למה אין אימוץ מאפריקה או מסין בישראל?

KallaGLP

New member
מי שהכי מתנגד לאימוץ של שחורי עור ע"י לבנים

הם, למיטב ידיעתי, שחורי העור בעצמם.
 

KallaGLP

New member
לדעתי הבעיה הרבה יותר חמורה.

איך שאני רואה זאת, לחתום על הסכמי אימוץ ואחר כך ליצור קשרים ובסיסים במדינות שמהם רוצים לאמץ זו עבודה קשה ומייגעת, הכרוכה בטיסות לחו"ל, השקעת שעות עבודה רבות וגם השקעת הרבה משאבים מצד העמותה הפוטנציאלית. ומה יוצא אחר כך מזה? הדוגמה של אל סלבדורה היא האחרונה, אך היו עוד לא מעט לפני זה. אף על פי שקיים הסכם אימוץ, לא מצליחים להביא ילדים מהמקומות האלה, ויוצא שכל ההשקעה הייתה לחינם. העמותות (ברור שגם המדינה, אך האינטרס העיקרי כאן הוא מטבע הדברים של העמותות, שזו פרנסתן) משקיעות זמן, כסף ומאמץ ולא רואות מזה אחר כך כלום. כנראה שכבר קצת התייאשו מכל העניין הזה, של מדינות שמשקיעים בהן ואחר כך נסגרות או סתם מעכבות וכד'.
 

fannyd

New member
כשהמדינה רוצה היא יודעת ליזום ולהיות יצירתית

פשוט במדינת ישראל של היום אימוץ חו"ל הוא יתום עם משרד הרווחה בתפקיד אם חורגת.
 

עמליה22

New member
החלטה לשנה החדשה

ללא ספק ההחלטה לשנה החדשה חייבת להיות קידום אימוצים ממדינות נוספות - יש הרבה ילדים מקסימים בכל העולם שמחכים לנו ויכולים לחיות בישראל חיים מאושרים. למי יש הצעה אופרטיבית?
 
לי תמיד יש את אותה ההצעה בנושא זה

אפשר ליצור קבוצה בפייסבוק שמורכבת ממי שמתעתדים להיות הורים מאמצים.
ביחד ניתן לגייס אנשי ציבור כדי לפעול למימוש אופרטיבי . לפחות על שניים אני יודעת שהם מהיותר מעורים- ח"כ בוז'י הרצוג שהפך לאחרונה לראש האופוזיציה ומכיר את הנושא מתקופת היותו שר העבודה והרווחה ,וח"כ עדי קול מ"יש עתיד" שמתעניינת גם באופן אישי בדרכי הרחבת משפחה ודיברה על כך בפומבי.
 
רעיון יפה למעט עניין פעוט

לא יודעת אם כל אחד שרוצה לאמץ מעוניין לפרסם עובדה זו ברבים כולל בין חבריו בפייסבוק..
 
אכן

מאמצים הרבה פעמים עוברים תהליך ממקום של בושה והסתרה למקום של הרבה גאווה.[עד כדי לא לזכור שהיו פעם במקום אחר...]
שוב,הקבוצה יכולה להיות סגורה ואז לא כל אחד רואה מה שאת רושמת.גם שם הקבוצה יכול להיות כזה שלא מסגיר את התכנים.
אני חושבת שהתאגדות- יש בה הרבה יותר כח מאשר מחשבות ויוזמות של יחידים.
 

גילעד 63

New member
מבושה לגאווה

נראה שאם יש משהו שלא השתנה לאורך העשורים בהם אנשים מאמצים ילדים זה עניין הבושה, ההסתרה והסודיות האופפת את הנושא. הדבר גורם לבורות ציבורית בעניין (שממנה באות כל השאלות/הערות והצהרות שרבים כאן נתקלים בהן) ומי שסובל מזה הם בעיקר הילדים כשהם גדלים. הבושה מחלחלת הלאה ואף אחד לא באמת מדבר על זה באופן פתוח.
אי אפשר להזיז שום דבר ציבורי בלי להתאגד ולהיחשף. זו עובדת חיים. אז אולי יתאגדו אלה שכבר עברו למקום של גאווה למען אלו שעדיין לא מוכנים לזה?
יש הבדל גדול בין שמירה על פרטיות לבין בושה והסתרה.
 
מצטערת אבל לא בושה . ממש לא בושה . אלא פרטיות

יש עוד דברים שלא ארגיש נוח לחשוף . לא כל דבר אני חושפת בפני כל העולם. גם לא בפני חברי פייסבוק ובטח לא אנשים שאני לא מכירה.
 
שמירה על פרטיות היא דבר מובן לחלוטין

רק כדי שדברים ישתנו במרחב הציבורי, כמות מסויימת של אנשים פרטיים צריכה להחשף כדי להפוך זאת לשיח ציבורי. כל עוד מאמצים ומאמצים לעתיד מרגישים שהם מעוניינים לשמור על פרטיותם (שוב, לגטימי לחלוטין), הם חייבים להבין שהציבור אינו רואה בבעייתם (סגירת מקומות לאימוץ בינלאומי ואי פתיחת מקומות חלופיים) עניין ציבורי שמצריך שינוי.
 

גילעד 63

New member
אכן, והוא הדין לגבי

כל דבר הקשור לעולם האימוץ, כולל מאמצים, מאומצים ומשפחות ביולוגיות. אם רוצים לשמור על פרטיות גם הדרך לשינוי תהיה פרטית ומטבע הדברים כמעט בלתי אפשרית.
 
איפה היית גילעד, התגעגענו אליך


 

סביון1

New member
אתה טועה, הרבה מאד השתנה, אבל עדיין אני יכולה

להבין את אלה שבתחילת התהליך מעדיפים לשמור על פרטיות. כמו שרוב האמהות לא מספרות על ההריון שלהן כבר בחודש הראשון. ולא בגלל שהן מתביישות.
 

יסמין@

New member
וכך כתבת

"נראה שאם יש משהו שלא השתנה לאורך העשורים בהם אנשים מאמצים ילדים זה עניין הבושה, ההסתרה והסודיות האופפת את הנושא."
משפט מאוד גורף ומכליל, וככזה לא יכול להיות נכון ומדויק. בפורום הזה עצמו קראת בוודאי הרבה הודעות של הורים שכל ההתנהלות שלהם שונה לחלוטין, ממש מנוגדת, ואין בה שמץ של בושה, הסתרה, סודיות, שקרים וכו'.

אתה מאוד צודק: "יש הבדל גדול בין שמירה על פרטיות לבין בושה והסתרה". שמירה על פרטיות אינה זהה לבושה ולהסתרה, אינה נובעת מהן.
 

balbal17

New member
חייכנית שלום

היתה לי פעם מחשבה לכתוב לח"כ עדי קול אך בחצי ראיון שראיתי באחת מתוכניות הבוקר (אני חושבת שאצל אורלי וגיא) שבהן היא דיברה על בעיות הפריון שלה,
שאלו אותה האם חשבה לפנות לאימוץ והיא פתרה זאת בתשובה שנשמנעה לי קצת לקונית: בארץ זה לוקח 7 שנים.
באופן אישי אני חושבת שגם בארץ יש מקום לשיפור, אולי את הזמן לא ניתן לפתור אך התהליך עצמו ארוך ומייגע ולעיתים יש את ההרגשה של סחבת ובירוקרטיה ממש כאילו פנינו לביטוח לאומי או כל גוף ממשלתי אחר.
לגבי הפיסבוק, יש חברים שיודעים על תכניותינו אך אלו חברים של אמת ולא של פייסבוק.
אכן יש לי בעיה לחשוף את עצמי באמצעות מדיה זו
 
בשנה שעברה

התכתבתי עם ח"כ עדי קול.
התרשמתי שהיא סופר- נחמדה,שהיא נמרצת ,ש"השמיים הם הגבול" כשהיא רוצה לקדם משהו,ושהיא מבינה רבות בנושא האימוץ [מבחינה פרוצדוראלית].
לגבי הפייסבוק- מהניסיון שלי כשמדובר בקבוצה סגורה - בתוך זמן לא ארוך יכולה להיווצר בה אוירה נוחה לשיתוף.
 
אימוץ באמצעות עמותה בחו"ל..(?)

אופציה שהוזכרה בשרשור אחר.
אולי מישהו יודע האם זה משהו שאפשרי מבחינת אותן עמותות בחו"ל והאם המניעה היחידה היא הדין בישראל? האם לא צריך להחזיק דרכון של אותה מדינה?
 
לא צריך דרכון או אזרחות אך צריך להיות תושב

ברוב מדינות המערב את יכולה לאמץ דרך עמותה מקומית אם את חייה בהן זמן מסויים (כל מדינה מגדירה איזה זמן זה) ואת מוגדרת כתושבת: כלומר יש לך כתובת קבועה, את גרה שם כבר כמה שנים, יש לך חשבון בנק, משכורת קבועה וכולי.
כיוון שמדינות כמו רוסיה ואחרות מעדיפות לראות גם נכסים וממון כתנאי לאימוץ - את צריכה שבמדינה שבה את חייה ורוצה לאמץ ממנה יהיו לך גם מאלה.
 

year of the cat

New member
הכוונה היא לא לאמץ באמצעות מדינה אחרת

אלא באמצעות ארגון הפועל במדינה אחרת
למשל, זוגות מארה"ב ומאירופה אימצו בעבר מאוקראינה באמצעות עמותות ישראליות שהיו להן קשרים באוקראינה
ללא קשר למדינת ישראל
את כל האישורים סיפקה ארה"ב ונציגי העמותה היו רק גורם מתווך
 
למעלה