ללא מילים (כמעט)

לא אמרתי שזה לא פייר , אמרתי שזה לא מובן לי

אבל האמת ההסבר שלך די משכנע , אם ה 850 הם גם בשביל קניות , נסיעות וכו' , אז אני יכול להבין.

Q T g i r l

New member
כן,

כעקרון אנחנו מקבלים 690. אם הייתי גרה ליד מקום השירות הייתי מקבלת ככה... ה160 זה תוספת לחופשי חודשי- יש כאלה שמקבלות יותר (אני נגיד צריכה מקומי), וזה בשביל הכל אף אחד לא יממן לך ארוחת צהריים שם- ואם כן מחשבים את זה והמשכורת פחותה... נגיד אני יודעת שבנות שעושות במקומות רחוקים וגרות שם מקבלות 400 לחודש בערך... כמו ג'ובניקים.

אוקיי

מודה שלא ידעתי שהמחייה שלך היא 850 ש"ח לחודש . האמת זה נראה לי מעט מדי , איך אפשר לשלם את כל החשבונות ב 850 או ליתר דיוק 690 ש"ח לחודש?? איזה הוצאות יש לך בדיוק? את צריכה לשלם חשמל , מים וגז? איך זה הולך בדיוק? אני באמת שואל כי אני לא יודע איך זה עובד בשירות לאומי .

Q T g i r l

New member
אתה לא הבנת אותי

אני משרתת קרוב לבית (קל"ב). אז כן אני מקבלת 690 שזה בדיוק כפול מחייל רגיל (תוריד את הנסיעות). אבל אם תסתכל בהודעה למטה הסברתי את ההוצאות שנלוות- אוכל, בגדים. בלי קשר יש כאלה שיש להן דירות שירות והן מקבלות פחות כי משלמים להם על הכל כמו קרביים.

אני הבנתי מצוין , את לא ענית לשאלה שלי

את משלמת גז , חשמל ומים? את גרה עם ההורים? הבנתי שאת צריכה לממן לעצמך את האוכל (לא הבנתי מה יש לממן בבגדים , את הולכת עם בגדים אזרחיים שממילא יש לך לא?) , אבל חוץ מאוכל מה עוד יש לך לשלם? כרגע ממה שאני מבין את צריכה להוציא מכספך הפרטי אך ורק לאוכל , תקני אותי אם אני טועה .

Q T g i r l

New member
לא את

כל הדברים שציינת אני לא צריכה לשלם. למה שאני ישלם? אני בת 19 אני גרה עם ההורים כמו כל חייל כמעט. ויש לממן בבגדים, אתה לא קראת מה שרשמתי למטה- זה בגדים שאני הולכת איתם כל יום......

סלוניק

New member
כאשר עורכים את המימון

יש יציאה מנקודת הנחה שחייל הוא סוג של חייל בודד - כל הוצאותיו הבסיסיות ממומנות ע"י הצבא ואין לו הכנסות נוספות. לכן גם ניתנות לך גרביים בבקו"ם על אף שכנראה שיש לך גרביים שחורות בבית ממילא. כמו כן, חייל זוכה להוצאות שוטפות יומיומיות שלא מגולמות בתשלום: ביטוח רפואי, ביטוח לאומי, הוצאות מזון, ביגוד (הלא הם המדים אותם אפשר לכבס ולהחליף תמיד על חשבון הצבא), הוצאות נסיעה, טיפולי שיניים, טיפולים פסיכולוגיים, וכן הלאה. את אותה הנחה צריך לעשות לגבי בני\ות שירות אזרחי - העלויות היומיומיות יהיו על חשבונם ולכן יש לשלם להם משכורת חודשית מעט יותר גבוהה. חשוב לזכור שהשירות האזרחי לא מקנה ביטוח רפואי וטיפולים רפואיים חינם (וכאשר הזכאות להשתלב בשירות אזרחי מותנית בפטור צבאי, זה משמעותי), לא מקנה הוצאות נסיעה (חופשי חודשי זה לפחות 200 ש"ח), ביגוד וכדומה, וייתכן שבסופו של דבר העלות היא אפילו יותר גבוהה מהתוספת הקטנה הזו.

עדיין לא הבנתי על איזה ביגוד אתם מדברים

ובצבא נותנים אולי 2-3 זוגות גרביים , את כל השאר קונים לבד . לגבי כביסה , מעולם לא כיבסתי את המדים שלי בצבא אלא רק בבית . טיפול שיניים? אני לא מכיר חייל אחד ששירת איתי שהלך לרופא שיניים , פסיכולוג או משהו כזה. בכל אופן , אם החליטו שהשכר של משרתי שירות לאומי יהיה גבוה יותר משל חיילים , אני מניח שיש לזה סיבה טובה כך שאין לך מה לשכנע אותי בעניין .

תשמע אם היא צריכה לשלם חשמל , מים , גז

ואוכל , אז 850 או 690 ש"ח לחודש זה לא הרבה בכלל ואפילו הייתי אומר שזה מעט מדי . לכן צריך לבדוק על מה ההוצאות ועל מה הם משלמים מי שעושה שירות לאומי . אני רוצה להאמין שיש סיבה מוצדקת שהם מקבלים יותר מחייל צה"ל .

סלוניק

New member
משתנה, אאל"ט 200 ש"ח לרבעון על ביטוח שוטף

אבל כל ביקור רופא שאיננו רופא משפחה כרוכה בתשלום בניגוד לצבא.

baudrate

New member
להסביר במה מדובר

ראשית אציין שמדובר בשכר חודשי (אם אפשר לקרא לזה שכר) וגם במענק שיחרור. יש לא מעט חיילים שנוסעים כל יום לבסיס וחוזרים יום יום הביתה. הם מקבלים 350 ש"ח לעומת מתנדבת שירות לאומי. הם לא מקבלים מהצבא יותר ממה שמתנדבות השירות הלאומי מקבלות, אולי חוץ מהחזר נסיעות. ובינינו מי שמתבכיין בינתיים זו את שאומרת שלא נשאר לה כלום.

Q T g i r l

New member
אדון נכבד

תתפלא. אתה מקבל מהצבא יותר ממה שאתה יודע... מסתבר שבשביל ללכת לשירות צריך בגדים. איזה קטע... זה לא שאין לי בגדים בבית אבל מן הסתם אני גדלה ואני לעומת החיילים לא לובשת בגד אחד פעם בשבוע... אתם לא צריכים בגדים יותר מידי רוב הזמן אתם על מדים. זה אחד. דבר שני, גם אם אתה ספציפית לא אוהב את האוכל בבסיס (כי שמעתי על תירוצים כאלה) לכם ממנים חדר אוכל וארוחת צהריים. זה שזה לא לטעמכם זה משהו אחר. דבר שלישי אני מקבלת בדיוק כפול משכר של חייל- 690 (אם תוריד נסיעות) ואת תחשב כל יום מנת פלאפל לארוחת צהריים או אפילו קוראסונים תגלה שמדובר ביותר מ300 שקל לחודש שנותרים לי. אז אני לא מתבכיינת אבל משום מה החיילים מרגישים "פרייארים" לעומתנו... ואני לא מבינה למה.

baudrate

New member
להשוות תפוחים לתפוחים

הנה על מנת להשוות תנאי חיילת בשירות חובה המשרתת מחוץ לבסיס למתנדבת בשירות לאומי שאינה מקבלת ארוחת צהריים מהמפעיל אני מביא כתבה זאת משנת 2006 (התנאים בצבא לא משתנים כל כך מהר).

Q T g i r l

New member
ולתגובה-

אז אתה מראה לי את החיילים שלא משרתים בבסיס, אוקיי. אבל כמה כאלה כבר יש? כל החברים שאני מכירה משרתים בבסיס. זה די מובן לכל האנשים שהצבא הוא לא גוף הגיוני במיוחד אני לא אומרת שלא צריך לשלם להם יותר אבל אל תצא מנושא השיחה שהוא חיילים שכן משרתים בבסיס ומקבלים ארוחה ליום. אם תחשב 690 חלקי 30 ימים בחודש תקבל 23 שקל, שזה לא יותר מידי רחוק מ14 (ושוב, אל תשכח שאנחנו מדברים על אנשים שלא משרתים בבסיס) אז אל תביא לי את היוצאי דופן... וגם אל תשכח שאת הכסף שהם לא מוציאים על ארוחות הם מוציאים על בילויים- ומן הסתם גם אני רוצה. אז לא אמרתי שאני יותר(!) מסכנה מהם- אמרתי שאני סובלת כמוהם אז די עם ההשוואות המגוחכות האלה.

baudrate

New member
השוואות

הנה באים ואומרים כי השירות הצבאי זה דבר חשוב. אבל כאשר רואים כי השכר והתנאים של מתנדבי שירות לאומי טובים לפחות כמו אלו של החיילים אם לא טובים יותר, בין אם במענק שיחרור ופקדון ובין אם במשכורת, ניתן להבין כי היד לא נמצאת היכן שנמצא הפה. כי אם למתנדבי השירות הלאומי יש תפקידים לא מבוטלים בבתי חולים ובבתי ספר ובמקומות אחרים הרי בכל זאת לחיילים חשיבות רבה יותר. אני מקווה שאת לא מתקוממת על האמירה האחרונה היא לא באה לפגוע בשירות הלאומי אלא מתוך נקודת מוצא שהשירות הצבאי זהו עניין חשוב ועקרוני למדינה.

Q T g i r l

New member
באותה מידה

שאי אפשר להשוות שירות לאומי לצבא, אי אפשר גם ההפך. זה 2 דברים שונים ואין מה להשוות.. זה כמו שאני ישווה בין אחת שעוזרת לאוטיסטים בשיעורי בית לאחד שיושב בקריה ומכין קפה. מן הראוי שתדע לא להכליל... אני נגיד אפילו שאני פקידה אני שומעת על מה חברים שלי עושים במשרד שלהם בצבא (כלום) ואני מרגישה שאני ממש ממצה את הפוטנציאל שלי ואני עוזרת אפילו שזה לא למדינה באופן ישיר... אל תגיד לי שלחיילים יש חשיבות רבה יותר. מן הסתם שלא יהיו חיילים לא תהיה מדינה אבל פעם מישהו סיפר לי סיפור שנחרט לי בזיכרון להראות את החשיבות של שירות לאומי- לוחם שאחיו אוטיסט יכל ללכת לקרבי ולהילחם רק מהסיבה שבת שירות מטפלת באחיו....(וזה אמיתי) אז זה דוגמא קטנה ונכון זה לא מכליל אבל זה צורם לראות בעין שגם כאלה שמחפשים לתרום יורקים להם בפנים כי הן לא התגייסו לצה"ל. וסתם שתדע- אני יצאתי על רפואי תת משקל שנובע מבעיות בריאותיות (לא רלוונטי איזה) אז בקיצור- לא אומרת שאני לא מעריכה את צהל יש לי הערכה גדולה מאוד ו99% מהחברים שלי בקרבי ואני ממש אכפתית לגביהם ולצבא אבל אני מבקשת לעשות את ההפרדה שצריך. ויותר מכך ששירות לאומי נקרא "התנדבות" כך שאף אחד שעושה את זה לא היה חייב לעשות ויכלנו להמשיך את חיינו כרגיל כי הצבא פטר אותנו משירות אבל בחרנו לעשות וזה חלק שלא צריך לזלזל בו.

TaL53

New member
איזה ביגוד?!

מדי א' שאתה עושה בהם סאונה כול השנה או מדי ב' שנראים כאילו יצאת עכשיו ממחנה פליטים סודני. ואיזה אוכל? אלא אם כן יש לך טבח שאשכרה הוכשר להיות טבח, רוב הסיכויים הם שתזמין פיצות כול יום. ועדיין את כול יום בבית, בלי שבתות וגם יכולה לעבוד או ללמוד. אבל בלי שום קשר לזה- ה"מענק" שמקבלים, לא משנה אם זה שירות לאומי או שרות חובה זה ביזיוני.

למעלה