תשובה:
"מה הקשר בין רצון האלוהים לבין זה שהוא ברא את העולם??" - אלוהים רצה לברוא את העולם, אז הוא ברא אותו. האפשרות היחידה האחרת היא שאלוהים ברא את העולם בטעות. האם זה מה שאתה מנסה להגיד? "מדוע אתה אומר שהוא רצה לברוא את העולם ומשום כך הוא ברא אותו??" - כי זה נכון (אם אתה מניח שאלוהים קיים) "אולי הוא סתם ברא את העולם כי סתם התחשק לו?? וכשיתחשק לו להחריב את העולם הוא יחריב אותו?" - זה נשמע לי הגיוני מאד. אם אלוהים רוצה (או "מתחשק לו", שזה בדיוק אותו הדבר), אז הוא יחריב אותו. הוא כבר עשה משהו דומה מאד לפני כמה אלפי שנים. לפרטים, קרא בספר בראשית פרק ו'. "אני רוצה להגיד לך שאין דבר כזה שאלוהים ירצה לברוא את העולם כי סתם התחשק לו.. " - סליחה, אבל מי אתה בכלל שתחליט מה מותר לאלוהים לעשות ומה לא? אתה מבין שאתה אומר פה דברי כפירה חמורים מאד? "אני מבין שאם אלוהים היה רוצה לברוא אותי רק כי הוא היה רוצה לברוא אותי ללא שום סיבה מיוחדת, אז אני מבין שאלוהים לא היה נותן לי את הדעת לשאול מדוע הוא ברא אותי?? " - אולי יש לו חוש הומור והוא אוהב לצחוק עלינו. אולי מעניין אותו לצפות בנו כמו שאנחנו צופים בטמבלויזיה. ואלי אלף ואחד דברים . נסתרות דרכי האל. ואולי אתה רק ושב שיש לך דעת, ובעצם אתה לא מבין כלום, יותר גרוע מאבן? מנין לך שיש בך דעת אמת? "אף בעל חי לא שואל מדוע הוא נברא" - מנין לך? אולי יש בעלי חים שכן שואלים? אולי כל בעלי החיים שואלים? אתה מבין את שפת כל יצירי האל ויודע את צפונות נפשם, שאתה קובע לי באופן נחרץ כל כך שהם לא שואלים? ומנין לך שהם לא מכירים בתהילת האל? והנה מצאנו כתוב: "נשמת כל חי תברך את שמך, ה' אלוהינו; ורוח כל בשר, לך תפאר ותרומם את זכרך מלכנו תמיד. ...כל פה לך יודה וכל לשון לך תשבח, וכל עין לך תצפה; וכל ברך לך תכרע, וכל קומה לפניך תשתחווה, וכל הלבבות ייראוך....שכן חובת כל היצורים לפניך ה' אלוהינו, להודות להלל, לשבח לפאר, לרומם לגדל, ולהדר...." כל חי, ולא כל אדם. כל בשר, ולא כל אנוש. כל היצורים, ולא כל בני-האדם. לסיכום: קשה לי מאד עם כל דברי הכפירה שאתה משמיע בדיון הזה. אני מאד מאוכזב ואפילו מוטרד.