זאת אומרת ?
שאם הרבנים הפוסקים אומרים איזה הלכה , גם אם היא "לא מצואת חן" בעיניי -אני צריכה לקיים אותה ! בין אם זה יהיה הלכה בשמירת שבת , ארבעת מינים , נישואים , גירושין , גיור וכל תחום שהרבנים יתיחסו אליו . זאת אומרת שאתה מסכים שמי שקובע את ההלכה זה הרבנים , ולנו -כבני אדם -במעשים שנוגעים לנו בלבד -יש בחירה חופשית . מקובל בהחלט ! אני לא חושבת שהיהדות האורטודוקסית מתנגדת להשקפה הזאת . למה אתה חושב שהרבנים יכולים לפסוק הלכות מהתורה -להגיד לי מה לעשות בחיים הפרטיים שלי -אבל לפרש את "סיפורי" התורה הם לא יכולים (או שלא מוסמכים) ? אני מעריכה אותך על כך שחלקת כבוד לרב אמנון יצחק , למרות ש-אולי אתה לא מסכים איתו . אני לא מדברת על ההוכחות שהוא מביא בהרצאות שלו -לפי מידת הנכונות (או אולי מוכנות) של האנשים לשמוע . זה לא אמור להשליך על מידת התבונה שלו או על רמת הידע שלו . (לא רלוונטי לדיון , אך רק לשם האיזון) לא שמעתי על ההוכחה הנוצרית ועל ההפרכות עליה , שמעתי את הטיעונים ה"מדעיים" , וחסרונם בצידם שאם תדחוק אותם הם יאמרו "לא יודע" , וזה הוכחה ראשונית להבנה שיש מישהו יותר חכם מאתנו שיצר משהו הרבה מעבר להשגה שלנו .