למה נמחקה ההודעה המצורפת?

masorti

New member
ההתחמקות שלך אפילו אינה אלגנטית...

להזכירך שהדיון לא היה על נוהלי הקבילה, אלא על השאלה האם יש הפרת ההלכה בצבא המובלעת בפקודות. הבאתי לך דוגמא, ואתה מוזמן לבדוק את אמיתותה. אתה כמובן יכול לטמון ראשך בחול ולחכות שאני אספק לך את פקודת המטכ"ל הרלוונטית וגם את פרטי המקרה הספציפי. שהרי עד שלא סיפקתי לך את הניירת, הפקודה אינה קיימת ואין חילול שבת. שנאמר... "מלטה - יוק". ולהתנצל על מה? על כך שהסכמת להגיש קבילה אם אמלא סדרת דרישות לא הגיוניות? גם ערפאת מוכן לחתום על שלום אם נכיר בזכות השיבה במלואה.

masorti

New member
כבר אמרתי לך...

שאם אנסה להתריע על כל חילול שבת בצבא, כל העצים בברזיל לא יספיקו לכתיבת הקבילות. תפנה אתה לרבנות הצבאית אם רצונך בכך. אתה תגלה מהר מאוד שכוחם מאוד מוגבל לשנות דברים, ושממילא הכול מכוסה תחת מטריית ה"מבצעיות" שמשמעה פיקוח נפש.

פלסטיק

New member
תודה על ההשוואה שלי לערפאת ../images/Emo31.gif

ברור שאם כואב לך משהו גם אתה צריך לטרוח בו אבל אתה מוכן להשקיע בלהגיב לכל הודעה שלי, לא בתיקון פקודה כלל צהלית לחילול שבת. כל אחד והעדפות שלו

masorti

New member
והזכרת לי עוד סיפור...

כשהייתי בסדיר והיו מקפיצים אנשים מהבית בשבת לפעילות מבצעית (לכמה שעות), הנוהל היה שהיו מסיעים אותם חזרה הביתה. פירוש רש"י: חייל צה"ל שאיתרע מזלו להיות נהג תורן, נאלץ בפקודה להסיע בשבת חיילים/קצינים לביתם כדי שלא תיפגע חופשת השבת שלהם. נשמע לך שזה "פעילות מבצעית" כהגדרתה בחש"צ? ולסיפור יש נ.ב. יום אחד קרה שאני הייתי המוקפץ. הנהג האומלל שזכה בכבוד להסיע אותי חזרה היה דתי חובש כיפה. האיש ממש התחנן שאחכה עד צאת השבת (שעה וחצי מאוחר יותר), ואז ישבנו ושיחקנו שש-בש עד לצאת הכוכבים. כמובן שטכנית חייל במצב כזה יכול לסרב פקודה, ואח"כ להביא עו"ד לדיון בשאלה האם זו היתה פקודה בלתי-חוקית בעליל שאסור למלא אותה או סתם פקודה בלתי-חוקית שחייבים למלאה ורק אח"כ לקבול. אז חלאס... ספר לסבתא שבצבא שומרים שבת.

Kiru

New member
והנהג הזה ניסה פעם להעיר בכלל

את תשומת ליבם של המפקדים לדבר הזה? ובניגוד למה שאתה אומר, לקבילות מתייחסים מאוד ברצינות בצבא. ניסית פעם, שאתה כל כך מזלזל בזה?

פלסטיק

New member
תעזוב, לא הוא ולא הנהג

חשבו שזה מספיק חשוב כדי להעיר את תשומת הלב או לקבול כנראה שהם אנשים מיוחדים או שהיו ביחידה מאוד מיוחדת (קודם הוא כתב שזו פקודה כלל צהלית)

masorti

New member
אבקש לא לערבב בין הסיפורים...

הסיפור עם הג'יפ והסיפור עם הנהג הדתי התרחשו בתקופות שונות ובבסיסים שונים. נוהל מילוי כרטיס רכב הוא כלל צה"לי. נוהלי הקפצות הם מן הסתם נוהלי יחידה. אבל כמובן תוכל לטעון "מלטה -יוק" ולפטור את עצמך מהתמודדות עם הבעיה בטיעון שכן/לא היה חשוב לי או ששירתתי ביחידה מיוחדת שסופחה למועצת "שינוי".

masorti

New member
יופי - התחמקת...

בתור מישהו שהיה בצבא (ואני מניח שהיית), אתה כבר צריך לדעת שלא כל דבר שלא מתלונננים עליו הוא בגלל שזה "לא מספיק חשוב". יש גם מונחים כמו... "חסר סיכוי", "עושה צרות". לגבי הפקודה ברישום לרכב... ברצונך לחשוב שאין פקודה כזו?... שיבושם לך. מן הסתם הצבא יסביר לך שהכול בגדר ה"מבצעיות". הרי כל מה שקשור לפעילות מבצעית הוא מבצעי. ואני לא ביקשתי ממך לקבול על כלום. אתה התנדבת לקבול אם יביאו לך דוגמאות., אז הבאתי. ועכשיו אתה מחפש תירוצים כדי לא לטפל בענין בעצמך. גש לשלישות הראשית ובקש את פקודות מטכ"ל העוסקות בנהיגה ברכב מבצעי. (לחילופין, בפעם הבאה שתהיה במילואים - גש לקצין הרכב היחידתי ובקש ממנו את תיק ההוראות שלו. הכול כתוב שם מן הסתם, כולל סימוכין)

פלסטיק

New member
למרות מומחיותו של מסורתי

דיברתי עם קראי בקשר לשירות הצבאי והוא הסביר לי שיש דרישות כשרות נוספות משהו בקשר למסירת זרוע ימין (של החיה, לא של הקראי
) לכהן (כמו שכתוב בתנ"ך) ועוד כמה כללים לכן יש התחשבות של צה"ל בצרכים המיוחדים שלהם אני לא מומחה ב"מה" וב"איך" כך שאם רוצים מידע מדויק צריך לשאול קראי שמבין

masorti

New member
איננו עוסקים בכסף אלא בדיני כשרות..

העובדה היא שדיני הכשרות הקראיים קלים מאלה של היהודים. ואם מטריד אותך העוף, תעביר את הנח"ל הקראי לבשר בקר. גם אחרי העברת הזרוע לכהן עדיין יישאר מספיק בשר לכמה סטייקים ושניצלים.

vizini

New member
אתה מתבלבל

הנושא הקראי עלה בהקשר של איזה דת מחמירה יותר ולאיזה קל וכדאי יותר להשתייך. והנושא הכספי בהחלט רלוונטי בהחלטה כזו.

masorti

New member
איזה שטויות...

איזה דת מחמירה או מקלה אינו קשור בכסף אלא בדרישות דתיות על אורח החיים. בדוגמא שלנו מדובר על מגבלות על האוכל. פשוט אין לך מה לומר אז אתה מנסה להמציא קריטריון חדש.

פלסטיק

New member
זה לא עניין של קל או קשה אלא שונה

הקראי לא יכול לאכול מזון בכשרות יהודית, לא חשוב מהו הידור הכשרות. ובכל זאת הקראים באים ומנסים לפתור בעיה, לא להתחכם ולהערים בעיות

vizini

New member
אבל אחרי שימסרו את הזרוע לכהן

לא ישאר הרבה מהעוף... במיוחד כשהעוף הוא העוף הפרטי שלך, והזרוע יוצאת מכיסך... אם הייתי צריך לבחור אם לוותר על חמישית ממזוני או על אכילת עוף עם גבינה צהובה, אני חושב שהבחירה ברורה...

masorti

New member
תשאל בהזדמנות את הקראי...

האם יש לו בעיה עם ערבוב בשר עוף וגבינה צהובה.

masorti

New member
גם לפי פלסטיק...

אחרי שימסרו את הזרוע לכהן - יהיה לו מותר לאכול עוף. כולל מתובל בפתיתי גבינה צהובה.

פלסטיק

New member
אני לא פוגש אותו, זה היה חד פעמי

אבל לא הבנתי מה זה קשור כל מה שטענתי הוא שהכשרות שלו שונה ולכן יש לו בעיה עם מזון צבאי.

למעלה