למה חרדים לא משרתים בצבא

פלסטיק

New member
זה כתוב בעברית

אז כנראה שאני מכיר חלק מהרמב"ם טוב יותר מהחרדים או שהם פשוט לא מצייתים לפסיקותיו

tamarhp

New member
???

רואים שאתה לא ממש ממש מבין בזה... הרמב"ם לא היה בדיוק פוסק. הוא עסק בדברים אחרים. אנחנו הולכים לפי הפסיקה של השולחן ערוך, בעיקר. בכל מקרה, גם כשהרמב"ם פסק הלכות, בד"כ היתה מחלוקת ול-א פסקו כמוהו (למשל בקשירה בשבת - הרמב"ם והרי"ף מתייחס אך ורק לקשר של אומן, ואילו רש"י והרא"ש מתייחסים לכוונה, ופסקו כמוהם. ההלכה נקבעת בד"כ עפ"י הרוב) ובל מקרה גם אלו שפוסקים כמוהו הם בד"כ הספרדים.[ אז בכל מקרה - לא תמיד הרמב"ם פסק, גם כשהוא פסק בד"כ היתה מחלוקת ולא פסקו כמוהו (בד"כ, לא תמיד), וכמעט רק הספרדים הולכים בדרכו.

lala897

New member
זה מצוה להצילחיים של יהודים להגן

על הארץ בטח שזה מצוה מה איתכם?

פלסטיק

New member
לא רק להגן על הארץ

גם להגן אחד על השני, פיקוח נפש פשוט לרמב"ם יש משהו ספציפי שממש מדבר על זה ורציתי להביא אותו אז כשיהיה טיפטיפה זמן

tamarhp

New member
השירות בצבא

הוא לא מצווה, בטח שלא בזמן כזה. אנו מצווים רק על מלחמת חובה, לא על מלחמת רשות, וכאן לא מדובר על הצבא של העם אלא הצבא של המדינה. וכבר דשנו בשזה, החרדים לא מרגישים הזדהות עם המדינה.

פלסטיק

New member
הטרוריסטים שמתפוצצים במאה שערים

לא בודקים אם האדם שהם רוצחים חרדי דתי או חילוני גם לא בודקים אם הוא מזדהה עם המדינה או לא רנטיסי הודיע שהוא יהרוג כל יהודי בארץ ישראל ולא מעניין אותו מה האמונה שלו. גם את היטלר לא עניין אם היהודי הוא חרדי או אפילו מומר אז לדעתך זו לא מלחמת חובה? לפי מה אתה קובע?

tamarhp

New member
תראה

כל עוד לא קבעו שזו מלחמת חובה, זו לא הסמכות שלנו להגיד שזו כ-ן מלחמת חובה. בינתיים מתייחסים לזה לא כאל מלחמת חובה.

והמיעוט החרדי

שמשרת בצבא לא זוכה בדרך כלל להערכה. למה שכבא חרדי שרוצה להתגייס לקרבי שולחים אותו להיות משגיח כשרות(ברצינות, יש כמה חרדים שרצו ללכת לקבי אבל שולחים אותם להיות משגיחי כשרות) ויש כאלה שסיפרו על ירידות מצד המפקדים וחיילים אחרים. אתה חושב שאם מיעוט החרדים שמתגייסים מקבלים יחס כזה אז רוב החרדים ירצו להתגייס?

גדודי הנח"ל החרדי.

אדם חרדי יכול לשרת בהם ולשמור על אורח חייו. אני הייתי מתבייש בעצמי אם לא הייתי עושה צבא, אני לא מבין איך לרוב החרדים זה לא מפריע.

lala897

New member
מצטערת נבצר אבל אתה לא קולט את

הפואנטה מאחורי "תורתם אומנותם" זה פשוט טיפשי להגיד ככה שהיית מתביש בעצמך וכו' כי הכל נובע מההשקפה שלך על החיים. וזה פשוט לא הולך כמו שאתה מציג את זה.

בת יפתח

New member
עם כל הכבוד לנח"ל החרדי

( ויש לי הרבה ) לצערי, רוב החיילים שם הם שבאבניקים ( אלה שנושרים מבית ספר ויושבים על ברזלים ברחוב כל היום...) לכן הם לא כל כך שומרים על אורח חיים חרדי ... ( לפי מה שהבנתי מדיונים קודמים הם יוצאים בשאלה פוטנציאלים.)

אצטט לך את "00000"

"הנח"ל החרדי נחשב כמקום של שבבניקים מאחר שהציבור החרדי לא תומך בזה (ולכן הבחורים יכולים לבוא רק מהשוליים). אם הציבור החרדי היה תומך בזה, הם כבר היו דואגים לכל התנאים האופטימליים היכולים להיות בשביל לשמור על הדת בצבא. הבעיה היא שהם לא רוצים."

Baby Boo

New member
מי שרוצה משרת!!!../images/Emo46.gif../images/Emo18.gif../images/Emo88.gif

מי שרוצה משרת!!! נקודה! לא חסר דתיים בצהל!!!! הכל עיניין של רצון. כמובן שיש את העיניין שהמישפחה לא תאפשר דבר כזה. חוץ מזה לא כולם באים מחברות פתוחות(דתיות) אנשים לא תמיד לוקחים בחשבון את האפשרות של צהל ותקנו אותי אם אני טועה אנשי החברה הדתית פה.. וצניעות?!?!?!?!?!?!
אני לא מבינה לבני ישיבות יש חלליות מיוחדות שלוקחות אותם מהישיבה לבית בלי שהם יראו עולם? או שאותם דתיים שכן עובדים מה הם הולכים ם כיסויי עיניים? חרדים נובגים במכוניות,על כבישים עם הולכות רגל ונהגות! חרדים לא נוסעים באוטובוס? לא הולכים לסופר? תפסיקו לזבל בשכל על צניעות מי שלא רוצה לא נועם עיניים כי הדת שלו מאוד חשובה לו.. למדתי נהיגה עם בחור שהיה מאוד מקפיד על לא לנעוץ עינייםוהכל היה בסדר והוא היה ממש בסדר והוא נער אז אפשרי.. תפסיקו להוציא דברים מפרופורציה

mayakol

New member
Baby Boo ...

בהקשר לצניעות- לא, לבני ישיבות אין חלליות מיוחדות (והם אפילו לא באים מהחלל...) אבל יש הבדל בין להיפגש בבחורות שלבושות לא צנוע ברחוב, בכביש, בסופר, באוטובוס, לבין לבוא עם הבחורות האלו במגע יום-יומי בצבא... כבר כתבתי למעלה על בחור דתי, שאפילו שלא היה מאוווווד שמרן, הוא נקלע למצבים מאוד מאוד לא טובים שם עם בחורות... מי שלא רוצה לא נועץ עיניים, נכון, אבל כתוב "ונשמרתם לנפשותיכם" ואם אדם יודע שבמקום מסויים הוא עלול להגיע לידי בעיה (ובצבא זה קורה הרבה יותר מבכל מקום אחר!) עדיףש ימנע ממנה.

Baby Boo

New member
שניה שנינו חיים באותה המדינה?

לצבא ההגנה לישראל יש מדים!!!!! מכיר ירוקים כאלה שכולם בהם ניראים אותו הדבר מה לא צנוע פה?

למעלה