למה אין אימוץ מאפריקה או מסין בישראל?

חולקת עליך

לא שכנעת אותי שלהורים מאמצים לעתיד אין אינטרס.
וגם לא שיש למישהו אינטרס להתנגד (פרט לעמותות הישראליות)
האם מישהו נמנע מלנסות לייצר לובי רק כי זו עבודה קשה?
לא מובן לי מדוע בחרת לרפות ידיים ולחרוץ שמדובר במאבק חסר סיכוי ועוד לנמק בנימוקים משונים.
נדמה שבחרת להתבונן על חצי הכוס הריקה ולמנות חסרונות בלבד.

כך למשל -
מי אמר שבארצות אחרות הקשר עם העמותות בעייתי כפי שקרה לא פעם בארץ? אולי כשיש תחרות המצב טוב יותר? הרי טיבה של עמותה ניתן לברר דרך מאמצים בעבר וכך אפשר לעשות בכל מדינה לא רק בישראל.
מי אומר שאנחנו כל כך זקוקים לקודים? בסופו של יום מי שמכיר את האימוץ ברוסיה יודע שהעמותות , כל העמותות, מחזיקות במדינת האימוץ אנשי קשר מעורים שיודעים באיזה לשון וקודים להשתמש.
האם בלגי שמאמץ ברוסיה או בברזיל לומד רוסית או פורטוגזית לשם כך? התשובה היא לא- הוא עובד עם אנשים שעשו להם מקצוע- להבין בכל הקודים על מנת לאפשר את תהליך האימוץ למדינות עם קודים שונים ומשונים גם יחד.

בעניין הפיקוח -
אימוץ בין ארצי מתנהל בכל מיני דרכים. מי שחושב שמדינת ישראל יושבת ומפקחת שוגה באשליות. אף אחד לא בדיוק יודע איך האימוץ הזה מתנהל ויגיד את זה כל מי שעוסק בתחום.
וכבר היו וויכוחים על נושא הכספים הנוספים . וויכוחים פתוחים וידועים.
בסופו של דבר מה שמאפשר את האימוץ הוא ערב רב של קשרים ואנשי שטח במדינה שממנה מאמצים.
לחשוב שישראל היא מפקחת מצויינת וכל מדינה אחרת לא? נו נו.. הלוואי.

בקצרה אין בכך שום סיכון. לא יותר מהסיכון הקיים בהליך אימוץ גם כיום דרך עמותה ישראלית.
 
ועוד דבר

אפשר לחשוב שהמפגש פנים אל פנים ורשימת הרכוש שניתנים לעמותה באמת מעידים על יכולתו של אדם להיות הורה.
בסופו של יום עד שאדם לא הופך הורה קשה לדעת עד כמה הוא יבצע את התפקיד הזה בצורה מוצלחת.
כל ההליך הוא כיסוי תחת אחד גדול בשביל לתת תחושה שמדובר בעסק מסודר על אף שהוא כאוטי למדי.
 
איני רוצה לרפות ידי אף אחד

ניסיתי להראות את הבעייתיות, אך אני מבינה שבסערת הרגשות קשה לקרוא את דברי בצורה אובייקטיבית, וקל יותר לייחס להם דברים שלא נאמרו בהם.

ודרך אגב - איני חושבת שבישראל יש פיקוח טוב על אימוץ בינלאומי, אך הוא פיקוח כלשהו. כאשר לא היה פיקוח בעבר היו מקרי נוכלות. בחו"ל הפיקוח אינו טוב יותר או רע יותר, הוא פשוט לא פיקוח חוקי על ישראלים, וזוהי פרצה קוראת לגנב. לצערי, כאשר יש פירצה יהיה גם גנב, ותפקיד הגנב לא יהיה של ההורים המאמצים דווקא, אלא של מי שישרת אותם. מכיוון שהוא לא יצטרך לתת דין וחשבון לרשויות הישראליות, יהיו אלו ההורים והילדים.

לעניות דעתי, ערוצים אחרים יהיו טובים יותר. אבל איני רואה פעולה כלשהי, לא בערוץ הזה ולא בערוץ אחר, ולכן איני רואה טעם רב בהמשך דיון בכך.
 
הדיון הוא סיעור מוחות

לפחות מבחינתי. ולכן תמיד יש בו טעם.
כל אינפורמציה מעניינת - גם כשהיא מבטאת גישה מוטעית היא מצביעה על הלך רוח לפחות אצל חלק מן האנשים. ויוצרת דיוק בהצגת הטיעונים.

ולעניין -
אינני יודעת למה כוונתך שאין פיקוח חוקי על ישראלים - האופציה כפי שאני ראיתי אותה היא ליצור קשר עם עמותות ותיקות , ומומלצות במדינה אחרת . עמותות שעשו להן שם כאמינות ומנוסות. אני חושבת שהסיכוי לפגוש נוכלים בדרך זו מיזערית כאמור.
רשויות חוק יש גם במדינות אחרות וסחר בילדים ובכלל זה נוכלויות למיניהן סביב זה - הן מעבר להתקשרות חוזית - הן עבירה פלילית .
אני לא אומרת שזה פשוט אבל שום דבר באימוץ אינו פשוט במיוחד לא הידיעה שאין כעת בכלל אופציות.
יתכן מאוד שדווקא שווה לפעול להתרה של מסלול כזה.
את הפורום הזה חלקנו מנסים לנצל על מנת לחשוב ביחד ולא על מנת להגיד כן אחד לשני .
תודה
 
אם את רוצה להקשיב לדעות

אין לי בעיה, אך עליך להבין שאין אני רואה חצי כוס ריקה ובאה בכוונה לרפות ידיים. הורים מאמצים לעתיד בישראל כיום נמצאים במצב קשה מאוד, וצריך למצוא לזה פתרון. אבל פתרון חייב להיות פתרון שנוצר מתוך כוונה לעזרה לכלל המאמצים, ללא חשש ליצירת בעיות גדולות אחרות. שינוי תחוקתי שיעזור למתי מעט אינו ערוץ פעולה כדאי.

לפיכך - כאשר פועלים בין חוקי מדינות, חייב להיות פיקוח, כדי שאנשים הזקוקים לאותה פעולה לא יפלו בין הכסאות החוקיים ויקלעו לצרות צרורות. כאשר אזרחים ישראלים שהם גם תושבי ישראל פונים לעזרת ארגון במדינה זרה כדי שיפעל עבורם לאימוץ במדינה שלישית, מעורבות לכל הפחות שלוש מדינות, שלכל אחת מהן חוקים משלה.
ארגוני אימוץ הפועלים לאימוץ בינלאומי מתאמים בין שתי מדינות - בין המדינה בה הם חיים לבין המדינה בה מאמצים. כאשר אין להם מושג על המדינה מנה המאמצים מגיעים, אין הם יכולים לתאם את החוקים, ועל המאמצים מוטלת החובה לתאם. אם נביא בחשבון שרק אנשים ישרים עוסקים בזה, אז יהיו גם מאמצים שיהיו מסוגלים לעשות זאת (עובדה, זה נעשה בעבר מול עמותות ישראליות, כאשר הן יכולות היו לפעול ביעילות), אך לא רוב האנשים. רוב האנשים לא יהיו מסוגלים לזהות את נקודות הקושי החוקיות.
דוגמאות לכך סופרו פה בפורום בעבר - בבלגיה קיימת אפשרות לפעול בצורה "פרטית", ולדאוג לכל המסמכים בצורה עצמאית. לפני שקיבלנו את האזרחות הבלגית, שקלנו לקבל את האישורים הנדרשים לאימוץ בבלגיה ולהעזר בעמותה ישראלית כדי להשלים את האימוץ. למרות שלא עבדתי באותה תקופה ויכולתי להקדיש עצמי לכך לחלוטין, ולמרות שיש לי נטיה לעיסוק בחוקים למיניהם, התברר לי במהרה שזה מעבר לכוחותיי, במיוחד כשהעמותות הישראליות לא היו מסוגלות להגיש לי ולו בדל עזרה ולי לא הייתה יכולת לפעול לבד במדינת היעד. בספרד, טליה הצליחה לעשות זאת, במאמצים רבים מאוד ותסכול רב, כאשר בישראל עצמה היו לה אנשי קשר משפחתיים והיא עצמה הגיעה לישראל במהלך התיאומים. כאשר, מאוחר יותר, היינו צריכים לאשרר את אימוצה של זיו בישראל, העסקתי את הקונסוליה הישראלית בבריסל במשך חודשים, עד שכל הבעיות הבירוקרטיות נפתרו, למרות שחוקית לא הייתה בעיה בשום שלב. אבל אנחנו חיים במילא בבלגיה, ולא היינו תחת לחץ לחזור מהר ככל האפשר לחיינו בישראל.

אבל, לצערי, הסבירות שרק אנשים הגונים יעסקו בכך היא תמימה. ברגע שיווצר מצב בו אפשר לפנות לכל ארגון בכל מקום בעולם (כי זו המשמעות של שינוי החוק, ולא פניה למספר מצומצם של ארגונים, שאז זו שוב הייתה רשימה של ארונים מורשים), כאשר ברור שמדינת ישראל לא תוכל לפקח על פעילויות ארגונים שאינם פועלים בתחומי ישראל ועונים לחוק הישראלי וכך גם המדינה ממנה מאמצים, יהיו מי יכנסו לנישה הזו. יציעו תיווך כלכך חשוב עבור האדם הקטן שאינו יודע למצוא לבדו במדינה זרה ארגון אמין ומקצועי, כזה שנכנס רק הרגע לעולם האימוץ ועדין אינו מכיר את הבעיות הצפויות. הוא יקרא, כמובן, על הבעיות, אך כמו הרבה מאמצים לפניו, הוא יחשוב בתחילה שרק רוצים לרפות את ידיו, כאשר הוא מצא ארגון אימוץ אמין הפועל בסכומים כלכך הרבה יותר סבירים, שאינו דורש ממנו כלכך הרבה דרישות בירוקרטיות, שמסביר לו הכל בצורה כלכך הגיונית את מה שהוא רוצה להאמין לו בכל לבו.
לזה אין לי "הוכחות", אלא רק 15 שנים של נסיונות לעזור ברחבי האינטרנט לישראלים שמנסים לפתור בעיות שמלכתחילה יכולות היו לא להיווצר אם הם היו מקשיבים למי שחי בחו"ל, ובחיים האמיתיים לכל מיני אנשים אחרים בעלי כל מיני אזרחויות בכל מיני מדינות (כי גם בזה ישראל אינה יחודית).

האמור לעיל נוגע בהודעתך האחרונה. אני רוצה גם להתייחס לדברים מן ההודעות הקודמות
- הלך רוח ציבורי הוא מה שהציבור מביע בו את דעתו. כרגע אין הלך רוח ציבורי אוהד בשאלה לפתיחת יעדים חדשים לאימוץ ואין הלך רוח ציבורי אוהד לשינוי החוק הנוגע לעמותות האימוץ. לא בזה ולא בזה מביע הציבור את דעתו בצורה שמי שמחוץ לעולם האימוץ שומע על כך. המצב הזה הוא שווה ערך לחוסר אינטרס ציבורי, גם אם ההורים עצמם מאוד מאוד (מאוד) בעלי אינטרס לשינוי המצב.
- לא השתכנעת שלעמותות הקיימות יש אינטרס למנוע שינוי חקיקה, אך כל עוד לא נוצר לחץ כלשהו לשינוי החוק לא נוכל לדעת מה תהיה עמדתן, ותמיד כדאי להניח את קיום הבעיות כדי להתמודד איתן מאשר לחשוב שהן לא תווצרנה ואז לגלות שבזבזת את זמנך היקר על מסלול שאינו ישים.
- יחסים בעייתיים עם ארגוני אימוץ, כמו גם יחסים טובים, קיימים בכל מקום. אין שום סיבה להניח שישראל יחודית בקשר לכך (למען האמת, אני חושבת שישראל מאוד לא יחודית ונורמלית לחלוטין). כאשר לא נמצאים באותו מרחב והקשר אינו אמצעי, פוטנציאל הבעיות הוא רב.
- מאמץ מבלגיה אינו נזקק לקודים בארץ היעד כאשר הוא משתמש בשירותי ארגון אמוץ מקומי. הארגון עושה זאת עבורו. אם הוא בוחר לעשות זאת בצורה ברטית, הוא יאלץ להתמודד בדיוק עם זה, ולרוב אלו אנשים שמלכתחילה היו להם קשרים בארץ היעד. מאמצים הולנדים המאמצים בארה"ב משתמשים בשירותי תיווך מותאמים להולנדים, למרות ששליטת ההולנדים באנגלית ככלל טובה מאוד. לא פעם ולא פעמיים שמעתי סיפורים משעשעים מכיוונם של מרצים אמריקאים על סטודנטים הולנדים ולהפך, אך אני בטוחה שהם היו משעשעים כי הם לא נגעו אישית, ולא עסקו במצב כלכך רגיש. מאמץ ישראלי שיאמץ דרך ארגון אימוץ זר בארץ שלישית עדין יצטרך לעסוק בעצמו בקשרים בינו לבין ארגון האמוץ, ושם יהיה מרחב גדול לחוסר הבנה.
- לברר מה נסיונם של מאמצי עבר בארגון הפועל החו"ל הוא בעייתי למדי. קודם כל, מאמצי העבר עצמם נמצאים אף הם בחו"ל, ולמי שנכנס זה הרגע לעולם האימוץ אין בהכרח הידע כיצד לחפש אותם בשפה זרה, וכיצד להבין את הנאמר לו, כאשר החוקים התקפים לגביו שונים, אבל הממליצים אינם יודעים זאת והוא עצמו אינו מודע לכך בהכרח.
- התעלמת מן השיקול הכלכלי לחלוטין. ובכן, גם אם ארגון האימוץ בחו"ל מציע מחיר זול יותר מהמחירים שעמותות בישראל מציעות (שלכשעצמו זה שיקול חשוב מאוד), זהו מחיר המוצע למי שמאמץ דרכם במדינתם. הארגונים הבלגים מתחייבים אך ורק על סכומים המשולמים לגורמים רישמיים ונותנים הערכות לגבי כל מיני דרישות אחרות. אנחנו מצאנו נוטריון בעיר מגורינו שרואה לעצמו חובה מוסרית להעמיד עצמו לרשות אנשים שרוצים לאמץ. הוא אישרר את כל מסמכנו חינם אין כסף, כאשר התמחור הנורמלי הוא כמה מאות יורוס. אבל השגת תעודת נישואין בלגית היא חינמית ופשוטה גם למי שאינו מתגורר בבלגיה. אנחנו, לעומת זאת, בזבזנו זמן וכסף כדי לחלץ תעודת נישואים מפוסטלת מישראל, לפני שהיא עברה תרגום לרוסית ואישרור בלגי. אם לאבי לא היה יפוי כח תקף שלנו למשך עוד כחצי שנה, אחד מאיתנו לפחות היה צריך להגיע אישית לישראל, לרבנות בה התחתנו. הדוגמאות הללו הן רק דוגמאות לתמחור שאינו רלוונטי למי שישתמש בארגון אמוץ מחוץ לישראל בעודו חי בישראל. לחוסר רלוונטיות זה צריך להוסיף דמי משלוח, זמנים שגורמים לתעודות להיות חסרות תוקף ואז הוצאה מחודשת הכוללת את כל התשלומים מחדש.

אינך חייבת להשתכנע, אבל אינך יכולה לשפוט את הפתרון על פי יכולותייך בלבד. יכול להיות שברור לך שאת יכולה להתגבר על כל בעיה אותה ציינתי ואלו אינן בעיות כלל בענייך, אבל שאלי עצמך האם נראה לך ברצינות שרוב האנשים יהיו מסוגלים גם להתגבר על כך. אני חוששת שהתשובה האובייקטיבית היא שלא - אי אפשר להניח שרובם יוכלו להתגבר על כך, וסביר להניח שיותר מדי מהם יפלו לרשתות נוכלים, מה שהחוק הנוכחי ניסה למנוע מלכתחילה.
 
תודה על ההתיחסות המפורטת

היא דורשת זמן על מנת להתייחס.
אגב, מעניין האם את נושאת תפקיד רשמי כלשהו במערך האימוץ או הפיקוח . או בתפקיד ציבורי אחר?
 
תודה, ולא

איני נושאת בשום תפקיד ציבורי בשום מדינה, ולא קשורה רישמית לאימוץ בשום דרך מעבר להיותי אם מאמצת.
כרגע איני עובדת, כך ש(לפעמים) יש לי זמן לפתח את דעותיי בכתב, ומכיוון שאני קוראת אובססיבית קראתי לאורך השנים הרבה מאוד דברים רלוונטיים. מכיוון שאוריאל עובד באקדמיה, אנו מכירים הרבה מאוד אנשים שנודדים בעולם, כפי שאנחנו נדדנו, ועל ידי כך מכירה הרבה מאוד סיפורים לאו דווקא על ישראלים. סיפורים על טעויות הבנה למרות שהשפה ידועה ושכל המעורבים היו בעלי רצון טוב. מכיוון שאנו ממוקמים בסיטואציה בה אנו ממוקמים, יצא לי לשמוע סיפורים על אימוץ, שסופרו לי בתמימות וחוסר מודעות, שהיו, במקרה הטוב, על גבול הפלילים.

להדגים הדגמה טריה עד כמה קשה להשיג דברים ספציפיים הנוגעים לאימוץ כאשר נמצאים במדינות שונות ושפת התקשורת זרה במקור לכל המתכתבים:
מאז שאימצנו את זיו אני מנסה להשיג תמונות שלה, הקודמות לתקופה בה אימצנו אותה. מאז שנכנעתי ובצטרפתי לפייספוק גיליתי שקיימת קבוצה בינלאומית של מאמצים מאותו בית הילדים. מטבע הדברים, זוהי קבוצה סגורה. אני, מכיוון שאני אני, משתמשת בפייסבוק בכינוי בלבד, וכותבת כמעט רק בעברית. שלחתי בקשת חברות בקבוצה ובמקביל, כדי שאם יבדקו אותי יראו שאני קשורה, יצרתי שני אלבומי תמונות. אחד בשם ....... שלנו (הכוונה לשם העיר) והשני בשם שנה ראשונה. עברו שלושה חודשים לפני שחברותי אושרה. כתבתי הודעות הבמציגות את עצמי, כתבתי על זיו, קראתי מידע שלא הכרתי על בית הילדים, ורק אז שאלתי את השאלה החשובה לי כלכך על תמונות של זיו. ציינתי את גילה, את הקבוצה, את טווח הזמנים בהם אנו מחפשים תמונה ופירסמתי (בקבוצה סגורה בלבד) אחת מתמונות הפנים הראשונות של זיו שיש ברשותנו. למען הנימוס גם הוספתי תמונה עדכנית של זיו. זה היה באוגוסט. במהלך כחודש התכתבתי עם אנשים שפישפשו במאגרי תמונותיהם, אך דבר לא יצא מזה, ולאחר השש בספטמבר הדיון הזה גווע לחלוטין. פתאום אתמול כתבו לע שתי גולשות חדשות לחלוטין שהן בטוחות שיש בידיהן תמונות של זיו שאנו מחפשים. אחת מהן גם שאלה אותי האם היא שלחה לי כבר את התמונות. עניתי במהירות ובשמחה שלא קיבלתי שום תמונה והודתי מראש (שוב) על המאמץ. מכיוון שבחביבות הבן כתבו שתשמחנה לראות כיצד זיו גדלה, פירסמתי בערב עוד שתי תמונות עדכניות של זיו. עברו כבר למעלה משלושים ושש שעות. ישנם הבדלי שעות, אנח מניחה שלהן אין זה בוער כפי שלי זה בוער, אבל עדין לא קיבלתי תשובה. לא שיש תמונות ולא שאין תמונות.
אם היינו חיים כולנו באותה מדינה, או לכל הפחות באותה יבשת, כבר מזמן הייתי יוצרת קשר אישי פנים מול פנים.
אם לכולנו הייתה שפת אם אחת, הייתי סומכת על הבנת הניואנסים טוב יותר, והייתי יכולה לנדנד לחצות את הגבול לנודניקיות.
אבל מדובר רק בהשגת תמונות, ועם כל הכבוד לנסיונותי, זה לא בר השוואה לנסיונות לאמץ במהירות תוך שמירה על חוקיות בשלוש מדינות לפחות. עכדיו חישבי על אנשיםפ העומדים בפני החלטה מן החשובות בחייהם, שאינם מסוגלים לקבל מידע מהיר מאנשים אחרים וצריכים להחליט במהירות באיזה ארגון לבחור.
לא רק שזה לא קל, לפעמים זה גובל בבלתי אפשרי, כאשר צירוף הבדלי מרחק, תרבות ושפה יוצרים מחסום מפחיד בדיוק בתקופה שבמילא נמצאים ברכבת שידים ריגשית.
 
התייחסות לחלק מן הדברים

מהו הלך רוח ציבורי? אפשר לדון על זה לעומק. אינני יודעת מנין את מסיקה שקיים או לא קיים הלך רוח כזה או אחר לשינוי החוק. המשפט "אין כרגע הלך רוח ציבורי אוהד" מניין הוא הגיע??? אני בטוחה שהשאלה לא הוצגה בשום משאל .
הלך רוח ציבורי מתגבש כשהתקשרות מעלה דברים מסויימים לסדר היום. אבל גם אז מחשבותיהם של יחידים אין בהן די. ולרוב נשמעת דעתם של עיתונאים ופובליציסטים אלו ואחרים. עד לסקופ הבא.
בסופו של יום שינוי חקיקה מתרחש כשיש לובי בכנסת ושניתן לגייס מספיק תומכים בכנסת עם או בלי הלך רוח (ושוב למעט במקרים שנושא מסויים גורם להתנגדות ציבורית רחבה)
מי שאינם נדרשים לאמץ לרוב לא יהגו בעניין יותר מדי. ולכן נדמה לי שגם לא קמה התנגדות גדולה מדי ..
ומאידך - אם מדברים על הלך רוח - הולכת וגדלה ההתמרמרות כנגד השתתפות המדינה בטיפולי פוריות. אז אולי אפשר לקשור את הדברים ולהציע כאן אלטרנטיבה לא רק זולה יותר אלא מלאה בערך אנושי.
האם ניתן לגייס חברי כנסת לשינויים מועילים בחקיקהלטובת אימוץ קל יותר בארץ ובחול ? - אני מאמינה שניתן.

שאלה חשובה יותר היא מהו השינוי הרצוי.
אני מבינה שאימוץ דרך ארגון בחו"ל עשוי להוליד בעיות בירוקרטיות שונות שנובעות מהדין הישראלי והתנגשות אפשרית עם דינים אחרים. יחד עם זאת אני מאמינה שאם עובדים בצורה מסודרת ניתן לראות את ההתנגשויות האפשריות ולהימנע ממרבית המכשולים.

ועוד דבר מהותי - אינני יודעת מתי אימצתי אבל התקופה השתנתה. אין הדברים דומים למה שהיה לפני עשר שנים אפילו. נסי להיזכר באינטרנט לפני עשר שנים...? כיום המידע זמין, ההתקשרות קלה והעולם הוא הרבה יותר כפר קטן ממה שבכלל יכולנו לתאר לפני אך כמה שנים.

לבסוף - אני שופטת על פי יכולותי ואני מניחה שאת שופטת על פי החוויה האישית שלך .
כל אימוץ הוא שונה ולכן לא ניתן לגזור גזירה שווה.
כפי שאמרתי - ומה הן בדיוק האלטרנטיבות? לשבת ולחכות ליצירת קשרים במדינות חדשות? לקוות שיום אחד פוטין ישנה את דעתו? ומה על החד הוריות?
ולכן - נדמה לי שהאופציה היחידה הראלית כיום היא אימוץ דרך עמותה וותיקה שפועלת ממדינה נוספת שהיא לא ישראל.
כמובן שלא אתנגד לשינוי בכל הערוצים האפשריים..:)
 
"מחשבותיהם של יחידים אין בהן די"

זו בדיוק הכוונה ב"אין הלך רוח צבורי". לא מספיק שאנשים בפורום אימוץ בתפוז מוציאים קיטור. זו לא יצירת הלך רוח צבורי, ובינתיים אף אחד לא פועל לשנות את הלך רוח הציבור כדי שיתמוך בשינוי החוק. רק אם תתחיל פעולה שכזו, תוכלי לדעת על הלך רוח הציבור, ויותר חשוב מכך, האם השינוי הזה מתחולל במקומות הנכונים שיגרמו לפוליטיקאים לפעול לשינוי החוק.

את מדברת על "אימוץ דרך עמותה וותיקה", אבל איך תמצאי דווקא אותה ללא רשימה רישמית מפוקחת? חיפוש באינטרנט לא יעלה לך רק אותה. הוא יעלה הרבה מאוד מידע, על הרבה מאוד ארגונים בהרבה מאוד ארצות. חוק שיפתח את האימוץ לא רק לעמותות ישראליות, לא יתן לך רשימה חלופית ברחבי העולם. הוא ישאיר אותך לבדך למצוא אותה. כמובן שתמיד תוכלי להשען על נסיונם של אחרים, אך הנה כאן, בדיון הזה את מתעלמת מנסיונם של אחרים המסבירים לך שהחוק הנוכחי על כל כשליו בא למנוע נפילה ברשת מוכלים, איך אפשר להניח שכל מי שירצה לאמץ יוכל להגיע ולסנן את המידע האינטרסנטי מתוך המידע האובייקטיבי?
לא נראה לי שאת מבינה את מלוא הבעיות שהעלתי בנוגע לשימוש בשירותי ארגונים מחו"ל. הבעיה אינה רק בירוקרטית והפערים בין חוקי המדינות השונות, למרות שזהו חלק מהותי. קודם כל צריך לזהות את המכשולים, והמכשול הראשון הוא סינון מידע הניתן על ידי גורמים אינטרסנטים, וזה אינו מכשול קל למעבר כאשר בכלל לא מכירים בקיומו. הבעיה היא שהרבה מאוד אנשים לא ידעו להשיג את המידע הנכון בזמן הנכון, ויהיו חסרי יכולת לסנן אותו בצורה יעילה לבחירת ארגון אמוץ אמין. העולם הוא כפר קטן? זו בדיוק הבעיה עליה אני מדברת. העולם בתוך המחשב נראה כלך קטן, אבל בפועל הוא עצום, ומישהו צריך לסנן את כל אותו מידע. כאשר אין מישהו המפקח על אותו מידע, קל לאנשים ליפול ברשתם של נוכלים. כאשר יהיו מי שיוכלו ליפול ברשתם של נוכלים, נוכלים יפרשו את רשתם. זהו העולם האנושי והעולם הקטן האינטרנטי, אם כל התועלת העצומה שבו, גורם גם לסכנות להיות גדולות יותר. (אין לי בעיה להזכר באינטרנט לפני עשר שנים. הוא היה ידידי הטוב ביותר אז, במעברים בין מדינות, יבשות ותרבויות. ככה זה כשחיים תוך כדי נדודים בעולם, מכירים את יתרונותיו של העולם, אך גם את חסרונותיו.)

מהן האלטרנטיבות האחרות? פתיחת ערוצים אחרים לאימוץ. כן, משרד החוץ יכול לעזור וצריך לעזור, אך הוא אינו עושה זאת. במקום לסמוך על משרד החוץ, ניתן להתארגן לפעולה למען להקמת עמותות חדשות, שתפעלנה בערוצים חדשים. קל. לא, זה לא קל. אבל זה לא מערב שינוי חקיקה, וזה אינו יוצר סכנות לנפילת אנשים שאינם מכירים עדין את עולם האימוץ בסכנות שכל מי שהיה מעורב בעולם האימוץ יודע שהן אורבות בצדי הדרכים.

הביאי בחשבון שנסיוני האישי אינו רלוונטי לאימוץ ישראלי, אני הראשונה לומר זאת, ולכן גם אינו מתבססת עליו.
 
למעלה