למה החרדים מפריעים לחילונים?

Vdrums

New member
אוקיי על מה ששינוי רוצים

לא שמעתי כי כבר אמרתי שאני לא שומע חדשות. אצלנו מתחשבים כמובן. אני מכיר חברה אחת שלא מתחשבת. זו חברה פרטית מן הסתם וזכותו של בעל הבית להחליט על אופי החברה. אני לא רואה בכך חסימה אתה בא לעבוד התנאים מעבר לזה זה כבר משהו אחר. אף אחד לא חייב לך איכות חיים בעבודה. זה כמו מקומות שפתוחים בשבת, אני אישית לא הייתי מוכן לעשות אפליה בין עובדים ולתת לדתיים לא לעבוד בשבת בשעה שעובד אחר מן המניין כן עושה את המשמרות האלה.

א ו ר בת

New member
ואני חשבתי...

שהמיבדקים שדיברו על קשיים בהבנת הנקרא התייחסו לתקופה הרבה יותר מאוחרת מזו שבה למדת אתה...

haimw32

New member
חברה, המצב של חנויות חזיר קימות....

אני גר בהרצליה ושם כידוע לא חסר חנויות שמוכרים חזיר ובצד השני של המדרכה יש חנויות שמוכרים כשר והמצב עובד טוב ביותר ואף חנות בשר לא פשטה רגל אז די להפחיד אנשים ומי שרוצה לבדוק אותי שיגש לרחוב סוקלוב 11 הרצליה ויראה שם חנות שמוכרת בשר לא כשר וממול בסוקולוב 10 או 8 יש חנות גדולה של מכירת בשר כשר השד רק נראה גרוע

masorti

New member
אם המצב כזה נפלא...

אז מה אכפת לך לחוקק חוקי הגנה על מינימום חנויות כשרות? הרי ממילא לא יהיה צורך ליישם אותם.

haimw32

New member
בשמחה ביום שיהחוקקו חוק לתחבו.....

לתחבורה ציבורית חלקית בשבת

masorti

New member
בשביל זה יש מו"מ.

הסדר הקבע יכלול גם את זה וגם את זה. בינתיים אני מתרשם שתומכי "שינוי" לא יסכימו לשום פשרה. בטח לא לחוק שיבטיח חנויות כשרות בכל איזור.

haimw32

New member
זה גם כולל חוק השבות../images/Emo6.gif אבל ה.....

הבעיה שאף אחד לא ישב למו"מ בשני הצדדים תיאורתית הכל אפשרי ואל תסיק מסקנות מעצמך גם לצד החילוני יש תחושה כזאת על החרדים

vizini

New member
אתה טועה בכיוון.

כדי שיהיו חנויות כשרות בכל מקום, לא צריך שום חוק. כל מה שצריך הוא שהרבנות תמנע מלשלול את הכשרות לחנויות שמוכרות גם בשר לא כשר, ובתנאי שיש הפרדה וסימון ברורים בין הכשר ושאינו כשר. לכן הכיוון שלך צריך ליות לשכנע את הרבנות לעשות כך. כרגע, הרבנות (בניגוד לחוק ולהחלטת הבג"ץ) שוללת את הכשרות לא רק מחנויות, אלא גם ממשחטות שמוכרות את הבשר הטרף לחנויות של יהודים (חנויות לא כשרות!)

masorti

New member
איתך אני לא מנהל מו"מ.

אתה הג'יהאד האיסלאמי. מבחינתך מה שצריך לעשות הוא לשכנע את הרבנות לאשר שחזיר היא חיה כשרה.

vizini

New member
לא מדובר על מו"מ.

רצית לדעת איך להבטיח שיהיו חנויות כשרות, והסברתי לך איך. אגב, דווקא ברבנות יש רבנים שחושבים כמוני. ראה למשל כאן...

masorti

New member
איתך איני מקיים שום מו"מ.

וכדרכך אתה מסלף דברים. כדאי שתסביר שהדעה המתירה תעודת כשרות ללא מרכיבים מ"הסביבה" היא דעת מיעוט, והקונצנזוס ההלכתי אוסר זאת. חוץ מזה, המאמר שלך עוסק בפתיחת החנות בשבת וכו'. מכירת טריפות באותה חנות היא חלק מ"דיני כשרות". הפנאטים מסוגך רוצים להכריח את הרבנים להכיר ב"הלכה" שמתאימה למועצת שינוי. איתכם אין שום טעם לדון בכלום, ואת ההסכם שיושג בין הדתיים והחילוניים המתונים יש לכפות עליכם הר כגיגית.

vizini

New member
תרשה לי רק להזכיר לך

שמו"מ כנ"ל מתקיים, ומטעם החילונים המתונים מנהלים אותו אנשי שינוי... היות ואתה מתנגד לעצם קיום המו"מ, זה מציב דווקא אותך בצד הפנאטים שעליהם יכפה ההסכם שיושג הר כגיגית...

masorti

New member
תרשה לי להזכיר לך שאין שום מו"מ...

התהליך היחיד שמערב דת ומדינה בו מעורבים אנשי שינוי הוא הקואליציה. שם לא מדובר על מו"מ אלא על הסכם כניעה שחתמו כמה פוליטיקאים של המפד"ל. מן הסתם, בבחירות הבאות המפד"ל תגלה שאין לה יותר גייסות. ואני לא מתנגד לעצם המו"מ עם חילונים מתונים. פשוט אין טעם לקיים מו"מ עם הפנאטים של שינוי שמעוניינים בחיסול הדת.

vizini

New member
זה מה שאמרתי...

לא רק שאתה מתנגד למו"מ, אתה אפילו מכחיש את דבר קיומו... תמהני מי הוא "חילוני מתון" בעיניך. אולי אתה רואה את עצמך ככזה?!

masorti

New member
זה מה שאמרתי...

אתה קורא לכתב הכניעה של המפד"ל לגחמות של "שינוי" בשם "משא ומתן". ועוד טוען ששינוי הם החילונים המתונים. אם זה לא היה עצוב, היינו יכולים לצחוק יחד.

גם כן לי פשרות...

לפשרות האלו אין כל השפעה, ישירה או עקיפה, על החרדים. אם הם לא היו מודעים לכך מעצם התקשורת, לא היה להם מושג שחנויות כאלו נפתחות, כי הם בחיים לא היו מגיעים למקומות האלו בשבת. לעוומת זאת אנחנו מתפשרים על דברים שמשפיעים ישירו על החיים שלנו- אוכל, נישואים ושאר ירקות.

saar7650

New member
אז ככה-

המדינה הזאת הוקמה כמדינה יהודית. לכן- גם חילוניים וגם חרדים צריכים לשמור על צביונה. בכך שלפחות במרכזי הערים לא ייפתחו חנויות בשבת ו/או חנויות לממכר בשר חזיר נשמור על איזשהו צביון יהודי למדינה. לגבי- "בתי הכנסת האורתודוקסים שימוקמו בשולי העיר", אין כלל קשר לנושא. כי שני הצדדים- חילוניים ודתיים רוצים בצביון יהודי למדינה אך לא בכפיה. בית כנסת הוא מאפיין יהודי ולכן אין סיבה שימוקם במרכזי הערים. לעומת חנויות לממכר בשר טרף או חנויות שייפתחו בשבת הן סממן לא יהודי הנוגד את הצביון היהודי למדינה ולכן הוא צריך להיות מוצנע כמה שיותר. לגבי זה ש"החרדים בכלל לא יודעים על החנויות הפתוחות בשבת". טעות בידך! הרי הנציגים החרדיים בכנסת ובערים מעורים בהחלטות הללו שמתירות את פתיחת החנויות בשבת- לכן הטענה כי החרדים לא יודעים על כך אינה נכונה.

vizini

New member
יש לך טעות יסודית

המדינה הזאת הוקמה לא כמדינה יהודית, אלא כמדינת העם היהודי. אין שום חובה לשמור על "צביון יהודי" של זרם קטן מן העם היהודי.

tamarhp

New member
במגילת העצמאות

כתוב "מדינת כל אזרחיה". אהמ אהמ. כ-ל אזרחיה?

vizini

New member
לא נכון.

כתוב "תקיים שוויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה". יש לך משהו נגד זה?

למעלה