למה הערבים חייבים להידבק אלינו למה?

איתי בל

New member
מצטער אולי אני עיוור

אבל יוסי גם מבחינת היגיון גם מבחינת מחשבה והפרימיטיביות והמראה והמבטא והתנהגות והכל ערבי פי מאה מרנין ההבדל היחידי שהוא ערבי שמרגיש בבית והיא ערבייה שמרגישה שלקחו לה את הבית ויש לה או אןי לה אזרחות זה ערבי שהוא אזרח סוג א' והיא ערביה שהיא אזרחית סוג ב' אבל היא הרבה יותר אשכנזית ממנו היא גורמת לי להרגיש שחור

מה יא

New member
אני חושבת שזה דיון ממש לא הולם../images/Emo96.gif

במיוחד מצד מנהלת פורום... מה זה "תסביכים של נשים במגזר הערבי"? את יכולה לתת דוגמאות? לפי מה שאת אומרת יש כזה דבר אופי ערבי... ואיתי לא הבנתי אם אתה חושב שאתה גזען או לא, אבל יש לך דעות מאוד גזעניות... "יוסי גם מבחינת היגיון גם מבחינת מחשבה והפרימיטיביות והמראה והמבטא והתנהגות והכל ערבי פי מאה מרנין" ערבי = ערס, פרימיטיבי, לא הגיוני, מכוער וטיפש?! וואלה
אני בשוק מהתגובות פה...

ShukyD

New member
מנהל* קודם כל. דבר שני -

התכוונתי שבמגזר הערבי נותנים חשיבות גדול לכבוד כבוד המשפחה ובכלל כבוד לבני אדם אבל הכבוד שלהם הוא כבוד שונה מהכבוד שלנו מעבר לכך אני לא חושב שמתאים לנשים להתעסק בענייני כבוד ואגו שיותר מזוהים עם גברים נשים הרבה יותר אינטיליגנטיות רגשית ורגישות לכל מה שנעשה סביבן.

איתי בל

New member
יש מושג שנקרא ערבי

אי אפשר להתעלם ממנו ולא גזעני להתייחס אליו כשמישהו למשל מתנהג חנוני למדי ונסה תקרא לו אשכנתוז עכשיו היא יכולה להגיד את זה גם על יוסי או עינב או רנין... שלא אשכנזים בעליל אבל אם יתנהגו ככה היא תקרא להם כך אז אני מחליט שערבי הוא פרימיטיבי עם חשיבה מסוימת עם היגיון מסוים לא אמרתי מכוער וטיפש... ממש לא אני מבין שאת רואה את יוסי כמכוער וטיפש..אני ממש לא הדבר הראשון שאמרתי לעצמי כשראיתי את יוסי זה הוו הנה גבר בעל העמידה שנראה טוב אני מאחל לעצמי הלראות ככה בגילו והוא מאוד חכם אבל מכיוון שאני כל כך בטוח בהיותי לא גזעני אין לי בעיה להתעסק בנושא ברמה הזאתי כמו שלא יהיה לי בעיה לריב עם שוקי ולקרוא לו יא הומו למרות שאני יודע שלהיות הומו זו לא קללה

מה יא

New member
תגובה לשניכם../images/Emo96.gif

לשוקי - סליחה דבר ראשון. כשאתה אומר את זה ככה זה נשמע פחות נורא... תיראה אי אפשר להתעלם מזה שהתרבות היא שונה אבל האם זה משנה את האופי? ובקשר לתסביכים עוד לא פירטת, אני לא הבנתי למה אתה מתכוון... לאיתי - נכון, יש מושג שנקרא ערבי ויש לזה הגדרה מילונית - מישהו מארצות ערב. ויש את הסטיגמה שיש לאנשים על ערבים. זה לא אותו דבר, וזה שמישהו ערבי זה *ממש* לא אומר שהוא פרימיטיבי ועם חשיבה מסויימת. מה, התואר "ערבי" מאפיל על כל האופי של הבנאדם? לא יכול להיות ערבי שהוא לא פרימיטיבי? מצטערת לאכזב אותך אבל יכול להיות, וגם יש, וזה גזעני להגיד שלא. אין לי בעיה שמשתמשים בהומו כקללה, אני חושבת אפילו ש"גיי" זאת קללה ממש חמודה
אבל רק כשאתה יודע לא לעשות הכללות על כל ההומואים או כל הערבים.

איתי בל

New member
כרגע אמרתי שיש דבר כזה

כמו שונסה יכולה להגיד על רנין שהיא אשכנטוזית למרות שהיא ערביה יתכן ורנין למרות שהיא ערביה תהיה משהו אחר לגמרי...והיא באמת כך כשאני אומר למישהו יא הומו או נגיד אני אומר למישהו שהתנהג בצורה מעט נשית אתה מתנהג כמו הומו זה אומר שכל ההומואים נשיים? לא אבל הטיגמה התכונת אופי נגדיר את זה ככה של הומו ידועה כנשי זה שיש הומואים גבריים או פשוט סתם נורמליים זה אחלה אבל לי כיף בסלנג שלי להגיד לבנאדם מה אתה מתנהג כמו הומו במקום מה אתה מתנהג בצורה נשית מה שגם לא כל הנשים נשיות אז בכלל יכלתי להגיד פרימיטיבי בלה בלה בלה ויכלתי להגיד ערבי כי נוח לי ערבי זה יותר קצר יותר נוח זהו

מה יא

New member
תתבטא איך שבא לך../images/Emo96.gif

רק תדע שזה יכול לעורר התנגדות אצל אנשים מסויימים, ויש אנשים שבאמת סובלים ונפגעים מהטסיגמות האלה... ואם לא אכפת לך שיקראו לך גזען, זאת בעיה שלך.

איתי בל

New member
לא...

אם לא אכפת לי זו כבר לא בעיה שלי:) לא אחראי לרגשות של אנשים אחרים יש לי את הרגשות שלי להתעסק בהם למה את יכולה לקרוא למישהו גיי ואני לא יכול לקרוא למישהו ערבי?

מה יא

New member
כי אני בת../images/Emo3.gif../images/Emo96.gif

וגם כי גיי וערבי זה לא אותו דבר. באמת שאין לי כוח לחפור כרגע על הנושא המרתק, אז אני פורשת
ליל"ט.

ShukyD

New member
התסביך הוא

שאישה מטבעה היא עדינה ונשית ומצפים ממנה להתנהג בחאווה ולשמור על כבוד, להלחם על כבוד ולהגן על כבוד. זה מכניס אותה לתסביכים שהיא לא יודעת מה היא או לא יכולה להיות מה שהיא מרגישה... אופי זה פשוט כי גדלים בצורה שונה, בתרבות שונה, אז האופי שונה. אין לי דרך ממש להסביר לך את זה בצורה יותר ברורה מזה זה לא משנה את האופי שלה, זה פשוט גורם לאופי שלה להיות שונה משלנו. אנחנו בתור יהודים <גם, לא כולם, אבל הרוב> דומים, גדלים על אותם ערכים, אותה מסורת, אותם חגים.. בין אם חרדים או מסורתיים או חילונים, זה לא משנה. הם גדלים על תרבות שונה.

מה יא

New member
טוב../images/Emo96.gif

"אישה מטבעה היא עדינה ונשית" זה תופס על כל החברה... העניין של הכבוד אצל ערבים... זה גם מאוד תלוי וזה בעיקר אצל הדתיות שלובשות כיסוי ראש וכל זה. ככה זה בכל דת לדעתי. לא יודעת כמה נשים ונערות ערביות אתה מכיר, אבל תסביכים יש לכל אחד ואני לא ראיתי שיש לנשים ערביות יותר תסביכים מכל אישה. לפחות לא הערביות המודרניות (ותתפלא אבל גם בג'נין יש ערביות מודרניות מאוד!). אני לא אומרת שאין במגזר הערבי אנשים דפוקים בשכל, אבל זה ככה בכל מגזר (וזה באמת נובע בדרך כלל מפרימיטיביות ודת). אני מצטערת שהדימוי שלך לערבי זה מישהו שחי באוהל ומוסק זיתים. גם אני גדלתי בתרבות שונה משלך, למרות שאנחנו שנינו יהודים. זה ממש שטויות מה שאתה אומר, וזה גזענות. להגיד שלמישהו יש אופי מסויים רק כי הוא בא מתרבות מסויימת... זה אולי לא גזענות מכוונת אבל זה כן גזענות ואני בטוחה שזה נובע מחוסר הכרות.

ShukyD

New member
רואים שאת ילדה ועוד לא מבינה

"אני מצטערת שהדימוי שלך לערבי זה מישהו שחי באוהל ומוסק זיתים." סתם חיפשת איפה לדחוף את זה, הא? אחרת תראי לי איפה אמרתי שזה שהתרבות והאופי שלהם שונה משלנו אומר שהם פחות טובים מאיתנו. העיקר לצעוק "גזענות" תראי אני אפילו לא מתקרב ללהתיימר להיות שיוויוני, אין באמת בנאדם שמסוגל להיות שיוויוני וחף מהכללות אם הוא מקבל ערבים ומכיר בזכותם של הפלסטינאים, הוא ישנא יהודים ימניים, אם הוא תומך בימין, הוא ישנא ערבים. בהמון אנשים יש שנאה או כעס או פשוט חוסר יכולת לקבל שחייבים להיות מופנים לאנשהו. ועדיין, זה שלכל דת \ עדה \ מוצא, יש אופי ותרבות שונים, לא אומר שזה פחות טוב או יותר גרוע או כל דבר אחר זו עובדה ואין בזה שום דבר שאפילו מתקרב ללהיות גזעני. את לא מדברת בהגיון בכלל. והדעות שלי על ערבים, חיוביות ושליליות, נובעות מהיכרות מאוד מעמיקה...

Jason2

New member
זכותנו גם לא לקבל את זה

ולהגיד שאנחנו לא מקבלים את זה.

Jason2

New member
לא רוצה לנתח אותך

אבל בד"כ אנשים שונאים את מה שהם לא מכירים ולא מנסים להכיר. אתה ניסית?

איתי בל

New member
מה בקטע של רוסים?

אחי אני רוסי אני בא מבית רוסי זו אחת הסיבות החזקות שאני שונא כל כך את הדבר הזה וכן זכותך לא לקבל את הגזען ולא לאהוב אותו ולהתנגד לו אבל כל עוד הוא לא באמת כתב משהו שהוא באמת שטותי אין לך זכות למחוק אותו ולהעיף אותו אתה יכול נלהל איתו דיון טוב אתה יכול לנסות לשכנע אותו אחרת אתה יכול גם לצאת עליו אבל לא להגיד לו שתוק או לך או תמות או למחוק

Jason2

New member
אה, עכשיו אני מבין

ובקשר לגזענות גם לזה יש גבול, אי אפשר לסבול כל דבר בשם חופש הביטוי ובגלל זה גם לפורום יש חוקים נגד תוכן פוגעני.

איתי בל

New member
זה תלוי

תראה בוא נגיד היה פה ערבי והיה פה מישהו שעל כל הודעה שלו סתם היה מציק לו..אז ברור גם בלי קשר לזה שהוא ערבי אם היה פה איזה אחד שעל כל הודעה שלי היה מזיין בשכל כמו טיפש גם היו מוחקים כי הוא כותב טיפש זה לא שהוא מביע דעה טיפשית הוא כותב טיפש אם מישהו יכתוב סתם הודעה כוס אמא של רנין ערביה מסריחה גם ימחקו כי זה חסר תכלית כמו שימחקו כוס אמא של יוסי מרוקאי מסריח או סתם מסריח זה עניין של פיל עניין של מעבר הוא לפחות העלה נושא ערבים בתוכנית ריאליטי... נושא מטופש אבל לפחות נושא באותה מידה יכל לרשום פרחות בתוכנית ריאליטי תמיד יש איזו פרחה או איזה ערס או הומו או מישהי חרמנית או אנערף הרי זה הקטע של התוכנית להביא דתי ולהביא דתל"ש להביא הומו ולהביא הומופוב להביא פרחה ולהביא צפונית קיימת לגיטימציה זה משהו שהוא מעב רלחוק זה כבר הרגשה

bibaso

New member
הפרדה גזעית = גזענות

הפרדה גזעית היא מדיניות שננקטה בארצות הברית לגבי היחס לשחורים. היום אם יבוא מישהו וירצה לראות למשל אוטובוסים בלי שחורים - לא יגידו עליו שהוא טיפש אלא יקראו לו בשמו - גזען.

למעלה