אני לא מעודד השתמטות.
אוקיי, אז הסכמת איתי למעשה שלא משנה כמה מערכת היא חשובה - עצם זה שהיא חשובה לא גורם לכך שלא יהיו בה תפקידים מיותרים (הסכמת לזה בכך שאמרת "ן לי מושג על איזה מערכת אתה מדבר ולכן איני יכול להשיב" - כי זה אומר שאתה טוען שזה תלוי בפרטים של המערכת הספציפית). לכן בפרט גם בצה"ל, עד כמה שהוא אכן חשוב, יכולים להיות תפקידים ספציפיים שהם לחלוטין לא חשובים ולא מועילים לצה"ל בשום צורה. האם עברת אחד אחד על כל התפקידים בצה"ל? האם אתה חושב שאשכנזי עשה זאת? האם אתה חושב ששטרן עשה זאת? האם אתה חושב שאדם כלשהו עשה זאת? אפילו אם היה אדם כזה (ואין), אתה לא חושב שהוא מסוגל לעשות טעויות כשהוא בוחן תפקידים של קרוב ל 200,000 חיילים (שגם משתנים וזזים כל הזמן תוך כדי)? האם אתה חושב שאדם כלשהו עושה זאת באופן קבוע ומעדכן את התפקידים לפי כמות האנשים שמתגייסים בכל שנה כך שכמות התפקידים הנחוצים בצה"ל תמיד תהיה זהה לחלוטין באופן מדוייק לכמות האקראית של אנשים שמתגייסים בכל שנה? זה נראה לך אפשרי בכלל? אתה לא צריך לענות על כל שאלה בנפרד - תענה רק על אלו שהתשובה עליהן חיובית. אני מקווה שאין כאלה והנקודה ברורה, אבל אם יש אז תגיד ונמשיך משם. דוגמא אישית שאני מכיר: יש לי חבר, בעל תואר ראשון בהצטיינות בתחום מדעי, שהתפקיד שלו רישמית על הנייר מוגדר כ"מורה". בפועל, הוא משרת כבר שנה, ובמהלך השנה הזו הוא העביר 4 פעמים שיעורים פרטי לחייל שמשלים בגרויות, שעה אחת כל פעם. 4 שעות עבודה, בשנה.. בהתחלה היתה לו מוטיבציה, אבל לקראת החודש השלישי לשירות שלו, כשהוא ראה שאין לו מה לעשות כל היום בבסיס, פשוט אין, אין לו עבודה, הוא התחיל לבוא כל יום באזור 12:00 בצהריים, לעשות סיבוב בין כל האנשים שהוא מכיר בבסיס כדי להגיד שלום, לאכול ארוחת צהריים בחדר אוכל, לנוח טיפה, ולנסוע הביתה ב 14:00. כך הוא "מבלה" בבסיס שעתיים ביום, כל יום, 5 ימים בשבוע, כבר קרוב לשנה. זה ללא ספק תפקיד חשוב ונחוץ ביותר שנוצר ע"י אנשים שמבינים יותר טוב ממני וממך...כמובן...