למנהלת הפורום ויתר המשתמשים

mitzipitzi1

New member
מה בונה? אושרית אמרה שהיא נפגעה!

אסור להביע תמיכה? על כל דבר תהיה לך ביקורת?

יוסי n

New member
הנה הגיעה התגבורת...

תגידי, כשאת מסתכלת על תחתיתו של השרשור הזה: - הודעה של אושרית - -
- - אל תפגעי - לא קרה כלום... את יודעת שמעריכים אותך... מה זו, קבוצת תמיכה? זו הדרך שלכן להביע הערכה ולתת קרדיט לאושרית? זה לא נראה לך ילדותי קצת? אושרית אמרה שהיא נפגעה. אני ממתין בסבלנות להבין ממה בדיוק. אח"כ אגיב לזה. ולנטלי - הדרך שאת מבינה דברים מעידה על רגשי נחיתות. כל ביקורת שמועברת או מבוטאת בדרך כלשהי (גם אם היא באמת מכוונת לטוב) מתורגמת אצלך לפגיעה אישית, עלבון, דבר שיש להתגונן מפניו - ולתקוף. לא יודע למה זה ככה. ובנוגע לרגישות - אני מבין מדברייך שאם דרכי להביע תמיכה אינה באמצעות חיבוקים מצויירים - כנראה איני מספיק רגיש. מי יודע? אולי אני לא מתאים לרפואה...

natalysh

New member
היחיד בינתיים שמקיש מדברים

שנאמרים על האדם מאחוריהם, זה אתה. תקרא את כל השרשור ותווכח בעצמך. תודה על הניתוח המעמיק של הפסיכולוגיה בגרוש שלך על אישיותי. אני באמת מעריכה את זה. אין ספק שאני סובלת מרגשי נחיתות רבים, שלילית כל הזמן, ולפעמים כשאני ממש משתוללת אני גם חוטאת בלהביע תמיכה באנשים בפומבי ולא רק להעביר ביקורת כל הזמן. ממש חלאת האנושות. אני אלך לפינה ואחשוב על מעשיי. אתה כל כך חכם, יוסי, ממש ממש (לעומתי, שאני פשוט טיפשה, או לפחות חושבת כך, כי יש לי רגשות נחיתות לעומת הוד רוממותו יוסי. Praise Him!!! Praise him, I tell you!!) , אולי באמת תלך להיות פסיכולוג?

mitzipitzi1

New member
כן, זאת הדרך שלנו להביע תמיכה, וכן,

זו קבוצת תמיכה.זו מטרת הפורום, ובלי קשר- זכותי להביע תמיכה במישהו שאני מעריכה, בכל דרך שאבחר. ולא, זה בכלל לא נראה לי ילדותי להביע תמיכה כשמישהו נפגע (ולא חשוב ממה). זה נראה לי אנושי ואולי תקח את הויכוחים העקרים שלך של "רק בשביל להגיד משהו" לקומונה שלך. שם אתה תחליט אם הם ראויים. אבל לזלזל באנשים שתומכים באחרים, לא כאן! ובכלל להתווכח על... כלום.

יוסי n

New member
הקומונה שפתחתי היא לא "הקומונה שלי"

ואני לא נוהג בה כבשלי. אמנם אני זה שהקים אותה, אך היא מתקיימת ומנוהלת ע"י משתתפיה, ובשבילם. זאת לעומתך, שנוהגת בפורום הזה כבשלך, ובחוצפה לא קטנה מגרשת אותי ממנו (לא שדעתך או רצונותייך מעניינים אותי - למקרה שתהית). מי את שתחליטי מי יישאר בפורום הזה ומי לא? זה שאת לא מבינה על מה הויכוח ("להתווכח על... כלום"), זו כבר בעיה בהבנה שלך. גם התחושה הסובייקטיבית ש"מזלזלים" בך, גם היא בעיה שלך. אני כאן, ונשאר כאן, ואת תיאלצי להתמודד עם זה.

mitzipitzi1

New member
מי גירש אותך?

אמרתי לך להפסיק לזלזל. והטקטיקה של אושרית למחוק את ההודעות, מוצדקת לגמרי - עם אנשים כמוך שרק רוצים לריב ולא משנה להם על מה.אתה לא תגיד לי שאני ילדותית כשאני תומכת במישהו- אתה פשוט לא. הזלזול של אנשים כמוך וכמו לרנרי היא בדיוק הסיבה שאושרית מוחקת הודעות. ואם דעותי ורצונותי (לא שהבנת מה הם, לפי התגובה הטאצ'ית) לא מעניינים אותך, למה אתה מגיב לי?

יוסי n

New member
"אנשים כמוך"? עכשיו את גם מקטלגת?

מיהם ה"אנשים כמוני"? ואיך הבנת שאני "רק רוצה לריב, ולא משנה לי על מה"? חמודה, יש לך בעיה רצינית בתפיסת המציאות והבנתה. עשי לשנינו טובה, ואל תטרחי להגיב להודעה הזו. השאלות בתחילתה רטוריות.

mitzipitzi1

New member
או, טאצ'י

אני לא אגיב להודעה, כי אני רואה כמה בקלות אתה נפגע...

יוסי n

New member
כמו שאמרתי - יש לך בעיה רצינית...

בתפיסת המציאות והבנתה - בייחוד אם את חושבת שטיעונים מסוג אלה שהעלית וברמתם יכולים לפגוע בי. הייתי כותב לך תשובה מפורטת כתגובה לטענות המגוחכות שהעלית, אבל לאור אתמול אני בטוח שהיא תימחק. אז נשאיר את זה כך, וניפרד כידידים.

natalysh

New member
זה שטויות, כי זה זה מוביל את

הביקורת, שעוד איכשהו לגיטימית, "למה היה צריך למחוק את ההודעות כאלו וכאלו או לחסום ככה וככה" לכיוון של "אולי היא לא מסוגלת?" שהרי הציטוט המדויק שמצאתי אותו עכשיו בהודעה ההיא: "אם התפקיד גדול על מידותיה". עם כל הכבוד לכולם, מי אתם שתקבעו את המידות של מנהל פורום? זו לא ביקורת לא בונה ולא בטיח, כי היא כבר הופכת לאישית - מביקורת נגד צעד שנעשה, לכנגד המנהלת עצמה. וכשכתבתי את מה שכתבתי לאושרית על ההודעה בה היא הודיעה כי היא פגועה, לידיעתך, לא באתי לעשות שום דבר בונה, שאני צריכה לתת לך הסברים עליו. ההודעה שלה עשתה לי רע, ואם אתה לא יכול להבין את זה, אז זה כבר צעד של חוסר רגישות.

לביא א

New member
שוב חוזר הניגון...

ידעתי שנגיע לזה מתישהו. השלב הבא של השרשרת (עפ"י הלוגיקה של כמה מחברי הפורום): 1) אתה עושה צעד של חוסר רגישות ----> 2) אתה לוקה בחוסר רגישות ---> 3) אתה בטוח שאתה מתאים להיות רופא?! ולענייננו: את רוצה לעשות הפרדה בין ה"צעד שנעשה" לבין מי שעשה אותו. לא מי יודע מה הגיוני. גם ביקורת על מנהלת הפורום היא לגיטימית. היא גולשת בתפוז בדיוק כמו כל אחד מאיתנו וזה ששמה מופיע בכחול לא מבדיל אותה במשהו. הביקורת (כפי שהוסבר בצורה מובנית והגיונית) יוצאת מנקודת הנחה שמצב בו הודעות נמחקות ומשתמשים נחסמים הוא לא מצב תקין ובריא. עד כאן? הסכמנו גם, שכדי להימנע מקללות ושאר התבטאויות לא הולמות יש לקרוא כל הודעה והודעה ולעשות חושבים לגביה. גם זה כורח המציאות. יש? אין גם מחלוקת בינינו שהנ"ל היא מלאכה קשה לביצוע, במיוחד עבור אדם אחד, שהוא גם סטודנט וגם עונה לגולשים חדשים ומפנה אותם למקורות מידע רלוונטיים וכו' וכו'. מכאן מתבקשת ועולה ההצעה האופרטיבית ולחלוקת הנטל עם עוד אחרים. זה לא משהו חריג וקיים בהרבה פורומים אחרים (ראי קובץ). אף אחד לא העיד על אושרית באופן אישי, משהו שגם לא אפשרי כי רוב הגולשים לא מכירים אותה אישית.

mitzipitzi1

New member
אני לא ראיתי שנטלי הזכירה את המשפט

"לא ראוי להיות רופא". מה שכן, יוסי n הזכיר אותו. אז תגובתך מיועדת אליו. ודבר נוסף, אתה לא צריך להוכיח לנו שיש פורומים עם יותר ממנהל אחד. הצעת הצעה, ובזה נגמר הסיפור. אושרית יכולה לקבל או לא לקבל, אבל אם היה בזה צורך, תפוז ממזמן היו ממנים מנהל נוסף. ועם כל הכבוד, אושרית כבר מחזיקה את הפורום ואת הקומונה לפניה מספיק זמן, ולבד. ובכל השנה האחרונה היא היתה סטודנטית. אז נראה לי שהיא יכולה לעמוד בזה, וכנראה שגם בתפוז חושבים כך. ויש אנשים שכן מכירים את אושרית באופן אישי, וגם מלהכירה על גבי הפורום אפשר להבין את האיכויות שבה.

לביא א

New member
אם תראי את הרצף הכרונולוגי

תיווכחי שההודעה שלי עלתה בכמה דקות לפני שלו. למה שנינו ציפינו לאותה תגובה מהפורום? אומר דרשני... ההזדעקות העיוורת שלך להגנה על אושרית גובלת בילדותיות. היא לא צריכה הגנה או את התמיכה הנפשית ודברי הסנגוריה שלך ושל אחרים. אף אחד פה לא תקף אותה. לא אני ולא יוסי n. עלתה פה טענה ומחאה לגיטימית על תבנית התנהגותית (מכוונת או שלא) שחוזרת על עצמה יותר מפעם אחת והיא אינה מקובלת על חלק מהגולשים ואני ביניהם. אין פה שום מטרה להדיח את אושרית ולעשות השתלטות עויינת על הפורום. אני חוזר ומבקש להתייחס בענינייות לנושא שהעליתי ולא לסטות לכיוונים אחרים רק לשם ההנאה שבויכוח עצמו.

mitzipitzi1

New member
ההודעה שלך עלתה לפניו

אז אתה צפית שמישהו יאמר את זה. אבל הוא אמר את זה, לא נטלי. אז צפית את זה ממנו, מה אתה רוצה מנטלי? אני לא מסנגרת על אף אחד, אושרית יכולה להגן על עצמה, אני אומרת את דעתי. מה לעשות שאני מעריכה את אושרית? היא לא צריכה את ההגנה של אף אחד, אבל אני בוחרת לבטא את דעתי. יש לך בעיה עם זה?

לביא א

New member
ילד, בוא!

חשבתי שמנסים לצמצם בצמיחת הנפח של השרשור, אבל אם כבר המשכת אני אגיב. כאשר אני מעביר ביקורת של צינזורים, חסימות ואיומים בין משתמשים בפורום, אז כן, במילים אחרות זה נקרא ביקורת על ההתנהלות התקינה של הפורום. (אני יוצא מנקודת הנחה שצינזור וחסימה זה לא בדיוק התנהלות תקינה בהתגלמותה) הופנתה ביקורת כלפי מה שקרה אתמול? בטח! ועוד איך הועברה. מה לעשות, ביקורת היא לא תמיד דבר שנעים לשמוע. זה אומר שמישהו חושב שעשית משהו לא בסדר למרות שאתה לא חושב את זה. ביקורת בונה משמעותה לא סתם לקטול ולקטר מה לא עשית בסדר, אלא גם להעיד איך לדעתי אפשר לתקן את זה. למרות שאני לא מאמין במושג הזה, "ביקורת בונה", ההצעה לפתוח את ניהול הפורום למשתמשים נוספים, היא בדיוק הבניה, הלכה למעשה. זו הצעת הייעול שבאה בצד הביקורת והופעת אותה לבונה כ"כ. עד כן שיעור הבנת הנקרא להיום

ohad60

New member
אמיר כתב פה ביקורת לגיטימית

על איך שהפורום מתנהל, אין בה הטלת דופי אישית באושרית ואני לא חושב שהכוונה שאושרית מנסה לעשות לעצמה חיים קלים, כי היא לא! אבל הוויכוח המדובר למרות שהפריע למטרה הראשונית של רמי היה לגיטימי ולא ירד לפסים שלא אמורים להיות בפורום (לפחות לא שראיתי), למרות שרובו היה טחינת מים ללא מטרה, ולכן נדרש הסבר על הצנזורה שנעשתה. אני לא יודע למה יוסי נחסם כנראה שזה משהו שנעשה במסרים, אושרית היא סך הכל בנאדם ואנחנו לא מצפים שתהיה 24 שעות בפורום ולכן היא יכולה להגיב ולהסביר בזמן ובמקום שנראה לה. אבל מטיבו של המדיום הזה הודעות ביקורת והודעות המגבות אותן (דוגמת
) ייכתבו עד הזמן הזה (שבו היא תגיב) כי אנשים רוצים להביע את דעתם, ולדעתי האישית עדיף בצורה כזו מאשר לכתוב עוד הודעה ארוכה שחוזרת על אותו מלל במלים אחרות. ולכן כן נפתח שרשור של "שרשור של אלפיים תגובות התוקפות את ההחלטה..." כך הפורום בנוי ואין בזה כל פגם. אני חושב שכולם כאן מאוד מעריכים את אושרית ואני אישית לא חושב שהיא "מנסה לעשות לעצמה חיים קלים", וזה גם לא נאמר בהודעה המקורית של אמיר, אבל לדעת כמה אנשים כאן היה טעם לפגם בכמה דברים שהיא עשתה ולכן הם כתבו את דעתם כאן בפורום, ונשמח להסבר ממנה.

לביא א

New member
אין צורך לשמור על אנשים בצמר גפן

אין לי ספק שהחוסן הנפשי והביטחון העצמי של כל אחד ואחד מבאי הפורום, הוא הרבה מעבר ללהיפגע מהודעה שאדם אנונימי כותב לו בפורום, מה גם שהנושאים בהם עסקינן לא כאלה "פוגעניים" (אם להגדיר זו כך) סליחה על הדוגמה הקיצונית, אבל רק לשם ההמחשה, אם זה היה פורום של ניצולי שואה, ומכחיש שואה היה מתחיל לפרסם הודעות בפורום - זה פוגע. צריכים להכניס קצת דברים לפרופורציה. כולם פה אנשים בוגרים שלא זקוקים למסתור מאחורי החצאית של הנהלת הפורומים. מקובלת עליי בהחלט הטענה לפיה אושרית כמנהלת משקיעה משאביים אישיים בניהול וטיפוח הפורום הזה. אם התפקיד גדול על מידותיה (אני יודע שהיא גם סטודנטית ואני מתאר שזה באמת עמוס), אני מכיר המון פורומים בהם יש יותר ממנהל אחד. ככה יוכלו אנשים נוספים להתחלק איתה בנטל ולהביא לפיקוח וניטור ההודעות המופיעות בפורום מבלי למחוק כל שרשור חשוד בפוטנציה. יחד עם זאת, אין צורך בהאדרת התפקיד או האדם העומד מאחוריה. מדובר בגולשת שהתנדבה לעניין על דעתה וגם היא אינה חפה מטעויות או שגיאות בדרך הדיון שנפתח פה, וחשוב להשאר בתלם של הרלוונטיות כלפיו, הוא על תסמונת "היד הקלה על ההדק" של ההשתקות, הטבואים, הנזיפות והצינזורים

AbuDr

New member
אושרית לא חסמה הפעם

היא רק פתחה שרשור חדש כדי להתמקד בסקר שרמי פתח ושהתפתח לכיוונים אחרים. אושרית הפעם אפילו לא איימה על חסימה או צינזור, אלא רק פתחה שרשור למיקוד. לגיטימי לדעתי לתת במה לנושאים "מסביב" למועמדי רפואה כל עוד נכתבים בצורה תרבותית כמובן. לפוליטיקה יש פורומים רבים אחרים, כך שלא הייתי ממליץ להתיר *כל* נושא אלא רק דברים הקשורים בצורה זו או אחרת (כמו למשל זה שעלה אתמול בנושא ממוצעי בגרויות במגזרים שונים). רק דעתי האישית כמובן (בין הקשישים בחבורה).

למעלה