למה בדרישות של המפגינים אין דרישה להעלות את

פיש דוג

New member
למה בדרישות של המפגינים אין דרישה להעלות את

שכר המינימום, ולבטל את הדבר הזה שנקרא כוח אדם ? דבר בסיסי שצריך להיות במחאה שהיא "עממית" כמו שהם טוענים. אבל כנראה שזה לא נוגע להם כל כך.

naf86

New member
העלאת שכר המינימום היא טעות

זה רק ישפיע על מי שמרוויח שכר מינימום וידפוק את שאר האוכלוסיה. זה יעלה מחירים של הרבה מוצרים, לכן בסופו של דבר ידפוק בחזרה את מי שקיבל תוספת בשכר מינימום.

פיש דוג

New member
מי שמרויח שכר מינמנום הם החלשים בחברה למה לא

לעזור להם ? מה שמעניין אותכם זה רק דירה במרכז תל אביב ? ואחרי זה אתם לא מבינים למה קוראים לכם מפונקים ומנותקים.

אין צורך בשכר מינימום

יש צורך באיגודים מקצועיים. אם לכל אדם שעובד יהיה איגוד שידאג לצרכיו לא יהיו צרכים את המונח הזה "שכר מינימום".

פיש דוג

New member
זה נכון, אבל כרגע לא כל העובדים מאוגדים אז

שכר מינימום זה הכרחי. למה מה שיקרה אחר כך יתחילו לשלם פה הרבה פחות משכר המינימום.

אז אולי לבקש להעלות את שכר המינימום

תבטל את החוק שמונע הקמה של איגודים מקצועיים ואז תטפל בבעיה ולא סתם תזרוק לה אקמול.

פיש דוג

New member
אז מה את מציעה לבקש שיורידו את שכר המינימום ?

אולי זה יגרום להקמת איגודים מקצועים ? אני לא מבין את ההגיון מאחורי הדברים שלך, לא כך דבר צריך לבוא במקום דבר אחר אפשר לשלב.

לא אמרתי צריך להוריד את שכר המינימום

צריך להבין המלחמה על יוקר המחיה היא לא מלחמה של משכורות. היא מלחמה של עושק. הממשלה צריכה לקחת פחות מיסים ישירים ועקיפים. חברות המזון צריכות לקבל פחות רווח על חשבון הלקוח. התחבורה הציבורית צריכה להיות יותר שוויונית בכל הארץ. הממשלה צריכה לא להסכים שיפתחו עוד ועוד חברות היטק בקו שבין רמת החייל להרצליה פיתוח אלה שיזיזו אותם לכיוון נהריה ושדרות. אם יהיו תשתיות תחבורה ותעסוקה האנשים יעדיפו לבד לעבור ל"פריפריה" בצפון מזג האויר יותר נוח, קריר יותר ופחות לח, לא צריך להשתמש במיזוג ברוב הלילות ולכן עלות החשמל נמוכה יותר.בדרום יש מרחבים ענקיים ולא מיושבים ולכן ניתן לבנות דירות גדולות יותר בפחות כסף. מצד שני אם אי אפשר לעבוד אי אפשר לקנות אפילו לחם.

פיש דוג

New member
מסכים איתך, אבל לא מבין מה מפריע לכם שיעלו את

שכר המינמום ? מה פתאום אתם כל כך דואגים לבעלי ההון שיפסידו כולה עוד איזה 10 20 אלף בחודש ? לפחות תבינו למה חושבים שאתם הזוים ומנותקים.

מה קשור מנותקים?

ומי אמר שאכפת לי שיעלו את שכר המינימום? ממש לא אכפתלי פשוט לדעתי זה לא מה שיפתור את הבעיה.

אף אחד לא רוצה בית בחינם בצפון תל אביב

אנשים רוצים לגור ליד המשפחה שלהם והעבודה שלהם. אם הייתה לי עבודה בצפון (באיזור כרמיאל, או קרית שמונה) הייתי עוברת לשם מחר. מקום העבודה שלי אומר שאם הייתה תחבורה ציבורית מסודרת הוא היה עובר לצפון. תיקח את דוגמת אינטל כדוגמא טובה. קרית גת היית עד לא מזמן מקום נשכח שאף אחד פרט לנינט לא חי שם. אחרי שאינטל פתחה את המרכז שלהם שם ונתנה עזרה בקניית דירה לעובדים שלה התחילו להגיע אנשים מבוססים יותר ומשכילים יותר לעיר. היום כבר מדברים להעביר את הקריה בתל אביב לאיזור הדרום. תפתח עוד מקומות מסוג זה (כי אחד זה לא מספיק) ותראה איך המקום מתחיל להתפתח. יוקנעם עברה את אותו התהליך עם קרית ההיטק שלהם. ופתח תקווה ראש העין עם אינטל אי בי אם ומיקרוסופט. זו הדרך להעביר אנשים לפריפריה. אגב לא כל מי שעובד באינטל עובד בהייטק. יש כמובן גם מזכירות, מנקים, נהגי משאית. וסביב אינטל בנו , משרדי עורכי דין, חברות ביטוח, חברות רכב, מסעדות, פאבים. מצד שני לא יכול להיות שאינטל כגוף פרטי הסעות לעבודה מתל אביב לקרית גת, המדינה צריכה לדאוג לתחבורה מסודרת.

פיש דוג

New member
נו זה ברור שחלק מהבעיה זאת ההזנחה של הפריפריה

במשך השנים וההשקעה במרכז דבר שגרם לנטישת הפריפריה ולפיצוץ אוכלוסין במרכז. אם זה אני מסכים במאה אחוז. פשוט לא מובן לי למה המוחים לא דורשים להעלות את שכר המינימום ? דבר שגורם לי לחשוב שזה לא נוגע להם ולא קשור אליהם כנראה. כנראה שהמחאה לא כל כך עממית כמו שטוענים, אלה יותר של מעמד הביניים המסודר יותר. מעמד שנלחם על בית במרכז תל אביב ולא על אוכל לילד. פשוט תבינו עכשיו למה יש כאלה שקוראים לכם מפונקים ומנותקים. זאת הנקודה שלי.

שוב, המחאה הפעם היא לא על שכר

סתם אני אתן לך דוגמא קטנה מהבית שהפרטי שלי. לפני מסספר חודשים בעלי קיבל תוספת במשכורת אחרי 5 שנים במקצוע. הוא קיבל תוספת של 100 שקל ובאותו היום בעל הבית שלנו העלה את שכר הדירה שלנו ב 500 שח. אז תבין שלי, עדיף ללכת ולהתלונן על שכר הדירה המופקע מאשר על תוספת של עוד 100 שקל. זה לא קשור לפינוק. אנחנו עובדים מאד קשה. מעל 12 שעות עבודה ביום + שעות נוספות מהבית בסופי שבוע וגם לומדים במקביל לעבודה אבל השכירות אוכלת לנו כמעט חצי מההכנסות לפני מיסים,חשמל , מים אוכל וכו. אני לא גרה בתל אביב. לא בדירת יוקרה, אין לי מעלית בבית או לובי גדול בכניסה או חדרים מיותרים אני חיה בצניעות חוסכת כל אגורה שאפשר ועדין לא יכולה להשיג לעצמי דירה. מבחינתי זה עניין קריטי כי אני כבר רוצה להביא ילדים ואחרי שבשנים האחרונות עברתי מדירה שכורה לשניה אני לא מסוגלת להמשיך ככה. אני יודעת שבמדינות אחרות לא כולם קונים דירה אבל במדינות אחרות ניתן להשכיר דירה לטווח ארוך בלי שיעלו לך את השכירות ב 20 אחוז כל שנה.

naf86

New member
לכן

אם הם היו גורמים לבעל הבית להוריד את השכר ב-100 שקל, זה היה מועיל יותר מאשר העלאה במשכורת של 100 שקל. העלייה במחירים היא מקיפה את השוק בצורה שצריך להעלות את שכר המינימום בהמון בשביל לכסות את זה. לכן צריך יותר לבלום את עליית המחירים, לשנות את הכיוון לירידה. זה צעד שיותר יועיל מאשר העלאה במשכורת.

naf86

New member
כי זה לא 10-20 אלף

תחשוב על חנות קטנה באיפשהו באחד הערים. אותו חנות מעסיקה 3 עובדים. החנות מכניסה 40 אלף שקל לחודש. ההוצאות הם 15 אלף, ושכר העובדים הם 12 אלף שקל (4,000 לחודש לעובד). כלומר, הרווח לבעל החנות הוא 13 אלף לחודש. סכום מכובד, אבל הוא לא ייתעשר מזה. תעלה את שכר המינימום ב-350 שקל לחודש, כלומר, העובדים מרוויחים עכשיו סכום עתק של 4,350 שקל לחודש, אבל בעל החנות עכשיו יורד ההכנסה ב-1,050 לחודש כלומר הוא ירד לקצת ממתחת ל-12 אלף. כמובן שהמספרים לא בהכרח קשורים למציאות. אבל הרעיון מובן. לא כל בעלי העסקים הם בעשירון העליון. חלקם מתפרנסים בכבוד מהחנויות/עסקים שלהם. תכריח אותם לשלם יותר לשכירים זה יבוא על חשבון המשכורת שלהם, כלומר הם יתקשו להתקיים. אז הם יכולים להעלות מחירים, לפטר עובד או לסגור את העסק. בכל מקרה כולם מפסידים יותר מהרווח של העובדי מינימום.

naf86

New member
מה עם עסקים פרטיים?

אדם שיש לו מכולת קטנה ומעסיק 5 עובדים. לאיזה איגוד הם שייכים?

naf86

New member
כי זה יגרום למעסיקים שלהם

להוצאות הרבה יותר כבדות, ואולי ייאלץ לפטר עובד/ים בכדי לעמוד בנטל. זה יכול לגרום להם להעלות מחירים בכדי לעמוד בהעלאת שכר. הרבה אנשים עובדים בעסקים קטנים. בעלי העסקים לא תמיד מרוויחים הכי טוב, והוצאה נוספת ישפיע עליהם. עסקים גדולים עם הרבה עובדים יקבלו מכה, והבעל בית (הקצת יותר עשיר) פשוט יצטרך לסגור את העסק.

פיש דוג

New member
אפשר להעלות בתור התחלה את המינמום ב2 שקל אף

אחד לא דיבר פה על העלאה של אלפי שקלים בחודש. מי שמעסיק 20 עובדים יצטרך לשלם בערך עוד 8000 אלף שקל. וכמובן שעסקים גדולים מרויחים יותר זה ממש לא יפגע בהם קשה. ואם יסגרו כמה מקומות עובדה שיסגרו תמיד יבואו אחרים במקומם. וחוץ מי זה מי שלא מעוניין לשלם היום שכר מינמום עבר כבר לסין שם יותר זול.

למעלה