למי שחושב על חזרה לישראל

ronenb75

New member
למי שחושב על חזרה לישראל

בתור מישהו שנמצא כרגע בביקור של חודש בישראל אחרי 5 שנים שלא הייתי פה - אני ממליץ לכל מי שחושב לעשות את המהלך הזה - לעשות ביקור לפני לזמן ארוך מספיק.
למי שעזב את ישראל משום שהוא הרגיש שישראל הולכת לכיוון לא טוב - הרגשתי האישית היא שהמצב התדרדר עוד יותר.

פוסט קצת ארוך יותר בנושא פרסמתי בפורום "הבית" שלי - ישראלים באוסטרליה וניו-זילנד.

בקר12

New member
תודה על ההארה.

אתה מוזמן לעלות על המטוס לטיסה של חמש שנים בחזרה לניו זילנד

ivgy1980

New member
קצת ציונות, חמלה, משהו...

אתה בעצם אומר שאנחנו חיים בזבל.
אבל לא לכולם יש את האפשרות לבחור.
מה אמורים לעשות כל אזרחי ישראל עכשיו?

נינה לי

New member
יבגי, יש בך כל כך הרבה תום...

אתה מאמין לברנש שיורק רפש לכל הצדדים, ומנסה לשכנע שמה שהוא רואה בעיניו הרעות, זו המציאות באמת.
שמת לב כמה קללות הוא שותל ב"בלוג" שלו? הן מתחילות באות ז' (זבל) ונגמרות באותה אות, אבל בקללה מבחילה עוד יותר. לאיש יש ערימת ז' מול העיניים וזה כה מה שהוא מצליח לראות.
ואני חושבת לעצמי: כמה טוב שאדם מכוער נפש זה עזב אותנו. עוד דיוקן של יורד הישראלי ירוד.

נינה לי

New member
אז משהו טוב קטן שקרה לי היום בכביש

מול גל ההכללות על הישראלים ה"נוראים" (וכידוע, יש ויש מכל הזנים), אז הנה משהו קטן שקרה לי היום ושמנע ממני הרבה בלגן:
נסעתי ברח' ז'בוטינסקי בפ"ת והייתי אמורה להמשיך בו לב"ב. אבל בפנייה לכביש גהה, השתלבתי בטעות בנתיב השמאלי הפונה לגהה. בנתיב מימיני (שפונה ג"כ לגהה) עצר נהג. הוא הבין נראה מהבעת הפנים שלי שטעיתי. מבלי שפניתי אליו, הוא פתח את החלון, אמר לי שאעמוד לפניו כדי שאוכל להמשיך ישר. הוא גם צפר (בעדינות!) לרוכב קטנוע שעמד בראש לפנות לי מקום לצידו. כשהרמזור התחלף, יכולתי להשתלב בתנועה לז'בוטינסקי.
אני מניחה שאם היה במקומי ברכב מישהו חמוץ ששונא כל אחד וכל דבר שהוא רואה, הנהג שעזר לי לא היה פונה אליו.

ronenb75

New member
לא בלוג חמודה

בעזרת השם, האם ורוח הגודש - זה נקרא "פוסט" לא בלוג.

ראי פרק ל"ג, פסוק 13 להלכות הפורומים של תפוז כרך ג'.
חבל שאת כותבת מבלי שלמדת את הפרשה המדוברת.

RonspotNL

New member
הוא לא צריך לומר

אתם חיים בזבל וחושבים שהוא גן של שושנים

RonspotNL

New member
סליחה?

זה שהוא במקרה נולד בישראל והוריו חיים בחור הישראלי הוא ח י י ב לדבר יפה? הרי כל מי שחי בחו"ל ויודע את ההבדל שבין ישראל ושאר העולם יודע שהרבה אם לא רוב הישראלים החיים בארץ מדברים בצורה גועלית מכוערת חסרת תרבות ועם טמטום מושלם ושלא משנה מה תעשה הם ימשיכו לדבר אלייך כאילו הם יותר טובים ממך

האמת?

עד שהגעת לתיאור של הכבישים הסכמתי איתך.
אבל השפה שאתה משתמש בה כ"כ לא נעימה לקריאה.
ישראל היא לא הגיהנום שאתה מתאר, ולא כולם רעים, חצופים ואנטיפתים.

ronenb75

New member
אל תיהי אטומה

כמו הרבנית קוק של הפורום הזה....
השפה שאני משתמש בה בפורום "הבית" שלי מתאימה לדמות שלי שם ואני מאוד מאוד וותיק בפורום ההוא.

כמובן שמישהו שקורא מבחוץ את הכתוב חושב שמדובר באיזה ערס מצוי מנתניה (יש לנו ערס מצוי מנתניה. הוא עומד לעבור לאוסטרליה עוד מספר ימים).
לאנשים עם קצת יותר תאים אפורים מאוהבת אלוהים שלכם (כלומר כל מישהו בעל >3 תאים אפורים פעילים) אני מניח שיש את היכולת להבין שמה שכתבתי שם (ובכוונה לא כתבתי כאן כי אינני כותב קבוע כאן) נכתב בצורה ציורית ובכוונה.
אנשי הפורום מכירים אותי (הרבה מאוד באופן אישי) ויודעים לקרוא את זה בצורה הנכונה.

לעובדת האלילים הקמעות באמת שאין לי מה להגיד. מקומה הוא בישראל וכאן יקום השם את דמה.

לא תמימה, ומכירה אותך די הרבה זמן והבנתי שמדו

מדובר בשפה ציורית יחד עם זאת אני עדיין חושבת שחלק מהדברים הגזמת.

אגב, רד מנתניה, הערסים שלנו איכותיים.

לא קראתי את הבלוג (ואני גם לא אקרא) אבל..

אני חייבת להודות שגם לנו הביקור הראשון בארץ אחרי שעברנו לארה"ב היה הלם תרבותי.
להרגע, זה לא אומר כלום.
אני חושבת שבפעם הראשונה שחוזרים לביקור בארץ, אחרי שראינו דברים אחרים, דווקא הדברים הלא טובים של ישראל מתבלטים.
מנסיון שלנו זה נרגע ואפילו התחלף בביקורים הבאים למציאה של החיובי בארץ.
בדרך כלל כשמבקרים בארץ נמצאים רוב הזמן על הכביש (בנסיעות לחברים ממקום למקום) ומה לעשות שהכביש בארץ הוא לא משהו שרוצים להיות בו/עליו...
כשחיים בארץ נמצאים הרבה יותר במקום אחד, בתקווה שבוחרים מקום טוב, אז החיים לא כל כך נוראים.

ronenb75

New member
אין שום בעיה

כמו שאת רואה, לא כתבתי את מה שכתבתי בפורום שלך.
הדברים נכתבו בפורום שהוא הפורום בו אני מוכר וכותב קבוע, והטון שם נקבע תוך כדי הכרות של החברים ושל החברים אותי.

אם הייתי כותב כאן הייתי מן הסתם כותב בצורה הרבה יותר מתונה.

כל מה שאמרתי הוא שמי שמעוניין בחזרה לארץ, מן הראוי שיבוא לביקור לפני שהוא סוגר את הבאסטה במקום שאליו היגר.

המציאות היא שרוב המהגרים אינם חוזרים ויש לכך סיבה.
פתחת פורום של ישראלים החוזרים לישראל, וככזה הוא מהווה מקום עבור אלה החוזרים - אליהם פוסט כמו שלי איננו מדבר ואיננו מיועד, ואלה החושבים לחזור - ואליהם הפוסט מכוון.

אותי אישית לא ממש מעניין אם מישהו רוצה לחזור לישראל. זאת הבחירה שלו והרצון שלו. הוא לא משפיע כהוא זה על החיים שלי, אבל מטרת הפורומים בין היתר הוא לחלוק חוויות ולייעץ מנקודת המבט האישית של אדם.
אם הייתי מתרגש מאדם כזה או אחר שמעיר לי על אופיי או על אופי הכתיבה שלי - מזמן הייתי תולה את עצמי נוכח ההיסטוריה שלי בפורום ההוא (רמז: אני לא בדיוק המשתמש הכי עדין בפורום).

בעזרת השם, תודה לאל, אלוהים גדול ויתברך שמו, אלוהים אחד, שלוש אמהות, ארבע אבות ושלושים אמבות - אני אשרוד גם את זה.

למעלה