למה אני אוכל בשר...

אני אנסה להגיב לנכל בהודעה אחת...

ראשית אני פונה לאיתי: כל ההערות שלך בסגנון "אני בדרך לארוחת צהריים" וכו´ הן אמנם מאוד אופייניות (וגם טיפשיות) אבל אשמח אם לא תתבטא באופן שכזה כאן, אני מניח שאני לא היחיד שהדבר פוגע בו, ומאחר שטובתך חשובה מכל אציין גם שהשימוש במשפטים הללו אינו אלא מזיק לדיון, שהוא כלי משותף של כולנו ללמוד ולהתעשר. אז די. נעבור לנושא הדיון: איתי, ברורה לי השקפתך (שאת רובה הכרתי עוד לפני הדיון, ועם בסיסה אני מסכים), אך ישנה שאלה אחת שעדיין נותרה מבחינתי בלתי-פתורה: אתה תובע שהסיבה היחידה שלך להתנגד לרצח קבוצה חברתית אנושית היא הנזק שייגרם לגזע האנושי בכללותו. הוזכרו בשרשור זה מספר עובדות מוכחות מדעית שתעשיית הבשר מזיק אף הוא לגזע האנושי - לסיבה החברתית ולסיבה הבריאותית ניתן להוסיף גם את הרס הסביבה הנגרם בעקבות תעשיית הבשר: נכרתים עצים רבים, מבוזבזת כמות אדירה של מים, בעלי-החיים במשקים פולטים גזים הפוגעים בשכבת האוזון ואני בטוח שבמנשר "חשבתם שאפשר לאכול בשר ולהישאר ירוקים?" תוכל למצוא דוגמאות נוספות. מדוע אתה גורם לעצמך ולחברה האנושית כולה נזקים עצומים בעוד שאתה מצהיר ששאיפתך היא תיקון החברה והפיכתה למושתתת על יסודות שנראים לך, כל זאת למען טובתך הפרטית?

תגובה,

א. לגבי הארתי על אורחת הצהריים, הכוונה הייתה צינית שבאה בתגובה להודעות בהן התלבטו באופן פתוח על איך אני עוד להפוך למחנוי ולמה אני מססתר מאחורי ה"תירוצים" האלה לכן אני חושב שזה היה במקום בנוסף אני אציין שאני בכלל לא בטוח שאכלתי בשר בארוחה ההיא. אני אענה לגבי הטיעון שלך על פגיעה באדם, זה נכון, אני מסכים עם רוב הדברים ששהצגת אך באותה מידה נכון שמכוניות פוגעות באדם אפילו מסיבות דומות, אך מכונית היא מותרות שאנו אוהבים ולכן משתמשים כנ"ל מבחינתי בשר. אני בהחלט יתמוך בדרכים להפחתת הזיהום, ביזבוז המים לא ברור לי מאחר וישנן מדינות עם מים בשפע... אבל בכל מקרה ניתן להפחית בזה עד אז אני אמשיך לפגוע בסביבה כמו שאני נוסע באוטו. מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי, איתי

למעלה