לא ממש מסכימה
נכון שיש בארץ דברים יפים וכיף להרגיש בבית, שאת במדינה שלך ושמדברים את השפה... אבל הייתי מעדיפה לגור במקום יותר פלורליסטי שבו לאנשים יש יותר פתיחות, אני מרגישה שבישראל יש הרבה תרבות של גזענות כלפי ציבורים שונים במדינה (ראי האח הגדול) ודעות חשוכות שמקורן במאה הקודמת.. ותחושה כללית של חוסר פרגון אם מישהו הצליח כולם חייבים להעליב אותו, תפתחי כתבה בYNET על בר רפאלי או על אייל גולן ותראי למה אני מתכוונת, על כל תגובה אחת מפרגנת יש 100 תגובות של קללות נוראיות שלא הייתי מאחלת לאף אחד... לאנשים שלא עשו להם שום דבר רע.
אני בתור אחת שלא שומרת כשרות מכבדת את הציבור שכן שומר, אבל תסתכלי במתכונים באינטרנט שמופיע בהם שרימפס או חזיר או בשר וחלב ביחד ואנשים ישר מקללים ,אומרים איכס גם אם מדובר במסעדות שיש להן כוכבי מישלן ומאחלים כל מיני דברים ולא מכבדים את הטעם ואת דרך החיים של האחר... בכלל כל התרבות של להסתכל על אדם שמגיע ממדינה אחרת כ"גוי" ולא כבנאדם היא לא דבר שהייתי לוקחת כדרך חיים כמו שאצל הרבה אנשים נהוג כאן.
תנסי פעם אחת לעלות על הטיוב בלונדון לעומת אוטובוס בישראל, יש שקט יחסי וסדר מופתי למרות שהמון המון אנשים משתמשים בו, אחד קורא עיתון, אחד משחק בטלפון, אחד סתם מסתכל למטה.. אף אחד לא נועץ מבטים בלי בושה כמו בישראל, מתערב בשיחה של השני...
עומדים בתור בצורה יפה שמשאירה ספייס ופרטיות לאדם השני ולא מתערבים בשיחה שלו ועוד דברים כאלו... תיירים שבאים לבקר בארץ בהלם מהדברים האלו ולא סתם.. אלו דברים לא מתורבתים שממש ממש לא מקובלים וכאן בארץ הם הנורמה.
בחו"ל את יכולה ללבוש דברים מסויימים, לנהוג במכונית יפה, לגור בבית יפה ולא ירכלו עלייך או ישאלו כל מיני שאלות חטטניות כמו כאן, זה רק חלק מהדוגמאות שלדעתי הופכים את המגורים כאן ללא ממש חלומיים ואטרקטיביים לעומת מקום אחר.
למען הסר הספק אני כן אוהבת את הארץ שלנו, שירתתי בצבא אני לומדת כאן וכן מתכננת להשאר כאן ולגדל כאן את הילדים שלי אבל אני ממש מבינה ללבם של האנשים שמעדפים מגורים בחו"ל ולא הייתי פוסלת זאת אם היתה איזושהי הזדמנות שהיתה קוסמת לי.