למה?

לא -לא שמעתי

למייטב ידיעתי, עדיין 'המיין-סטריים', בחקר המוח טוען שבין 7% ל15% מנפח המוח מנוצל.. אשמח להתעדכן באמת, לטענתך.. אני מאמינה שגם כשמתעסקים בשרלטנות יעני תקשור.. אזאי רצוי לדייק (תאמת אני משתדלת לדייק נקודה.) (וחוץ מזה כוונתי היתה שבעידן החדש נגדיל ראש - כלומר ננצל חלק נרחב מהחלקים הלא מנוצלים ונלמד לשאוב אינפורמציה מגלגולי חיים קודמים, מידע שהיקום מכיל בו - משישוש בקשב..) ואגב זה מאוד יהודי מצידך להתפלמס אבל תוכיח!

הי קראתי ו..

מעניין - אך לא ממש מדעי רק טוען טענות מהבטן כאלו, ששוללת את המחקר באופן לא ממש מדעי כאמור...אולי גם הוא מתקשר... (אמא שלי ד"ר לפסיכולוגיה קוגנטיבית ובטח תדע..) אני אתעניין ואחזור בי מההצהרות - באם אמצע שהן מופרחות, אני בנתיים אמשיך להחזיק באמונתי שהנשמה קשורה ישירות למבנה המוח.. ושהמוח קשור לצא'קרות קשר אמיץ (זה בא לי מהעיסוק ביוגה ולא מתיקשור.אגב,) תודה על ההתייחסות
ושיהיה פעמיים כי טוב ..!

tamarhp

New member
את צודקת

אך יש סימוכים מדעיים - לא הצלחתי למצוא את המאמר, אם זה מעניין אותך אפשר ךחפש בגוגל.

המוח האנושי...

אהם אברר ועדיין הכל למעשה גם המדעי - בכל הקשור למוח, לפחות עדיין מסתורי.. וקשה להוכחה.. מדהים אותי לחשוב שהמצרים הקדמונים (הפרעונים) עסקו בניתוחי מוח.. אשאל את אמי בכל אופן גם..לגבי שאלת האחוזים.. להת'

למה אתה מאמין בו?

מה נותן לך את האמונה הזו במשהו שספק אם קיים? מאיפה הביטחון הזה? למה לא להאמין בעץ או פרח או אדם? משהו שאתה לפחות יודע שהוא שם.... ?

אני מאמינה בו כי

אני נמצאת בתהליך של הזכרות (במובן הבודהיסטי) בו אני חווה הזכרות בגילגולי חיים קודמים שלי, בהם הייתי אהובתו של שלמה המלך - שולמית, ויחד כתבנו את שיר השירים במערת המטמון וכן אני מדברת עם השכינה ועם אלים נוספים בינהם אלת השחר אל הרונים - שהוא גם בעל וגם מרדוך, וגם המלאך גבריאל (מארבעת מלאכי השכינה) ואני מצויה בקשר עם אנשים נוספים שמתעדים את התהליך והכל כתוב וגם שיחתנו האינטרנטית כעת.. והרשות נתונה כמובן! ואני מ-א-מ-י- נ--ה- !!!! להאמין= פעולה שמקורה בלב ולא בראש מש"ל וגם - ישו באמת הלך על המיים והוא מצוי כעת בעולם אמצעי והשכינה עזבה את הכנסיה ועברה לבודהיזם והיא שבה לעולם לדבר איתכם בני האדם (תקשור..אנרגיות..'מחוברים'..כל זה!!!) והגאולה קרבה והיא תחל מירושלים וגן העדן אף הוא קיים!!! מצידי שרק אני אאמין - עדיין אדע שהצדק עימי.

את מוזרה...

את מצד אחד קוראת לעצמך יהודיה {מסורתית?} ומצד שני מצהירה שישו כן יציר האלוהים ושאת מדברת עם מלאכים ויצורים אלוהיים... היהדות זה לא "נשמע ונעשה" ?

תודה על המחמאה

מוזרה זה טוב לדעתי ואני בפורום ליהודים חילונים - לא? אני מאמינה, אכן , הייתי פעם רפורמית - וזה עיצבן אותי בדיקדוק איך לקיים הלכות ומצוות וכו .. כבר עדיף להיות אורטודוכסי או קונסרבטיבי, אבל הקהילה הרפורמית מכילה בתוכה אנשים שממש אהבתי אגב.... היום אני אדם רוחני מאמין ולא דתי וכן מדליקה נרות בשביל הנשמה, ולא מאמינה בדין וחשבון על כל מעשה במה מאימנה? בדרך הלב!!! דרך הלב - שלא קשורה לא לדת לא לגזע ולא למין! וכן אני חושבת שכולנו רשת וכן הגאולה תפרץ מעם ישראל כי השכינה תקיים הבטחתה. ואני יהודיה ואני מאימנה שלכל דבר סיבה גם לעובדה שנולדתי לדת הזו.. ויש עוד הרבה כמוני - וזה מה זה לא מוזר!!! (מתקשרים / מקושרים / רוחניים..) ישו לא אלוהים - הוא בן האלוהים - והשכינה בראה את כל היקום ואת כל בני האדם גם את בודהה וגם את האלילות שקדמה למונוטאיזם.. ומילים כתובות מלאות אף הן באי דיוקים, אגב כך שתמיד תבדוק כל דבר... אני מדברת אם מי שבא לי גם איתך..ואנשים יכולים להיות אפילו מנשמת מלאך שהתפצלה.. מי יודע אולי אתה אחד מהם?!

tamarhp

New member
קצת מוזר לי

אם כבר, האורתודוקסים הם אלו שמדקדקים במצוות ולא הרפורמים... ולפי י"ג העיקרים ביהדות - אלוקים הוא הא-ל היחיד, ויש תורה אחת בלבד (שמתחלת לתורה שבכתב ולתושב"ע כמובן). אז איך זה מסתדר עם מה שכתבת?

EmiA

New member
באמת מוזר

אני חושבת שזה שילוב של כמה שיטות שפנות "ללב" ולא לתורה מסודרת . אולי בגלל שקשה לאנשים להתחייב לחוקים ולדרך שבורא העולם הדריך אותנו . או שהם חושבים ש"התקשרות" זה רק בלב , והיהדות אומרת ש"התקשרות" זה דווקא ע"י מעשים שנראים גשמיים . נראה לי שזה קשור ליהודים משיחיים . ציטוט: --ישו לא אלוהים - הוא בן האלוהים -- זה בהחלט סותר את ה-י"ג עיקרים שהם בסיס לאמונת היהדות . אבל היום זה מודרני שכל אחד ממציא לעצמו יהדות משלו . אפשר לקרוא לזה "יהדות עשה זאת בעצמך" .

אני בחורה מודרנית...

אבל אוהבת לצייר בשמן על בד.. וכשלמדתי אמנות האשימו אותי פעמים רבות באנכרוניסטיות.. טוב זה היה בתלם נוער וכל הזמן נתפסו לויכוחים על קהילה ואמונה ומצוות ואיך ולמה וכמה לכן חשבתי שאו או - או לקיים ממש או לשמור מסורת ודי..מה שבחרתי כן מסכימה שזה היה קצת מוזר רק שבאמת פגשתי שם המון אנשים ממש מקסימים, עמוקין, חכמים,רגישים.. כמו שצריך כאלה.. בנתן?! לילה טוב

EmiA

New member
זה לא כ"כ קשור...

את יכולה לצייר בשמן על בד , וגם על נייר , אבל השאלה היא איזה דרך את חושבת שצריך ללכת בה ביהדות יכולות להיות כמה דרכים , אבל במסגרת קבועה מראש , אי אפשר להמציא מסגרת חדשה . כשבן אדם אומר "אני מבין שזאת הדרך , אבל קשה לי לקיים הכל" -זה לגיטימי וזה בחירה אישית שלו . אבל שבן אדם ממציא לעצמו אמונות ודרכים וקורא להם "יהדות" -זה נקרא המצאה .

../images/Emo65.gif

תגדירי "דרך" תגדירי "יהדות" תגדירי "אפשר"/ "אי אפשר" ואז אענה לך לזה: "אי אפשר להמציא מסגרת חדשה . כשבן אדם אומר "אני מבין שזאת הדרך , אבל קשה לי לקיים הכל" -זה לגיטימי וזה בחירה אישית שלו . אבל שבן אדם ממציא לעצמו אמונות ודרכים וקורא להם "יהדות" -זה נקרא המצאה " יהודיה חילונית, ולא ממש מזיקה לסביבה... (וזה לא מתפקידך לפקח על הכניסה לפורום כך הבנתי...אההם
)

EmiA

New member
אני יגדיר

מה זה דרך ? מה זה "יהדות" ? היהדות היא דרך חיים , כוללת את רוב תחומי החיים , כמו חיי משפחה , חברה , מוסר וכדומה . הדרך הזאת נוצרה ע"י יוצר העולם , והיא הדרך שהוא קבע שלפי זה צריך לחיות בעולם וככה גם לחיות טוב , וגם להגיע לשלמות . לדרך הזאת יש עקרונות שהם הבסיס לדרך והם בעצם המסגרת . אף אחד לא אמר שאת מזיקה לסביבה מה זה קשור שאני לא מפקחת על הפורום ? מי אמר כזה דבר ?

../images/Emo13.gifאור לגויים

- אם יהדות היא דרך חיים - האם היא לא דת? -האם יוצר העולם בחר בנו כעם סגולה בכדי שנהיה מאור לגויים? - האם לא יתכן שב6000 השנה מאז בריאת העולם שבזמן של עולם עליון זה60000 שנה... קצת טעינו בדרך וחטאנו שוב ושוב - ודווקא חטא שמקורו בגאוות חינם (יענו אגו בשפת היוגה..) ואין לנו ויכוח לגבי האמירה עצמה יותר לפרשנות שאת ממהרת לפסוק לגבי האמירות ועכשיו תגדירי "דרך" תגדירי "הליכה בדרך" ואז תביני מה שאני מנסה להגיד.. רק אור ואהבה!!!

אופירA

New member
מנהל
בירור האמת

את יוצאת מהנחות שהחלטת עליהן, ושואלת אחרים, על בסיס הנחותייך, שאלות. אשאל אותך - מדוע החלטת שהולכים עוורים? מדוע החלטת שסיפור הבריאה לא הוכח? מדוע החלטת שהאדם הוא ברשות עצמו, ואינו תלוי בבוראו? מדוע החלטת שאני מאמינה במיתוס ושאינני מצליחה לראות את המציאות? כדברייך - חכמים אמרו מה שאמרו, וחכמים אחרים אמרו דברים הפוכים, ועוד מלא חכמים אמרו כל הזמן כל מיני דברים. אז אם הרבה חכמים אמרו הרבה דברים סותרים - זה מוכיח שכולם צודקים? זה מוכיח שיש לברר מה האמת, לפני שרוצים לקבל כהנחת בסיס מה שאומרים כל מיני חכמים (שסותר את מה שאומרים חכמים אחרים). אני ביררתי. הקו שהנחה אותי היה היגיון פשוט, וממנו התקדמתי. מה שהסתדר עם ההיגיון - קיבלתי, ומה שלא הסתדר איתו - דחיתי. צירפתי עובדות ופרטים - אין עובדה ופרט אחד מנותקים מעובדה ופרט אחר, וההבנה והמידע תלויים בכל העובדות והפרטים גם יחד. סיפור הבריאה הוכח גם הוכח. מטרת הבריאה ידועה לי, וכן תפקידי בעולם. אמירת התורה לאמיתה מובנת לי, ברמה שאני יכולה להבינה, ומובן לי מה אמת ומה שקר בדברים שאומרים אנשים בשם התורה. הבירור לעומק הפרטים עודו ממשיך, ויימשך כל ימי חיי. אני מזמינה אותך לברר, באותו התהליך.

masorti

New member
"סיפור הבריאה הוכח גם הוכח"?

את מוכנה להביא בתימצות את ההוכחה? (ואנא אל תעני לי בשליחתי לקרוא ספרים של רבנים. פשוט תסבירי את עיקרי ההוכחה במילים שלך.) נ.ב. אשרייך שמטרת הבריאה ידועה לך וגם תפקידך בעולם. לי היה נדמה שיש רק יישות אחת (שאינה בת תמותה) שיודעת מהי מטרת הבריאה ומה תפקיד אדם זה או אחר בעולם, אבל כנראה שצריך להוסיף אותך לרשימה.

למעלה