חלק מההחמרות נוצרו בשנים האחרונות
בגלל בעיה של הכשרות שנהיה בזמן האחרון, ויש הרבה דוגמאות שמשגיחי כשרות תפסו על חם בעלי מסעדות, ואני אתן לך דוגמא שהיה בחנות פלאפאל, של הכשר מסויים, אותו אחד הזמין 1000 פיתות לחנותו, והיה יום אחד שהלך לו כל ה 1000 פיתות, אותו אחד נכנס לחנות סמוכה וקנה פיתות של הכשר אחר, זה התברר למשגיח, וכמובן שאותו משגיח הוריד לו את ההכשר במקום, ולקח לו את התעודה, כי אותו מוכר הוא לא אמין היום הוא הביא פיתות ממקום אחר מחר הוא יביא חומוס ממקום אחר, וכן הלאה.... עכשיו גם בבשר עצמו, יש עניין שתוך שלושה ימים מהשחיטה למלוח ולהכשיר את הבשר, וישנם כשרויות מסויימות שלא מקפידים על זה... בא נאמר בגדול שענייני הכשרויות, יש בזה הרבה החמרות והקפדות, ואתה יודע מזה שעל פי ההלכה אסור לגוי להדליק את האש ולהניח את הסיר על הגז, חייב שיהודי ידליק את האש, עכשיו בעיני הרבה אנשים הם לא רואים את ההבדל בין אם יהודי הדליק את האש או גוי הדליק את האש, ועל פי ההלכה עם גוי הדליק את האש אסור לי לאכול מהאוכל הזה, וההלכה הזה לכולם לא רק לחרדים אלא גם לדתיים ולכל מי ששומר כשרות... בגלל זה אני אומר שהנושא הזה כל כך מורכב, ויש בו כל כך הרבה הלכות שצרכים לדעת, בא נאמר שאם אתה נכנס לחנות מסויימת ורואה תעודת כשרות, אתה לא אמור לחקור ולדרוש את כל נושא ההלכה, מסתמכים על התעודת כשרות, עכשיו השאלה היא על איזה כשרות אתה מסתמך, אם אתה מסתמך על כשרות של הרבנות עצמה, אז אתה יודע שזה לא מהדרין מן המהדרין, ואם אתה מסתמך רק על העדה החרדית למשל, אז אתה יודע שבמקום הזה יש את כל ההחמרות וההקפדות, אתה מבין?, זה תלוי על איזה תעודה אתה מסתמך.... ואני יסיים בבדיחה קטנה, שהיה אדם דתי שהיה ברשותו מסעדה, ולא היה לו תעודת כשרות, נכנס אדם דתי ושאל איפא התעודה? בעל המסעדה ענה לו, תראה אני דתי, ותראה שעל הקיר תלויים לי תמונות של הבאבא סאלי וצדיקים אחרים, זה לא מספיק לך?, אותו דתי ענה לו כשאני יראה אותך תלוי על הקיר ואת הבאבא סאלי מוכר כאן אני אסתמך עליו, אבל כל זמן שזה ההפך אתה מוכר כאן והם על הקיר אני צריך תעודת כשרות....