תודה יש, אבל
אני לא מרגיש שאני צריך להלל, או לא לראות דברים בצורה אובייקטיבית בגלל זה.
לגבי הקשישים, אני לא בקיא בפרטים אבל בסך אני מכיר לא מעט קשישים שעלו לגרמניה וארה"ב, בעיקר לגרמניה, בגיל פנסיה, וכן אולי לא קיבלו מענק קליטה ככזה, אבל דאגו להם למגורים וכל מה שצריך יותר ממה שקבלו או מקבלים קשישים בישראל. כמו שאמרתי אני לא בקיא באיך הם הגיעו לשם, או ככל העולים הצעירים היהודים או כי ילדיהם עלו איתם, לא יודע.
בקיצור, יש על מה להגיד תודה (בערך) אבל ממש לא להלל או להשתחווה בפני המדינה שבסופו של דבר פעלה מרצונה ולא מדאגה לאף אחד אחר, פעלה בדרכים שבמקרה הטוב, גבוליות.
ולהגיד למישהי מצטיינת שהגיע רחוק, שזה רק בגלל שהיא בישראל ושהיא לא הייתה מגיע לאותם הישגים במקומות אחרים זה טיפשות (כאשר המקומות האחרים זה מדינות מערביות באירופה ולא אפריקה כמובן), רוב הסיכויים שהייתה מצטיינת עוד יותר כי דוקא שם הייתה מקבלת תנאים טובים יותר כי לא חסר מקומות עם תנאים סוציאלים טובים יותר. ולא רק זה אלא לזלזל בכל הרוסים כעם ולהגיד שרק בישראל הם מצליחים לעשות מעצמם משהו ושהם חיים כטפילים במקומום אחרים או שההשכלה שלהם לא שווה כלום (במיוחד שבארה"ב לדוגמא רוסי ממוצע מרוויח משמעותית יותר מישראלי ממוצע) זאת לא רק טיפשות אלא גזענות.