לסיכום: (ברשות ההנהלה)

אוקי, תוכל להגיד מהיכן לא הבנת, כדי שאדע

מהיכן להמשיך.. אתה צריך להסביר את חוסר ההבנה שלך כדי שאדע במה צריך יותר להרחיב

לא היתה שאלה, ומכאן ברור שאין צורך בתשובה.

הניק שלי ברור לי לחלוטין, ולא אצפה בסרט של שעה ומשהו כדי להבין מדוע אתה חושב שהוא רלוונטי לדיון שלנו כאן. זה עניין של היגיון בריא.

ateo

New member
לא כך עובדת השיטה המדעית

להלן היפוטזה: לכל היצורים החיים יש אב קדמון משותף (בד"כ ניקרא LUCA), וכל היצורים התפתחו ממנו בתהליך של ברירה טבעית. עכשיו הולכים לחפש עובדות שיתמכו או יפילו את ההיפוטזה שלנו. מה נצפה לראות בקוד הגנטי אם היא נכונה? היות והחלפת הקוד משנה כמעט את כל החלבונים - סביר שזו מוטציה קטלנית. לכן נצפה לראות קוד אחיד. ואכן יש קוד אחיד. נצפה לקרבה רצפית בחלבונים הבסיסיים של החיים כולם, כאשר שינויים יכולים להצבר לאט מאוד, ולכן הקרבה הרצפית צריכה להיות דומה לקרבה בפרמטרים אחרים ( כמו חלוקה לצמחים וחיות, או יונקים ועופות וכו'). ועוד ועוד.... תמיד מנסים לשאול מה יפיל את ההיפוטזה - וכל מבחן כזה שנכשל תורם לחיזוק עד לכדי מעמד של תיאוריה מדעית. הסיבה שהתאוריה הזאת נכונה היא לא כי מעובדה זו או אחרת ניתן להסיק אותה, אלא בגלל שהתאורינ גוררת מגוון ענק של תחזיות על החיים והן מתבררות כנכונות.

הטעות של ההיפוטזה הזו היא בהתחלה ולא בהמשך

כתבת "לכל היצורים החיים יש אב קדמון משותף (בד"כ ניקרא LUCA), וכל היצורים התפתחו ממנו בתהליך של ברירה טבעית" כאן התחילה הטעות שלך (או/ו שלהם) לכל היצורים אין אב קדמון משותף אלא קוד משותף!! זה שיש קוד משותף אין זה אומר שיש אב קדמון משותף! למה? כי קוד משותף מעיד רק רק ורק על יצירה משותפת!! איך היצירה הזו נוצרה?? זו כבר שאלה אחרת! (בגלל שאתם לא מבינים מדוע אלוהים יברא את כולם עם קוד משותף משום כך אתם שוללים את האפשרות הזו - וכאן הכשל הלוגי שלכם!! את אלוהים אי אפשר להבין (גם לא הדתיים) אלא אם כן הוא מגלה להם את דעתו/הנהגתו - זה חוק שהזוהר הקדוש גילה ואין דתי בעולם שחולק על זה (אלא אם כן הוא לא מכיר את הזוהר הזה..) מבין?

קוד משותף אינו מעיד על יצירה משותפת.

קוד משותף עשוי להעיד על יצירה משותפת, אבל הוא עשוי להעיד גם על דברים אחרים. למשל, הוא עשוי להעיד על התפתחות ממוצא יחיד. אבל אם הרעיון הזה לא מוצא חן בעיניך, יש לי גם אחרים: - קוד משותף עשוי להעיד על יצירה שנוצרה על-ידי כמה בוראים נפרדים שהסכימו ביניהם על קווים מנחים ליצירה. - קוד משותף עשוי להעיד על כך שאין שום צורה אחרת לחיים להתקיים, ולכן כל היצורים חולקים את אותו הקוד. - קוד משותף עשוי להיווצר באופן מקרי לחלוטין. - קוד משותף עשוי להיות רק למראית-עין, כאשר למעשה הקוד איננו משותף באמת. אגב, אם כבר מדברים על זה, אולי יעניין אותך לדעת שאכן הקוד הגנטי אינו משותף במלואו לכל היצורים החיים. יש וריאציות רבות. לתורת המוצא המשותף יש הסבר מספק לעניין. האם לך יש הסבר כזה?

בסדר תגיד עשוי להעיד..

תאוריה שאינה מחוברת למציאות - אני לא מתיחס אליה.. יש לך מה לענות - תענה אם אין לך תגיד שאין לך

ateo

New member
לא הבנת

טענתי טענה על LUCA - ואז הלכתי לחפש מה מתיישב איתה ומה לא. כך עובדת השיטה המדעית. אני לא אומר שמסיקים את LUCA מהקוד - אני אומר שהקוד תומך בLUCA. ביחד עם מגוון ענק של עובדות אחרות שתומכות ברעיון הזה. השאלה היא האם יש לך משהו להראות שמראה שזה לא נכון אחרי שיש לנו הרבה עדויות לכך. קרא בבקשה (אם אתה לא מכיר) את הערך "הפרכה" בויקיפדיה על עקרון ההפרכה של פופר.

מיכאל דהן

האם יכול להיות שמיכאל דהן הוא למעשה אלוהים ושהוא בא לפה לבדוק האם אנחנו כופרים או שניתן לשנות את דרכינו ? נסתרות דרכי השם .

ateo

New member
LUCA הוא אב קדמון

ככה שיש סתירה לוגית במה שכתבת

זה סתם טעות בשפה ולא בלוגיקה

נאמר את זה כך: הקוד לא תומך באב קדמון אלא יכול לתמוך באב קדמון הקוד תומך בעצם זה שיש קוד משותף זה הכל!! לגבי אב קדמון הקוד בסה"כ מראה לנו שאין לו שום מושג על מה אנחנו מדברים כי זה קשור לתחילת יצירת החיים ולא לקוד המשותף שנוצר אחרי שהחיים נוצרו..

ateo

New member
ושוב אתה לא מבין

אני אחזור על עצמי: זה רק טיעון אחד מני רבים. למה הוא חשוב? כי אם לא היה קוד אחיד אלא קוד של דגים וקוד של חתולים וכו' אז זה היה טענה מאוד חזקה כנגד מוצא משותף. זו הסיבה שזה רלוונטי. זה נכון שבפני עצמו הוא לא מוכיח כלום - אבל כשמחברים את כל הראיות זה כבר מצטבר להוכחה מעל ספק סביר. (אתה מוזמן לקרוא לגביהן) ועוד דבר. יש לך היפוטזה טובה יותר לגורם לקוד אחיד? (בריאה לא יכולה להיות היפוטזה כזאת כי היא מסבירה גם את ההפך)

רגע רגע רגע

אשאל אותך שאלה: האם אתה מבין מה אני טוען כנגד הטענה שלך? או שאתה בכלל לא מבין מה הטענה כנגד הטענה שלך?? זה חשוב לי לדעת כדי לראות אם הבנת אותי נכון.

עזוב ממה הוא (LU) התפתח זה עוד נושא..

אני מדבר עליו שהוא נקרא לפי האבולוציונים האב הקדמון , ואני אומר שגם לפי האבולוציה אין קשר בינו לבין כך שהוא האב הקדמון כוון שמדובר כאן אפשרות ולא יותר מזה כו' כנ"ל

ateo

New member
תגובה

עד כמה שאני מבין אתה טוען שאי אפשר להסיק מהקוד הגנטי האחיד את קיומו של אב קדמון משותף לכל היצורים החיים כי ב' לא נובע ישירות מ א'

ateo

New member
האב הקדמון לא קשור ליצירת החיים

LUCA הוא האב הקדמון המוקדם ביותר שניתן ללמוד עליו משהו. אבל גם הוא התפתח ממשהו, והיו אורגניזמים אחרים סביבו (סביר). הם פשוט נכחדו ללא קרובי משפחה חיים. לכן סוגיית יצירת החיים מנותקת מסוגיית האב הקדמון המשותף לכל היצורים.

כן, ובנוסף לכך אין קשר בין הדברים מכוון

שסוגיות אב קדמון קשורה ליצירת החיים על פני תבל כך שהקוד הגנטי אינו נוגע בסוגיא הזו

למעלה