בת יפתח...
יש לך ניק מהמם!!! ראי... אם כל יהודי היה מקדיש שעתיים ביום ללימוד תורה, לא היה צורך שמספר רב של חרדים יקדישו את חייהם ללימוד תורה, אבל גם על כך אין מניעה. היות וזהו אינו המצב, אסור, וזאת ע"פ דעתי, אסור ש"תלמידים חכמים" יעזבו את הישיבות כדי לשרת בצבא. ההפסקות הללו, ובמיוחד הפסקה של שלוש שנים, אלה הפסקות ארוכות מידי, שיכולות גם להביא "תלמיד חכם" להתרחק מלימודי תורה. זהו סיכון לא פשוט, ואסור לקחת אותו. עכשיו... אם ישנם תלמידים בקרב החרדים שרק "מחממים" כסאות ואינם מקדישים את חייהם כדי ללמוד תורה, יש לבדוק כל עניין לגופו, כל חרדי לגופו, על מנת לא ליצור מצב שאינו רצוי גם לחברה החרדית, וגם לחברה בכלל. חבר'ה שתורתם אינה אומנותם, חייבים למצוא את הדרך לשלב את עצמם בשרות כלשהו, ובמסגרת שעדיין תשמור על אורח חייהם. ולא בכדי החבר'ה שמשרתים בנח"ל החרדי הם חבר'ה שלא ממש מצאו את עצמם בלימוד תורה יומיומי אינטנסיבי. "תלמידים חכמים" שלומדים בישיבות, אנו חייבים לשמור עליהם, הם אור התורה שלנו, הם האור שמחזיק את העולם כולו! רבי עקיבא עזב את אישתו רחל ואת ילדיו על מנת ללמוד תורה. הוא עשה זאת כל ימי חייו! אנחנו זקוקים, ובמיוחד בימים קשים אלה העוברים על עם ישראל, אנחנו זקוקים להרבה "תלמידים חכמים" שישפיעו בשמיים! ואדם שאינו מאמין אינו מסוגל להבין זאת, ובוודאי שאינו מסוגל לקבל זאת! אני מבינה את החילוניים כשהם יוצאים בזעם ובקצף על כך, אבל יחד עם זאת, אני גם יודעת שלמרות זאת, מוטלת עלינו החובה היהודית לעשות ככל שביכולתנו לאפשר ל"תלמידים חכמים" ללמוד באין מפריע! אז מי שרוצה, יכול לכעוס עלי כאן, ויכול לצאת בהערות ציניות למיניהן וכו' וכו'... אני מבינה את הכעס, אני יכולה לחיות איתו. אבל חייבים לשמור על האור הזה!