למה נמחקה ההודעה המצורפת?

vizini

New member
איזה שטויות אתה מדבר...

נראה לך שמשגיח כשרות חרדי יפחד מטבח יותר מאשר מהקב"ה?

tamarhp

New member
לצערנו

לא לכולם יש יראת שמים כזו גדולה. זה דבר שעובדים עליו. למרות שמבחינה תיאורתית אתה צודק.

פלסטיק

New member
בתור אחד שהיה ונמצא בצבא...והרבה

הטבחים די משקשקים ממשגיח כשרות ומביקורות גם באזרחות הראו בטלויזיה איך מקבלים תעודת כשרות למהדרין למסעדה שלא קיימת. הפתרון הוא לא לסגור את כל המסעדות במדינה.

masorti

New member
הצחקתני.

משגיח הכשרות הממוצע לא ישרוד שבוע אם ינג'ס לטבחים יותר מידי.

vizini

New member
ואני לתומי חשבתי

שאי אפשר בכוח עם החרדים... אז הטבחים יודעים משהו שאנחנו לא יודעים?

פלסטיק

New member
נציב טבחים כסדרנים בבר אילן ../images/Emo13.gif

ואת השוטרים נציב במקום טבחים (שיפחדו ממשגיחי הכשרות) והכל יסתדר

masorti

New member
מי שמדבר שטויות זה אתה...

ראשית, משגיחי הכשרות אינם בהכרח חרדים. שנית, הסיסמאות שלך טובות לתעמולה ולא לדיון רציני. ושלישית, גם משגיח הכשרות חייב לדאוג לפיקוח נפש (של עצמו).

מתנדב

New member
פלסטיק, אינני יודע מי כתב את זה

בפורום חוזרים בתשובה, אבל זה הלכה למעשה, אסור לגוי להדליק את האש, רק מה שכן יש המקילים שיהודי ידליק את האש והגוי יניח את הסיר יחד עם היהודי, אבל הדלקת האש אסור שיתבצע ע"י גוי.... ולשאלתך, אם הצבא היו מחמירים לפי העדה החרדית, זה היה מקובל על כולם ללא יוצא מהכלל, אבל היות והעדה החרדית מקפידה ומחמירה מאוד, לא נראה לאופק שהצבא היו לוקחים על עצמם את המשימה הזאת...

פלסטיק

New member
כתב את זה הרב הפוסק של הפורום

והוא רב פוסק גם של הקהילה שלו אני אינני רב ובטח אינני פוסק כך שכדאי שתשאל אותו מה הטעמים שלו לפסיקה (זה מההודעות מהימים האחרונים כך שלא תצטרך להתברבר הרבה). למה להחליט על הצבא שלא יקח הקפדה כזו? אם אני יכול לקנות בסופרמרקט מוצרים מהכשר כזה כנראה שזה לא כל כך נורא חוץ מזה זה לא נראה לך מחיר פעוט בשביל קירוב לבבות ואיחוד בין היהודים?

פלסטיק

New member
לגבי הדלקת אש

ראיתי היום תשובה של רב בפורום "חוזרים בתשובה" דעתו איננה כדעתך אבל מעניינת צורת המבט והדעות השונות שאלה כללית: אם הרבנות הצבאית היתה מקבלת את כללי העדה החרדית לענייני כשרות ונניח שהיו מתגברים על כל המגבלות הטכניות והיא היתה מקויימת האם נראה לך שזה היה מניח את דעת כולם?

מתנדב

New member
חלק מההחמרות נוצרו בשנים האחרונות

בגלל בעיה של הכשרות שנהיה בזמן האחרון, ויש הרבה דוגמאות שמשגיחי כשרות תפסו על חם בעלי מסעדות, ואני אתן לך דוגמא שהיה בחנות פלאפאל, של הכשר מסויים, אותו אחד הזמין 1000 פיתות לחנותו, והיה יום אחד שהלך לו כל ה 1000 פיתות, אותו אחד נכנס לחנות סמוכה וקנה פיתות של הכשר אחר, זה התברר למשגיח, וכמובן שאותו משגיח הוריד לו את ההכשר במקום, ולקח לו את התעודה, כי אותו מוכר הוא לא אמין היום הוא הביא פיתות ממקום אחר מחר הוא יביא חומוס ממקום אחר, וכן הלאה.... עכשיו גם בבשר עצמו, יש עניין שתוך שלושה ימים מהשחיטה למלוח ולהכשיר את הבשר, וישנם כשרויות מסויימות שלא מקפידים על זה... בא נאמר בגדול שענייני הכשרויות, יש בזה הרבה החמרות והקפדות, ואתה יודע מזה שעל פי ההלכה אסור לגוי להדליק את האש ולהניח את הסיר על הגז, חייב שיהודי ידליק את האש, עכשיו בעיני הרבה אנשים הם לא רואים את ההבדל בין אם יהודי הדליק את האש או גוי הדליק את האש, ועל פי ההלכה עם גוי הדליק את האש אסור לי לאכול מהאוכל הזה, וההלכה הזה לכולם לא רק לחרדים אלא גם לדתיים ולכל מי ששומר כשרות... בגלל זה אני אומר שהנושא הזה כל כך מורכב, ויש בו כל כך הרבה הלכות שצרכים לדעת, בא נאמר שאם אתה נכנס לחנות מסויימת ורואה תעודת כשרות, אתה לא אמור לחקור ולדרוש את כל נושא ההלכה, מסתמכים על התעודת כשרות, עכשיו השאלה היא על איזה כשרות אתה מסתמך, אם אתה מסתמך על כשרות של הרבנות עצמה, אז אתה יודע שזה לא מהדרין מן המהדרין, ואם אתה מסתמך רק על העדה החרדית למשל, אז אתה יודע שבמקום הזה יש את כל ההחמרות וההקפדות, אתה מבין?, זה תלוי על איזה תעודה אתה מסתמך.... ואני יסיים בבדיחה קטנה, שהיה אדם דתי שהיה ברשותו מסעדה, ולא היה לו תעודת כשרות, נכנס אדם דתי ושאל איפא התעודה? בעל המסעדה ענה לו, תראה אני דתי, ותראה שעל הקיר תלויים לי תמונות של הבאבא סאלי וצדיקים אחרים, זה לא מספיק לך?, אותו דתי ענה לו כשאני יראה אותך תלוי על הקיר ואת הבאבא סאלי מוכר כאן אני אסתמך עליו, אבל כל זמן שזה ההפך אתה מוכר כאן והם על הקיר אני צריך תעודת כשרות....

masorti

New member
כנראה שלקית באי הבנה של הנקרא...

הסברתי לך מצוין מה דעתי, וכנראה שאתה מתעצבן שלא תפסת אותי בסתירה פנימית שתחייב אותי לתמוך בגיוס החרדים. ואני אסביר לך בפעם ה-146... לא משנה האם ליענקל קוראים "מזרוחניק" או "חרדי" או "קוקוריקו". צרכיו הדתיים של יענקל הם אלה שקבעו הרבנים של הזרם/קהילה שיענקל משתייך אליו. אם מחר הרבנים של הציונות הדתית יקבעו שלא ניתן לשרת בישיבות הסדר מטעמי מדריכות בצבא - זכותם של ההסדרניקים לבקש פטור על סמך קביעה זו. מצד שני, אם מחרתיים רבני החרדים יקבעו שמצווה גדולה לשרת בצבא ומותר לשם כך לאכול חזיר ביום כיפור - שום חרדי המזדהה עם הזרמים הרלוונטיים לא יוכל לטעון שמגיע לו פטור מסיבות אלה. איזה כשל לוגי בדיוק יש כאן?

tamarhp

New member
פלסטיק יקירי

אולי תוכל להסביר את הכשל הלוגי שאתה רואה? אולי הבעיה בעיניים שלי, אני לא יודעת.

פלסטיק

New member
מי שרואה רואה ומי שלא לא

אני הסברתי בצורה הטובה ביותר שאני יכול ואני לא מעוניין להתחיל את השרשור מחדש, זה נראה לי די חסר טעם

lala897

New member
בכלל כל הדיונים בקשר לצבא

שמתנהלים בין מסורתי ויזיני ופלסטיק חסרי טעם. אתם טוחנים את אותו חומר עודפעם ועודפעם.

masorti

New member
מי שמתפלפל עם עצמו הוא אתה.

הצגתי ניתוח פשוט של הבעיה. אתה רוצה שאכיר בכך שהחייל עצמו הוא הקובע את גבולות הכשרות שלו. אני בוחר לקחת כקריטריון את דעת הרבנים שאליהם "שייך" החייל. כה פשוט וכה ברור. אני מבין שזה מעצבן אותך, כי אינך יכול לטעון נגדי שלחייל חרדי אני מתיר בחירה שאיני מתיר לסרוג. אבל מה לעשות... לא תמיד הצד השני עושה לך חיים קלים.

פלסטיק

New member
כנראה שהגיע הזמן לסיים את הדיון

אם יש או אין כשל לוגי שהקורא הנבון יבין לעצמו ותאמין לי, כמה שאתה יותר מתפלפל עם עצמך אני לא מתעצבן, להיפך. אז תרגיש רגוע.

lala897

New member
מסורתי- עם כל הכבוד לאינטלגנציה שלך

זה לא עובד ככה. אם הוא בחר להקפיד על כשרות אי איפשר לבא להגיד לו תשמע לרבנים שלך ותעוף מהעיניים. וחוץ מזה אני מתארת לעצמי שאם הוא מקפיד על כשרות אז גם הרבנים שהוא הולך עפ"י רבנים מבחינה הלכתית - גם הם מקפידים עליהם.

masorti

New member
עם כל הכבוד לך...

כאשר את נשמעת לרב מסוים והרב הזה פוסק שהכשרות הזו בסדר - מי את שתחלקי על הרב? אדם דתי יכול לעשות אחת משתיים: או שיילך לפי זרם מסוים ויישמע לרבניו עד הסוף, או שיעבור לזרם אחר שרבניו מתאימים לתפישת עולמו. אז מי שחושב שפסיקת רבני הציונות הדתית מקלה מידי או מעלימה עין מבעיות שונות, יכול לאמץ לו זרם חרדי זה או אחר. --- דרך אגב, לצבא אין שום דרך אחרת אלא לעבוד עם הרבנים ולא עם כל חייל. איך הצבא יידע מה הבעיות ומה הפתרונות ההלכתיים? ברור... מתייעצים עם הרבנים. אז אולי את מציעה שכל חייל יגדיר לו חומרות משלו, והצבא יארגן לכל חייל שירות צבאי תפור לצרכיו?

למעלה