למה אין אימוץ מאפריקה או מסין בישראל?

למה אין אימוץ מאפריקה או מסין בישראל?

ברור לי שזה תלוי בחתימה על הסכמי אימוץ בין מדינתיים אבל מדוע לא דוחפים את העניין במשרד הרווחה? ? מדוע זה כל כך מוגבל כשיש כל כך הרבה יתומים באפריקה וסין?
אני לא מדברת כרגע על מסלול סן סלבדור שאני יודעת שעבדו עליו לפני שנה ובקושי התרומם.
 

אבי351

New member
היה בעבר מומ עם הרבה מדינות הבעיה שהן לא

רצו לחתום עימנו כמו סין ויטנאם ועוד
 
אולי ישראל מעמידה תנאי "כשרות" מיותרים?

לא רצו לחתום נשמע לי תירוץ. אולי יש כאן ערבובים שקשורים כרגיל לענייני לאום דת ולא מן העניין ..ושהשתרבבו להם כהרגלם מתוך הרגל מגונה.
זה שמישהו במשרד הרווחה אומר שלא רצו לחתום זה עדיין לא אומר שלא הסכימו לחתום בתנאים אחרים.
הגיע הזמן להפעיל לחץ ציבורי ליצירת אופציות אימוץ אלטרנטיביות . לא בטוחה שהתאמצו מספיק.
אלא אם כן יש כאן מישהו שמכיר את הנושא מבפנים ויודע.
 
ישראל נחשבת לאיזור סיכון עבור ילדים לפי אמנות

בין לאומיות שונות.
בנוסף ישראל איננה מקיימת את אמנת האג.
זו לפחות אחת הסיבות הרשמיות לכך שהרבה ממדינות העולם מסרבות לדון באימוץ ילדים ממדינותיהם לישראל.
בפועל נכנסים פה גם שיקולים פוליטיים סמויים אחרים.

אך בלי קשר, באופן כללי לאחרונה מדינות עולם שלישי רבות, מאפריקה למשל, וכן מדינות חבר העמים לשעבר והגוש הסובייטי, מקשות על אימוץ ילדים מארצות המערב.
 

KallaGLP

New member
היה פעם אימוץ מסין.

הוא הופסק ביוזמת הסינים. למה ישר לחשוב שישראל אשמה בכל?
 
מניסיון ? ..


אגב יכול להיות שוהא הופסק ביוזמת הסינים בגלל הסיפור של אמנת האג שהוזכרה כאן.
אני מניחה שזה היה מזמן.. סין של אז והיום זה לא אותה סין. השאלה באה ממקום פרקטי - האם לא ראוי ליצר לחץ למאמץ מחודש שיניב את חידוש האימוצים משם.
הכל עניין של משא ומתן השאלה היא אם יש כאן מי שמתאמץ שזה יקרה או שנוח לכולם לשבת ולא לעשות כלום כי פעם היה אימוץ והוא הופסק. וסליחה - כן - יש הרבה אדישות ברמה השלטונית סביב נושא האימוץ הבינלאומי ואני מדברת מניסיון לצערי..
וגם כי אולי נוח לכולם שיש עמותה אחת פחות או יותר שעוסקת בתחום. נוח לכולם חוץ מלמאמצים כמובן.
 
דווקא מסין?

לא בדיוק נסיון אישי, אבל בבלגיה ישנם אימוצים מסין.
הם יקרים הרבה יותר מאימוצים ממקומות אחרים, אורכים הרבה יותר זמן, והדרישות כלפי הורים מאמצים גובלות בבלתי אפשריות כאשר הדרישות ניתנות לשנות בכל רגע נתון כל עוד לא צוות הזוג לילד.
 

משתפרת

New member
עבור הסינים- טובת הילד פוסלת את ישראל

גם בגלל שאנחנו מדינה עם מצב בטחוני לא משהו, וגם בגלל שחוק האימוץ הישראלי מחייב שהילד וההורה יהיו בעלי אותה דת- כלומר דתו של הילד תומר.
בזמנו הפיליפינים פסלו את ישראל בגלל המצב הבטחוני.
ובלי קשר לשתי המדינות הללו, הרושם הכללי הוא שמדינות שאיפשרו לישראלים לאמץ מהן עשו זאת בזכות יוזמה של עמותות וקשרים של אנשיהן באותן מדינות. במהלך כל השנים שאני חיה אימוץ לא יצא לי לקרוא מידע על מאמץ כלשהו שעשה איזה גוף ממשלתי כדי לפתוח יעד כלשהו לאימוץ. מאכזב.
 
בדיוק על הריפיון הזה אני מדברת

בטוחה שניתן היה להשיג השגים של ממש לו המדינה היתה מנתבת מאמצים לכיוון הזה
 

אבי351

New member
משיחות עם אנשים בתחום האימוץ אני יודע שמצב

האימוצים כרגע בכי רע כי המדינה כמעט ולא עוזרת לעמותות בלפתוח מדינות חדשות ומשאירה את העמותות בודדות במערכה וזה מצער מאוד.עמותה אחר עמותה נסגרת בשנים האחרונות ולמעשה נותרו רק שתיים פעילות .אם המדינה היתה עוזרת לפתוח מדינות חדשות המצב לא היה נראה כך וכעת למעשה אנו תלויים בפוטין.ולמעשה מי שנותר כעת בתחום האימוץ הם האנשים הבודדים האחרונים שבאמת אכפת להם והאימוץ זורם בעורקם כפי שאומרים.
 

fannyd

New member
צריך שנים לטנגו

תלויים רק בפוטין? מה עם הרשויות בישראל? איש מאתנו, משתמשי קצה פוטנציאליים, לא יודע איפה הנושא עומד, מהו סדר עדיפויות של הגורמים האמונים על הטיפול בו, האם יש אי הסכמות ואיזה, עד כמה הדברים קריטיים עבור המאמצים. אנחנו הרי בכלל מחוץ למשוואה.
 

סביון1

New member
לדעתי צריך לגייס לובי בכנסת ודרכם להפעיל את

משרד החוץ ומשרד הרווחה. האימוץ הבינלאומי הוא אכן "בן חורג" ברווחה. הם אמונים על רווחת ילדי ישראל, ובעצם אין להם שום קשר, מבחינת מטרות המשרד, לאימוץ חו"ל. גם מבחינת היכולת שלהם לעשות משהו, אני חושבת שהם יכולים לעשות מעט מאד בענין פתיחת מדינות חדשות לאימוץ. הם חייבים עזרה של דיפלומטים וכאן רק משרד החוץ יכול לעזור.
 
תרשה לי שלא להזיל דמעה על העמותות המסכנות?

אסור היה להותיר את התחום הזה לגופים עסקיים פרטיים. ילדים זה לא עסק! הבה לא נלבין ונכבס את המצב עם "רחמים" על העמותות העומדות בדד..
 

אבי351

New member
הן אכן עומדות לבדן והמדינה היא

זאת שהסמיכה אותן בנושא האימוץ ויצאה מידי חובה שהורידה זאת מגבה
 

יסמין@

New member
אבל כל

בעלי/ות המקצוע הרבים מאוד שעוסקים בכל תהליכי האימוץ הרבים ומאפשרים אותו עובדים עבור משכורת, בדיוק כמו כל השכירים/ות האחרים. זה נכון גם כשמדובר באימוץ בארץ שמבוצע בשירות למען הילד.
 

China8

New member
לגבי אימוץ מסין

לא מתמצאת לגבי אפריקה אבל לגבי סין כן

לסין יש הסכם אימוץ עם 17 מדינות, ישראל אינה נכללת בהן, כמו גם מדינות רבות וטובות אחרות. אחת הסיבות היא שבעיניהם ישראל היא מדינה מסוכנת.
למרות שנראה שסין מלאה ביתומים, המצב כיום הוא שבתי הילדים מלאים בעיקר בילדים בעלי צרכים מיוחדים, גם כך לא אוכלוסייה שישראלים ששים לאמץ. המדינות העיקריות מהן מאמצים מסין הן ארה"ב וספרד. זמן ההמתנה הממוצע הינו כ-7 שנים עם סטיות לכאן או לכאן.
ה"כוכב" הבא בשמי האימוץ הינה אתיופיה, אולם ישנם הרבה דיווחים על אי סדרים ושחיתויות הקשורות באימוצים משם (פשוט לחפש בגוגל כדי לראות למה אני מתכוונת). כמו כן, אימוץ בין גזעי ובעיקר של שחורי עור הוא עדיין לא בסטטוס קוו, לצערי כמובן.
 
"הכוכב הבא" הכוונה כאן בישראל או בכלל?

מסכימה לגמרי לגבי היחס לאימוץ בין גזעי. לדעתי זו אחת הסיבות שאין מאמץ בכיוון הזה. תודה על המידע!
 

China8

New member
כוונתי הייתה באופן כללי

לאו דווקא ביחס לישראל אלא מבחינת טרנד האימוץ העולמי
 
למעלה