"לא בני אדם"...
גישתך מאוד מזכירה את הגישה שהיתה בזמנו לשחורים בארה"ב ולמיעוטים מדוכאים אחרים (ואנושיים). התורה, לדוגמה, גם לא מקבלת את זכותם של ההומוסקסואלים לחיות, או של עמים מסוימים. גם נשים "זכו" וזוכות (במדינות מסוימות) ליחס כזה. הידעת שבבנגקוק רוצחים נשים ומכוונים את מין הילוד לזכר ומבצעים הפלות במקרה נקבה, רק כי לנשים שם אין זכויות? ככל שעובר הזמן, ההומאניות של המין האנושי חלה על יותר ויותר עמים, נטיות מיניות וכיום גם על בעלי חיים. כיום רבים מכירים בעובדה שגם לשונה ממך יש זכות לחיות, וזכויות המתאימות לצרכיו (ברור שאני לא חושב שעכברים צריכים לקבל זכות הצבעה, נכון?). אולם תמיד יהיו כאלה שינסו למשוך אחורה, לדה-הומאניזציה. הדוגמה הקיצונית ביותר היא כמובן הנאצים שצמצמו את ההומאניזציה ל"גזע" הארי, אולם גם קיצונים דתיים וסתם שמרנים קיצוניים מהווים דוגמה לכך. כמובן שאני לא משווה אותם אליך, אתה דווקא נשמע לי בנאדם חכם מאוד, זאת רק דוגמה. בכל מקרה, אני מכיר בעובדה שלכל יצור חי יש זכות שווה לחיות, בדיוק כמו לי, כל עוד שמירה על זכותו לחיות לא מאיימת על בריאותי או על חיי (ולכן אני הורג צרעות, לא אהסס לאכול בשר אם הצמחונות תפגע בי בריאותית ולא אהיה סרבן מצפון). אני גם מודע לעובדה שלא בטוח שבמקומות מסוימים, בתור יהודי (גם אם אגנוסטי ורחוק מלהאמין) לא היו נותנים לי את הזכות הזאת לחיות, וזאת אחת הסיבות שאני שומר עליה. מעבר לכך, אתה משתמש בתירוץ השחוק של "כולה פרה"... אז נכון, כולה פרה, אבל פרה עם זכות לחיות. מקווה שהסברתי לך את ה"סיבה הטובה".