למה חרדים לא משרתים בצבא

פלסטיק

New member
זה גם תירוץ לבטלנות

כי כמעט בכל מקום עבודה יש גם בנות ואולי גם פריצות גם בבנק יש נשים אבל ללכת לשם לקבל את קיצבת הביטוח הלאומי אני מבין שאין בעיה נו באמת, תירוצים טובים יותר נתתי כבר בגיל 8

מתנדב

New member
פלסטיק יקירי, כשאני נכנס לבנק

להוציא את קצבאות הילדים, זה לגמרי שונה מלעבוד אם אישה שבגדיה לא צנועות, כי בבנק אתה לא מגיע לשום מגע עם העובדים, אבל בעבודה יש לך מגע עם העובדים, ואתה איתם ב 8 שעות העבודה, כך שהדבר שונה לחלוטין מהדוגמא שהבאת...

פלסטיק

New member
זאת אומרת שלחרדי אסור לעבוד../images/Emo35.gif

אני לא מתכוון לזה שבאופן תאורטי בחברה חרדית שכולם בה חרדים וכן כל הספקים המשלחים עובדי הנקיון וכל השאר חרדים, אני מתכוון במציאות של הארץ בחיינו. דרך אגב אני בעבודה לא נוגע בשום עובד או עובדת. לא נהוג לגעת באנשים בעבודה, זו יכולה להיות אפילו עבירה פלילית.

מתנדב

New member
לחרדי מותר לעבוד....

אבל אף חרדי לא ילך לעבודה כשהוא יודע שהעובדות שם, הולכות לא צנועות, עם חצאי בגדים, וכשאני מתכוון מגע, אני לא מתכוון מגע ממשית, כי זה פלילי, ואם קורה דבר כזה צרכים לפתוח תיק נגד המעורבים, אני מתכוון מגע, שבעבודה אתם יחד, יושבים יחד הן בהפסקות שותים קפה יחד, כל התנהלות של העבודה זה יחד, ובשיתוף פעולה עם שאר העובדים, ואת זה החרדים לא מוכנים, ובצדק...

פלסטיק

New member
בצבא קוד הלבוש מחמיר יותר מאשר

במקומות עבודה בצבא אסור לבנות ללכת עם גופיה ומכנסיים קצרים או בשמלת מיני. באזרחות אין עם זה בעיה כך שאתה אומר שאם חרדי לא רוצה לשרת בצבא קל וחומר שלא יוכל לעבוד

רוב החרדים עובדים

בעבודות מזדמנות או בעבודות שלא מרוויחים בהם הרה כסף כי חלקם מסתפקים במועט ורוצים ללכת ללמוד. אם מישהו חי על מעט ומאושר כך כי הוא יכול ללמוד, מה רע?

פלסטיק

New member
הם גם נפלאים ומוסריים כמו מלאכים

פניהם קורנות מרוב אושר, בריאותם נעלית על כולם, כולם צדיקים נותני צדקה ותומכי אלמנות ויתומים. עכשיו כשגמרנו להלל ולקלס אותם, מה זה שייך לנושא? אם הם יכולים לעבוד עם נשים משמע יכולים מידי פעם בצבא לפגוש אישה.

lala897

New member
בעעע!

כולם מלאכים כולם לומדים תורה כל היום וכל הלילה לכולם יש לפחות 10 ילדים וכולם לא מסתכלים בכלל על נשים.. נראה לכם?? יש כל מיני וכ"כ הרבה מינים שזה פשוט מגוחך לעשות מה שאתם עושים עכשיו!!!!111111

lala897

New member
למה אתם כ"כ מכלילים את החרדים?

יש מללא סוגים ודעות. למה?

פלסטיק

New member
בעניין של עבודה ושירות בצבא

אני חושב שבהחלט ניתן להכליל 95% מהאוכלוסיה החרדית את לא מסכימה?

lala897

New member
בענין של צבא-

לא יודעת אבל בענין של עבודה ממש לא!!!!!!!!!!!!!!!!1

yoyo10

New member
שרות לאומי

לדעתי צריך להכיר בהתנדבות במד"א או בזקא כשירות לאומי הם גם יכולים להיות מורים חיילים במסגרות חרדיות או בחינוך המיוחד. ובטוח שיש עוד מסגרות מספיק צנועות. אבל אז צריך לתת לכלל האולוסיה את האופציה לבחור אם הם רוצים שרות לאומי או שירות צבאי.

מתנדב

New member
00000000000, שירות לאומי?

כן בהחלט שהם יסכימו, אם התנאים יהיו תנאים שיוכיחו את עצמם, אני מאמין שהחרדים יסכימו, ואני ישאל אותך על הדרך שאלה, היה כתבה באתר ynet לא מזמן, שחבר כנסת (שאיני זוכר את שמו), רצה שההתנדבות של זק"א יוכר במדינה כעושים שירות צבאי, והיו כמה חברי כנסת ושרים שהתנגדו לכך, ובגלל זה החוק לא עבר, ולכן כיום המדינה לא מכירה את התנדבותם כשירות צבאי, מה תענה לי על זה?

lala897

New member
בתקופת דויד המלך עשו כך:

שליש למדו תורה שליש היו בחזית ושליש בעורף. הרעיון מתחיל מכך שלפי היהדות לימוד תורה מציל חיים ולכן אי אפשר לצאת למלחמה ללא אנשים שילמדו תורה.

פלסטיק

New member
בתקופת שאול המלך

שחטו את בקרו של מי שהתחמק ממלחמה, זה נמצא בתנ"ך "כך יעשה לאיש..." אני לא מכיר את ה"שליש שליש ושליש", תוכל לתת מקור? אני מתכוון מקור מהתנ"ך

tamarhp

New member
מדובר

על מקום אחד בלבד, במלחמה נגד עמון (וואו, יצא משהו טוב מהבגרות בתנ"ך!) בשאר המקומות, לא כולם הלכו לצבא.

למעלה