למה יש עדיין אנשים בוגרים, חכמים ומנוסים

poseidon111

Active member
למה יש עדיין אנשים בוגרים, חכמים ומנוסים

שלא עושים צעדים משמעותיים בחייהם מבלי להתייעץ עם רבנים, באבות, אסטרולוגים ושאר איצטגנינים?

אנשים כבר לא סומכים על עצמם?

רינתי77

Active member
לא, אנשים לא סומכים על עצמם, ומצד אחד

טוב שכך. כוונתי היא לזה שאף אחד לא מומחה בהכל ולכן
רצוי להתייעץ עם מומחים. אנשים מתייעצים כל הזמן- עם יועצי השקעות,
עם רופאים, עם פסיכולוגים וכ''ו וכ''ו.
מצד שני, התייעצות עם האנשים ששאלת לגביהם נובעת ברוב המקרים
מיאוש ומפחד ומתוך תקווה שאולי נסים הם מין האפשר.

poseidon111

Active member
אני עושה הבחנה ברורה בין אנשי מקצוע מומחים

בתחומם, שעליהם אתה נשען, לבין אלו שהזכרתי בהודעה.

למש שתישען על מישהו ש"מומחיותו", לא הוכחה מעולם?

רינתי77

Active member
כי אתה רוצה להאמין שהם כן "מומחים".

בשעת צרה, אנשים מוכנים להאמין בכל מה שייתן להם זיק
של תקווה.

רונתי..הייתי לצערי בקטע הזה

עם אשתי המנוחה
אז כדי לחפש את הזיק היא הלכה לפסיכולוגית.
לא לאיצטגנין

רינתי77

Active member
כשהולכים לפסיכולוג מחפשים בעצם

דרכים להתמודד עם בעיות. כשהולכים לאיצטגנינים למיניהם,
אנשים מקווים בעצם לשמוע שהכל יהיה בסדר, מקווים לנס,
מקוים לשמוע שאיזשהו כוח עליון יציל אותם.

איש באמונתו יחיה

אנשים רציונאליים מן הסתם יילכו למומחים לדבר, כלומר לרופאים בעלי שם הידועים בתחומם. כנ"ל גם בענייני כספים והשקעות.
לעומתם, יש את אנשי האמונה, שהם אנשים לא פחות טובים או חכמים, אשר מאמינים שמה שלא מועיל גם לא מזיק, במיוחד לאחר שנכשלו בכל האמצעים שנקטו עם המומחים המדופלמים. בייאושם הם פונים אל חכמי הקבלה, הרבנים למיניהם, צדיקי הדור, קוראים בקלפים, רואים בכוכבים וכו'.
היום הרפואה טוענת שגם הפלסבו עוזר. גם טובי הרופאים דוגלים היום בשיטה של 'תעשה מה שטוב לגוף שלך' בין אם זה בתרופות אליל או בתפילות הודיה לאלוהים.
מחקרים מגלים שגם נוטלי תרופות פלסבו, ברגע שהם מאמינים שהכדור שהם לקחו, אמור להבריא אותם, ההחלמה שלהם היתה מהירה הרבה יותר מאלה שלא לקחו שום דבר, ולפעמים היתה שווה לאלה שלקחו תרופות אמיתיות.
לפעמים כוחה של אמונה בדבר מסויים, יכול לשנות את כל האנרגיה שהגוף שלך מייצר. יש לכל אחד מאיתנו בלוטת יותרת הכלייה (אדרנל) אשר מספקת לגוף את הקורטיזון הטבעי שהוא זקוק לו. ברגע שאנחנו מתרגשים ממשהו או כועסים על משהו, הבלוטה הזאת מפרישה את ההורמון קורטיסול. יש לבלוטה קשר ישיר עם המחשבות שלנו, הרגשות שלנו וכו'. לכן, אמונה כלשהי היא בהחלט חשובה לגוף ועוזרת להרגשה הכללית.
לכן, כאשר אותו אחד אשר הולך לרב לקבל את ברכתו או את אבחנתו לגבי מיחושים כלשהם, אמונתו בכוחו של הרב, בהחלט מספקת לו אנרגיות אמיתיות לגמריי וחשובות לא פחות מטיפול קונבנציונאלי.

poseidon111

Active member
יש לי שתי בעיות עיקריות עם דברייך שהן קרובות.

ראשית המשפט שרשמת :"מה שלא מועיל גם לא מזיק".
שנית כל דברי כוונו לאנשים אשר מחליפים את הדברים הברורים בדברים לא ברורים כלל.
לא כהשלמה או כתוספת, אלא במקום.

כך לדוגמא נוחי דנקנר, שלא מבצע עיסקה גדולה ללא "ברכת הרב". אי מתן הברכה ימנע ממנו לבצע מהלך שהוא החליט שמבחינה כלכלית ,הוא מהלך טוב.
מה יודע הרב שהוא לא יודע?

דווקא נתת דוגמא טובה

יש אנשים אשר מראש מוותרים על הייעוץ של המומחים הקונבנציונאליים, אלו אשר מעטרים את קירות המשרד שלהם בתעודות ובאותות הצטיינות, והולכים ישירות עם מה שליבם או אמונתם מנחה אותם. יש אנשים המאמינים בכוחה של האמונה. לא ניתן למדוד את הכח הזה בכוחות סוס. זאת אמונה בלתי ניתנת למדידה ויש אנשים היודעים לנצל אותה מבלי לפגוע ברציונליזם שלהם.

נראה לי שהדבר דומה לשחקנים

שחקני ספורט מקצועניים שיש להם הרגלים מסוימים לפני משחק ?
זה לא מחליף תחתונים , ההוא לא מקיים יחסים לפני... כל אחד והשטות שלו.
יכול להיות שגם נוחי עשה מהרב מעין קמע לפני 'עסקה'....
ואף אחד לא אוהב לשחק עם אלת המזל.

ו..
מי יודע אולי יש פה אינטרס כלכלכי לדאוג שהציבור החרדי יחבב אותו
על שלל עסקיו שלא יוחרמו , ע"י כך שיתפס כמקורב לציבור והלכותיו ?

מסכימה ומוסיפה

יש איזו נטייה מצד ידוענים, אילי הון וסתם אנשי עסקים, לא להיתפס כמורמים מעם, אלא כמי שמשתכשכים באותם המים בגובה העיניים... הרי כל טרנד התופס את הידוענים מתחיל מלמטה
החל מהשתטחות על קברי צדיקים כדי למצוא חתן (זוכר את הפרק של 'מה זה השטויות האלה' עם עדי אשכנזי?) וכלה בנישוק מזוזות על כל משקוף רענן

Aronsona

New member
חידוד בנושא הפלאסבו

הוכח שכאשר אדם יודע שהוא מקבל תרופה, עצם הידיעה עוזרת בכ- 30% של המקרים, כלומא מתן פלאסבו כשהמטופל חושב שזו תרופה, טובה ב- 30% יותר מאי מתן תרופה.
ולכן בבדיקות יעילות של היום, חייבות תרופות להיות טובות הרבה יותר מהפלאסבו על מנת שיוכרו כיעילות.

lefler11

New member
פוסידון

אתה יודע שגם הרופא הכי מקצוען (בוא לא נזכיר בכלל יועצי השקעות, עו"ד, רו"ח ועוד כמה מקצועות בסגנון) יכול להפיל אותך חבל על הזמן בחוות הדעת שלו \ העצה שהוא יתן לך...

כלומר גם במידה ומקצועיותו של אותו האדם הוכחה אלפי פעמים - לדעתי זה ממש לא אומר שהוא ידע לתת לך ספציפית את העצה \ חוות הדעת הנכונה...

poseidon111

Active member
פיספסת את הנושא. הנושא היה לא אם ללכת למומחים

זו הצלחה בטוחה, אלא מה הסבירות שתקבל הצעה ממומחה שתהלום את צרכיך, מול אחד שאין לו מומחיות כלל, ומסתמך רק על כוחו המאגי.
זה היה הנושא.

lefler11

New member
אז ככה:

זה שאתה לא מאמין בכוחות מאגים - זאת כמובן זכותך המלאה אבל למה לפסול את האופציה לאחרים

איש איש באמונתו יחיה (כל עוד טוב לו עם העניין והוא מאושר - מה אכפת לך
).

מומחים בעלי שם שיביאו לך הצלחה בטוחה...
בוא נראה, מכיר אחד שעונה לשם ברנרד לורנס מיידוף

אני מאוד מקווה בשבילך שלא הלכת לקבל ממנו ייעוץ...

poseidon111

Active member
עדיין לא הבנת. אני שואל מדוע. מדוע.

אם היית נותן לי הסבר מדוע כוח מאגי עולה על יעוץ קונבנציונלי, דייני, אך בחרת בדרך השלילה, כי מה? היא מוכיחה טענה כלשהי שלך?

לתת לי את השם של נוכל כדוגמה למומחה שהכזיב, לא ממש עושה לך שירות טוב ולטיעוניך.
זה כמו שאתן שם של רב שהוכר כנוכל, ואקיש ממנו שכל הרבנים הם נוכלים.
לא רציני, נכון?

lefler11

New member
תראה

אני לא יכול להסביר לבן אדם שלא מקבל אפשרות שיש כוח מאגי שרוב האנשים בעולם לא מסוגלים להבין אותו - שאכן קיים כזה כוח.
זכותך לא להאמין בקיומו וזה בסדר גמור ולגיטימי.

יש לי הרגשה שגם לך יהיה "דיי קשה" להסביר דברים \ ארועים מסויימים שמתרחשים ביקום בצורה לוגית (כנראה שתקרא לאותם מקרים "מזל" או משהו בסגנון הזה).

לגבי הדוגמא של מיידוף - כל מה שבאתי לטעון זה שרוב מי שאתה קורא להם "מומחים" בדר"כ מונעים מאינטרסים כאלה ואחרים (בעיקר כלכליים) - כלומר העצה שלהם לא בהכרח תקדם אותך בכיוון "הנכון"...

lefler11

New member
ולרגע לא טענתי

שכוח מאגי עולה (או נופל) מכוח קונביציונלי...

זה ממש לא חייב להיות תחליפי (או זה או זה) - זה יכול להיות משלים.

אני חושבת, אם יורשה לי

שאנשים שהולכים לאנשים כאלה הולכים בעיקר בתחומים שלמדע אין עדיין תשובות. כמו למשל תחזיות לעתיד, איך להחזיר אהוב שהלך, או לבקש ניסים. וכן זה נותן תקווה, ואולי אם תרצה נבואה שמגשימה את עצמה, כאשר אסטרולוגית למשל אומרת לבן-אדם שהוא יצליח במשהו או בקרוב ימצא אהבה. אני מאמינה בנבואה שמגשימה את עצמה, וכשבן-אדם "יודע" שזה מה שהולך לקרות הוא יותר קשוב ופתוח להזדמנויות שנקרות בדרכו. משדר משהו אחר לסביבה, וגם עצם הציפייה והמחשבה- יש בה כוח.

למעלה