למה נמחקה ההודעה המצורפת?

lala897

New member
תודה על הכבוד..../images/Emo8.gif

לא לכל הרבנים בציונות הדתית יש את אותה דרך יש מחמירים יותר ויש פחות כנ"ל גם אצל החרדים. לפעמים קורה כן גם זה קורה שהבנאדם חושב הציונות הדתית למשל מקילה בכמה דרכים אבל זו החברה הכי מתאימה בס"הכ לדרכו בחיים. אני אישית משייכת את עצמי לזרם החרדי אבל אני לא מסכימה עם המון השקפות של חברות מסוימות אצל החרדים אבל זה הכי טוב שיש לי. כנ"ל להרבה אנשים בהרבה זרמים. סתם אציתי להבהיר את הנקודה הזאת אין לי מושג בקשר לצבא אני לא מכירה את הענין לעומק.

vizini

New member
זה לא רלוונטי.

כאשר מדובר בגיוס מאסיבי של חרדים, מדובר על כך שיהיו יחידות הומוגניות שכל המשרתים בהם יהיו חרדים, כולל הטבחים. אם הטבח לא ישתה שוקו בכוס כתומה וישליך אותה לכיור הבשרי במטבח הישיבה, למה שיעשה זאת במטבח הצבאי?

masorti

New member
בולשיט...

כאשר יהיה גיוס המוני של חרדים, לא יהיה ניתן לרכזם ביחידות נפרדות. צרכי הצבא יחייבו לפזר אותם בכלל יחידות צה"ל לפי נתוניהם האישיים.

vizini

New member
מה?! בדיוק להיפך!

כאשר יש מעט חרדים, אין ברירה אלא לפזר אותם ביחידות שונות. אבל כאשר יתגייסו כולם, לא תהיה שום בעיה להקים גדוד שריון חרדי (או אפילו חטיבה), גדוד או חטיבת חי"ר חרדית, וכן הלאה. דוגמאות כאלה כבר קיימות: יש גדוד בדואי, גדוד דרוזי, גדודים דתיים (של ישיבות ההסדר) וגדוד חרדי (הנח"ל החרדי).

masorti

New member
נהפוך הוא...

בגיוס בקנה מידה קטן אפשר להתאים תפקיד לכל אחד. בגיסו המוני נשארים הרבה שאין להם תפקיד ביחידה ההומוגנית, והם מופנים ליחידות אחרות. מה בדיוק תעשה למשל עם אלפי החרדים שיימצאו פסולים מבחינה רפואית לשירות קרבי? תציב על כל לוחם בחטיבה החרדית 5 פקידים? לגבי הבדואים והדרוזים והדתיים: א. כבודו שכח שיש הרבה יותר חרדים מבדואים. ב. כבודו שכח שהן הדרוזים והן הדתיים מפוזרים היום ברחבי הצבא, ורק חלק קטן מהם משרת ביחידות נפרדות. תגיד, הנווט הדרוזי שסיים זה עתה את הקורס ישרת גם הוא בגדוד הדרוזי?

vizini

New member
נהפוך הוא...

אין אדם שאין לו תפקיד. לצבא דרושים גם חיילים תומכי לחימה שאינם לוחמים. למעשה, בכל יחידה קרבית יש סדר גודל של שליש עד חצי יחידה בתפקידי תמיכת לחימה. גם יחידות עורפיות שאינן לוחמות, יכולות להיות מורכבות על טהרת החרדים. אין שום סיבה למשל, שלא תהיה יחידת תובלה או יחידת חימוש או בינוי על טהרת החרדים. לגבי הדרוזים והבדואים המשרתים ביחידות שאינן היחידות הנפרדות - הם עושים זאת מבחירה. אין שום מניעה שחרדים הרוצים בכך, ישרתו בכלל צה"ל. מדובר רק על הרוב שאינם רוצים בכך.

vizini

New member
אם ישארו הרבה חרדים "מיותרים"

תמיד ניתן יהיה לפתוח יחידה חדשה... כך שמספר החרדים ה"מיותרים" תמיד יהיה קטן מגדלה של היחידה הצבאית האוטונומית הקטנה ביותר. כלומר מדובר על כמה מאות חרדים לכל היותר. את המספר הזה אפילו אני מוכן לשחרר... לגבי ניצול אופטימלי של כוח אדם, בצה"ל או בכל גוף אחר - אין חיה כזו. כל מה שאתה יכול לעשות הוא לשפר את המצב הקיים (שהוא מאוד לא אופטימלי).

masorti

New member
המתמטיקה שלך שגויה...

החרדים המיותרים לא יתפלגו בין המקצועות ביחס המתאים לפתיחת יחידה חדשה. בדיוק כמו שלא תוכל להרכיב זוג נעליים משתי נעליים "ימניות" שנשארו "יתומות". לגבי האופטימום... בשיטה שלך הניצול יהיה הרבה פחות יעיל מאשר הניצול הממוצע כיום. אף אחד לא חולם לעבור את מכונת קרנו.

masorti

New member
נכון מאוד...

אלא שגם אצל החילונים היחס הוא כזה שמפזרים פקידים ואפסנאים בין הרבה יחידות, ולא מרכזים את כולם ביחידה לוחמת אחת. בקשר לתכנית העיסקית.. תכניס מה שאתה רוצה. אבל אל תשכח שיחידה שמייצרת גרעון ותרומתה הבטחונית אפסית - לא ראוי שתקום. והמינוח "תוכנית עיסקית" כולל לא רק רווח אלא גם מבנה וצורת פעולה. נ.ב. אני ממליץ לך להגיש תוכנית להפריט את השמירות בצבא ולהוציא את חלקן לחברות שמירה אזרחיות. כשנשווה את הרווח הכספי מאי גיוס המילואים בשיטה זו לרווח מאי גיוס המילואים בגיוס חרדים - נראה מה כדאי יותר.

vizini

New member
אני מוכן לחשבון כזה בכל עת...

איך שלא תחשבן את זה, תרויח מגיוס החרדים...

masorti

New member
כבר אמרתי לך...

שאין לי התנגדות אידיאולוגית לגייס חרדים. לי נראה שאתה חולם בהקיץ לגבי התוכנית שהצעתי. הצבא יתחנן שלא להפיל עליו את ה"תיק" הזה. ואני שוב מזכיר לך ש"תוכנית עיסקית" אינה רק רווח כספי נטו, אלא גם דרך הניהול של הפרויקט והשפעתה על ה"חברה" (קרי: הצבא כולו).

vizini

New member
הלוגיקה שלך שגויה

את המקצועות קובע הצבא. מה שהמתגייס מביא עימו הוא רק נתונים אישיים (בריאות, השכלה). את ההשכלה כולנו יודעים. מה שנותר הוא הבריאות. אתה רוצה לטעון שהתפלגות הבריאות אצל החרדים שונה מהותית מזו אצל החילונים? בשיטה שלי חרדים סדירים יחליפו אנשי מילואים, וזה ניצול יעיל בהרבה מהמצב היום.

vizini

New member
יהיה צורך בפקידים ואפסנאים בדיוק

כמו שיש אצל החילונים... אחרי הכל, הפקידים והאפסנאים אינם מטרה בפני עצמה, אלא לתת שירותים לכוחות הלוחמים. ואם ההתפלגות אצל החרדים אינה שונה מזו של החילונים - מה טוב... יטפלו אלו באלו, ואלו באלו... בקשר לתכנית העסקית - אל תשכח לכלול את הרווח למשק מאי גיוס מילואים. תגלה פתאום שזה מאוד כדאי כלכלית לגייס חרדים...

masorti

New member
זו בדיוק הטענה שלי...

שהתפלגות הבריאות אצל החרדים דומה לזו אצל החילונים. ולכן יובטח שהרבה חרדים יישארו חסרי מקצוע. לא כולם יהיו לוחמים, ולא יהיה לך צורך בהמוני פקידים ואפסנאים ביחידות החרדיות. בשיטה שלך הצבא ייצור יחידות ענק עם אבטלה סמויה וגלויה, וישקיע תקציבים עצומים בענינים הלכתיים. חוץ מזה, כבר הבהרתי שאין לי התנגדות אידיאולוגית שחרדי ישרת בצה"ל. בוא ונלך הפוך.. במקום לעבוד בשיטה שלך שלפיה קודם נגייס את החרדים (..כדי לדפוק את הדוסים השחורים) ואח"כ נחפש היכן לתקוע אותם, נעבוד כמו שמקימים חברה. צה"ל יקים תשתית לוגיסטית ליחידה צבאית חרדית, ויגיש "תכנית עיסקית" שתכלול גם את מספרי החרדים הדרושים ונתוניהם. כמו כן, הכול ייבדק ע"י הרבנים כדי לאשר שהיחידה המתוכננת עומדת בתקני כשרות, שבת, צניעות וכו' הנהוגים אצל החרדים. אחרי שהכול יאושר, צה"ל יוציא "מכרז" לגיוס כמות החרדים הנ"ל מתוך מחזור הגיוס הרשום במשרד הפנים ובמחשבי צה"ל. מצידי שיבחרו בשיטת ההגרלה מתוך המתאימים. לי נראה שמהר מאוד אתה תגלה שצה"ל יודיע שאין לו צורך בעוד יחידות חרדיות, או שיתברר שמהותית מדובר בפיקציה שאינה יעילה ואינה מתפקדת. אני מניח שמבחינת "שינוי" יהיה עדיף להקים דיביזיה שלא תעשה כלום ורק תשאב תקציבים, ובלבד שעולם הישיבות ייהרס עד היסוד. אבל לשם כך תיבדק "התוכנית העיסקית" של כל יחידה חרדית עוד לפני הקמתה, בדיוק כפי שנבדק כל סטארט-אפ מתוכנן המבקש תמיכה של קרן הון או של המדינה.

masorti

New member
ההתעקשות לא תעזור לך...

לא תצליח להתאים תפקיד לכל החרדים במסגרת יחידות הומוגניות. תמיד יהיו חרדים "מיותרים" ולעומתם תפקידים לא-מיואשים שאליהם תייבא חילונים. לגבי הדרוזים וכו'... למיטב ידיעתי הגיוס של הדרוזים לחילות הקרביים הוא כבר מזמן לא התנדבותי, ואין שום דרך להכניס את כל החיילים הדרוזיים ליחידה הדרוזית. הבדואים הם ממילא מתנדבים, ורובם משרתים כגששים.

masorti

New member
ואם יישארו הרבה חרדים "מיותרים"?

אז נשחרר את כולם? בקיצור... אתה מדבר על גיוס חלקי מאוד ליחידות בנוסח הנח"ל החרדי. אז תגיד את זה מההתחלה. לגבי הדרוזים... אכן הכול נעשה בהסכמה. אבל הנקודה היא שגם אילו רצו, הצבא לא היה מצליח להכניס את כל הדרוזים לגדודים נפרדים. וגם אם כן, אז הניצול של כח האדם הדרוזי היה מאוד לא אופטימלי.

vizini

New member
הגזמת...

אם ישארו חרדים "מיותרים", נשקול לשחרר אותם. בלוא הכי אף אחד לא טוען שהם יחליפו את כל החילונים. בעניין הדרוזים - יש מאמץ, גם מצד הצבא, וגם מצד הדרוזים עצמם, לשלב את הדרוזים בכל היחידות בצבא. אבל זה נעשה בהסכמת שני הצדדים.

פלסטיק

New member
כדי שאמלא את ההתחיבות שלי

אנא העבר אלי את פרטי הבסיס בו הפעילות הזו נעשית או שזו עוד פעילות תאורטית? דרך אגב העדת על עצמך כאיש קבע, תוכל לספר מדוע אתה לא קבלת כשראית את חילול השבת מתבצע (במוצאי שבת כמובן)?

masorti

New member
אל תתחמק...

מדובר בפקודת מטכ"ל כללית הנכונה לכל הצבא. נראה לך שהמציאו את נוהלי רישום פעילות רכב במיוחד לבסיס שבו הייתי באותו זמן? דרך אגב, העדתי על עצמי שהייתי בעבר בקבע (ולא כאיש קבע בהווה). למה לא קבלתי על חילול השבת? נו די... אל תצחיק אותי. אם אגיש קבילה על כל חילול שבת שראיתי בצה"ל, לא יספיקו כל העצים ביערות הגשם בברזיל כדי לספק את הנייר. ושנינו יודעים שקבילה כזו תשמש כנייר טואלט מצוין לרס"ר הבסיס.

פלסטיק

New member
כדי להתלונן צריך בוצוע ספציפי

או את פקודת המטכ"ל עצמה אם אתה טוען שיש כזו פקודה תן לי עותק ואתלונן, אם אתה רואה חילול שבת תספר לי ואתלונן. אם אתה לא ממלא את המצווה של למחות על חילול שבת כללי לכל צה"ל תבוא בתלונות אל עצמך. אפילו עכשיו כשאני מתחייב אישית לפעול נגד חילול שבת במקום שתציע עזרה אתה רק תוקף אותי וקורא לי מתחמק. נו באמת, מי מתחמק?. דרך אגב אני מחכה להתנצלות

למעלה