למה החרדים מפריעים לחילונים?

saar7650

New member
למה החרדים מפריעים לחילונים?

למה החרדים נכנסים לתוך אורח החיים של החילונים? - שואלים כאן הרבה חילונים. "מה אכפת לך אם אני אוכל חמץ, חזיר וכיו"ב?- לא רוצה אל תאכל! רק אל תפריע לי לאכול..." "מה אכפת לך אם אני שומר שבת או לא?" אז ככה- לי אכפת (ואני דתי רגיל- לא חרדי) מהצביון היהודי במדינה. ולכן- צריך לשמר את מה שנקרא סטטוס קוו" במדינה. שכל אחד יוותר לשני. אגב- גם אתם (החילונים) נכנסים לאורח החיים של החרדי. לדוגמא- החרדים שלא עומדים בצפירה עקב כך שזה נוגד את ההלכה ("לא תלכו בחוקות הגויים") "זכו" לשלל גידופים וקללות וגם כתבות ענק בעיתון על כך שהם "מזלזלים בכבוד הנספים"! ועכשיו אני שואל- אם אתם רוצים לעמוד בצפירה- וזוהי הדרך שלכם לכבד את הנספים המשיכו בה! אבל אם לחרדי יש דרך שונה משלכם לכבד את חללי צה"ל ו/או הנספים בשואה- למה אתם נכנסים לתוך אורח חייו ומנסים לכפות עליו לקיים את הדרך שלכם?? הרי כמו שאתם אומרים כשהחרדי מנסה לכפות את דעתו עליכם- "חיה ותן לחיות" תנהגו גם אתם בצורה זו כלפי החרדי עצמו!

מילות קסם

"צריך לשמר את מה שנקרא סטטוס קוו" במדינה. שכל אחד יוותר לשני." והדתיים מוותרים לחילוניים ב...? כלום עד כמה שידוע לי. הרי אסור להתגמש על דת, ולכן כל המשפט הזה שלך פשוט לא נכון.

saar7650

New member
דוגמאות:

פשרות שניתנות ע"י החרדים: 1. פתיחת חנויות בשבת שלא במרכזי הערים. 2. פתיחת חנויות לא כשרות שלא במרכזי הערים. ועוד כהנה וכהנה פשרות. החרדים מוותרים על ביון יהודי גורף במדינה והחילוניים על צביון חילוני גורף במדינה. על מה עוד אתה רוצה שיוותרו?

א ו ר בת

New member
גם אני מוכנה להתפשר

ולהסכים לפתיחת בתי כנסת אורתודוקסים בשולי הערים !

masorti

New member
רעיון מצוין...

וכעורך דינם של החרדים, אני מוכן להתפשר על תיאטראות ובתי עינוגים ואיצטדיונים ושאר קרקסאות בשולי הערים. אם בית כנסת רק מחוץ לעיר, אין שום סיבה שקולנוע ותיאטרון ובית-קפה יהיו בתוך העיר. נכון?

vizini

New member
אתה רק תפסיד מזה...

כבר היום קולנועים ותיאטראות נבנים מחוץ למרכזי מגורים, בקניונים ובאיזורי תעשיה...

masorti

New member
לי נדמה שעדיין יש כמה בתוך העיר.

נראה את השינקינאים מוותרים על היכולת לגשת לבית קפה או למועדון ליד הבית.

א ו ר בת

New member
לא פחות מעניין יהיה לראות

את הדתיים\חרדים הולכים למיקווה ולבית הכנסת שנמצאים מחוץ לעיר.

Carl Freeborne

New member
אינני יכול לשאת את דבריך אלה....../images/Emo70.gif

שבתי כנסת יבנו מחוץ לעיר? מה הם מפריעים לך? אינני מבין....מה השנאה הזו היוקדת במי שכתב את התגובות הללו.....

masorti

New member
ברוך בואך לזירה...

אם הזדעזעת מ"אור בת" אז אתה במצב חמור. חכה ותראה איך תרגיש כשתקרא את ויזיני או את KNIGHT. אם אינך יכול לשאת את החום, אולי כדאי שלא תיכנס למטבח.

Carl Freeborne

New member
תודה רבה בכל מקרה, ושאלה לאור בת../images/Emo70.gif

ואני עוד מחשיב את עצמי אדם (דתי) מתון, ליברל, פתוח (אני אישית לא שומר נגיעה, לא מפריע לי שחילונים לא שומרים שבת לידי, רוב חבריי חילוניים, אך הנני שומר היטב את השבת, והכשרות והתפילה, לומד משנה ושאר הלכות בזמני הפנוי...הולך עם ציצית, מניח תפלין כל יום...) אני מתון בדעותיי המדיניות. ואנא "אור בת" למה את צריכה למנוע ממני ללכת לבית הכנסת? למה ומדוע?

א ו ר בת

New member
הירגע נא, אדוני הצעיר

אם היית קורא יותר ומבחין יותר בדקויות היית מבין שאני לא באמת מציעה את זה... אכן קורה שבתי כנסת ומיקומם מפריעים לי. יחד עם זאת אני לא חושבת שיש להעבירם אל מחוץ לערים * בדיוק * כמו שאני לא חושבת שכך צריך לנהוג עם חנויות לא כשרות, למשל. לילה טוב.

masorti

New member
תקרא טוב את הודעתה...

בתי כנסת בעיר מפריעים לה *בדיוק* כמו שחנויות לא-כשרות מפריעות לאחרים. הסבר: היא רוצה שאתה תסכים לחנויות שימכרו בשר חזיר בשכונה שלך. הבעיה היא שהיא לא רוצה לתת שום ויתור אמיתי בתמורה. לכן היא ממציאה טענה שבתי-כנסת בעיר מפריעים לה, וכעת יש לה קלף מיקוח מולך. היא מוכנה לוותר על דרישתה לסלק את בתי הכנסת, בתמורה לויתור שלך בענין החנויות. פעם קראו לזה "מעשה העז".

Carl Freeborne

New member
אני אסכים גם אסכים..

כל עוד החנות לא תהיה מול בית כנסת או מקווה, והחזיר ימכר בתוככי החנות בלי שאני אריח או אראה אותו כשאני הולך בחוץ.... מצדי שתמכור כמה שהיא רוצה...וגם שלא יהיה כתוב בגדול מדיי "חזיר" כדי לא להבליט את זה.... ממש ממש אין לי בעייה אם זה בצנעה... חוץ מזה שאני צמחוני ואני מוכן לקבל כל חנות בשר לידי למרות שזה מפריע לי לעיניים.

Vdrums

New member
אתה מבדיל בריח של בשר חזיר

לבשר אחר? ואם תראה בשר אתה תזהה מרחוק שזה חזיר או לא? איזה שטויות.

Carl Freeborne

New member
לא, אינני מבדיל וזה לא העקרון כאן

הכוונה שלי היתה שהוא לא יהיה בולט כזה כלפי ההולכים ברחוב.

Vdrums

New member
אני לא חושב שיש מקום לדאגה

אני לא מאמין שבעל חנות יפקיר בשר במזג אוויר חם בחוץ...

masorti

New member
אתה אדם נדיב...

אבל רציתי לשאול אותך מה תעשה אם בעוד שבוע יודיע לך בעל האיטליז שלך שרוב הקליינטים שלו "ברחו" לאיטליז השכן שמוכר חזיר (ובקר שנשחט טרף), ושאין לו ברירה אלא למכור טריפות גם הוא? הרי ברור לך שאם אין בשכונתך גרעין משמעותי של שומרי כשרות, כל האיטליזים בטווח קילומטרים מביתך ייאלצו לעבור לטריפות כדי לעמוד בתחרות.

למעלה