למה חרדים לא משרתים בצבא

פלסטיק

New member
זאת אומרת שלימוד תורה לא שומר

על המדינה? בואי נראה אם הצלחתי לעקוב אחרי ההגיון שלך את אומרת שלימוד תורה ישמור על המדינה רק אם כל היהודים ילמדו תורה. מכיוון שהיום רק מיעוט לומד תורה אזי לימוד התורה שלהם לא שומר על המדינה לכן אני לא מבין את טענתך שמצד שני בכל זאת שומר על המדינה אולי תוכלי להאיר את עיני בעניין הזה?

tamarhp

New member
כן

ע"י כך שאנחנו לומדים תורה, אנחנו צוברים זכויות, וה' שומר עלינו. תמיד תהיה שמירה מלמעלה, משום שה' הבטיח שהוא לא ישמיד את עם ישראל, אבל "רמת השמירה" תלויה במעשים שלנו ובלימוד התורה. תתקנו אותי אם אני טועה.

פלסטיק

New member
זה לא מתנגש עם השתדלות?

צריך להשתדל לא לתת לאוייבנו להרוג בנו אחרת רק לימוד התורה לא יעזור לנו?

tamarhp

New member
כעיקרון

אתה בעצם צודק, אבל כל הרעיון של השתדלות הוא קצת מסובך, כי אנחנו לא יודעים איפה נגמרת ההשתדלות ואיפה מתחיל חלק אחר. כשאדם רוצה להגיע לסוף הדרך לדוגמה, ההשתדלות צריכה להיות - לפסוע את הצעדים הראשונים, וה' יעשה לו את קיצור הדרך (אם מגיע לו. וזו רק דוגמה, כן?) השאלה אם ההשתדלות שלנו היא ללכת לצבא, או לימוד תורה, כי אף אחד לא מבטיח לנו שמלחמה או הגנה זה מה שיעזור. ההסתכלות שלך נכונה, רק צריך להבין עד איפה זה נקרא "השתדלות", וזו שאלה של כולם, וכל אחד הולך לפי ראות עיניו (ולא לפי מה שבא לו, כי כולם רוצים להגיע למטרה הסופית, נכון?)

פלסטיק

New member
טוב מכיוון שמילה שלי לא מספיקה

אני מתכוון שניתוח המצב שלי בתור אדם מן הישוב שרואה את מצבנו הקשה אזי הרמב"ם (לפני מאות שנים) והחזון איש (בתקופת קום המדינה) אמרו שחייבים ללכת לצבא לא מצאתי מקור לזה שלימוד התורה ישמור עלינו תוכלי להביא כזה? אני מתכוון לא למשהו מעורפל אלא חד וברור (כמו הרמבם)

tamarhp

New member
כל התורה מדברת על זה

"והיה אם שמוע תשמעו אל מצוותי אשר אנוכי מצווה אתכם היום...ונתתי מטר ארצכם...ונתתי עשב...ואכלת ושבעת... השמרו לכם פן יפתה לבבכם... וחרה אף ה' בכם ועצר את השמים... והאדמה לא תתן את יבולה...ואבדתם מהרה מעל הארץ..." זו רק דוגמה אחת, כמובן. בספר שמות, יהושע ושופטים (נדמה לי) מדובר על כך שאחת הסיבות להשארת הגויים בארץ היא כדי להעניש את בנ"י בשיעבוד כשהם לא ילכו בדרכי ה'. בקשר לדוגמה שלך על האוכל - אכן, אני צריכה לחרוש את האדמה ולזרוע אותה, אבל אני צריכה להתפלל לה' שיהיה גשם, שלא יהיו מזיקים בשדה, שלא תהיה שנת בצורת, וכו'. יש לנו השתדלות במעשה, אבל הקב"ה משגיח על הכל ולכן צריך גם להתפלל ולקיים את התורה. מקווה שעניתי..

פלסטיק

New member
לא ממש ענית

את ענית שמי שחוטא יסבול. אין לנו ויכוח על זה (בינתיים לפחות) אם אני מבין את מה שכתבת הרי שאת מסכימה איתי. מי שרק לומד תורה אבל לא עושה השתדלות (שזה נלחם בגופו) איננו מגן על ארץ ישראל ובני ישראל. בדיוק כמו עם המזון, מי שלומד תורה אבל לא חורש וזורע מזון לא יגיע לפיו.

tamarhp

New member
"כוחי ועוצם ידי עשה לי את הדבר הזה"

אסור לנו להאמין שהניצחון בא אך ורק בגלל הפעולות שלנו. אנחנו גם לא יכולים לבקש מה' שיושיע אותנו במלחמה אם לא מגיע לנו, נכון? ה' הוא רחמן אל זה לא ממש יפה מצידנו לבקש דבר כזה. לכן אנחנו צוברים זכויות, לומדים תורה, מנסים לכפר על אלו שלא שומרים את התורה, מנסים להגן על החיילים - אלו שלא הולכים בדרכי ה' ויוצאים למלחמה ומאמינים שבזכותם יבוא הניצחון. במלחמה של גדעון נגד אנשי מדין, ה' ציווה עליו להפחית את מספר הלוחמים כדי שיראו שהניצחון בא מאת ה' ולא בגלל הכמות המספרית. היתה פה השתדלות של יציאה למלחמה - אבל לא של גיוס כל העם. אם ה' רוצה שננצח, ננצח גם עם מספר מועט של לוחמים, אפילו כשהם נכים, עוורים וחרשים. לכן אנחנו מנסים לצבור זכויות, כדי שאלו שכן יוצאים למלחמה - לא יפגעו.

פלסטיק

New member
או שאסביר בעזרת דוגמה

כדי שלא תהיי רעבה לא יספיק שתתפללי ושלווים ממולאים באורז וצנוברים יעופו אל פיך. את צריכה לדאוג שיהיה לך מזון וכן את צריכה לאכול אותו אותו דבר בנוגע להגנה גופנית. לא מספיק להתפלל ופתאום תהיי מוגנת, צריך לעשות משהו פיסי כדי לא ליהרג או להפצע. אז כמו שסבא שלי היה אומר. להגיד תהילים וכוס תה אף פעם לא מזיק, אבל צריך גם לעבוד.

lala897

New member
או! אין יאוש כל הכבוד לך!!

זו הסיבה העיקרית העיקרית.

Baby Boo

New member
את צודקת זאת בדיוק הסיבה למה חרדים

לא הולכים לצבא!! בדיוק זה!!! הרעיון של לתת לחרדים להתפלל למדינה וללמוד תורה מטרתה יפה מאוד ובאמת עם כל העילויים למינהם ילמדו אני מסכימה אבל תסכימי איתי שיש בזה משהו שמשפחות רבות זה פתרון מצויין בשבילן? "כן בני לומד תורה בלעדיו אין מדינה.." שטויות! זה טרוץ נוח להרבה מאוד אנשים..

היי,

ואני רוצה שדת הפיינטבול שלי תקבל תקציבים מהמדינה, ואני רוצה פטור מהצבא כדי שאוכל לשחק פיינטבול כל היום(על חשבון המדינה כמובן), אז למה לא? הרי בספר הקדוש של דת הפיינטבול(Spiritual Headshot), כתוב שכל עוד משחקים פיינטבול מספיק אנשים(וכמה שיותר טוב יותר), המדינה שבה הם משחקים מוגנת מכל רע. "וזר לא יבין זאת"

tamarhp

New member
אוקיי, ברצינות

כעיקרון אתה צודק - אם המדינה תומכת בדת אחת במדינה, היא צריכה לתמוך גם בשאר הדתות (כמובן עם מגבלות מסויימות.. שלא ירוצו לנו פה פסיכופטיים...) אבל המדינה שלנו נוסדה כ"מדינה יהודית" - ולכן הדגש הוא על הדת היהודית. הבעיה היא שהמדינה שלנו מנסה להיות מצד אחד מדינה יהודית (לעם מסויים, לדת מסויימת), ומצד שני מדינה דמוקרטית (שוויון), וזה לא ממש הולך ביחד...

למעלה