למה חרדים לא משרתים בצבא

אין מגע בערב,

הבנים והבנות נמצאים במתחמים נפרדים. ואם היו מספיק חרדים מתנדבים והציבור החרדי והרבניםפ היו תומכים בכך צה"ל היה מקים בלי בעיה יחידות שיש בהן רק בנים.

Baby Boo

New member
בבסיס סגור לא יורדים ממדים.

לא בשום מצב חוץ משיעור ספורט וגם אז יש קוד לבוש. זה צבא אחרי הכל יש איסורי לבוש ותמיד אפשר לשרת בבסיס פתוח. אפשר להמציא מיליון טרוצים אנשים זה לא העיניין...

איזה מגע יומיומי?

את יודעת שיש חוק שאוסר על בנים ובנות בטירונות למשל, להתקרב יותר מ-40 ס"מ אחד לשנייה? ובנות בצבא לבושות בהרבה יותר צניעות מאשר באזרחות.

מי שלא שומר נענש.

מה עוד את רוצה? האכיפה ממש נוקשה, ומי שלא רוצה מגע עם בנות-לא יהיה לו שום מגע עם בנות.

ואם חרדי לא רוצה לשרת

בגלל יחס מזלזל? את יודעת שיש בחורים חרדים שרוצים ללכת לקרבי וישר מזלזלים בהם ושולחים אותם ישר להיות משגיחי כשרות, את היית רוצה? ולא כל אחד יכול לשמור על העיניים שלו, יש אנשים שלא מסוגלים ובגלל זה נכשלים בכל מיני עברות שהם לא רוצים. הבחור שלימד אותך נהיגה שמר על העיניים שלו, אז יופי אבל את לא יודעת אם זה היה לו קל ואם הוא לא נשבר לפעמים ונכשל...

tamarhp

New member
תראי,

אני מכירה את העולם החרדי מאד מקרוב. תתפלאי לשמוע, אבל לחרדים באמת מפריע ללכת ברחוב ולראות בנות, או לנסוע באוטובוסים. אולי זה ישמע מוזר, אבל בירושלים (ובטח בעוד מקמות) יש אוטובוסים עם מחיצה! אני יודעת שזה נשמע מצחיק, אבל זה באמת מפריע להם! ובחורי ישיבות אמיתיים הולכים עם העיניים במדרכה כדי לראות כמה שפחות! הם לא יכולים להסתגר בבית, זה לא מציאותי, אבל מה שכן חייבים - הם משתדלים לשמור על עצמם.

אני יודעת שזה ישמע מקומם..

ואני יודעת שעל ההודעה הזו מיד יקפצו כמה חילוניים, ואני בהחלט יכולה להבין מדוע. אבל החרדים ברובם אינם משרתים בצבא, כי הם לומדים תורה. ובלעדיהם לא יתקיים העולם, ובלעדיהם לא תתקיים הארץ הזו. "וזר לא יבין זאת"

בת יפתח

New member
הם ילמדו בישיבות הסדר.

וחוץ מזה אם ילדים תמימים ונערים מתפללים לשלום הארץ והמדינה ולומדים תורה , תפילתם נחשבת יותר. אז שעד גיל 18 ילמדו תורה , יתגייסו ל3 שנים לישיבות הסדר שם הם עדיין ילמדו, ואז שוב יחזרו ללמוד תורה עם הפסקות של מילואים.

בת יפתח...

יש לך ניק מהמם!!! ראי... אם כל יהודי היה מקדיש שעתיים ביום ללימוד תורה, לא היה צורך שמספר רב של חרדים יקדישו את חייהם ללימוד תורה, אבל גם על כך אין מניעה. היות וזהו אינו המצב, אסור, וזאת ע"פ דעתי, אסור ש"תלמידים חכמים" יעזבו את הישיבות כדי לשרת בצבא. ההפסקות הללו, ובמיוחד הפסקה של שלוש שנים, אלה הפסקות ארוכות מידי, שיכולות גם להביא "תלמיד חכם" להתרחק מלימודי תורה. זהו סיכון לא פשוט, ואסור לקחת אותו. עכשיו... אם ישנם תלמידים בקרב החרדים שרק "מחממים" כסאות ואינם מקדישים את חייהם כדי ללמוד תורה, יש לבדוק כל עניין לגופו, כל חרדי לגופו, על מנת לא ליצור מצב שאינו רצוי גם לחברה החרדית, וגם לחברה בכלל. חבר'ה שתורתם אינה אומנותם, חייבים למצוא את הדרך לשלב את עצמם בשרות כלשהו, ובמסגרת שעדיין תשמור על אורח חייהם. ולא בכדי החבר'ה שמשרתים בנח"ל החרדי הם חבר'ה שלא ממש מצאו את עצמם בלימוד תורה יומיומי אינטנסיבי. "תלמידים חכמים" שלומדים בישיבות, אנו חייבים לשמור עליהם, הם אור התורה שלנו, הם האור שמחזיק את העולם כולו! רבי עקיבא עזב את אישתו רחל ואת ילדיו על מנת ללמוד תורה. הוא עשה זאת כל ימי חייו! אנחנו זקוקים, ובמיוחד בימים קשים אלה העוברים על עם ישראל, אנחנו זקוקים להרבה "תלמידים חכמים" שישפיעו בשמיים! ואדם שאינו מאמין אינו מסוגל להבין זאת, ובוודאי שאינו מסוגל לקבל זאת! אני מבינה את החילוניים כשהם יוצאים בזעם ובקצף על כך, אבל יחד עם זאת, אני גם יודעת שלמרות זאת, מוטלת עלינו החובה היהודית לעשות ככל שביכולתנו לאפשר ל"תלמידים חכמים" ללמוד באין מפריע! אז מי שרוצה, יכול לכעוס עלי כאן, ויכול לצאת בהערות ציניות למיניהן וכו' וכו'... אני מבינה את הכעס, אני יכולה לחיות איתו. אבל חייבים לשמור על האור הזה!

בת יפתח

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אמרתי שהם יהיו במסגרת של ישיבות הסדר. והקב"ה לא משאיר כאן את עם ישראל בגלל כמות המתפללים אליו בכל יום. כמובן שהתפילות מאוד עוזרות ומגנות עלינו. אבל גם אם נתאחד ונלחם ביחד , זה יעזור לא פחות מתפילה. וזה לא שאני לוקחת את כ-ל המתפללים בבת אחת. גם המתגייסים יתפללו בכל יום, וגם שאר האוכלוסיה הדתית.

פלסטיק

New member
נניח שאני מקבל את מה שאמרת

כמה לומדי תורה צריך בשביל לקיים את העולם? כמה בשביל לקיים את מדינת ישראל? 100? 1000? 10000? 100000? 1000000? 1000000? דרך אגב אנא אמרי לי לפי מה קבעת את המספר

למען האמת פלסטיק...

כל עם ישראל צריך ללמוד תורה...

אז אומר לך מה.

כולנו נלמד תורה ולא יהיה צבא\כלכלה, כלום, אבל אלוהים יצור שדה כוח שיגן עלינו מפני כל וייבנו ויוריד לנו מן ושלו מן השמיים. זה בדיוק מה שיקרה(ציניות). אדם חכם אמר פעם, "אם נשפוט את התוצאות סטטיסטית, כוחה של התפילה הוא אפס". אלוהים יעמוד לצידנו ישמור עלינו? כמו שהוא שמר עלינו בכל הפרעות, כמו שהוא שמר עלינו בשואה. אין לנו על מי לסמוך חוץ מעל טייסינו שבשמיים.

פלסטיק

New member
נכון, אבל זו לא תשובה

כולם ילמדו תורה כשיבוא המשיח, אבל עד אז צריך לעסוק בעוד מלאכות אני מתעקש לשאול על מה שקבעת בביטחון עצמי גדול: אמרת שלימוד תורה מגן על עם ישראל ועל העולם ולכן יש צורך באלו שאינם מתגייסים כי תורתם אומנותם. אז אני עדיין שואל כמה אנשים כאלה צריך כדי לשמור על כך שהעולם והמדינה לא יעלמו להם לפתע פתאום 10? 100? 1000? 10000? 100000? 1000000? 10000000? 100000000? ואחרי שתנקבי במספר, האם תוכלי להסביר מדוע נקבת בו?

ע"פ אמונתי פלסטיק...

כל עם ישראל צריך ללמוד תורה כדי שיבוא משיח. ואין לי מושג כמה יהודים יש בכל העולם.

פלסטיק

New member
לא מדובר על הבאת המשיח

מדובר על הגנת מדינת ישראל ותושביה הם לא מתגייסים כדי ללמוד תורה אמרת שבזה שהם לומדים תורה הם מגינים על תושבי המדינה, כמו שחייל מספק הגנה למרחב מסויים עליו הוא מגן כך בחור ישיבה. ושאלתי היתה כמה יהודים צריכים ללמוד תורה כדי לספק הגנה ברמה הקיימת למדינה ותושביה לא שואל מה האידיאל הלאומי, לא שואל מה צריך כדי להביא משיח. רק שואל על הגנה לבני ישראל בארץ ישראל (לא כולל הגולה)

למעלה