לכל מי שאימץ בני 3-5

כל כך רוצה להסכים איתך

אבל זה יותר מורכב מ"מה שמשנה לילד זה רק מי מגדל אותו".

כמו כל נושא אחר בחיים, זה תלוי באדם עצמו.
כמו כל נושא אחר בהורות, זה לא תלוי רק בהורים.

ישנם ילדים מאומצים שאובססיביים בנושא מציאת מקורם הביולוגים, למרות שאומצו קטנטנים על ידי הורים אוהבים.
ישנם ילדים שאומצו בגילאים בוגרים יותר, שמקורם הביולוגי מעניין אותם כקליפת השום.

בעיות רגשיות קשורות לאימוץ מתקיימות סטיסטית בצורה מובהקת מכדי שנוכל לנפנף זאת על ידי "ואני לא חושבת שלילד שאומץ על ידי משפחה טובה ומסורה יהיו בעיות רגשיות יותר מלילד רגיל אלא אם אומץ בגיל מאוחר והספיק לסבול לאורך זמן." לא כולם סובלים מכך, לא כל הזמן סובלים מכך. לא תמיד זה סבל מובהק. אבל אימוץ הוא חלק מהגדרתו של האדם המאומץ, וככזה יהווה מקור לבעיות רגשיות שונות בדרגות שונות, ממש כפי שלכל אדם יש בעות רגשיות שונות בדרגות שונות בהקשרים להיבטים שונים של חייו, גם אם זרים אינם מזהים סיבה אובייקטיבית לאותם קשיים. זה לא אומר שלאותו אדם לא היו בעיות רגשיות אחרות אם לא אומץ, או שאלו בעיות הגורמות בהכרח לבעיות תפקוד. אבל בדרך כלל הן פשוט שם, וכהורים איננו יכולים להניח שהן לא תהיינה. כהורים, עדיף להניח שהן תהיינה, כדי שהילד ירגיש, אם יהיה בזה צורך, שיש לו מקום להביע אותן, וגם כדי שלא נרגיש אשמים אם הן תצוצנה.

בעבר ציטטתי מתוך "בתה של המאהבת" מאת א.מ. הומס. זהו סיפורה האוטוביוגרפי של מאומצת, שאומצה בת יומה באימוץ שאינו נראה לעין על ידי משפחה אוהבת וידעה על האימוץ מאז ומעולם. לכאורה, זהו האימוץ הקל ביותר שיכול להיות. נראה לי שהציטוטים הרלוונטים ביותר לכאן הם:
"במשך שלושים ואחת שנים ידעתי שהגעתי ממקום אחר, שהתחלתי את חיי כמישהי אחרת. היו זמנים שבהם הרגשתי הקלה כשחשבתי שאינני בתם של הוריי, שאני חופשיה מהביולוגיה שלהם. זה לווה בתחושה עמוקה של אחרוּת, בכאב שנובע מתחושת הלבד. (עמ` 18)"
"התברר לי שחסרה פה בהירות. אני לא הילדה של אמי המאמצת, אני לא הילדה של אלן. אני תערובת. תמיד אהיה מורכבת מחלקים שהודבקו יחד, משהו שבור במקצת. זה לא משהו שאחלים ממנו, אני חייבת לקבל זאת, לחיות עם זה מתוך חמלה. (עמ` 43)"
"אני מבינה כעת שאני תוצר של הנרטיבים של כל אחת מן המשפחות שלי - לחלק היתה עליי השפעה גדולה יותר, ואחרים השפיעו פחות. אבל בסופו של דבר, כל ארבעת החוטים, שמתפתלים ונכרכים אלה באלה, ההיתוך והסדקים שחברו יחד הפכו אותי למי שאני. ולא רק שאני תוצר של ארבעת הנרטיבים האלה - אני מושפעת גם מנרטיב נוסף; הסיפור על היותי מאומצת נבחרת, אאוטסיידרית שהוכנסה פנימה. (עמ` 202)"

KallaGLP

New member
אני חושבת שכל אדם צריך לפעול

בהתאם למה שנכון עבורו ועבור משפחתו. את שונה מאנשים אחרים ואת היחידה שמכירה את הדינמיקה בתוך משפחתך, את הרצונות, היכולות והכוחות שלכם להתמודד. זה שלמישהו אחר משהו לא מתאים, אין פירושו שלכם זה לא מתאים. אם לאחר מחשבה מעמיקה, ותוך התחשבות בכל הקשיים הפוטנציאליים, אתם מרגישים שזה מה שאתם רוצים ויכולים לעשות, אני מאמינה שאתם יודעים מה נכון עבורכם יותר מאשר כל אדם מהצד שאינו מכיר אתכם.
אמנם לא אימצתי ילד גדול והמניעים שלי לאימוץ היו אגואיסטיים לחלוטין, אך גם אני הבאתי ילדה מאומצת לבית שבו כבר היו שני ילדים ביולוגיים, כשהשני ממש בגילה. ככה שמלכחילה היא לא הייתה לו אחות קטנה, אלא מגיל שנה שניהם גדלו ביחד כמו תאומים ולדעתי כל המשפחה רק הרוויחה מזה. קשה מאוד לנבוא מראש איזה מודל משפחתי יצליח ובאילו נסיבות, ולכן, בהיעדר כושר נבואי, מה שנותר לעשות הוא שכל אחד יחשוב עם עצמו בכנות וביסודיות מה יכול להיות טוב ונכון עבורו ועבור משפחתו.

יסמין@

New member

year of the cat

New member
אני מאוד מסכימה איתך

רק שהפסקתי להגיד כי התגובות לא אוהדות
אני מוצאת שפה משותפת דווקא עם הנוצרים הדתיים מאוד, אלה שרוצים לעזור
ואני בעצמי שומרת מסורת יהודיה
כך שבסופו של דבר אני לא מתאימה לשום שבלונה

אני מסכימה גם לגבי הכלביות בכלביה, הכלבים והחתולים שלנו הגיעו מהרחוב ומהמכלאות
והם חלק מהמשפחה שלנו

Dolevmom

New member
כאילו דיברת מתוך הראש שלי

נסי להתאים לשבלונה את זה:
מסורתית עד לא מזמן, שנשואה לגוי גמור בחתונה יהודית ולא עושה ברית לבן שלה, אוהבת חיות, ימנית "קיצונית", טבעונית, אמא בחינוך ביתי ומחסנת סלקטיבית.
beat that
ואין על הנוצרים הדתיים. אחד האנשים הטובים שהכרתי הוא נוצרי דתי כזה. מגיל שנתיים אני והבת שלו חברות הכי טובות. וגם בשנים שלא הסכמתי להתקרב רדיוס קילומטר מכנסיה הספר של הברית החדשה שהוא נתן לי קיבל תמיד מעמד של כבוד מתוך אהבה לאיש היקר הזה.
ואלה שהם מיסיונרים בכלל כיף איתם. כל פעם שהם דפקו לנו על הדלת ידענו שהיום יהיה מצחיק. הם אף פעם לא מבינים שצוחקים עליהם והויכוח לגבי היהדות של ישו עד היום מהנה ומצחיק אותי כל פעם מחדש. כשהגעתי להורים פעם ראשונה אחרי שדולב נולד הם הציעו לי לטבול אותו. עניתי בשמחה שאני טובלת אותו יום יום בבריכה והקטן נהנה מכל רגע. כששאלו "ומה עם הכומר" עניתי שגם הוא מוזמן להתרחץ איתנו בבריכה אבל הוא יצטרך לטוס בשביל זה לארץ...

קשה7

New member
רצון פנאי וכסף לא תמיד עוזרים

קחי זאת בחשבון.זה יפה מאוד ומרגש שאת רוצה להציל ילד שכבר נולד אבל לא תמיד תדעי למה את נכנסת.רוב רובם של המאמצים- עשו זאת מחוסר ברירה.בהצלחה

fannyd

New member
עצות באינטרנט אינם תחליף לייעוץ מקצועי

כדאי לכם לפנות לאיש מקצוע שמתמחה בנושא על מנת שיוכל לייעץ לכם בהתבסס על היכרות לא וירטואלית עם המשפחה שלכם ואפשרויות שפתוחות בפניכם והכל במטרה שהכוונות הטובות יתורגמו להצלחה.

Daria34

New member
נו ברור, החלטה לאימוץ היא שכול הדרכים האחרות

כשלו. הורות מאמצת זה מאתגר מאוד. כסף ואהבה לא מנצחים את הכול.

KallaGLP

New member
נכון, לא תמיד זו בחירה מתוך חוסר ברירה.

אין זה נכון להכליל.

year of the cat

New member
ממליצה לקרוא בלוגים של מאמצים מחו"ל

אני לא יודעת על מה מי שמפחיד אותך מתבסס
מקרים קשים מאוד יש גם כשמאמצים את הקטנים

בחו"ל זה נהוג והרבה פעמים מוצלח
גילוי נאות: אני אימצתי את בני האמצעי כשהיה בן 3.5
ההתמודדויות הן שונות, לפחות בהתחלה, ולדעתי לפעמים זה יכול להתאים יותר

בלוג אהוב עליי:
משפחה עם שלוש ילדות, כולן אומצו מאוקראינה:
הקטנה אומצה בגיל שנתיים לפני מספר שנים
האמצעית אומצה בגיל 7 לפני שנתיים
הגדולה אומצה לפני חודש (!) בגיל 11
http://themceacherns.blogspot.co.il/

ויש עוד, ממליצה לחפש

Dolevmom

New member
לא יכלתי להפסיק לקרוא את הבלוג

עושה חשק!!
בהחלט ניפצו לי כמה מיתוסים על אימוץ. מזכירים לי מאד משפחה אהובה אחרת מארצות הברית
לא יכולה לחכות שהשיפוצים יסתיימו ואפשר יהיה להתחיל בסרבול הבירוקרטי! תודה לך!
:)

גם אני בעד לאמץ ילדים גדולים או צרכים מיוחדים

למי שרק יכול.
כי הילדים האלו נשארים פעמים רבות בבתי הילדים והלב פשוט נשבר.

ברור שזה אתגר שלא מתאים לכל משפחה, אך למי שחושב שהוא רק יכול: זו הצלת נפשות ממש.
ישראל במקום "הראשון" בדרישה לילדים בריאים וצעירים בלבד מכל המדינות שמאמצות ברוסיה. ממש לא גאווה גדולה...
גרמניה וארה"ב במקומות הראשונים באימוץ ילדים עם צרכים מיוחדים ונכויות.
כך שיש פה גם עניין תרבותי.
הניסיון שלנו עם ילדה מתוקה ומדהימה עם צרכים מיוחדים מנטליים ופיזיים: יש אתגרים אך האושר אין סופי וקשה לשים אותו בכלל במילים. כל יום הוא יום של נחת וים של אהבה
.

מעורר השראה, כל הכבוד

אכן ילדים רבים נותרים בבתי הילדים בגלל גילם ובגלל צרכים מיוחדים.
למי שרק יכול זו מצווה אמיתית.

למעלה