למה נמחקה ההודעה המצורפת?

vizini

New member
לקראים יש דרישות כשרות נוספות???

זה ההיפך ממה שאמר מסורתי בפתיל על הקראים...

פלסטיק

New member
אני אנסה לדבר עם הרבנות הצבאית

לשאול אותם אם זה נכון ומה קורה עם זה ומה בקשר לשאלה שלי לגבי דתי כיפה סרוגה ששומר כשרות ולכן לא רוצה להתגייס? תמשיך להתחמק? אתה מבין, יחס צריך להיות דו צדדי. אם אתה רוצה יחס אתה גם צריך להפגין יחס.

masorti

New member
גש ותדבר איתם.

ולגבי השאלה שלך - כבר עניתי 60 פעם אתמול, ושוב היום בפרוטרוט.

פלסטיק

New member
לא ענית אף פעם

כתבת לי מהי דעת החרדים, מהי לדעתך העלמת העין של רבני הציונות הדתית (הם בטח לא שמעו על זה, אבל אתה החלטת בשבילהם) לא כתבת מהי דעתך ואני שואל רק מהי דעתך

פלסטיק

New member
אצלך גם אם הקב"ה ירד מלמעלה ויכין

את המזון תמצא סיבות מדוע יכול להיות שזה לא כשר אתה יודע מה אוכלים בגן עדן? לויתן ושור הבר. לויתן זה לא כשר
. צה"ל הציע פתרון שיכול לפתור את מירב הבעיות ואפילו מיישם אותו במרץ. קיימות עוד בעיות שגם אותן ניתן לפתור. אצלנו נוהגים לומר כך: 1. אין בעיות, יש אתגרים שצריך לתת להם פתרון. 2. אל תגיד לי מה לא, תגיד לי מה כן. אני הייתי מעריך עדה (כמו הקראים למשל) שאומרים שיש להם דרישות מיוחדות (לקראים יש דרישות כשרות נוספות) מסבירים מהן ואיך ניתן להסתדר איתן. אם היו באים החרדים ואומרים: אנחנו רוצים לשרת, יש בעיה עם הכשרות. בואו נפתור אותה יחד, נטכס עצה ונדאג שיהיה בסדר. אזי אני מבטיח לך שהחרדים היו זוכים במלוא ההערכה (והפתרון) אבל כשמנסים רק להנציח בעיה ולא לפתור אותה אתה יודע כמו מה זה נראה?

נריה_ה

New member
היהודים הקראים בצה"ל

היהודים הקראים מתגייסים לצה"ל. והם זכאים לקבל דמי כלכלה, כתחליף לבשר/עוף הצבאי.

masorti

New member
תוכל להמציא דברים בשמי ככל שתחפוץ..

בניגוד לטענתך השיקרית, לי אין רצון להנציח בעיות. הסברתי לך במפורט מה דעתי. לדעתי הבעיות פשוט מורכבות מאוד, ופתרון סביר שלהן משמעו הקדשת מרבית האנרגיות של הצבא לנושא זה. אני מעדיף צבא שיעסוק בעיקר בבטחון ולא בהידורי בד"ץ. הנקודה היא שלדעתך הכול חרטא וניתן לכופף את ההלכה לפי רצון מועצת שינוי. ואז כמובן נוכל לקבוע שהבעיה נפתרה.

פלסטיק

New member
לא אפריע לך בויכוח עם עצמך

אתה יכול להגיד שקרים על דברים שאמרתי ואחרי כן להתווכח עם עצמך על השקרים יש אפילו סיכוי טוב שתנצח את עצמך בויכוח ותרגיש טוב אז אם נגרמה לך נחת גם זה משהו

פלסטיק

New member
אתה מסכים איתו בזה שאין צורך לפתור?

אני לא אמרתי שאין בעיות, אני שאלתי אם חושבים שצריך לפתור את הבעיות ברור שלא אני אהיה זה שאחליט אם הדבר נפתר, אני רק שואל אם אתה חושב שיש צורך לפתור את הבעיה כך שתוכל לאפשר לכל יהודי לשרת בצבא. מסורתי כבר הבנתי שאיננו רוצה לפתור את הבעיה, מוצא חן בעיניו להנציח אותה (וטעמיו עימו, ירצה יסביר לא ירצה לא יסביר). אתה גם מעוניין בהנצחת בעיות או בפתרונות?

מתנדב

New member
אני מסכים עם מסורתי במליון אחוז....

פה לא הבעיה רק האוכל שיביאו מבחוץ, אלא השאלה היא באיזה כלים הם יוגשו לחייל החרדי?, ובאיזה סכו"ם החיילים החרדים ישתמשו?, פלסטיק בגלל זה כתבתי לך שנושא הכשרות הוא עולם ומלואו, ולא כל מה שנראה נכון ושהדבר נפתר, הוא אכן הפיתרון הנכון...

masorti

New member
לא לשמוח כל כך מהר...

א. בעצמך הסברת שמדובר רק בבסיסים הגדולים. ולמיטב זכרוני טובי הלוחמים (כולל הכיפות הסרוגות) משרתים בבסיסים קטנים ואף במחנות ארעיים. ב. הקייטרינג עוסק רק בהכנת האוכל ובהבאתו לשטח הבסיס. אני מניח שעדיין כלי האוכל הם של הבסיס. (נכון?) אז נשאר כר נרחב לערבב כלים חלביים ובשריים, לא להקפיד בשטיפת הכלים וכו'. שלא לדבר על כשרות התנורים בהם יחומם האוכל שהגיע בקייטרינג. דרך אגב, תה/קפה שמבוסס על סיר מים שחומם בשבת נחשב כשר לשתייה במוצ"ש? או שמא גם את סיר המים יביאו בקייטרינג וישלמו לחברה אזרחית שתחמם? (במקרה הזה השאלה היפותטית ולא מנסיון ספציפי, אבל מדגימה את הגיחוך בהסתמכות על תירוץ הקייטרינג)

פלסטיק

New member
דיברתי עם מישהו, ובא לציון גואל ../images/Emo13.gif

לא היה מישהו שהיה יכול לענות לי על עניין רכב מבצעי אבל על עניין המזון היתה תשובה מעניינת: האיש מהרבנות אמר לי שהצבא הולך לכוון של קיטרינג. בבסיסים הגדולים פחות ופחות מכינים מזון ומביאים אותו מוכן מבחוץ אז ניתן בלי בעיה לפתור את בעית הכשרות בחלקים גדולים בצבא כמו שניתן לפתור את בעית הכשרות לכל מסעדה או שירות קיטרינג אזרחי.

פלסטיק

New member
לא ערבבתי בין הסיפורים

דיברתי רק על נוהל הסעות הביתה בשבת שגם אתה וגם הנהג חובש הכיפה לא ראיתם לנכון להסב את תשומת לב המפקדים לבעיתיות שבו. מה אני אגיד לך, אני הייתי מתלונן. אתה והנהג הדתי חובש הכיפה לא חשבתם שזה מספיק חשוב. מוזר אבל כנראה נכון כי אני סומך על עדותך ולא אומר מלטה יוק. לגבי פקודת מטכ"ל שאתה טוען שקיימת ומחייבת חילול שבת בכל צה"ל עליך להראות שהיא קיימת כדי שיהיה ניתן להתלונן. לדעת הרבנות הראשית בצה"ל אין פקודה כזו, וגם אני לא מכיר כזו. אתה מכיר אבל כנראה שומר על סודיות. כנראה שגם זה לא מספיק חשוב לדעתך, חילול שבת המוני בפקודה בצה"ל לי זה נראה מוזר אבל קטונתי מלחלק לך הוראות. רק אל תבקש ממני לקבול על פקודה שאתה היחיד העד לה ומסרב לתת את מקורה.

masorti

New member
מדובר בהרבה נהגים ובתקופה ארוכה...

והעובדה שחלקם היו חילונים ולא היה להם אכפת, לא משנה את העובדה שהם חיללו שבת בפקודה.

vizini

New member
הגורם המוסמך לענות על טענה זאת

הוא הרב הצבאי הראשי, הרב ישראל וייס. אני קורא למנהלי הפורום להפנות את הטענה של מסורתי אליו, או אפילו עדיף - להזמין אותו להתארח בפורום ולענות על כל השאלות בקשר לשירות של דתיים בצבא.

מתנדב

New member
ויזיני, העלית כאן נקודה חשובה מאוד

לגבי הרב הראשי של צה"ל הרב ישראל וייס, אני אבדוק את הנושא איך אפשר להגיע אליו, ואם אצליח לתפוב אותו, אני בהחלט אשמח לארח אותו כאן...

masorti

New member
עכשיו נפלתי מצחוק...

1. "גלאט כושר"?.... אולי בשלישות הראשית. נראה לך שבמטבח של "חור" המאכלס עשרה חיילים מישהו ידאג לך ל"גלאט"? 2. ראה הדוגמאות שלי. 3. נו די. בטח אף פעם לא ראית חיילת עם מכנס/חצאית המבליטים את חמוקי ישבניה, ועם כתף חשופה לגמרי (כי החולצה החליקה)... 4. הצחקתני. והנה עוד סיפור... פעם איתרע מזלי לעשות מילואים בבסיס קטן בחודש תשרי. בערב חג הסוכות (או שמא בערב שמחת תורה?.. לא זוכר איזה מהם. אבל בערב החג) צעדתי לי לבית הכנסת של הבסיס לתפילת "מעריב". בבית הכנסת שהה חייל אחד בלבד. לא מנין ולא בטיח. אין לי טענות לאף אחד, והצבא לא יכול לפקוד על חייליו להתפלל בחג. אבל העובדה היא שלא יכולתי להתפלל בערב החג בבית כנסת כנהוג.

Kiru

New member
שמחתי לשעשע ../images/Emo13.gif

1. לא בשלישות הראשית, לצערי לא שירתתי שם. נכון שזה לא ממש טעים (במקרה של "חור" פשוט תקבל לוף גלאט-כשר) וצריך קצת צעקות כדי להשיג את זה, אבל זה קיים. 3. לא בנח"ל החרדי, וגם ברוב הבסיסים המבצעיים אין יותר מדי בנות, ותאמין לי שחיפשתי.
בנוסף, מכנסיים צמודים זה משהו שרואים גם בבני-ברק (=אין ירידה ברמת הצניעות מהרחוב הרגיל) כך שבגלל זה לא לשרת בצבא, זה באמת לא נישמע ממש אמין. 4. גם לי היו כאלה מקרים. צודק. אף פעם לא אמרתי שתמיד יש מניין. אולי אם יותר דתיים ישרתו בצבא, המצב ישתפר... מה אתה אומר?
הנקודה החשובה כאן היא, שמערכת נראית כמו האנשים שמרכיבים אותה. הסיבה העיקרית לכך שלא קל להיות חרדי בצבא היום היא שאין בצבא מספיק חרדים כדי לתת לובי רציני לדרישות (המוצדקות) שלהם, ואת זה אפשר לשנות רק בדרך אחת. בינתיים יש את גדוד הנח"ל החרדי (שיהפוך בקרוב לחטיבה, אגב).

למעלה