למה נמחקה ההודעה המצורפת?

פלסטיק

New member
שוקו בבשר זה לא דקדוקי עניות

מכיוון שאתה מתחמק מלעזור לי לקבול על חילול שבת נעזוב את זה. עוד לא ענית לי, אתה תומך בזה שכל שומר כשרות ישוחרר מהצבא? לא מה הסרוגים אמרו ולא מה היבוסים אמרו. מה אדוני מסורתי חושב, האם כל שומר כשרות צריך להיות משוחרר מהצבא? "כן", "לא", "אין דעה"? ולמה?

masorti

New member
אני מציע לך להתנצל..

הנה משפט מהודעתי הקודמת... "אמרתי לך כבר שאיני תומך בשחרור כל שומר כשרות מהצבא." לנוחיותך הדגשתי מספר מילים שכנראה התקשית לקרוא בפעם הקודמת. אז כבר עניתי לך או לא?

פלסטיק

New member
הריני מתנצל, התחביר הטעה אותי

זה היה רשום כאילו אינך תומך בשחרור כל שומר כשרות מהצבא בגלל שפשוט שומר הכשרות בעצמו ויתר. אני מבין שפשוט מבחינתך מבחן הכשרות איננו מבחן לגיוס או לפתור אדם משירות צבאי. אני מאוד שמח ששינת את דעתך זאת משום ששבוע שעבר ההידורים השונים בכשרות היו סיבה עיקרית מבחינתך לאי גיוס. כאן אתה אומר אפילו ערבוב בשר וחלב איננו סיבה לשחרור מצה"ל של אותו אדם שומר כשרות. תקן אותי אם לא הבנתי את מה שרשמת (תחסוך לי עוד התנצלות)

masorti

New member
ברור שהינך טועה...

בכל הנוגע לכשרות... מה שקובע הוא האם מבחינה פרקטית אותו חייל או ציבור "מסתדרים" בהכרתם עם המצב בשטח. המסורתיים בד"כ גם בביתם לא מקפידים על כל פרטי-הפרטים (כיורים כפולים וכו'), ולכן גם בצבא בד"כ הם מסתדרים עם החפיף. הדתיים-לאומיים מודעים לחפיף, אך הכריעו שערך ההגנה על המדינה (מבחינה דתית) גובר על החיפוף במצוות אחרות. הנסיון המצטבר הוכיח שציבורים אלה יכולים לחיות עם הגזירה. החרדים לעומתם לא יכולים לחיות איתה, משום שהם גם מקפידים עד הפסיק האחרון וגם חסרים את הצידוק התיאולוגי המתיר עצימת עין מהחפיף. אני כבר הבהרתי מהרגע הראשון שבנושא זה איני מעוניין בהגדרות פורמליות של שיעור פילוסופיה, אלא בפתרון שכל הצדדים יוכלו לחיות איתו. סיכום: לא שיניתי את דעתי. הכשרות היא כן מבחן לפטור, תוך התחשב ביכולתם של ציבורים שונים לסבול "רמת רעש" בהקפדה עליה. כמובן שכל הנ"ל אינו סותר את העובדה שאסור לתת לגיטימציה רשמית לחפיף בכשרות, ויש להחמיר את האכיפה בנושא זה.

פלסטיק

New member
ולך יש דעה? מהי דעתך?

אתה החלטת בשביל בעל כיפה סרוגה שזה לא כל כך חשוב לו ולכן הוא יכול לותר? זאת אומרת שאם אחד משה בעל כיפה סרוגה מקפיד על קוצו של יוד בענייני כשרות עדיין אתה חושב שעליו לשרת? או שאתה חושב שהוא פטור משירות? אני עדיין גם אחרי שרשור ארוך לא מצליח להבין את עמדתך.

masorti

New member
הבהרתי לך מצוין...

הנסיון שלי עם חיילים חובשי כיפה סרוגה הוכיח שהם מצליחים לחיות עם המצב במטבחי צה"ל. עובדה שהם אכלו בחדר האוכל הצבאי למרות שידעו כל מה שאני יודע. אי לכך, הם מצאו את הדרך התיאולוגית להסתדר עם המצב. ואם הם מוכנים לשרת, מה פתאום שאני אציע להם פטור? -- אגב, עושה לי רושם שלא הבנת משהו... הסרוגים מקפידים בחייהם האישיים על קוצו של יוד בענייני כשרות. אלא שבזמן היותם בצבא הם מוצאים להם את הדרך לחיות עם החפיף שקורה בפועל. אתה מערער על העובדות שהבאתי? א. האם לדעתך הכשרות נשמרת בפועל במלואה בצבא? (בדגש על "בפועל") ב. האם לדעתך חובשי הכיפות הסרוגות נמנעים מלאכול בחדרי האוכל הצבאיים מחשש לבעיות כשרות?

מתנדב

New member
המצב הכשרות בצבא הוא על הפנים

אדם חרדי לא יכול לאכול במטבח של הצבא, מבחינת הכשרות, וזה לא אומר רק שהאוכל יהיה כשר של הבד"ץ, אלא גם הכיורים והשולחנות עצמם, והכלים שלא יתערבבו בבשרי וחלבי יחד, ואת זה אף אחד לא יכול להבטיח לנו....

פלסטיק

New member
עדיין לא ענית - ולי יש המון סבלנות

אז אני מבקש לשאול עוד פעם מהי דעתך שלך? (יש לך אחת?) מוישה יענקל הוא אדם עם כיפה סרוגה שמקפיד על קוצו של יוד בענייני כשרות הוא מסכים עם דעתך שיש בעית כשרות בצבא ולכן איננו רוצה להתגייס, בגלל בעית הכשרות (הוא לא רוצה למצוא לו דרך לחיות עם החפיף כמו שאתה הצעת). האם לדעתך יש לפתור את אותו אדם פרטי (מוישה יענקל) משירות צבאי או שיש לכפות עליו שירות כזה.

מתנדב

New member
לכפות עליו שרות כזה?

האם הצבא כופה את השירות? כל זמן שהצבא לא מתאימה את עצמה לציבור החרדי, אין מה לחפש לחרדים בצבא....

פלסטיק

New member
שאלתי את מסורתי על כיפה סרוגה

לא שאלתי על חרדי... אני עדיין מחכה (בסבלנות) לתשובה שלו למרות כל ההתחמקויות

masorti

New member
אתה יודע שאתה מתחיל לעצבן?

עניתי לך בערך 60 פעם, אבל קשה לך כנראה לעכל. עוד פעם... יענקל שייך לזרם הכיפות הסרוגות. רבני הכיפות הסרוגות מאשרים במשתמע להעלים עין מבעיות כשרות בצבא, משום שהגנת המדינה גוברת עליהן. אי לכך, יענקל מתבקש להישמע לרבניו ולא לחפש תירוצים להשתמט משירות. אם יענקל יחליט להפוך לחרדי בגלל הקפדת היתר שלו בענייני כשרות (ומן הסתם גם בעניינים אחרים) - יחולו עליו דיני החרדים. לחילופין, אם יקום זרם משמעותי של "יענקלים" מחמירים אך "לאומיים" עם רבנים שמנחים אותם - יהיה מקום לשקול פטור משירות לזרם זה בדומה למצב אצל החרדים. (אגב.. אין לי מושג מה עמדת החרד"לים בנושא הכשרות בצבא, אבל אולי אלה ה"יענקלים" ההיפותטיים שלך) עכשיו זה מספיק ברור??

פלסטיק

New member
גם אם אני מעצבן אני לא מקבל תשובה

אתה כמובן יכול להגיד שאתה מעדיף לא לענות, אבל כל עוד אתה מישים עצמך עונה אני מעדיף שתענה לשאלה שאני שואל אותך ולא לשאלה (נוחה יותר) שאתה שואל עת עצמך לא שאלתי מה דעת איזשהו רבי, שאלתי מהי דעתך וכמו שאמרתי, יש לי סבלנות לשאול עוד ועוד עד שתענה ללא התחמקות מהי דעתך ולא מה אתה חושב שהיתה דעתו של הרב נריה (שזהו שקר גס אבל נעזוב את השקר) דרך אגב מדוע אתה מתיחס אל יענקל כאל מחפש תירוצים כשבסך הכל הוא רוצה מזון כשר, איזה מזל שאני לא אומר דברים כאלה ;

masorti

New member
אני עניתי לך במפורש ובפרוטרוט.

פשוט כואב לך שהתשובה שלי עקבית עם עצמה. רצית לתפוס אותי ב"לולאה" לוגית ונכשלת, אז אתה מתעקש שלא עניתי לך. ואסביר לך שוב בפעם ה-99... צרכיו של אדם דתי הם אילו שנקבעו ע"י רבני הזרם שלו. אם רבניו של יענקל התירו לו לאכול בחדר האוכל הצבאי - אז שלא יבלבל במוח. אם יענקל לא חש בנוח עם דרכם של רבניו, שיצטרף לזרם אחר ואז הוא יטופל כאחד מאנשי זרם זה.

פלסטיק

New member
בקיצור אין לך דעה ואין טעם שאוסיף ל

חוץ מזו שלחרדים הכשרות זו סיבה ולכל השאר זה תירוץ להתחמקות ולך עצמך אין דעה לגבי אדם שרוצה לשמור כשרות, רק שעליו להצטרף לחרדים כדי שרצונו יתפוס זכותך ודרך אגב הכשל הלוגי שלך צורח אל השמים, אני לא צריך לתפוס אותך בזה.

מתנדב

New member
פלסטיק, בא אני יסביר לך בכמה מילים

על הנושא של הכשרות.... א. דתיים וחילונים שמקפידים על כשרויות, לא מסתכלים של מי החותמת, אם זה של הבד"ץ או של הרב לנדאו או של אגודת ישראל או הרבנות, או כל הכשר אחר, אותם מעניין שיש כשרות מסויימת, אמנם יש דתיים שגם אם הם אוכלים כשרות של רבנות לפחות שזה יהיה למהדרין, כי גם בכשרות של הרבנות יש את המחלקה של כשרות רגילה ויש את הכשרות למהדרים ברבנות עצמו... ב. מסורתיים ומזרחיסטיים, מקפידים פחות, ואוכלים דברים שכתוב על זה כשר, גם אם ההכשר לא מוכר, וישנם סוגי הכשרים שהם לא מוכרים... ג. עכשיו נדבר לגבי הציבור החרדי, רוב רובם של הציבור החרדי, מקפידים על כשרות מסויימת, אם זה של הרב לנדאו או של העדה החרדית, והכשרים אחרים הם לא מכניסים הבייתה, לא בגלל שזה לא כשר כי ההכשר של העדה החרדית והרב לנדאו מקפידים יותר, והמשגיח צמוד למשל בעוף אז העדה החרדית שמה משגיח צמוד מהשחיטה ועד הגעה לחנויות, והרבנות למשל לא שמה משגיח צמוד, ועל פי ההלכה גם לא מחייבים משגיח צמוד בעופות, מספיק שיש משגיח באזור ומגיע לביקורי פתע, אבל יש המחמירים בזה, והחרדים מחמירים, וגם אלו שמחמירים ישנם בדברים מסויימים שמקילים, למשל בקופסאות שימורים או בשתייה, לא מחמירים כל כך על העדה החרדית, (יש כאלו שכן אבל רובם לא מחמירים), אבל בעופות ובבשר ובמוצרי חלב, ששם מקפידים יותר, וגם בלחם משעת קצירת החיטים, וביין גם, משעת בצירת הענבים, עכשיו החמרות והקפדות מסוגים כאלו אין בצבא, בצבא אין משגיח צמוד שעוקב אחרי הדברים האלו, ואני יכול לתת לך עוד כמה דוגמאות, למשל הטבח בצבא מבשל עופות, והידים של הטבח נוגע בעוף, ואז הידים שומניות, ובידים כאלו שומניות, הוא הולך להכין קפה, ונוגע בחלב, וחוזר אחר כך לבשל, זה בעיה רצינית מבחינת הכשרות גם לדתיים ולא רק לחרדים עצמם, ועוד דוגמא קטנה, החרדים החסידים כשהם טובלים כלים במקווה לפני השימוש הראשון, הם טובלים את הכלי שלוש פעמים, הדתיים והמסורתיים לא מקפידים על זה, וממילא גם בצבא לא מקפידים על זה, וברגע שאותו חרדי אוכל מכלים כאלו זה מהווה קצת בעיה, אפילו שבדיעבד זה כשר, אבל מלכתחילה זה לא כשר, ויש עוד הרבה דברים שצרכים לדעת בנושא ההחמרות והמנהגים, מה שכתבתי פה זה רק בתמציות, אך הנושא הוא גדול מאוד, אם אתה מעוניין לדעת תשאל ואני אשמח להסביר לך....

פלסטיק

New member
תודה על ההסבר

בקשר לעניין הצבאי 1. קרא את התגובות בקשר ל זה לא רלונטי. הועלה שם רעיון ודרך לפתרון. אתה מבין, לא כל פתרון הוא "לשבור את הכלים". אפשר גם לקיים את המצווה של השירות בצבא וגם לקיים כשרות. 2. אני רק אוסיף למה שניתן בהודעה המקורית. צה"ל יכול לרכוש מצרכי יסוד עם כשרויות מהודרות יותר. ממילא רוב החברות המספקות מוצרי יסוד כבר יש להם כשרות מהודרת יותר. 3. בחלק גדול מהיחידות מעסיקים טבחים דתיים כדי להמנע בטעויות בתום לב כמו שנתת בדוגמא. אז הנה תפקיד שיוכלו חרדים בצבא למלא טוב יותר מכולם. תראה את היופי בזה, לא רק שהחרדים יאכלו כשר גם שאר החיילים ירוויחו מזון כשר. לא מצווה? בעניין הכללי של הכשרות אני מאוד אשמח אם תחבר משהו שיסביר את ההבדלים בין הכשרויות השונות (ואם אפשר גם את המקור להחמרות). הרחבת השכלה תמיד טובה. חלק מההחמרות נוצרו לפני הרבה שנים וחלק נוצרו בשנים האחרונות. כדאי להבין מדוע ואיך

masorti

New member
תגיד, אתה הוזה?

"בחלק גדול מהיחידות מעסיקים טבחים דתיים"..... מאיפה הוצאת את השטות הזו? אתה באמת לא מכיל את הפרופיל הממוצע של הטבח הצה"לי? הדבר האחרון שמעניין את הטבחים זה דקדוקי העניות של הכשרות.

פלסטיק

New member
אני מכיר מהיותי בצה"ל

ללק גדול מהם הם בעלי כיפות ומשגיחי כשרות נמצאים במטבחים הגדולים כמעט כל זמן פעילות המטבח חוץ מזה המלצתי לשים חרדים בתור טבחים מהנימוקים שכתבתי למעלה מה רע בזה?

masorti

New member
נא לא לערבב טבחים ומשגיחי כשרות...

הדתיים הם המשגיחים ולא הטבחים. כמו שאמרת, משגיחי כשרות יש "במטבחים הגדולים". וגם זה רק בצורה ספוראדית. ונראה משגיח כשרות לפלף נוזף בטבח צבאי ממוצע על שימוש בכוס בשרית לשתיית שוקו... הרי את שרידיו של המשגיח יגרדו בשפכטל מקירות המטבח.

למעלה