למה אנחנו בעולם/משמעות החיים.

yaakii

New member
למה אנחנו בעולם/משמעות החיים.

מה גרם לבעל-החיים הראשון שהביא את השאלה הזאת לעולם, לחשוב עליה. כלומר, מה גורם לבעל-חיים שכל חייו הם מרדף אחרי המזון שלו, לעצור לרגע ולחשוב: "אממ...למה אני בעולם הזה?"

yaakii

New member
א. ראה תגובתי לשירשור השני

ב. למה ששיעמום יוביל דוקא למחשבה "למה אני פה?" ? איך בכלל עולה על הדעת להתחיל לחשוב על הסיבה שלי בעולם?

antreprize

New member
כשאנשים משתעממים הם מחפשים משהו לעשות,

בדרך כלל זה כולל מחשבה על מה אפשר לעשות ולמחשבות יש נטייה "לנדוד".

yaakii

New member
אמת,

אך שימי לב שפה המחשבה משנה פאזה לגמרי. ממחשבה של "איך אני שורד" עוברים למחשבה של "למה לשרוד". יש פה שינוי מהותי ביותר שתשובה של "נדידת מחשבה" פשוט לא מספקת...

antreprize

New member
אני לא "שימי לב", אני "שים לב".

מה מהותי בשינוי הזה? אני לא חושב שיש כאן משהו מיוחד.

yaakii

New member
ובכן,

האגדה מספרת על מלך שסבל ממחלה נדירה, וכמעט בלתי ניתנת לריפוי. התרופה היחידה למחלתו הייתה כוס של חלב לביאות. היה זה צו קשה לביצוע, ואפילו האמיצים שבין חייליו רעדו מפחד למחשבה על כך. אדם אחד, אמיץ מאוד, התנדב להציל את חיי המלך, ובחכמה רבה, הצליח להשיג חלב מלביאה. באותו לילה, לאחר שהניח את המנה היקרה במקום מבטחים והלך לישון, התחילו איבריו של האביר רב העוז להתווכח. כל אחד מחלקי גופו טען שהכבוד על ביצוע מעשה גבורה זה מגיע לו. בזה אחר זה, התרברבו המוח, הרגליים, הידיים, העיניים והאוזניים על חשיבותם העליונה בביצוע המשימה, ואז נפתח הפה ואמר: "אני טוען שאני לבדי אחראי להצלחת משימה זו. יש לי את הכוח לזכות אותנו בפרס הגדול, או, אם ארצה בכך, לגרום למותנו". שאר חלקי הגוף הגיבו בבוז למלותיו השחצניות של הפה, אך למחרת בבוקר הם נוכחו, לצערם הרב, בצדקתו. כשהגיעה העת להביא למלך את חלב הלביאה, טען הפה שמדובר בחלב כלבה. המלך זעם, ודן מייד את האביר הנדהם למוות. אך לאחר שהוכיח את טענתו, חזר בו הפה מדבריו, והציל את המצב באומרו, כי סבל מאי שפיות זמנית, והתעקש על כך שהחלב הוא אכן חלב לביאה. המלך שתה את החלב והחלים. מוסר ההשכל של המשל ברור. חיים ומוות ביד הלשון.

נוחות

יש לנו מגבלה שכלית, אינינו יכולים לתפוס את האין סוף ובנוסף אנחנו פועלים בתבנוית מחשבתיות ובדפוסים . ככה עובד המוח שלנו . נוח לנו לשים הכל במסגרת וצורה וברגע שאנחנו התפתחנו מעבר לצייד ותנאי מחייה בסיסים ויכלנו לשבת ולהתחיל לחשוב , זה צץ לו . אבל זו לא השאלה היחידה שצצה לאדם . זה בדיוק כמו השאלות: למה יש הרבה שפות? למה אנחנו לובשים בגדים? למה אין לנו חיים טובים ? וכו' וכו' . מצחיק שלדת יש פשוט תשובה להכל .

yaakii

New member
אז בעצם לא היו לאדם בעיות ותהיות אז הוא מצא

משהו חלופי.. כלומר, עד שהוא התיישב והתבסס היה לו מרדף של שרידה, וכעת כשיש לו רכוש ואדמות והוא יושב לבטח יש חיים די משעממים..מחפשים משמעות.. נשמע הגיוני. לגבי השאלות הנוספות: 1. למה יש הרבה שפות? 2. למה אנחנו לובשים בגדים? יש תשובות משוערות לכך מבחינת המדע. 3. למה אין לנו חיים טובים? לא הבנתי את השאלה. מה זה אומר "למה אין לנו חיים טובים?" ? למה שיהיו חיים טובים? וחוץ מזה חשבתי שאין לך הגדרה למילה טוב..

זה אומר שאיני יכול להשתמש במילה? ../images/Emo6.gif

אולי זה משיעמום . אבל זו לא השאלה . למה דווקא לשאול את זה ? זו השאלה . הרי יש שיעמום , אבל לא זו הסיבה לשאילת השאלות. את הסיבה בעני , כתבתי.

yaakii

New member
השיעמום מוביל לזמן למחשבות.

זמן למחשבה מוליד רעיונות חדשים ושאולות חדשות.

שום דבר

אין בעל חיים או חיה בחיים לא תחשוב על זה כי בחיים אין משמעות, ואים יש, זה ממש לא משנה כל כך משמעות היא החלק הכי טפל אבל האדם הוא לא חיה, הוא דפוק, ובשבילו משמעות היא פיסגת החכמה

אני רואה שאתה מאוד אוהב

לכנות את האדם כמטומטם ודפוק . וכפי שכבר אמרתי , אני לא אורה את זה כך . בכל זאת , לך יש לפעמים הגדות שנות משלי ואולי אני לא מבין מה כוונתך . תוכל להגדיר "דפוק-מטומטם" ולהגיד גם למה האדם כזה ?

yaakii

New member
../images/Emo46.gif

אולי די עם ה"להגדיר"? כלומר, אולי תגיד לי "אני" וגם "רואה" וגם "שאתה" וגם "מאד" וגם "אוהב" וגם "לכנות" וגם "את" וגם "האדם" ו.....(אם לא הבנת אלו המילים מההודעה שלך..) בני האדם משתמשים במילים שהמשמעות שלהם ברורה לכל, גם אם לא בצורה מדוייקת. אם אתה מתעקש לראות את ההגדרה הכללית פתח מילון /אנציקלופדיה, אבל לרוב, המשמעות ברורה לכל ואני ממש לא מבין מה המטרה שלך כשאתה מבקש הגדרה למילים האלו..

קודם כל

חבל שאתה סתם דוחף הערות חסרות כל משמעות. אני והוא דיברנו על נושא כלשהו וראיתי שיש לי בעיה להבין את המושגים שלו שהרי לפעמים הם לא תואמים את הבנת הכלל. למה סתם להתנפל? כולה רציתי להבין אותו מכיוון שלא הבנתי אותו . בלי קשר הגדרה היא מאוד חשובה , בטח בפילוסופיה כאשר דברים לא מובנים מאליו, למשל מהי אהבה - זה בדיוק כמו לשאול "איך תגדיר אהבה". ויותר חשוב מזה . מה איכפת לך? אינך חייב להגיב לכל הודעה והודעה .

yaakii

New member
תוכל להגדיר לי "להתנפל"?

ואשמח אם תגדיר לי גם "כל", כי כנראה ההגדרות ששנינו דוגלים בהן שונות. ממש לא נראה לי שעניתי על כל הודעה..

להתנפל- לקטר באגרסיביות דעות או חמרניות

אל תשחק משחקים . קטנוניות זו תכונה חזקה אצלך אה ?

למעלה