למה יש עדיין אנשים בוגרים, חכמים ומנוסים

קפצילי

New member
אושו זן טארוט ?

'סתכלי על התמונה בפרופיל שלי :)
רק עכשיו אני חושבת על זה, אבל היא מסכמת את מהות הדיון כאן, לדעתי -
trust

קפצילי

New member
וואלה.... לא זכור לי שהסרתי אותה....

בכל אופן, זאת היתה התמונה.

הכל מלמעלה - כדי שתוכלי לראות אותה בגודל מלא

תודה, רואים את הקלף בקטן

אבל יכול להיות שאנחנו מדברות על אותן הקלפים...
בכל אופן, אפרופו מיסטיקה וזמן, אלוהים עדי שאני לא דתית, לא הולכת בחיים למיסטיקנים, לא לאסטרולוגים ולא לקוראות בקפה, והדבר היחיד שעשיתי בו טסט, זה היה מבחן כף יד, כי הכריחו אותנו לעשות את זה לפני הקבלה לקיבוץ

אבל, כמו שאמרתי, אני אוהבת לקחת מכל דבר את מה שעושה לי טוב. מהמסורת אני לקחתי רק את הנוהג של הדלקת נרות שבת.
אני מדליקה נרות ומברכת את כל יקיריי.
לפני כמה זמן, הבן שלי נסע לסופ"ש עם החבר שלו, לעיר קייט על חוף הים הצפוני שבגרמניה. זה היה יום שישי ובלילה שלח לי בפייסבוק תמונה יפה של המקום בו הם שוהים. שמחתי והמשכתי בעיסוקיי. לא שמעתי ממנו כל השבוע עד יום חמישי שלאחר מכן ובו הוא סיפר לי שבדיוק ביום שישי, בזמן שהדלקתי נרות שבת והתפללתי לשלום יקיריי, בדיוק באותה השעה, הוא והחבר שלו התהפכו עם הרכב השכור שבו נסעו על איזה כביש נידח בצפון גרמניה בדרך לעיירה שאליה היו אמורים להגיע. שניהם היו חגורים ושלפו אותם מתוך המכונית כשהם ללא פגע וללא שריטה. הוא לא רצה לספר לי כדי שלא אדאג. אבל הוא היה בטוח שתפילתי ערב יום שישי אצלי בבית, הצילה אותו ממוות בטוח.
הוא לא דתי. אפיקורס מוחלט, בדיוק כמוני. אבל גם הוא מאמין ומבין שיש דברים לא מובנים שאף אחד לא יכול לקחת אחריות על התרחשותם.

puma141

New member
העברת מסר? כמוה כשינוי חיים, למישהו שנמצא

במצב מסויים, ומאמין באותו מסר..
אם זה לטובה, והשינוי הוא לטובה-מעולה.
אבל אם לא?
ומה אם הפרשנות של המצפה לה, שונה ממה שאמרו לו בגלל המצוקה שלו?

לגבי המסר שקיבלת בקלף-
כל אחד-אבל כל אחד, כולל אותי שלא היה דופי מבחינתי לפחות לא בגדול מבחינת אבי- היה מוצא הזדהות בסוג כזה של מסר:)

דווקא את הקלפים הקלאסיים אני אוהבת

בגלל כל הסימבולים שבהם. זה מאגי ומיתי וזה כיף כמו לפענח שיר או איזה צופן. לגבי משמעות מאגית את צודקת. אבל בכל זאת יש מי שמאמינים בכוחם המרגיע וקוראים שמחרטטים אותם במיומנות רבה.

Doctor Goblin

New member
אני אמנע מלהזכיר את דעתי על פסיכולוגים קלינים

ואעבור באלגנטיות לשרשור הבא

poseidon111

Active member
למה? דבר על מומחים אחרים כמו אנשי כספים

שמוחלפים על ידי אסטרולוגים,
פגישות רומנטיות שנדחות עקב קלפי טארוט לא מתאימים,
קנית בית שנדחית על ידי הרב, כי מס' הבית "לא מתאים"...
יש לא מעט דוגמאות.

נו, אז מה?

מי אני שאתערב בשיקוליהם של אנשים? אם מישהו חושב שלא כדאי לא להיפגש עם מישהי שמוצאת חן בעיניו בגלל שהרב אמר, אז זאת "הבעיה" שלו, האישית, הפרטית. אלה הדילמות שלו. הוא לא יכול אחרת, כי אם הוא ייצא לדייט עם הבחורה הזאת ומשהו ישתבש, הוא יאשים את עצמו למה הוא לא שאל את הרב לפני כן. אי אפשר להתערב באמונתם של אנשים. אני יכולה להניד את ראשי ברחמנות או בזלזול אבל אני לא פוסלת את האפשרות שיש המון כוח באמונה הפרימיטיבית לכאורה שאנו כל כך מזלזלים בה.
בטח ובטח שאני לא יכולה לפסול בן אדם רק בגלל שקנה בית או לא קנה בית בגלל מספר פסול ע"י הרב. אני יכולה לגחך מתחת לשפם, אבל כאשר במקרה מישהו יבוא ויגיד לי שאני גרה בבית בעל מספר מצויין ויש בו אנרגיות טובות בגלל שם הרחוב או בגלל כל מיני סיבות ערטילאיות אחרות, אני מוכרחה להודות שזה עושה לי טוב בלב.

poseidon111

Active member
"אני יכולה להניד את ראשי ברחמנות או בזילזול,

אבל אני לא פוסלת"
"לא יכולה לפסול בן אדם רק בגלל שקנה בית או לא קנה בית בגלל מספר פסול ע"י הרב. אני יכולה לגחך מתחת לשפם"
והרי השאלות
1.אם את מזלזלת ומרחמת איך זה שאת לא פוסלת מעשיו? מה ההבדל בין זילזול במעשה לבין פסילתו?
אם אינך יכולה לפסול את כוחה של האמונה הפרימיטיבית, למה את מרחמת ומזלזלת בה?
2.אם את מגחכת, הרי את פוסלת את כושר שיקוליו של האדם, אך יחד עם זאת את לא פוסלת זאת.

רק לי נראה שאת מנסה לאחוז את המקל משני קצוותיו?

אוי אני מצטערת

נקטתי בסגנון לא נכון. כשאני אומרת: "אני יכולה לגחך מתחת לשפם" הכוונה שלי הייתה באופן כללי, לא אישית שלי. בעלי לדוגמא וכן מאות אנשים שאני מכירה...

בוקר טוב, פוס. אני משערת

שבעיתות מצוקה, צוק העיתים מה שנקרא
אנשים שונים פונים לעזרה לכל כתובת אפשרית.
ראשית על מנת לקבל מזור ונוחם ואולי הכרה למצוקתם.
במקרים מעין אלה, אני יכולה לנחש שהמצוקה כה גדולה
שנזקקים לגורם חיצוני כלשהו שירגיע, שיפיח תקווה.
הבעיה מתחילה כשאותם מני אלילים ובאבות מנצלים
את זו המצוקה והופכים אותה לתעשית גריפת הון
על חשבון מצוקות נפשיות.
קבלני נפש, אני מכנה זאת.

התופעה רווחת יותר בקרב אנשים מאמינים,
תחילה הם פונים לרב ומשלא נמצא פתרון
משביע רצון, הם יפנו גם לאחד מהקוסמים האליליים,
ורק כפתרון אחרון אגב לרופא.
אבל, יש לציין בהגינות שפניה לרבנים שונים ומוכרים,
היא תופעה שהתרחבה גם בקרב ידוענים רבים
מכל הקשת החברתית המעמדית.

poseidon111

Active member
כבר כתבתי למעלה שללכת אליהם כהשלמה, אינו

נורא בעיני בעיתות מצוקה.
מה שפסול בעיני הוא ההליכה אליהם כאל מקור יחיד.

Aronsona

New member
נדמה לי שההולכים לאצטגנינים למיניהם משתייכים

לאחת משתי קטגוריות, האחת מתוך יאוש, כשלט מצאו פתרונות במקום אחר והשניה כי זה פופולרי, אני מתכוון לבעלי הון למיניהם.

seelinewoman

New member
לא נעים לי לשמוח לאיד, למרות שבחיי שמגיע להם

אבל נכון להיום, כמעט כל הטייקונים הגזלנים שהלכו לבאבות הוכו שוק על ירך.
לעניות דעתי זאת היתה אמורה להיות הוכחה ניצחת לטענתו של פוסידון בנידון.
וגם לחזק את דבריי נגד שרלטנים כמוהם.
אני בהחלט קוראת להם עובדי אלילים רודפי בצע ושררה.

lefler11

New member
והנה דעתי בעניין

בוא נחלק את השאלה שלך ל- 2:

1. אנשים שמחפשים עצה מ"מומחים" כיוון שהם לא יודעים דבר בתחום מסויים
גם אנשים בוגרים וחכמים יודעים שיש תחומים שבהם אין להם מספיק ידע ומקצועיות לקבל החלטות ולכן הם יפנו לקבלת עצה מ"מומחה" כזה או אחר.

2. אנשים שמחפשים עצה מ"מומחים" כיוון שאין להם מספיק בטחון עצמי על מנת לקבל החלטות בעצמם...
יש הרבה מאוד אנשים בוגרים עם הרבה מאוד נסיון וחוכמת חיים אבל הם לא אוהבים לקבל החלטות בעצם.
הם מרגישים שהם צריכים חיזוקים כאלה ואחרים.

לגבי איכות המומחים (למי אתה מאמין וכמה) - אני חושב שכבר דיי הבנת את דעתי...
כל מומחה יכול "להפיל" אותך, בדיוק כמו שכל מומחה יכול לספק לך עצה מסויימת שתכוון אותך לכיוןן "הנכון".

גילוי נאות: אני לא מאמין לרבי, לאסטרולוג, למי שמתיימר לדעת את העתיד (קוראים ב \ מתקשרים עם למיניהם) וכו'.
מצד שני אני גם לא פוסל אותם כל כך מהר...
אני חושב שמכל דבר אפשר ללמוד, למרות שלא תמיד מצליחים להבין...

וכן - ברור שיש הרבה מאוד נוכלים שמגדירים את עצמם "מומחים"
אבל זה נכון כמעט לכל תחום \ מקצוע
.

פוסידון צר לי לאכזב

אבל לאנשים מאמינים, לא משנה במה, יש תוחלת חיים יותר ארוכה, הם פחות סובלים מדיכאון ויותר מאושרים באופן כללי. זה לפי מחקרים.

הרי אנחנו כל הזמן מדברים על אבולוציה, ומסכלים על כל דבר לא מובן בראי האבולוציה כדי לעשות היגיון. אז אם עניין האמונה והדת תפס כל כך כל כך חזק, אולי כן יש לו יתרון אבולוציוני ופונקציה חשובה שהוא ממלא. חומר למחשבה.

poseidon111

Active member
לא הבנתי את ההקבלות שעשית. כל דבר שתפס חזק,

יש לו יתרון אבולוציוני?
כמו הקומוניזם?
כמו הנאציזם?
מה ההבדל? שלושתן היו סם להמונים? סם שמעביר אותם מהחיים הטבעיים ל"איך צריך לחיות" עם ספר הוראות מובנה.
ואם תשאלי מה ההבדל בין שלושתן (ואני לא מדבר רק על היהדות), הרי הוא טמון במטאפיסיות של הדת.

אם מבחינה אבולוציונית פרופר, הרי אני די משוכנע שהדתות כולן היו יותר מעכבות ההתפתחות, מאשר קידמו אותה.

למעלה