למי שחושב על חזרה לישראל

נינה לי

New member
באזור השרון מנסיוני, החיים יותר יפים

והאנשים נוטים להיות יותר מנומסים ורגועים.
אני מאמינה שיש עוד מקומות ואזורים שטוב לחיות בהם.
אבל ככה זה בכל העולם. גם במדינות המפותחות ביותר יש מקומות שלא הייתם רצים להיכנס אליהם, שלא לאמר לגור בהם.
ההבדל הוא בכך שהשרון הוא של הישראלים ובוורלי הילס של האמריקאים.

ronenb75

New member
אכפת לך להוסיף את הרחוב הספציפי?

לא, סתם ככה שמי שחוזר ידע בדיוק איפה נמצאים ה"אנשים שנוטים להיות יותר מנומסים ורגועים"

בקר12

New member
LETS FACE IT

אוסטראליה זה די חור. יש קהילה גדולה מאוד של אוסטראלים בלונדון אז כנראה שלא הכול מושלם שם.
שלא תבין לא נכון - גם ישראל זה חור אבל לפחות לא צריך לטוס יום שלם כדי להגיע לאירופה או ארה"ב

ronenb75

New member
על אותו משקל

באוסטרליה יש קהילה עצומה של בריטים.
תחושת הבטן שלי אומרת שיש יותר בריטים שמהגרים לכל מקום שהוא לא בריטניה מאשר צעירים מכל מיני מקומות (בינהם אוסטרליה) שבאים לבריטניה כדי לעשות כסף בפאונדים.

אבל כן. אוסטרליה היא די חור.
אומנם חור שנמצא במקום הראשון באיכות חיים, אבל חור.

בקר12

New member
בריטים מחפשים כל מקום עם שמש

אהוסטראלים מחפשים עניין בחיים.
אם אתה קורא לשיעמום איכות חיים אז אתה צודק.

נינה לי

New member
גם ישראלים שעברו לקנדה טוענים שבקנדה

איכות החיים הכי טובה בעולם, וכנ"ל מי שעברו למדינות סקנדינביה או לעיר ברלין. השאלה היא כמובן, אם מקום ראשון בעולם באיכות חיים הוא בהכרח גם המקום המתאים ביותר לישראלי. נאמר, בית מדהים בארה"ב עדיף על דירה בתל אביב? אז אם המחיר הוא ניתוק ממשפחה, מתרבות, משפה ותחושה מתמשכת של זרות, אז יהיו כאלה שיוותרו ויחזרו לכאן.

בקר12

New member
מסכים וצורת ההתמודדות שלו כמו רבים מהישראלים

היא להשמיץ את מכורתו.
לא די ש(כנראה) טוב לו הוא חייב להוכיח לכל הישראלים כמה בחירתם מוטעית. בקיצור, הכי ישראלי פרובינציאלי שיש.

נינה לי

New member
אני מקווה שבאמת טוב לו

דווקא תחושות המרירות והכעס שמבוטאות כאן, מביאות להרהור ש"גן העדן" שמצא הוא בגדר פנטזיה, ואין לו באמת במה להתנחם.
אגב, העובדה שהרבה ישראלים אינם חוזרים לארץ, אינה מעידה בהכרח על הצלחתם או העדפתם את מקום מגוריהם החדש. מי שחושב שקל לדלג בין מדינות ותרבויות, בעיקר עם ילדים, טועה. כך קורה שאנשים אינם מרוצים אבל קשה להם להיתנתק ולהתחיל שוב מחדש. ונשארים עם ברירת המחדל, תרתי משמע.

ronenb75

New member
כשתסיימו לנתח דק דק את האופי שלי

ואת הסיבות לכתיבת הפוסט, סגנון חיי בארץ שאני חי בה ואת ההבנה המעמיקה מדוע הרבה ישראלים לא חוזרים אלא נשארים במשהו שהוא גרוע יותר ממה שיש כאן - ספרו לנו. אוקי?

זה מרתק למדי ששני אנשים, שבסה"כ ניסו לגור בחו"ל, הרגישו צורך לחזור, חזרו ועכשיו הם נהפכו למומחים לנושא המגורים בחו"ל מול המגורים בישראל.

משעשעת לא פחות היא העובדה שאתם טוענים שאני ואחרים הכותבים כאן כי צריך לשקול טוב טוב חזרה לארץ נגועים בראייה חד-צדדית שלא לומר דיסוננס ואינכם רואים שאתם עסוקים בדיוק באותו דבר רק מהכיוון ההפוך.
שימו לב עוד שאתם מרגישים בעלות על הפורום הזה למרות שלפי הבנתי (ואני מניח הבנת עוד אנשים) הפורום איננו מקום רק עבור חוזרים אלא גם עבור כאלה השוקלים לחזור. המעוניינים לשמוע דעות לכאן ולכאן.
הדעה שלכם מאוד ברורה. המעשים שלכם מעידים מהי.
הדעה שלי מאוד ברורה. המעשים שלי מעידים על כך.

אני, להבדיל מכם לא כתבתי כאן את דעתי באופן ברור, אלא בפורום אחר ונתתי את האפשרות לאנשים המעוניינים לשמוע דעה (ציורית משהו) אחרת.
בכוונה לא רציתי לפתוח את זה בעוד איזו חזית של "חזרה לארץ כן או לא" והרעיון לא היה לדון בי אישית. לא שיש לי בעיה לדון בי אישית. זה אחד התחביבים שלי, אבל לשם כך יש לי פורום שאני מעדיף לעשות את זה בו.

מכיוון שאתם, כותבים מאוד ספציפיים בפורום המאוד צעיר הזה, תמיד חוזרים על המנטרה שלכם, לא נותר אלה להניח שמשהו חזק מאוד דחף אתכם לעשות את המעשה הלא שפוי של לחזור למיטה החולה הזו. אולי הייתם במיטה חולה יותר ולכן אתם לא רואים כמה רע כאן ואולי אתם פשוט טיפוסים שחוץ מהמיטה החולה הזו - שום דבר לא מתאים לכם.

בעיקר את ידידתי. מצטטת התנ"ך והגמרה. ברור שישראל היא המקום המתאים לך ביותר. זוהי מדינת היהודים. וככל שאתה יותר יהודי - מדינת ישראל טובה לך יותר.
זה גם מה שגורם לכל אדם שפוי שאיננו מאמין בגי'ני עם זקן גדול שעומד בשמיים ועוסק בפנקסאות לרצות לעזוב את המדינה היהודית.
אלוהים לא טוב ליהודים שלא מצטטים מהתנ"ך.

נינה לי

New member
כמה משעשע שאתה מזהה תנ"ך איפה שאינו נמצא

אולי מפני שאתה אפילו לא יודע שכותבים 'גמרא'. אני מקווה שהשליטה שלך באנגלית טובה יותר מזו שבעברית, שכן אם לא, אתה נדון לחיי בורות ועילגות במולדת החדשה שלך.

2 דברים:

א. יש לי חדשות בשבילך. גם אוסטרליה היא לא גן עדן. בתור מי שגרה במלבורן שנתיים (אני חושבת שאנחנו אפילו מכירים אישית..) ועכשיו גרה בבוסטון, אני יכולה להגיד לך שלי הרבה הרבה הרבה יותר טוב פה מאשר במלבורן. BY FAR !! אני מסכימה שבהשוואה לישראל , יותר שקט באוסטרליה. ואני גם חושבת שמי שעזב את הארץ לתמיד, נוטה לעשות "אידאליזציה" של המקום בו הוא גר כדי כאילו להצדיק לעצמו את בחירתו. אבל המציאות היא לא תמיד כזו.
ב. כמו שענתה לך מנהלת הפורום הנוכחי, ביקור בארץ, לא כל שכן ביקור ראשון, אינו משקף את החיים בארץ. אתה בא כתייר, מבקר חברים, אוכל טוב, מקבל שוק מהנהגים הגרועים ומהגסות של האנשים. גם אני מרגישה את זה בביקוריי בארץ, אבל בביקורים הבאים זה ישתנה כי כבר תדע למה לצפות והשוק שלך יהיה הרבה יותר קטן, ואם תחזור יום אחד לארץ, אכן תגלה שכשכבר תמצא את המקום שלך, לא תשים לב לכל הערסים וגסות הרוח. ואכן זה תלוי מאוד איפה בארץ בוחרים לגור. אני גרתי באזור השרון, ובעיר בה גרתי היתה אוכלוסיה מאוד איכותית, לא ערסית, לא חצופה, אדיבה וסך הכל היה לי לא רע שם בכלל. באתי לבוסטון רק לכמה שנים (כמו שבאתי בזמנו לאוסטרליה) מטעם העבודה של בעלי, ואני מתכוונת לחזור לארץ כנראה עוד שנה שנתיים...

RonspotNL

New member
הממ

כל אחד והחוויות שלו אני למשל לא נוטה לעשות אידיאליזציה של החיים כאן בהולנד אבל מה לעשות אין ואני לא מוצא חסרון בחיים כאן ומה זה משנה אם אני יודע למה לצפות בביקורים או לא? החרא בארץ קיים בכל חור ואם אני ארצה להגיע לחופשה בארץ באמת שלא בא לי להתקל בחרא ( ולא להתמודד לא עם גסות רוח לא עם ערסים ובטח שלא עם החרא הדתי חולני גם כן) את אגב לא נחשבת כמהגרת אלא סתם עושה סיבוב בחו"ל ומנצלת את בעלך בשביל החוויה וחוזרת זאת אומרת שמראש את לא היגרת ....

הלוואי עלי

הלוואי שהייתי מסוגלת להגיע למקום אחר על הגלובוס ולהיות מאושרת, מסופקת ושלמה עם ההחלטה שלי לגור שם (כמו שאתה אומר שאתה לא מוצא חסרון בחיים בהולנד). האמת, הלוואי שהייתי מסוגלת. לחיות בחור שגרתי בו ולהרגיש שהוא שלי, שזה הבית שלי ולא לחשוב על המשפחה והחברים שהשארתי מאחור. הייתי המאושרת באדם. לצערי אני, (ויש לי הרגשה שיש הרבה ישראלים שמרגישים כמוני) תמיד נרגיש שרק ישראל היא הבית האמיתי שלנו, על כל הקשיים והחרא שיש במדינה הזאת (וכולנו יודעים שיש), וזה לא משנה אם תכתוב לנו בפורום או בכל מקום אחר כמה הכל פה מחורבן כי ברגע שהחלטנו ללכת עם הלב ולחזור לארץ, שום אמירה רציונלית לא תשנה את ההחלטה (אני זוכרת שהרבה חברים שלנו שחזרו אמרו לנו לא לחזור, אבל ממש לא היתי במצב נפשי להקשיב להם, אני אישית הייתי במצב שאני חייבת לחזור לארץ, לנשום את הקיץ הישראלי, את הים, את האנשים החצופים, את האנשים האדיבים והאיכפתים שיש רק בארץ, ולגדל את ילדי באוירה הישראלית).
אם עשיתי את הדבר הנכון, רק הזמן יגיד.

RonspotNL

New member
ומאוד ייתכן שתביני שטעית ואולי זה יקרה כשיהיה

מאוחר מדיי תראי זה הכל עניין של מה משתלם לך אם את מעדיפה לגדל את הילדים באוירה של מלחמה (גם בתוך ישראל ובין ישראלים )חוסר איכפתיות גסות רוח דת חולנית שכפוייה עלייך מהרגע שנכנסת לישראל זה מה שתקבלי וזה מה שילדייך יקבלו אני בשום פנים לא רוצה לחיות באוירה שכזו את הקיץ הישראלי אפשר תמיד לקבל בחופשות (למרות שבשנים האחרונות אני נוסע לחופשות במקומות אחרים שבהם הקיץ הוא לא פחות מהנה )

אני מניחה שאם נבין שטעינו

זה יהיה בשנים הקרובות, וזה עוד לא יהיה מאוחר מידי.
זה מאד נחמד לדבר בסיסמאות, אבל בתכלס, ביוםיום, איפה שאני גרה, הילדים שלי ממש לא חיים באוירת מלחמה. נכון שהם מתרגלים בבית ספר מצבי חירום (נפילת טילים) שזה חדש להם, אבל בארה"ב הם תירגלו קוד אדום, שאומר שאדם עויין נכנס לשטחי בית הספר (תאמין לי, כשזה קורה, זה מפחיד מאוד אם לא יותר).
אני לא חושבת שישראל זה המקום האידאלי לחיות בו, אבל זה המקום היחיד שיש סיכוי שארגיש בו בית. זה המקום היחיד שהילדים שלי מרגישים דומים ולא שונים (אפילו במובן הקטן של ערב ראש השנה וכולם אומרים חג שמח, אני יודעת שזה יכול להשמע מגוחך, אבל זה בדיוק הדברים הקטנים שגורמים לך להרגיש שייך).

אז נכון לעכשיו נתנו הזדמנות לישראל, כי בתכל"ס קשה לי מאד לראות אותנו מזדקנים במקום אחר.

RonspotNL

New member
הדברים שלך באמת מגוחכים

הילדים שלך מרגישים דומים? במה בדיוק? האם הם מרגישים דומים לדתיים ולחרדים האוכלים חינם וכופים את הדת החולנית שלהם על אחרים? האם הם דומים למהגרים אחרים? במה הם דומים בדיוק ולמי ? רק בגלל שהזין שלהם אולי חתוך?בזה נגמר כל הדמיון נו אז יופי גם כאן בערב ראש השנה האזרחית כולם אומרים חג שמח אני לא מבין את הטמטום הזה סליחה באמת שלא

אני חושבת שיש צורה להגיד דברים

הצורת דיבור שלך מגעילה ובוטה (בדיוק כמו הישראלי המכוער שאתה כל כך לא רוצה לחיות לידו), אני בטוחה שאם הייתי הולנדית היית מוצא דרך עדינה יותר להתבטא. אתה לא מרגיש זר, אז יופי לך, אני הבעתי את דעתי ואת תחושותי, ואם ככה אתה מגיב אז בפעם הבאה לי לא יהיה דיון איתך.
מה הקשר לזין החתוך? אתה יודע אם בכלל מלתי את בני? האם זה רלוונטי לדיון?

RonspotNL

New member
בטח שזה רלוונטי לדיון

הרי טענת בעצמך שאת חושבת שילדייך דומים לאחרים בישראל וציינתי את העובדה שאם הילדים שלך עברו ברית מילה פה נגמר הדמיון אני מתבטא בדרך שנראית לי נכון יש חופש ביטוי ונראה לי שאני צריך לחזור על זה אז הנה זה שוב בצורה בוטה לגמרי אני אגיד מה שבא לי איך שבא לי מתי שבא לי ואיפה שבא לי ואם למישהו יש בעיה עם זה שיקפוץ לי

אספרסו2

New member
תרשי לי גם לחזור על משהו,

זוכר שסיפרתי לך על רמת הפשיעה הגבוהה בקרב הישראלים בהולנד,
שחייבה נציגות משטרת ישראל בשגרירות בהאג?

סתם נראה לי פתאום רלוונטי.

למעלה