למנהלת הפורום ויתר המשתמשים

../images/Emo45.gif

כמה דברים - בקצרה- 1. יש כאן יותר מידי פוליטיקה בפורום - מרוב דובים כבר לא רואים את היער, מרוב ויכוחים מעיקים כבר לא רואים את את הנושא העיקרי בפורום הזה וזה הופך להיות פורום OFF. אדם חדש אכן ילך לאיבוד ובטוחני כי לא יהיה בטוח כי הגיע למקום הנכון. הויכוחים, ההתרעמות והדיונים הלא קשורים הנם נחלתם של מעטים פה שמרימים את ראשם ותובעים תשומת לב וכשבאים אנשים ומוחים על טענותיהם הם מבטלים אותם כי הם "משמר הכבוד", "תומכי הרודנות", "עיוורים" וכו' וכו' (מתיש במיוחד). לא לשם כך התכנסנו כאן. התכנסנו לשם דברים אחרים וככל שיקדים אותו קומץ להבין זאת כך יטב לו וימצא את מקומו ויפיג את תסכוליו. 2. פורום "לימודי רפואה" הנו פורום, שבהשווה למרבית הפורומים בתפוז - ואפשר להגיד כל הפורומים שאני נתקלתי בהם, מנוהל בצורה סלחנית מאוד (!) ואם לא די בכך המנהלת, בניגוד למנהלים רבים אחרים, עונה בסבלנות אין קץ לטענות ופתוחה לקבל ביקורת מכל סוג בזמן שבתכלס היא יכולה לנהוג כשאר המנהלים פה בתפוז אנשים ולהגיד - זו רוח תפוז, זו רוח הפורום, אני לא חייבת דין וחשבון לאף אחד. היא נותנת דין וחשבון, אף יותר ממה שהיא צריכה לעניות דעתי ואף יותר ממה שגדולי מבקריה היו נותנים לו היו מתמודדים עם אותה סיטואציה (שוב, דעה אישית שלי). שורה תחתונה - יש דרך להגיד דברים, ראוי להסתכל גם בתמונה רחבה ואולי אף לשים את עצמכם בנעלי הניהול לפני שאתם קמים ומלינים ושוב פותחים עוד שרשור OFF שראוי לציין שגם לא צויינה המילה OFF בהתחלתו.. (מה לעשות, יש חוקים בתפוז). זה מתיש, זה לא מעניין, זה נטחן כבר ובפעם הבאה שמישהו קם ומתלונן אפשר בהחלט להפנות אותו לחיפוש.. או שאני אתנדב להגיד "היה כבר". מקווה לחזור לפורום יותר מעניין בעתיד הקרוב ולהפסיק לראות שרשורי טענות ומענות (שכבר גובלות בבכיינות, אבל זו דעה אישית שלי). לילה טוב לכולם.

לביא א

New member
|אייקון של כריעת ברך והשתחוות|

אני אפתח בזה שגם מבחינתי בא הסיום לכל הפרשה הזו. הפורום הצליח להבהיר באופן מצויין וגם להדגים כיצד כל דיון, גם לגיטימי, מצליח להגיע להתנצחות הדדית כשהמטרה העיקרית של כל כותב היא להראות "מי חזק יותר". אני מודה שגם אני הצלחתי להיגרר לזה, מבלי שתכננתי ולהמשיך את הדרך אל מחוץ לרלוונטיות. אושרית, הבהרת את עצמך היטב שלא תגיבי על הודעות מכאן והלאה, אך חשוב לי להגיד את מה שאני מרגיש מתוך אינטרס אישי בלבד ללא ציפיה לתגובות\פידבקים מכל סוג שהוא. ראשית, אני רוצה לשלול מכל וכל את הציפיה או נקודת המוצא שלך, לפיה, כל השגה שיש לי בקשר להתנהלותך או להתנהלות הפורום צריכה להיות מובאת אליך קודם כל. הדברים שהועלו במהלך היממה האחרונה נוגעים לכלל הפורום, לכלל המשתתפים בו, לכלל הקוראים בו, ועל כן טבעי שיובאו לפניהם. לא מדובר במעשה מביש כלשהו או כביסה מלוכלכת שיש לעשות בסתר בחדרי חדרים. כמו כן, למרות הטענה שלך, לא נתקלתי בשום פורום אחר (מהיכרותי את פורום ג'אז, סלולרי, צוותי חירום, אמנות הצילום, ipod, צלילה ועוד ועוד, לא אלאה) בהם הגולשים מתבקשים בשלב כלשהו "להגיש לאישור" את דעותיהם מול ההנהלה. כשיש משהו להגיד - מעלים אותו. כולה פורום מקוון, לא מליאת הפרלמנט הבריטי. למרות זעקות השבר הרבות, קצת קשה לי לכנות את מה שהיה כאן ריב. אני שוב קורא להכניס את הדברים לפרופורציה המתאימה להם. לא כל ויכוח\התנצחות הוא ריב. לא כל מחלוקת על דעה של אחר וביטוייה היא באופן אוטומטי פגיעה בו ובמה שהוא מייצג. מה לעשות יש גם אנשים מחוץ לקונצנזוס ואוהבים את זה ובהתייחסות לתשובה שכתבת: מי בדיוק קבע שהמטרה (ולא סתם מטרה, המטרה הראשית) היא לחבק הדדית? מתי בדיוק הועלה לדיון ניסוח חוקת הפורום והדוקטרינה עליה הוא מושתת? את זה בוודאות פספסתי. גם אם כן, אלה לא עשרת הדיברות ואפשר קצת להתחדש בהתאם לרוח הדברים. בנוגע למחיקות ולחסימות: אם היו מקרים חמורים כל כך כמו שציינת יכולת לתת להם פומבי קצת יותר גדול ולשתף את יתר הגולשים לעומקם של דברים (לפחות עבור יצר המציצנות...). מה שאת עשית בפועל, זה לדווח בשתיים וחצי מילים, "נמחקו כאן הודעות", "המשתמש X נחסם, הוא כבר יודע למה". זה לא רציני וזה מזכיר בית ספר יסודי. אני ממש לא מכיר אישית את המשתמש שנחסם, אבל מהיכרותי עם אופי ההודעות וסגנון הכתיבה שלו, קשה לי להאמין שהוא פרסם תוכן מיני בוטה או קרא לרצח עם. מקסימום נגע בכמה עצבים חשופים. בכנות, קשה לי להבין ממה כל כך נפגעת (ועוד היית צריכה להרגע כדי לחשוב בבהירות). הביקורת שהועלתה נכתבה בצורה מכובדת, רהוטה ועניינית והופנתה בראש ובראשונה כבר מהכותרת - אליך. בכל שלב ושלב (וגם בהודעה זו) הועלתה אלטרנטיבה והצעה לשיפור. למה לזה את לא מתייחסת? ביקורת היא דבר נורמלי. אני מניח שנתקלת בה בעבר ותתקלי בה גם בעתיד. (ואני לא אהיה דוחה וקלישאי ואשאל בבנאליות "מה יהיה אם יום אחד, אחד מעמיתיך בבית החולים יבקר את ביצועיך?", למרות שאחדים היו קופצים על ההזדמנות) אני אישית מאמץ את אלה ההוגנות ושוכח מהשטחיות והרעות. וזהו, אני את שלי אמרתי. נ.ב הכותרת היא כמובן בהומור ובאה להתריס אך ורק מול עמיתותיך לניהול הפורום לילה טוב

morancho1

New member
לא השתנת בשקל.

בעבר היית מחרחר מריבות ונשארת כזה. אם יש לך בעייה עם הצורה שבה הפורום מתנהל אתה יכול להקים לך פורום אחר, להיות מנהל ולעשות מה שבא לך במקום לנסות ולפגוע פה אישית באנשים. דבריך דוברו לא לעניין בכלל, אני יכולה להתחיל להשקיע בתשובה, אבל מצד שני לא ממש אכפת לי מה אתה חושב, כבר ראינו לאן המחשבות האלה שלך מובילות.. אז נכשלת ב"פוטש" שלך. קורה. עכשיו לך תעצבן אנשים אחרים, לנו יש דברים אחרים לעשות בחיים.

ohad60

New member
אני חושב שכדאי לכל מי שרוצה להמשיך

את ההתנצחויות הקטנוניות הללו לעשות אותן במסרים ולא מעל דפי הפורום, זה לא מעניין, לא מועיל ולא מוסיף כבוד לפורום.

אשמח אם תקרא באובייטיביות

אני חברה ותיקה למדי בפורום הזה, עוד מימי הקומונה העליזים (סקס סמים וטל מוסרי). מסיבותי שלי, אני מגיבה כאן לעיתים נדירות (או כשממש משעמם לי). היא הוקמה, במקור, בכדי לשמש מקור מידע למועמדים וסטודנטים לרפואה. עם הזמן, קרה דבר יפה, ונוצרה פה איזושהי קבוצה של אנשים, קהילתית ומאוד חמה, שעשתה הרבה יותר מרק לספק מידע- אלא נתנתה תמיכה אמיתית. ובדיוק את המצב הזה, אושרית ועוד לא מעט מהמשתתפים פה רוצים לשמר. נדמה לי שהנקודה הזו לא מועברת מספיק- כשאושרית מוחקת הודעה, או מפסיקה דיון, זה לא לשם סתימת פיות, אלא for the greater good. האמן לי, פגשתי את הבחורה כמה פעמים, היא מקסימה ואין לה שום אג'נדה צנזורתית. וכן, גם אני מסכימה שלנהל ויכוחים בפורום זה מעניין ותורם, בעיקר על נושאים חשובים. אבל לפעמים צריך לעשות שיקול של עלות תועלת, וזה, תרצה או לא, תפקידו של המנהל. (כן, מנהל. לא חניך תורן, לא עובד רס"ר. היא קיבלה את הסמכות מהנהלת תפוז, ויש לה את תמיכת רוב הפורום, ככה שזו בהחלט דמוקרטיה). בקיצור, חייכו אנשים, תפסיקו לקחת דברים קטנים שכאלה ככ ברצינות, עד כדי העלבות ושימוש במילים לא נעימות.

למעלה