למה חרדים לא משרתים בצבא

iziman

New member
למה חרדים לא משרתים בצבא

פעם אחת ותמיד אני רוצה להבהיר את השאלה הזאת . מדוע חלק מן החרדים אינם משרתים בצבא ?\ נ.ב קראתי משהוא על גילוי עריות בפורום , אפשר הסבר בבקשה

פלסטיק

New member
אין גילוי עריות בצבא ../images/Emo70.gif

גילוי עריות זה "יהרג ובל יעבור" כך שאם היה גילוי עריות בצבא סביר שאף אדם דתי לא היה רוצה לרת שם. האמת נראה לי שגם אדם לא דתי לא היה רוצה לשרת אבל אתה יודע מה זה גילוי עריות? גילוי עריות זה קיום יחסי אישות עם קרוב משפחה מדרגה ראשונה זאת אומרת אב עם ביתו, אם עם בנה, אח עם אחות, דוד עם אחיינית ודודה עם אחיין. נראה לך שיש גילוי עריות בצבא?

tamarhp

New member
צודק

אבל לא התכוונו לגילוי עריות במובן הפשוט. התכוונו לפריצות.

tamarhp

New member
לא אמרתי!

רק תיקנתי את עצמי, כי איזימן העלה את ההודעה הזו בעקבות מה שכתבתי בשירשור הקודם.

100kuri

New member
ברור שאין גילוי עריות בצבא

אבל יש דברים אחרים לא צנועים שמנוגדים להלכה

בת יפתח

New member
בטח שהם יכולים!

תראה , בעיקרון , גם בתקופת יהודה המכבי ( עשיתי על זה בגרות לפני שעה) היו כאלה שלמדו תורה וקיבלו פטור מהגיוס, אבל אלה היו רק המצטיינים בתורה ,כי היה צריך מישהו שימשיך את המסורת , ילמד תורה , יפיץ אותה בעם , יהיה מדריך רוח וכו'. לדעתי , גם היום זה צריך להיות ככה . אבל בצבא כמו של היום , זה פשוט בלתי אפשרי. כמה סיבות : - צניעות ושמירת העיניים: דבר בסיסי שכל חרדי מקפיד עליו מאז ומתמיד. אתה לא מצפה מילד בן 18 שעד עכשיו כמעט ולא דיבר עם בנות לשבת באותו טנק עם בנות \ לשבת לידן\ לגעת בהן בצורה כלשהי. - כשרות : הכשרות בבסיסים היא על הפנים , נורא מחפפים שם. שיביאו הכשר מכובד שכולם מסכימים עליו. - טהרה ומקוואות : אין דבר כזה בצבא. לדעתי, אם רוב החרדים ( אלה שהם לא עילוי גדול או משהו כזה ) ילכו לישיבות הסדר, ויקבלו את התנאים שציינתי למעלה אז: א) לא יהיה להם שום תרוץ להתחמק ב) גם החרדים יהיו מרוצים ( לידיעתך , בחו"ל יש הרבה חרדים שמשרתים בצבא כי הם מקבלים את התנאים המתאימים. ורק בישראל , המדינה היהודית , כלום!) ועוד משהו, לאנשים האלה אין חינוך שמתאים לצבא מלידה , כך שהם גם ככה לא יתרמו כל כך , אפילו אם תהיה להם כוונה . בעיקרון , גם בצבא אף אחד לא רוצה אותם ( וזה מבת של קצין בכיר.)

פלסטיק

New member
רגע, משהו שלא הבנתי

באיזה צבא בחו"ל שבו החרדים משרתים (לטענתך) אין את מה שהבעיה שאת הגדרת: "צניעות ושמירת העיניים: דבר בסיסי שכל חרדי מקפיד עליו מאז ומתמיד. אתה לא מצפה מילד בן 18 שעד עכשיו כמעט ולא דיבר עם בנות לשבת באותו טנק עם בנות \ לשבת לידן\ לגעת בהן בצורה כלשהי" באיראן?

בת יפתח

New member
גם באיראן.

עד לפני 30 שנה בערך... וגם בקנדה , ארה"ב , אנגליה ועוד... ( זה מה שנקרא יחידות לבנים...)

פלסטיק

New member
ושם לטענתך אין שירות מעורב?

בארה"ב לטענתך יש הפרדה ביחידות? אני יודע שאין כזה דבר ותאמיני לי שאני יודע הרבה על הצבא האמריקאי

ואפילו להיפך

יש במארינס בנות, מה שאין כאן בארץ-בנות ביחידות חי"ר, חוץ מיחידת קרקל של הנח"ל, שזה גדוד שנמצא בגבולות מצרים ומגיעים אליו רק מי שרוצים להגיע אליו. למען האמת בגדודי החי"ר הרגילים, וכמו כן בגדודי השריון, ההנדסה וכו', אין כמעט אינטראקציה בין בנים לבנות.

בת יפתח

New member
קיבלתי

בעיקרון , לא קיבלתי את המידע הזה ממקור ראשון. פשוט היה דיון ישן על " אז למה בחו"ל הם כן מתגייסים?" אז אמרו לי ששם יש יחידות לבנים , והסתמכתי על זה . ( לא שאני יודעת עד כמה אני יכולה להסתמך עליך שאתה "יודע הרבה" ) מה שכן, בחו"ל יש את כל השאר. ( מקוואות , אוכל גלאט ...) רק הבהרה , אני בהחלט בעד גיוס חרדים ברגע שיהיו התנאים המתאימים. נראה לי שהתנאים האלה , הם לא ממש ביג דיל , וזו לא בעיה גדולה לתת אותם. שוב , כנראה שהצבא , הוא שלא רוצה אותם שם. אחרת , שיבצעו את התנאים העלובים האלה , וישתיקו לחרדים את הפה . למה לתת להם תרוצים?

פלסטיק

New member
את חושבת שיש מקוואות בצבא ארה"ב?

נו טוב, הם בטח כבר הקימו כמה בעירק
בארה"ב יש אידיאולוגיה כזו של שילוב נשים וגברים ביחידות, אם יש יחידה שבה יש גברים בלבד זה דבר נדיר ביותר. היו שם (בצבא האמריקאי) דיונים ארוכים בנוגע לשירותים (בתי שימוש, שלא תהיה אי הבנה על מה אני מדבר) משותפים. בחלק מהיחידות (הרוב) הן אכן משותפים. בארץ לא מספיק טוב למתגייס אם למפקד הבסיס יש פקידה ובארה"ב זה בסדר מבחינתו אם השירותים משותפים. ואת מאמינה למישהו שסיפר למישהו שיש להם מקוואות. נראה לי שצחקו עלייך.

בת יפתח

New member
לצערי , אני לא יכולה להוכיח כלום.

כי גם בחיפוש מקיף באינטרנט, לא נראה לי שאני אמצא לך תשובה בקשר למקוואות . בכל אופן, זה היה דיון רציני. ת'כלס , זה לא משנה את העובדה שבארץ - צריך מקוואות , ולא נראה לי שדרוש תקציב גדול בשביל זה . אז יאללה, אפשר לחשוב , תבנו מקוואות וזהו. (בלי ציניות.)

פלסטיק

New member
יצטרפו חרדים לצבא

בדיוק כמו ששירתו לפני ימי מנחם בגין ואם יחסרו להם צרכי דת כמו מקוואות ידאגו מבפנים שיבנו להם. סכ"ה חרדי כאדם פרטי כשמגיע לגיל 18 הוא יכול להתגייס, חילוני כאדם פרטי לא יכול להחליט שיהיה מקווה, זו הזזת מערכת שזה הרבה יותר מסובך.

00000000000

New member
ושירות לאומי?

האם החרדים מסכימים לעשות 3 שנים שירות לאומי?

בת יפתח

New member
אתה שואל אותי בתור...?

אני אישית גם בעד גיוס חרדים ( בתנאים מינימליים של מקווה וכשרות .) חרדים רבים טוענים שבשירות לאומי גם אין מספיק צניעות. ( מה שנכון , התנדבתי במתנ"ס יחד עם בנות שירות לאומי שלמרות כל תחנוניהן לא הצליחו לשמור נגיעה .) אבל אני בטוחה שאם יחפשו ויתאמצו ימצאו גם מקומות צנועים , ושיש כאן סתם תירוצים. שיעשו שירות לאומי, אני בעד.

00000000000

New member
שירות צבאי.

בשירות לאומי אפשר לסדר להם עבודות ללא בנות. פתרון טוב יותר זה שירות צבאי קרבי בבסיסים בהם אין בנות, האוכל כשר, יש שיעורי תורה, וכו' (דוגמת הנח"ל החרדי). הסיבה שבנח"ל החרדי יש רק שבאבניקים, זה שהרבנים המובילים לא מוכנים לשתף פעולה מרצונם אלא זאת יוזמה מותקפת על ידי רוב הציבור החרדי. אם הרבנים עצמם יתמכו בכך, אין סיבה שלא יהיה אפשר לסדר יחידות כשרות למהדרין עם פיקוח חרדי. אם מישהו רואה חור בפיתרון, שישתף אותי. אם לא, אז מדוע החרדים בעצם לא מוכנים לתרום 3 שנים מהחיים שלהם כמו כל אזרח שומר חוק אחר?

למעלה