פלסטיק, בא אני יסביר לך בכמה מילים
על הנושא של הכשרות.... א. דתיים וחילונים שמקפידים על כשרויות, לא מסתכלים של מי החותמת, אם זה של הבד"ץ או של הרב לנדאו או של אגודת ישראל או הרבנות, או כל הכשר אחר, אותם מעניין שיש כשרות מסויימת, אמנם יש דתיים שגם אם הם אוכלים כשרות של רבנות לפחות שזה יהיה למהדרין, כי גם בכשרות של הרבנות יש את המחלקה של כשרות רגילה ויש את הכשרות למהדרים ברבנות עצמו... ב. מסורתיים ומזרחיסטיים, מקפידים פחות, ואוכלים דברים שכתוב על זה כשר, גם אם ההכשר לא מוכר, וישנם סוגי הכשרים שהם לא מוכרים... ג. עכשיו נדבר לגבי הציבור החרדי, רוב רובם של הציבור החרדי, מקפידים על כשרות מסויימת, אם זה של הרב לנדאו או של העדה החרדית, והכשרים אחרים הם לא מכניסים הבייתה, לא בגלל שזה לא כשר כי ההכשר של העדה החרדית והרב לנדאו מקפידים יותר, והמשגיח צמוד למשל בעוף אז העדה החרדית שמה משגיח צמוד מהשחיטה ועד הגעה לחנויות, והרבנות למשל לא שמה משגיח צמוד, ועל פי ההלכה גם לא מחייבים משגיח צמוד בעופות, מספיק שיש משגיח באזור ומגיע לביקורי פתע, אבל יש המחמירים בזה, והחרדים מחמירים, וגם אלו שמחמירים ישנם בדברים מסויימים שמקילים, למשל בקופסאות שימורים או בשתייה, לא מחמירים כל כך על העדה החרדית, (יש כאלו שכן אבל רובם לא מחמירים), אבל בעופות ובבשר ובמוצרי חלב, ששם מקפידים יותר, וגם בלחם משעת קצירת החיטים, וביין גם, משעת בצירת הענבים, עכשיו החמרות והקפדות מסוגים כאלו אין בצבא, בצבא אין משגיח צמוד שעוקב אחרי הדברים האלו, ואני יכול לתת לך עוד כמה דוגמאות, למשל הטבח בצבא מבשל עופות, והידים של הטבח נוגע בעוף, ואז הידים שומניות, ובידים כאלו שומניות, הוא הולך להכין קפה, ונוגע בחלב, וחוזר אחר כך לבשל, זה בעיה רצינית מבחינת הכשרות גם לדתיים ולא רק לחרדים עצמם, ועוד דוגמא קטנה, החרדים החסידים כשהם טובלים כלים במקווה לפני השימוש הראשון, הם טובלים את הכלי שלוש פעמים, הדתיים והמסורתיים לא מקפידים על זה, וממילא גם בצבא לא מקפידים על זה, וברגע שאותו חרדי אוכל מכלים כאלו זה מהווה קצת בעיה, אפילו שבדיעבד זה כשר, אבל מלכתחילה זה לא כשר, ויש עוד הרבה דברים שצרכים לדעת בנושא ההחמרות והמנהגים, מה שכתבתי פה זה רק בתמציות, אך הנושא הוא גדול מאוד, אם אתה מעוניין לדעת תשאל ואני אשמח להסביר לך....