעלה את מגפי הגופי ואילו את הזוג הראשון הכניסה הביתה דרך דלת החתול, כדי לא ללכלך את הבית בבוץ. מכיוון ששנינו הייתנו בקומה העליונה, כל זה נעשה ללא ידיעתנו. האם זו עצמאות?
מעבר לזה שכל ילד הוא עולם ומלואו, שונה מילדים אחרים, יש לכל ילד גם תנודות מצב רוח והשתנות ברצונות. האיזון בין הצמדות ועצמאות הוא זה שגורם לנו לומר בסופו של דבר האם זהו ילד נצמד או ילד עצמאי, אך כדי לראות את האיזון הזה צריך לחית עם הילד זמן מה ולהכיר אחד את השני.
זיו היא ילדה נורמלית למדי, עם קטעים עצמאיים וקטעים נצמדים, אבל בגדול היא ילדת בית חובבת המוכר. רק לפני כמה ימים השכנה אמרה לי שזיו התחילה לדבר יותץר לאחרונה ולספר על כל מיני אירועים קטנים. ובכן, אנחנו שומעים על כך פחות או יותר למן היום הראשון, והורים של חברים טובים מבי"הס מכירים זאת גם כבר די ממזמן. הסברתי לשכנה שזיו רק נראית ילדה חברותית וידידותית, אבל בפועל היא מאוד מסוייגת ולא נותנת אמון בקלות, והעובדה שהחלה לחלוק את חוויותיה איתם מראה שהם עברו את סף הקבלה שלה.
למרות שהיא חברותית מאוד, היא כזו למספר מצומצם מאוד של חברים נבחרים. היא יכולה ללכת לישון בביהם, אבל תמיד תעדיף שיבואו לישון אצלה. בן של חברים בעיר אחרת מגיע אלינו לישון בחופשות לכמה ימים כאשר הוריו עסוקים מדי, אבל זיו אינה מוכנה/מעזה, להשאר בביתם בלעדינו. שנה שעברה היא נסעה עם כיתתה למחנה בן שלושה ימים (שני לילות). היא נהנתה מאוד מן החוויה, וכבר הודיעה שאינה רוצה לנסוע למחנה השנה. היא תערובת של עצמאות ונצמדות, עם נטיה ליותר נצמדות מאשר עצמאות, אך לא בצורה מאוד יוצאת דופן. כדי להגיע לכאן, השקענו די הרבה מאמצים כדי להתגבר על פחדים שאחרים לא תמיד ראו. כי בזה היא היא ללא ספק טובה - להחביא את חוסר בטחונה ופחדיה מפני העולם ולגלות זאת אך ורק למעגל מצומצם מאוד של אנשים.

יש עוד כל מיני דברים קטנים לספר כמו:
מפאת כל מיני סיבות שונות ומשונות, מעבר לשינה עצמאית של זיו בחדר משל עצמה היה הליך ארוך ומורכב. אחרי למעלה מארבע וחצי שנים, היא כמעט לא מגיעה למיטתינו עוד, ומסוגלת להרדם בכוחות עצמה במיטתה.
כל שינוי בשגרת המוכר לה הוא משהו שצריך להתכונן אליו, משהו שהיא תתנגד אליו נואשות, מה שלא יפריע להנות ממנו בזמן אמת אם הוא מהנה עבורה.
פרידות קשות עליה. אם מישהו הוגדר כחבר, היא לא תפטור אותו מן ההגדרה גם אם הוא כבר התרחק ממנה, פיזית או ריגשית.

כל האמור לעיל, אינו אומר דבר בקשר לבתכם העתידית. היא יכולה להיות כל דבר, ורק ימים יגידו מה יהיה נכון עבורה ועבורכם.
אם דבריי בכל זאת עזרו במשהו, נסי לקרוא בבלוג שבחתימתי. תיארתי שם עד לזרא כמעט את כל קורתינו עד לשלב בו זיו הייתה מחוץ לבית הילדים למעלה ממחצית חיה.
 
יחסים בין אחים

מושפעים רבות מהתנהלות ההורים. אם ההורים מקבלים את הילדים ואת דרך הגעתם למשפחה כטובה ורצויה, אם כי שונה - כך ייתפסו זאת גם הילדים.
לנו מספר ילדים ביולוגים ואנו משמשים כמשפחת אומנה. כל ילדינו אחים הם ללא הבדל מי נולד לנו ומי הצטרף למשפחתנו. ילד האומנה אהוב ע"י אחיו (ילדנו הביולוגים) בזכות מי שהוא וללא קשר לדרך בה הצטרף למשפחתנו. בהתנהגותו הוא כ"כ דומה לילדנו האחרים וזו ההוכחה עד כמה הסביבה משפיעה על האישיות המתעצבת.
והנה דוגמא מהחיים: חלק מילדנו כבר חגגו בר/בת מצוה ולכבוד הארוע נסענו לחופשה משפחתית בחו"ל כאשר היעד והמסלול נבחרו עם הילד החוגג. השנה נחגוג בר מצוה נוסף, אך מכיון שאין לנו אפשרות לקחת עימנו לח"ול את ילדנו באומנה (כי לשם כך נזקק אישור הוריו הבילוגים ובחנו לא להכנס לזה כלל) בחר הילד החוגג על טיול משפחתי "בחו"ל אבל בארץ". עמדה בפניו האפשרות לנסוע לחו"ל רק עם אבא או אמא וחלק מהאחים. ללא התלבטות הוא בחר לטייל כמשפחה שלמה ולא לוותר על אחיו האומן כחלק מהמשפחה. זו בעיני עדות/מראה לדרכנו החינוכית וההורית. לא משנה אם הדרך טובה בעינייך או לא, הבאתי דוגמא זו מחיינו כעדות להשפעה שלנו ההורים על ילדנו.

בהצלחה!
 
מומלץ לאמץ צעיר עוד יותר, אבל לא תמיד

ניתן. חשוב, שההורים המאמצים יהיו מודעים לקשיים האפשריים הכרוכים באימוץ ילד כה גדול. עוד חשוב, לדעתי ,שהילד המאומץ יהיה צעיר מהילד הביולוגי שבבית.
 

China8

New member
מומלץ למי?

מומלץ לאמץ תינוק, הכי קטן שאפשר, והכי טוב כזה שעדיין לא נולד.
בפועל, ישנם הרבה ילדים שנולדו וכולם זקוקים לבית. מה שמומלץ לאחד לא בהכרח מומלץ לאחר...
מי יאמץ את הילדים הגדולים יותר אם כולם יאמצו תינוקות?
מה עם אלה שזקוקים לבית ולמשפחה אולי יותר מאחרים?
נכון, יכול להיות שיהיו המון אתגרים אבל לי אישית קשה עם ההמלצות הגורפות האלה. שמעתי כבר לא פעם על ילדים שאומצו בגיל צעיר מאד והעבירו את ההורים בי"ס מול כאלה שאומצו בגיל מבוגר יחסית והיו מאד קלים. אין חוקים, בעיני אין המלצות. כל אחד צריך לחקור ולנבור, לעשות עבודת שטח וללמוד היטב את הנושא ולהחליט מה הכי טוב בשבילו. וגם אז יש הפתעות!! ממש כמו ילד ביולוגי, דרך אגב....
 
אין כאלה שזקוקים לבית ולמשפחה יותר מאחרים!

כולם זקוקים לכך. ישנם ברי מזל שזוכים לכך וישנם, שלבי יוצא אליהם, שלא. יכול להיות שאלה המלצות גורפות בעינייך וקשה לך עם זה, אך אני מאמינה לאנשי המקצוע שהקושי הגדול לשני הצדדים עולה עם גיל הילד. זאת ועוד, דברים שראיתי באופן אישי חיזקו זאת בעיני. העובדה שיש חריגים לכאן ולכאן לא משנה זאת. אני סבורה שכל אחד, לו היתה הבחירה בידו, היה מעדיף לאמץ ילד צעיר ככל האפשר. אני מורידה את הכובע בפני מי שבוחר אחרת.
לא היה בדברי דבר שקורא שלא לאמץ ילדים גדולים יותר ואפשר היה גם ללא האמירה הצינית של: "מומלץ לאמץ תינוק...והכי טוב כזה שעדיין לא נולד".
 

China8

New member
זה בכלל לא היה ציני

בארה״ב יש הרבה אימוצים כאלה שנקבעים אפילו לפני לידתו של התינוק.
מסכימה שכולם זקוקים לבית, אך יש ברי מזל ״מבוקשים״ ויש כאלה שלא שפר עליהם מזלם ובשל גילם אף אחד לא רוצה לאמץ אותם.
כמובן שלא לכל אחד זה מתאים. כמובן שלא כל אחד רוצה. אבל אני בעד שכל אחד יעשה את הבחירות שלו ללא המלצות.
זו דעתי, אנחנו לא חייבות להסכים כידוע
 
כמובן שלא חייבות להסכים, זו במה להחלפת דיעות.

אין קשר בין "המלצות" לבין הבחירות שכל אחד עושה בסופו של דבר. איני מצפה שמישהו יחליט לאמץ ילד (או לא) בגיל מסויים עפ"י המלצתי-שלי.
 

Dolevmom

New member
דיון מעניין התפתח פה

אשמח לדעת למה עדיף לאמץ ילד יותר קטן מהילד שכבר בבית
בניגוד לרוב המאמצים אנחנו מסוגלים להעמיד צאצאים ביולוגים וכבר חווינו חוויה של תינוק.
חשבנו והגענו למסקנה שאין שום סיבה ליצור אדם חדש אל תוך העולם האכזר הזה אם אפשר להיות הורים למישהו שכבר חי וצריך אותנו
יש כאלה שיזדעזעו אבל לדעתי זה די דומה לרעיון של לקחת כלב מכלביה ולא לקנות, פשוט חבל...
יש לנו את הרצון, הפנאי (אני בבית כל השבוע ואנחנו סוגרים בזאת את הבאסטה מבחינת ילדים) ומצבנו הכלכלי מצויין, אז אנחנו מחפשים דווקא את המקרה שדורש השקעה ושצריך אותנו
עם הילד שקיים אין כמעט עבודה. כשהיה בן חודשיים כולם ניבאו נבואות זעם על כך שילד שמוחזק כל היום על הידיים ואמא שלא שולחת לגן יהיה מפונק,
היום הוא כמעט בן שנה, ישן לילות, כמעט גמול מחיתולים, אוכל לבד ולא מסתכל לכיוון שלי רוב שעות היממה. אנשים מתפלאים ושואלים איזה גן איפשר לו עצמאות וחיבור כזה לילדים אחרים
אני חושבת שחוויה של אחות גדולה תהיה בשבילו נהדרת. ומקווה ושואלת אם זה יהיה נוח וטוב גם בשביל הילדה
מי שכתבה לי בקשר למראה החיצוני זאת עדיין לא תהיה בעיה. הילד הביולוגי שלי כל כך לא דומה לי עד שלא מעט אנשים שאלו אותי איך אימצתי מרוסיה תינוק כל כך קטן, או כמה אני לוקחת לשעה כי חשבו שאני המטפלת.
כל עוד שני הילדים יקבלו את אותן השאלות אני מקווה שזה ימנע מרגשות שליליים להתפתח אצל הבת החדשה.
ואממ... לשאול אותה, אני באמת עוד לא רגילה לגיל כזה...
תודה רבה לכל העונים והעונות!
 

Dolevmom

New member
דריה אני ממש לא מסכימה אתך

מעולם לא הצלחתי להבין למה קשרי דם כל כך חשובים לחלק מהאנשים
מה זה משנה של מי הזרע/הביצית?
גידול ילד הוא כל כך הרבה יותר מהריון או מחודש מסויים
אני זוכרת שנורא בכיתי אחרי הלידה שהיתה נוראית בשביל דולב (גם בשבילי)
כל כך רציתי בשבילו לידה טבעית ובמקום זה הוא יצא בקיסרי עם כל ההורמונים המגעילים
ואז אמא שלי אמרה לי דבר חכם: מה שחשוב בחיים זה לא ארוע אחד. על ארועים בודדים ילד יכול להתגבר
מה שחשוב זה שהילד לא יסבול לאורך זמן, ושידע שגם כשיקרו לו בגללך דברים רעים שזה אף פעם לא מתוך כוונה רעה.
מה שמשנה לילד זה רק מי מגדל אותו ומאיזה גיל
הוריו הם מי שקם אליו בלילות ומטפל בו, לא אף אחד אחר. ואני לא חושבת שלילד שאומץ על ידי משפחה טובה ומסורה יהיו בעיות רגשיות יותר מלילד רגיל אלא אם אומץ בגיל מאוחר והספיק לסבול לאורך זמן.
 

Daria34

New member
את טועה מאוד. קשרי דם זה חשוב.

ויש אין סוף מאומצים שיעידו על כך. רוב הבעיות של ילדים מאומצים זה בגלל רגשי נקודה.
תינוק יודע שזר מטפל בו. את צריכה להיכנס לעוד מקומות לקרוא ואפילו לשמוע עדויות של מאומצים.
ניתוק מהאם הביולוגית הוא אירוע שמשפיע לכול החיים.
הגישה שלך מאוד לא נכונה. היא גישהשפגעה וםוגעת במלא ילדים ולא לדבר באימהות.
ואישית מכירה מלא מאומצים מינקות שדווקא הרבה יותר שרוטים מכאלו שאומצו בגיל בוגר.
ולילד שיגיע אליך היו הרבה בעיות רגשיות אם תגידי לו שמה שחשוב זה מי מגדל.
אחת הסיבות שמאוד קשה למאומצים זה הגישה הזו בדיוק.
יש מלא ילדים שמי שמגדל אותם זו המטפלת שלהם זה עדיין לא אומר שהיא אמא שלהם
או שהם קוראים לה אמא. אולי היא כמו אמא אבל היא לא אמא.
 

Dolevmom

New member
בזמנים שגרתי באירופה

שם נהוג לאמץ במקום ללדת עד כדי כך שצריך לבדוק בעגלה לפני שמתחילים לנחש באיזו יבשת נולד הילד
אחוזים אדירים שם מאמצים מאפריקה ומסין. ראיתי המון ילדים כאלה, כמעט את כולם מאמצים מגיל קטן מאד, לא ראיתי אף אחד עם בעיות מיוחדות
פה ושם ילד משתולל שיקנו לו משהו, שום דבר מעבר לילד רגיל.
הגישה הכללית שם היא ההורים שלך הם מי שגידל אותך, אף אחד לא מערער על הנושא, כולם נראים ילדים שמחים.
דווקא בארץ כשהנושא הוא אישיו יש יותר ילדים שיש להם בעיות עם זה.
באירופה לא תשמעו בכלל משפטים כמו "ואיך הילד שלכם מסתדר עם זה שאתם בלונדינים והוא שחור"? פשוט מתייחסים אליו כאל שווה (לפחות במקום המאד ליברלי שאני גרתי בו)
בכלל מה שאת אומרת לא מסתדר לי אינטואיטיבית. הרי ילדים תמיד שלמים יותר כאשר הוריהם פועלים בהתאם לערכים של עצמם.
אם ההורה מלמד את הילד שזה מה שחשוב ומאמין בזה אז גם הילד יקלוט את זה מהר ולא יערער על הקביעה. נכונה או שגויה ככל שתהיה.
להרבה ילדים יש בעיות עם זה שהוריהם משאירים אותם עם זר ונעלמים לכל היום. חלקם כמו ילדים של בת דודה אחת שלי נלחמים על כל רגע איתה מלחמת הישרדות ממש מול האבא והאחים,
חלקם, כמו ילדים של בת דודה אחרת וילד שאמא שלי טיפלה בו בנעוריה במשך עשור נקשרים למטפלת לא פחות מלאמא וזה גם יוצר המון בעיות.
הילד שאמא שלי טיפלה בו למשל הוא סיפור יפה ועצוב. הילד הזה ממש גדל עם אמא שלי, שהיתה אתו 5 שעות ביום מגיל שנתיים וקצת ועד הבר מצווה.
אחר כך אמא שלי פרשה כנפיים והמשפחה גם חזרה לבלגיה. כעבור 30 שנה!!! הם נפגשו שוב במקרה. הוא סיפר לה שבכה במשך חודשים והתגעגע אליה עד היום
מאז הם חידשו קשרים, הוא הכיר לה את המשפחה שלו והציג אותה לילדים שלו בתור האמא השניה.
מטפלת במקום אמא זה דבר שיכול ליצור בעיות לפעמים יותר מאימוץ.
בנוסף, אמרת כאן הרבה דברים אבל לא ענית לשאלה שלי לכן אחדד. את אומרת שאימוץ גורם לבעיות. אשמח אם תסבירי למה. למה אמא מאמצת לא יכולה לדעתך להחליף לחלוטין אם ביולוגית?
למה הגישה שלי לא נכונה? למה היא פוגעת? למה התואר אמא ניתן רק למי שאת שייכת לו גנטית ולא למי שטיפל בך?
ומעבר לכך, מעניין אותי לשמוע מה שעתך על אם פונדקאית
 

year of the cat

New member
אני כלכך אוהבת לקרוא את הדברים שאת כותבת

אני כלכך מזדהה
תמיד אמרתי, שקורה שעושים טעויות, הכי חשוב שהילד ירגיש שאוהבים אותו ושרוצים לעשות לו טוב

אמא שלי תמיד אמרה עליי, שזה בכלל לא מפתיע שאני מאמצת גם ילדים
אם אני נקשרת כלכך לכלבים ולחתולים שלי, ברור שלא תהיה בעיה שאני יקשר גם לילדים
וזה בדיוק כך
 

Dolevmom

New member
גרמת לי להסמיק!

כל מה שאמא שלי אמרה עליי בנושא חיות היה שאם אני אביא לה עוד חיה אחת הביתה היא תדרוש ממני לממן לה חדר נוסף שיהיה איפה לשים אותם או שהחיה תישאר בחוץ(וכמובן שאף פעם לא נשארה)
למרות שמעולם לא אימצתי כמו שצריך...
תמיד הייתי זאת שכולם מביאים לה את כל מה שמצאו והיה צריך טיפול, אפילו הוטרינר בשכונה שלי היה מביא לי כל ציפור וחיה אקזוטית שהיו צריכות האכלה או טיפול לצורך החלמה.
בין החיות שיצא לי לאמץ יש אוגרים שהסתובבו חפשי בבית, בו זמנית עם חתול משוגע שתפיסת האוגר היתה לו למקצוע, בו זמנית עם כלב ציד גרייהאונד שמישהו השאיר לנו על יד הדלת שהחתול נראה לו כמו ארוחת הבוקר. 11 כלבים ששלושה מהם נשארו והגיעו לשיבה וכל השאר מצאו בתים. ארנב, דגים ואחר כך זחלים של פרפרים שבקעו אצלנו במרפסת שגרמו לי להבין שאין חיה בלי שכל אלא רק יצורים שלא השקענו בהם מספיק כדי לפתח איתם קשר (הצלחתי לזהות אצלם 4 סוגים שונים של קולות שאחד מהם היה ברכת שלום כל פעם שחזרתי מבית ספר או חוג, ומשהו סטייל גרגור כשליטפתי אותם), עופות דורסים, תוכים מדברים שאחת עברה התעללות ואחד אהבתי לא פחות מאת הבן שלי, עופות דורסים, יונים מיינה וצוצלות, ואפילו סוסה שבעליה נסעו לשנתיים ולא רצו למכור.
דווקא עם הבן היה קשה בהתחלה כי אף פעם לא חיבבתי תינוקות ולא התייחסתי אליהם, לא ידעתי מה לעשות איתו וגם כל מה שכן תכננתי והייתי בטוחה לגביו כמו הנקה מאוחרת למשל לא הסתדר.
אני, שתמיד ידעתי לתקשר עם כל מה ומי שאף אחד אחר לא הצליח מצאתי את עצמי מתקשה במשך חודשים במה שאמור היה להיות המובן מאליו.
אבל נראהלי שאני מבינה את המקום ממנו אמא שלך מגיעה. אני חושבת שמראש אנשים (שכאן אולי גם יצלבו אותי) עם יכולת לאהוב יותר מאחרים יאהבו יותר גם את הילדים שלהם. ביולוגים או מאומצים
אם לעשות הכללות די גסות, האמהות שאני פוגשת שלא עושות ברית, סובלות כאבים של לידה טבעית בשביל הקשר עם הילד, מניקות שנים, מוותרות הרבה פעמים על קריירה כדי לגדל את הילדים, ומאמצות הרבה מכל הבא ליד ילדים חיות וכו'.
בד"כ כשאחד מהדברים האלה נכון לגבי אמא מסויימת אפשר יהיה למצוא עוד מהם או לפחות רצון לזה. והילדים יותר מאושרים
כשהבן שלי היה בן חמישה חודשים אמא אחת ראתה אותי מפשפשת אותו (שיטת הקשב לצרכים למי שלא מכירה) ושאלה בהשתאות איך אני יודעת מתי הוא צריך. עניתי לה שאני פשוט נמצאת כל הזמן בקשב אליו.
אז היא ענתה לי "איך אפשר, אני אחרי שעתיים עם הילדים שלי כבר משתגעת" אני לעולם לא אצליח להבין משפט כזה..
 
למעלה