למה אני אוהבת לגור בארץ

Besessenheit

New member
וגם...

שמתי בשתיהן את רפואת שיניים בעדיפות שניה ובראשונה את רפואה - לרפואה לא התקבלתי ואף אחת מהן לא ראתה בעין יפה את זה ששמתי את רפואת שיניים בעדיפות שניה (רציתי לנסות את מזלי ומרפואה תמיד אפשר לחזור לרפואת שיניים - בארץ לפחות) - אז זה גם לא פעל לטובתי... בתל אביב פסלו אותי רק בגלל זה

Besessenheit

New member
אז כנראה לא ניסית להתקבל לרפואה בארץ

כי אין לך מושג על מה אתה מדבר.

אבל זה בסדר לגמרי מבחינתי שלא התקבלתי - כי תמיד רציתי ללמוד בגרמניה - אז הנה. אני אומרת תודה למדינת ישראל. שבזכותה אני לומדת פה.

HAPPY?

אספרסו2

New member
אל תבעטי בדלי החלב כי

בחינות הרישוי שיעשו לך בארץ יהיו מטעם האוניברסיטאות שהשמצת.

Besessenheit

New member
ואתה חושב שאני רוצה לחזור לארץ כי...?

זה לא כזה בעייתי להשאר פה אחרי זה... חלום חיי מעולם לא היה להקים משפחה בארץ JUST SAYING.

אספרסו2

New member
אף אחד לא ייתן לך רשיון

לחזר על הפתחים אצל רופאים אחרים ולהיות מנוצלת בשכר רעב,זה כן.

חלומות נעימים.

Besessenheit

New member
אתה לגמרי חי בסרט...

והאמת שכבר נגמר לי הכוח בכלל להגיב לך.

אתה אדם אטום שלא מבין דבר ממה שהוא אומר.

אתה חושב שאתה יודע משהו על החיים של האנשים שאתה מדבר עליהם יותר מאשר הם יודעים בעצמם.

זה כבר לא אטימות - זה הגבול בלהיות סתום ולא להבין איפה אתה טועה ולקבל את זה שאולי אתה לא יודע מה קורה באמת.

אספרסו2

New member
מכיר את גרמניה

יותר ממה שאת מכירה אחרי כמה חודשים כאן,
נראה לי שאת חיה בסרט ואפילו מצויר.

לדעתי את עוד עדינה איתו

מזלו שאני לא נושא הויכוח

בכל אופן חבל על המאמץ. גם בעוד 20 שנה הוא לא יגיע לחצי מההישגים שאת הגעת. לא בציונים. לא בלימודים ולא בכלום. לא סתם הכינוי הוא אספרסו 2....רק שכח להוסיף שש-בש אחד. ולא סתם התחתן עם גרמניה ולא עם ישראלית. והמבין יבין......
הבנאדם גזען ששונא רוסים וכואב לו לראות שהם מצליחים. מה לא ברור? ויש לו פה מעריץ נסתר בפורום שחושב שצריך להגיד תודה שנתנו לנו פה סל קליטה ב 800 תשלומים שהספיק בדיוק בשביל לשלם את הארנונה והמים....ממש עשו טובה....פששששש
אני מקווה בשבילך שלא תתקלי באנשים קטנים כמוהו שם. נו אבל החיים זה גלגל.....רוצה או לא רוצה...יום אחד הוא עוד יהיה מטופל שלך.....עלי והצליחי!

beatman

Member
ומאיפה לך שלא יתנו לה רשיון ???

כי לא בא לך שיתנו לה ?

beatman

Member
מצב עגום ועוד חסר רופאים בארץ

מחלת השחצנות והפלצנות הורסת כל חלקה טובה בישראל.

costaet

New member
אף פעם לא הבנתי את הטענות האלו

רק מישראל או ממוסד הלימודים שהיא באה ממנו אפשר להתקבל לאונ' בגרמניה? לא, מכל חור בעולם אפשר להתקבל ללימודים שם. זה שהיא סיימה לימודים במוסד ישראלי זה בהכרח אומר שהיא צריכה לחשוב שזה מקום טוב? זה שהביאו אותה בגיל צעיר לישראל (או לדוגמה מי שנולד בישראל) צריך לחשוב רק דברים טובים על ישראל?
מי שרוצה ללכת לMIT אבל היה צריך להתפק במכללת רופין עכשיו צריך להלל כל חייו את רופין? גם אם הוא חושב שזה חרא של מוסד?

אם אני מצביע על דברים רעים בישראל זה אומר שאני יורק לבאר?

Helio

New member
לי יצא להיות זמן ממושך בצפון אמריקה

>>>אבל בחו"ל זה המון שופינג , ופוזה ומעמד. רק שלא נהיה דומים לזה . אנחנו כרגע בכיוון לצערי.>>>>

זה ממש שטויות. לדעתי התרשמת יותר מדיי מסרטים אמריקאים. האמת - אנשים עושים שופינג, אבל לא כולם ולא תמיד. יש כאלו שעושים פוזות, אבל גם בארץ תוכלי למצוא אותם. אין שוני מהותי בין ישראל לבין ומדינות מפותחות אחרות. מה שכן פה מתעסקים הרבה יותר עם עניין של בטחון חוץ ושלום- זה באמת אין בחו"לת כם אין שירות צבאי ושמירת שבת. פשוט את מבינה מה הולך פה , פה משפחה וחברים- כעיקרון זה חלק אולי החשוב ביותר בחיי האדם.

אוקיי אז לאנשים כמוך זאת הארץ ומה עם שכמותי?

א. מבחינתי כשרות זה חסרון, אני צריך לחפש בנרות המברוגר עם גבינה וחזיר בירושלים (סטודנט בעברית)
ב. מבחינתי, המסורת היא בעיקר גיבוב של שקרים ומיתוסים שאין לי שום דבר איתם.
ג. מעולם לא הייתי שותף לחלום היהודי לבנות את ארץ ישראל השלמה. אני לא חי את החלום.
ד. גם בארץ זה הרוב פוזה מעמד ושופינג. אנשים נמדדים על פי שירותם הצבאי, מידת הלאומניות, הקומבינות שארגנו והכסף שבחשבון הבנק שלהם. תכנסי לפורומים שבהם אנשים מתלוננים ותראי שרובם מתלוננים על כסף, פוליטיקה וקומבינות מהן הם נפגעים. כלומר, זה מה שמעניין אותם בחיים.
ה. שכנות טובה ומשפחה משפרים את איכות החיים בכל מקום בעולם ולכן אינם פקטור.

אז מה את אומרת, מדינת ישראל, מדינת היהודים אינה המקום בשבילי?
אולי ממדינת היהודים היא הפכה להיות מדינה של יהודים מסוימים? יהודים שכמותך וכבר אינה הבית של כל היהודים בעולם?

oreny291

New member
בתור אחד שחי קרוב ל10 שנים בארה"ב וחזר

אני לא מבין איך הדיעה שלך תורמת לדיון בפורום הזה. אני מקבל את דעתך אבל אין לך את היכולת להשוות את החיים בארץ לשום מקום כי לא חיית בשום מקום אחר בעולם.
מסכים איתך לגבי מזג אוויר שהוא אחלה , אבל יש מקומות אחרים עם מזג אויר טוב (לוס אנגלס למשל)
אני אישית ממליץ למי ששוקל לחזור מארה"ב (כי לא גרתי במקומות אחרים) ויש לו עבודה טובה שיחשוב טוב אם הוא באמת רוצה להגיע לפה איכות החיים פה שווה למדינת עולם שלישי מכיר הרבה אנשים שהגיעו לפה וחזרו חזרה. אומרים שלפני 30 שנה היה כאן טוב היום זה אחרת.

RonspotNL

New member
שאלונת

אם היית יודע את מה שאתה יודע היום אחרי החזרה לארץ היית חוזר ?אני חי בהולנד ולא מתכוון לחזור אגב

למעלה