תודה, רואים את הקלף בקטן
אבל יכול להיות שאנחנו מדברות על אותן הקלפים...
בכל אופן, אפרופו מיסטיקה וזמן, אלוהים עדי שאני לא דתית, לא הולכת בחיים למיסטיקנים, לא לאסטרולוגים ולא לקוראות בקפה, והדבר היחיד שעשיתי בו טסט, זה היה מבחן כף יד, כי הכריחו אותנו לעשות את זה לפני הקבלה לקיבוץ
אבל, כמו שאמרתי, אני אוהבת לקחת מכל דבר את מה שעושה לי טוב. מהמסורת אני לקחתי רק את הנוהג של הדלקת נרות שבת.
אני מדליקה נרות ומברכת את כל יקיריי.
לפני כמה זמן, הבן שלי נסע לסופ"ש עם החבר שלו, לעיר קייט על חוף הים הצפוני שבגרמניה. זה היה יום שישי ובלילה שלח לי בפייסבוק תמונה יפה של המקום בו הם שוהים. שמחתי והמשכתי בעיסוקיי. לא שמעתי ממנו כל השבוע עד יום חמישי שלאחר מכן ובו הוא סיפר לי שבדיוק ביום שישי, בזמן שהדלקתי נרות שבת והתפללתי לשלום יקיריי, בדיוק באותה השעה, הוא והחבר שלו התהפכו עם הרכב השכור שבו נסעו על איזה כביש נידח בצפון גרמניה בדרך לעיירה שאליה היו אמורים להגיע. שניהם היו חגורים ושלפו אותם מתוך המכונית כשהם ללא פגע וללא שריטה. הוא לא רצה לספר לי כדי שלא אדאג. אבל הוא היה בטוח שתפילתי ערב יום שישי אצלי בבית, הצילה אותו ממוות בטוח.
הוא לא דתי. אפיקורס מוחלט, בדיוק כמוני. אבל גם הוא מאמין ומבין שיש דברים לא מובנים שאף אחד לא יכול לקחת אחריות על התרחשותם.