למה חרדים לא משרתים בצבא

lala897

New member
בת, אני בת!!!

אני צריכה לחפש את המקור. שמעתי את זה מאבא שלי- ואם הוא אמר לי אני יכולה לחתום לך שיש לזה מקור למה הבנאדם לא מקבל שום דבר בלי הוכחות. אני יחפש.

פלסטיק

New member
סליחה, לא התכוונתי

אני בגיל שבו לא מומחים בטלטאביס
אני הכרתי את זה שהיה שבט אחד עובד ושבט אחר עוסק בפולחן דרך אגב, אמרו שאחרי תקופה אמורים להתחלף. אני נראה לי שמילאתי את חלקי בהגנה ובעבודה כך שאם איזשהו חרדי רוצה להתחלף איתי (אני אלמד תורה והוא יתגייס ויעבוד) יש על מה לדבר

tamarhp

New member
אמממ..

אתה באמת מסכים להתחלף ולשבת ללמוד תורה כל היום?

lala897

New member
חח גם אני בגיל שבו לא מומחים

בטלטאביס (מה זה בכלל? סתם..) לא ידעתי שיש טלטאביס שקוראים לה ללה! מעניו. לא יודעת בקשר להתחלפות אבל סתם עיצה לפני שאתה מציע כזאת הצעה תחשוב טוב טוב כי ללמוד תורה זה פשוט קשה!!

פלסטיק

New member
להיהרג או להיות נכה יותר קשה

יש לי יותר חברים מתים מחיים אני מעדיף קשה אבל חי מה גם שאני לא יודע כמה הלימודים האלה קשים יותר מלימודים אוניברסיטאים מלאים תוך כדי עבודה במשרה מלאה.

lala897

New member
../images/Emo16.gifאני מצטערת.

נראה לי שהלימודים האלה קשים יותר מלימודים אונברסיטאים מלאים זה אימוץ לא נורמלי של השכל ואתה לא זז שעות ע"ג שעות.

פלסטיק

New member
אני מכיר כאלה שיש להם גם הסמכה

לרבנות וגם תואר אקדמי אז הנה תוצאות המדגם (הלא מייצג): הם טוענים שלימודים להסמכה לרבנות דומים ללימודים לתואר ראשון הומני. חוץ מזה הם הסבירו לי שהסמכה לרבנות דומה במשהו לתואר אקדמי כי יש מבחני הסמכה, לעומת זאת לימודים ללא הסמכה לרבנות יכולים להיות קלים מאוד או קשים מאוד, זה תלוי בתלמיד. זאת משום שאדם יכול ללמוד כמה שבא לו כמו כן ללימודי תורה אין מבחני קבלה, ללימודים לתואר יש לימוד של שעות על גבי שעות איננו מדד. תנסי להצמד יום אחד לסטודנט בטכניון ותראי כמה שעות הוא שורף. ואני לא יחודי בארץ באיבוד חברים, כמעט כולם נפגעו בצורה כזו או אחרת. זו המציאות בה אנו חיים. אז אני מצטער בשביל כולנו.

טוב... קשה לי להתאפק... ../images/Emo13.gif

פעם אחת ולתמיד... מדוע ישנם חילוניים שאינם משרתים בצבא? וזאת לא ע"פ חוק?

בת יפתח

New member
הם מיעוט ביחס לחרדים.

מה גם שהם נחשבים לכבשה השחורה . ככה שהם לא כל כך רלוונטיים. ( תכניסו אותם לכלא כמו שצריך וזהו...)

פלסטיק

New member
יש גם גנבים חילונים ../images/Emo5.gif

בואי אני אגלה לך עוד מידע מסעיר (בסוד) יש גם אנסים ורוצחים חילונים אבל החברה החילונית לא חושבת שבסדר לגנוב לאנוס לרצוח וגם להשתמט משירות צבאי. לעומת זאת החברה החרדית חושבת שבסדר להשתמט ממלחמת מצווה. ההבדל הוא בהתייחסות של החברה אל אותו עבריין אני מקווה שהבנת, אם לא אשמח להמשיך להסביר כדי שזה באמת יהיה "פעם אחת ולתמיד"

מתנדב

New member
פלסטיק, חשבת לעצמך למה החברה

החרדית, לא רוצה לשרת בצבא?, מסיבה פשוטה שהצבא לא מתאימה לחברה החרדית בכלל, אין להם את התנאים שהם יכולים לתת לחברה החרדית, והיה פעם כתבה על אדם חרדי שהתלונן בפני מפקדיו, שבזמן הטירונות הוא לא יכול להתפלל נורמלי, הוא שחרית מתפלל כחצי שעה ובימי שני וחמישי אין ספרי תורה למצא בזמן הטירונות, מה המפקד שלו ענה לו? שפה זה לא ישיבה, וכאן אין ספרי תורה, זו תשובה פוגעת ומזלזלת, ועל אוכל כשר? מי מדבר על זה? החרדים רוצים אוכל עם כשרות למהדרין, וכשאתה מגיע שם לבית חולים, חיילת מטפלת בך, והיא לוקחת ממך בדיקות דם, כאשר בקופת חולים רגיל, אתה יכול לסרב שבחורה תעשה לך בדיקות דם, ושהבדיקה תתבצע על ידי גבר, נמשיך הלאה, כל אדם חרדי רוצה לפחות שעה ביום ללמוד אם זה הלכה או גמרא, ובטירונות אין לך דבר כזה, בטירונות אתה קם ב 5 בבוקר יש מסדר ואחרי זה יוצאים לשטח, אין לך את החיים כמו שאתה רגיל בבית, לקום ולהתפלל ולאכול פת שחרית אחרי זה... שורה תחתונה, זה הוכח כמה וכמה פעמים שהחרדים לא מתאימים לצבא הן מבחינת החרדים, מאותם סיבות שמניתי אותם כרגע, והן מטעם הצבא, שהצבא עצמו לא מעוניין בהם....

פלסטיק

New member
אתה חושב שלי נחמד לשרת בצבא?

תאמין לי שממש לא נוח לי. ממש אין לי את החיים שאני רגיל להם בבית, ככה זה בצבא. אני אוהב שאישתי ואמא שלי דואגות לי לקפה וקרואסון בבוקר והצבא לא מוכן שהן יבואו.
וברצינות גם לי היו מידי פעם מפקדים שהם לא שיא הטאקט, זו לא סיבה לא לשרת. קרה לצערי בצה"ל גם שהיו מפקדים מתעללים שגרמו למותו של חייל (ולא רק לקיצור תפילה). גם זה לא תירוץ לא לשרת. יש איתי כל מיני צ'חצ'וחים מסריחים שלא נעים להיות לידם, חלקם אפילו מתפנים במקלחת מדבר גדול (ותסלח לי שכתבתי את זה כאן), אתה חושב שזה מטריד אותי פחות מזה שאתה מודאג מהעובדה שלמפקד הבסיס יש פקידה? אין בצבא אוכל מתאים לצמחונים, מי שצמחוני נשאר רעב. על טבעוני בכלל אין מה לדבר (מקבל הקצבה מצחיקה שלא מספיקה לכלום). אני שרתתי עם צמחונים גאים שעשו הכל כדי לתרום את חלקם למדינה למרות הקשיים שלהם. כשהייתי סטודנט ומילואימניק גם לי לא התאים שלא נותנים לי זמן ללמוד. אם יתגייסו יותר אנשים (כולל חרדים) אולי לכולם יהיה קצת זמן ללימודים שלהם? תרשה לי לתקן אותך במספר "עובדות" לא נכונות לגבי הצבא. פשוט אני הייתי שם ואתה כנראה לא. א. לכל יחידה יש רב (אורטודוקסי). כל תלונה שמופנית אליו מטופלת ולחומרא. ב. ספר תורה כל חייל בצה"ל מקבל בזמן טירונות יחד עם הרובה (חילוני או דתי) כך שאני לא מבין איך לא היה לו ספר. אין חייל שלא מקבל בטירונות ספר תנ"ך, פשוט אין כזה דבר. אם החבר היה מעוניין בסידור תפילה היה צריך לפנות לרב ולא למפקדו. אני רק לא מבין איך הוא לא הביא בעצמו (גם תפילין וטלית הוא שכח להביא?) ג. להתפלל בצבא נותנים לכולם, אין כזה דבר שאין זמן לתפילה במניין למעט בזמן לחימה בפועל (שאתה בטוח מבין את זה). עוד פעם - אין כזה דבר שאין זמן לתפילות במניין. ד. לגבי מרפאה (מה שאתה קורא בית חולים). באופן קבוע יש בכל מרפאה גם חובש. יכול להיות מקרה מאוד יוצא דופן שאין חובש אבל אם זה פיקוח נפש יקבל החייל החרדי טיפול מחובשת בדיוק כמו בחדר מיון בבית חולים. ה. מה גם שיש את הנח"ל החרדי שם יש הקפדה יתרה על כל מה שאמרת (בנות כשרות תפילות וכל השאר) אז מי שרוצה מוזמן לשם. והתירוץ שהצבא לא מעוניין בהם זו בכלל המצאה. הצבא מעוניין בהתנדבות למילואים של בני 70, עד כדי כך יש מחסור בכוח אדם אז הצבא יתנגד לקבל בחורים חסונים בני 18? בקיצור, הכל תירוצים

00000000000

New member
יתרה על כך:

הנח"ל החרדי נחשב כמקום של שבבניקים מאחר שהציבור החרדי לא תומך בזה (ולכן הבחורים יכולים לבוא רק מהשוליים). אם הציבור החרדי היה תומך בזה, הם כבר היו דואגים לכל התנאים האופטימליים היכולים להיות בשביל לשמור על הדת בצבא. הבעיה היא שהם לא רוצים.

Alexco

New member
שאלה

האם אתה תתמוך בפצפיסט שיסרב להתגייס לצה"ל?

mayakol

New member
אני אנסה להוסיף-

הצבא היא מסגרת חילונית. עד כאן מקווה שהכול מוסכם. ברגע שהאדם הדתי נחשף באופן כה מאסיבי לעולם החילוני על כל מה שמתלווה לו, ההלם שלו לפעמים כה גדול ונדרשות ממנו הקרבות רבות, כדי לא להרגיש שונה, כדי להיות כמו חבריו לפלוגה... אז הוא מתחיל להתפשר פתאום על שבת, כי לא נעים... על כשרות... הוא מתחיל להאלץ מתוקף התפקיד להיות בקשר עם בנות... ואני אתן דוגמא- אני מכירה בחור מקסים, באמת מיוחד, שהוא דתי לאומי. הבחור החליט על מסלול צבא רגיל, בלי הסדר או מכינה קדם צבאית. אותו בחור מודה היום שמבחינתו זו הייתה טעות מוחלטת. הצבא גרם לו לקשיים רבים מהבחינה הדתית, לבעיות וקונפליקטים שהיה לו קשה מאוד להתמודד איתם. בנוסף הוא נאלץ להיות בקשר עם בנות, שחלקן אף ראו אתגר ב"להתעסק" ולפלרטט עם הבחור הדתי, למרות שהאחרון הראה התנגדות. ופה דיברתי עוד על אחד שהוא דתי לאומי, שעוד מחובר להווי החילוני ומכיר אותו. מה יהיה כאשר המוני בחורים חרדים יצאו פתאום אל העולם החילוני? האם באמת הצבא ידאג לכך שישמרו כל הדברים שחשובים להם? שהשבת תישמר? שהם יקבלו מזון בכשרות גבוהה?? שלא יעמדו במצבים קשים כמו הבחור ההוא? התשובה בנתיים היא שלא. וכל עוד התשובה לשאלות הללו היא לא, החרדים לא יכולים לראות עצמם בצבא... ופה ציינתי בחור

Em76

New member
אני חושבת שזה תלוי

לאיזה בסיס הולכים. יש לי חברה שעובדת בבסיס במרכז הארץ. אין ביחידה הסדרניקים. ועם הכל דואגים יפה לחיילים הדתיים. מי שמעוניין יכול לבקש במיוחד הכשר מהודר בחדר אוכל. ויש עוד דברים כמו למשל שבערב שבועות נתנו פטור משמירות למי שמעוניין ללמוד תורה. יש התחשבות. הבעיה היא האווירה. כשבן אדם נמצא 3 שנים עם חברה חילונית זה משפיע בסופו של דבר וגם אין הפרדה.

tamarhp

New member
אבל

את לא יכולה לצפות שכל הבסיסים יהיו כאלו, נכון?

Em76

New member
לא יודעת מה קורה

עם כל הבסיסים. כתבתי על מה שאני מכירה.

למעלה