לפלסטיק: יש לי אליך עוד סוגיה...

masorti

New member
כבודך שמע על אזרח עובד צה"ל..

או על יועץ חיצוני? למה הרבנים החרדים צריכים להתגייס לקבע? אין שום צורך שהרב יהיה חייל. הצבא מוזמן להעסיק רבנים חרדיים כיועצים (אזרחיים) חיצוניים לענייני דת.

מתנדב

New member
אין בתי חולים צבאיים?

אז אני אומר לך שיש כן, יש בתל השומר בית חולים צבאי, אמנם זה לא בית חולים גדול עם כל המרפאות....

Kiru

New member
אוקיי. עכשיו לפחות יש בסיס לדיון,

גם אם אין הסכמה. אני חושב שבנח"ל החרדי יש ניסיון אמיתי ליצור סביבה צבאית שתתאים לחייל חרדי. נקווה שזה יצליח. כמו כל אבטיפוס, יש עדיין הרבה מקום לשיפור; אבל זו התחלה נכונה, ועם קצת שיתוף פעולה מצד עולם ההלכה החרדי נגיע לפתרון.

מתנדב

New member
Kiru, רציתם להגיע לפתרון? הגענו

לפתרון, והסברתי לך גם מה הפתרון, עכשיו לך תדבר עם הממונים על הצבא שיעשו את כל מה שהזכרנו (במקום לטחון פה רק מיים), ואחרי זה החרדים יוכלו לגשת לצבא...

Kiru

New member
הלוואי

וגם אני אשמח אם הכשרות בצבא תהיה יותר מהודרת. אני חושב ששורש הבעיה הוא, ותקן אותי אם אני טועה, בכך ש(רוב) החרדים לא רואים את השרות הצבאי כערך בפני עצמו. לכן הבעיה כאן אינה התנגשות ערכים בעינהם. בשבילם לא ללכת לצבא זה כמו לא ללכת לקולנוע: זו עבירה, ולא יזיק לאף אחד אם לא נלך. כמו שאין שום סיבה לוותר על חומרה מסוימת בשביל קולנוע (ובאמת אין) כך גם אין שום סיבה בצבא. ברגע שתגיע הכרה שהליכה לצבא היא ערך וחובה קיומית בפני עצמה (ממש כמו לימוד תורה) ולא איזושהי פעילות לשעות הפנאי שאפשר לוותר עליה, גם הנכונות למציאת פתרון תהיה גדולה יותר. והכרה כזו תבוא. בלי ספק.

מתנדב

New member
Kiru, אני מסכים אתך ברוב הדברים

מה שציינת בהודעה מלבד הקטע הזה שכתבת ברגע שתגיע הכרה שהליכה לצבא היא ערך וחובה קיומית בפני עצמה (ממש כמו לימוד תורה) ולא איזושהי פעילות לשעות הפנאי שאפשר לוותר עליה, אי אפשר להשוות בין לימוד התורה שזה חובה ומצווה לבין שירות בצבא שזה לא חובה ולא מצווה... עכשיו בא נמתין שהצבא יכשיר את עצמו לקליטת החרדים בצבא....

פלסטיק

New member
מי אמר שהשירות בצבא זו לא מצוה?

תחזור לשירשור בו הוכחתי לכם שזו מצווה

masorti

New member
האם אכן הוכחת?

אני מניח שאתה מתכוון לשירשור שתחילתו כאן וסיום חלקו הרלוונטי פה. שים לב שמרבית טענותיך נגד הפטור לתלמידי הישיבה הופרכו מקיום אותה מצווה. נשארה רק טענתך לגבי הגיטין בימי דוד ודברי הרמב"ם על כך. לא הבאת מקורות לדבריך ולכן לא ניתן היה לבדוק את אמיתות טענתך ההיא.

masorti

New member
תיקון נוסח המשפט...

..."שמרבית טענותיך נגד הפטור לתלמידי הישיבה מקיום אותה מצווה הופרכו".

פלסטיק

New member
האם המלחמה היא מלחמת מצווה?

תשים לב מהי השאלה. (אינני מסכים שטענותי הופרכו אבל כמו שאמרתי, זו לא היתה השאלה) באותו שירשור דנו באם תלמידי ישיבה פטורים או אינם פטורים ממלחמת מצוה. אני הראתי מדברי הרמב"ם שזו מלחמת מצווה וקבלו את דברי לכן אני שואל, האם איזשהו רב הוציא פסק שזו איננה מלחמת מצווה? האם מישהו מכל אלה שטוענים שזו איננה מלחמת מצווה טרח לעשות שאלת רב? טרח להביא מקורות? טוענים כאן האנשים (כולל אתה) שדעתם איננה חשובה אלא דעת הרב. אם כך על סמך איזו דעת רב החלטתם שזו איננה מלחמת מצווה?

tamarhp

New member
בתיאוריה אתה צודק מאד

(או את?) אבל יש בעיה קטנה אחת, כמו שמתנדב אמר - הצבא הוא ל-א ערך, ול-א מצווה, עפ"י דעת התורה.(כמובן, לא כולל מלחמת מצווה).

Kiru

New member
השאלה היא

(וזו תגובה גם למתנדב), האם מלחמת מצווה לא כוללת גם אימון והכנה לקראת מלחמה מצווה, במידה ותבוא חלילה?

tamarhp

New member
שאלה טובה

אני חושבת שלא. תנסה לברר. בכל מקרה, השאלה היא האם צריך לאמן את כל העם, או שמספיק לאמן מפקדים וקצינים, ומספר חיילים בכל חוליה.

פלסטיק

New member
הייתי רוצה לראות את דעת התורה הזו

הרי הוכחתי לך שזו מלחמת מצווה אף אחד לא התנגד לזה מאיפה הבאת את זה שזו לא מלחמת מצווה?

tamarhp

New member
תראה

"הרי הוכחתי לך" - זו עדיין לא הוכחה בשבילי עד שאני לא שומעת את הרבנים החרדיים אומרים שזו מלחמת מצווה. "אף אחד לא התנגד לזה" - אין לי איך להתנגד, ואין לי סיבה, עד שאני לא שומעת פסק הלכה מפורש שאומר לי כיצד להתייחס לענין. אני גם לא מכירה את החומר מספיק טוב בשביל להתווכח איתך האם זו מלחמת מצווה.

פלסטיק

New member
הרבה רבנים אמרו שזו מלחמת מצווה

אף רב לא אמר שזו לא מלחמת מצווה וזה שאת ומסורתי מצהירים כאן שאתם לא רוצים לחשוב עם הראש שלכם, זכותכם.

tamarhp

New member
אני מאמינה

שיש רבנים שאמרו שזו מלחמת מצווה, אבל עד שאני לא אשמע שרב מהציבור החרדי אומר את זה - זה לא משנה לי. כל אחד הולך לפי הזרם שלו. בעניין זה שאני לא רוצה לחשוב עם הראש פי שאמרת - זה לא העניין. אני לא מכירה את החומר מספיק טוב. אולי יש עוד מקורות שמדברים על מלחמת מצווה חוץ מהמקור שנתת? והם מוסיפים דברים שמראים את ההלכה באור אחר? בנוסף - דעתי לא משנה כלום, אני הולכת עפ"י פסקי ההלכה של גדולי הדור.

masorti

New member
לא זכורה לי הצהרה כזו שלי...

הנקודה אינה מה אחשוב ואם איזה חלק בגוף, אלא האם יש לי סמכות לשנות הלכות. אתה רוצה שאני אמנה את עצמי לרב ואבטל את ההלכות והמנהגים שאינם נוחים לך ולמועצת שינוי.

למעלה