לפלסטיק: יש לי אליך עוד סוגיה...

masorti

New member
שטויות במיץ...

הצבא מכסה את זה תחת המטריה של "מבצעיות", וזאת בהסכמה בשתיקה של המימסד הדתי הרלוונטי. ואם נחזור למקרה פואד... נא הסבר מדוע אף חייל לא העז לסרב פקודה, למרות שלטענתך מן המפורסמות היא שמדובר בפקודה בלתי חוקית בעליל.

vizini

New member
איך אתה מדבר על מקרה כשאפילו את

העובדות אינך יודע? במקרה פואד, המפקדים אמרו לחיילים שהרבנות אישרה את הפעולה, מה שהיה כמובן שקר. השקר התגלה כשבדקו את העניין עם הרבנות.

vizini

New member
זה באמת לא בסדר, ועל כן הוקמה ועדת

חקירה. אני מניח שאלה שימצא אשמים יענשו, והלקח ילמד.

VeNuS123

New member
../images/Emo46.gif אני פשוט לא מאמינה...

אני די חדשה כאן ויצא לי לקרוא קצת פה ואני באמת שלא מאמינה.. חשבתי שיהיה פה נחמד וכשאני קוראת את השירשורים פה יש לי תחושה שהמטרה של כול אחד פה בערך (לא ממש כולם פה אבל הרוב) היא לפגוע ולריב עם השני... אפשר להסביר דברים יפה.. לחרידים יש הרבה בעיות שבגללם הם לא רוצים להתגייס אחד מהם זו הכשרות שזה נושא מאוד בעיתי בצבא בקשר לנושא שיש עדות ומנהגים שונים בדת ככה זה אין כיום רב מספיק גדול (עם כול הכבוד לרב עובדיה) שיכול להחליט על שינוי מנהגים והדוגמא הכי טובה לזה היא הנושא של קטניות ואשכנזים כבר צינו פה מה היתה הבעיה עם הקטניות ולמה אסרו על אשכנזים לאכול קטניות בפסח ואילו אצל הספרדים לא היתה בעיה כזו ולכן אין להם איסור שכזה..אם היה רב מספיק גדול הוא היה מסיר את האיסור הזה ואז גם האשכנזים היו יכולים לאכול קטניות באישור הרבנים ועובדה שלא קם רב ועשה אתה זה..

פלסטיק

New member
הסיבה לאיסור קטניות היא אחרת

אבל זה לא משנה האם יש חובה על ספרדים לאכול קטניות בפסח? לא מובן לי מדוע אי אפשר לעשות נוסחה שמאחדת את ההחמרות של כולם

masorti

New member
פשוט מאוד...

איחוד ההחמרות של כולם לא ישאיר כמעט כלום לאכול.

מתנדב

New member
פלסטיק, אין שום חובה על הספרדים

לאכול קטניות בפסח, פשוט יש להם היתר לאכול קטניות בפסח, אבל זה לא חובה... וזה בלתי אפשרי לאחד את כל ההחמרות של כל הצדדים בפסח, היות ויש בזה כל כך הרבה מנהגים, והיתרים ואיסורים מה מותר ומה אסור, שזה בלתי אפשרי לאחד את כל ההחמרות... ואני יגלה לך עוד סוד קטן שלא ידעת, הציבור החרדי החסידים, לא מערבבים בפסח, הוי אומר שהם לא אוכלים אצל אנשים זרים בפסח, אך ורק אצל משפחה, אבל אם חבר יזמין אותם לפסח לאכול גם אם אותו חבר אוכל רק עדה החרדית ומקפיד על כל החומרות ועל כל ההידורים, אני לא אתארח אצלו בפסח, מהסיבה שלא מערבבים בפסח, כל אחד אוכל אצלו בבית או אצל המשפחה ולא אצל חברים...

פלסטיק

New member
אם לא ניתן לאחד את כל ההחמרות

לפחות של 80% מהציבור החרדי (לא מדבר על חצרות קיקיוניות) אזי באמת יש בעיה ואני חושב שהבעיה של אי גיוס היא חמורה יותר מהבעיה של הפילוג בין החרדים וחבל לי

מתנדב

New member
וזה מה שאני מסביר לך כל הזמן

שאי אפשר לאחד את כל ההחמרות עם כולם, ואתה לא רוצה להבין את זה, זה פשוט בלתי אפשרי....

פלסטיק

New member
אז יש פילוג בעם

ולא בין חרדים לחילונים אלא בין חרדים לחרדים "לא רוצה להבין" זה בגלל שפשוט אני לא הייתי רוצה שהפילוג הזה יהיה מציאות. דרך אגב ניתן למצוא פתרונות כמו שמוצאים פתרונות בארוחות במטוסים או כמו הפתרון שהראו לנו לקראים בצבא. עדיין חוסר האפשרות של איחוד כשרויות לא סוגר את האפשרות של שירות של כולם יחד

מתנדב

New member
תגיד לי פלסטיק אתה יודע על איזה

מנהגים זה מדובר?, או שננעלת עכשיו גם על משהו מבלי להבין את פירושו? אם לא הבנת תשאל, אם אתה נעול על זה ולא רוצה להבין, תהיה בריא....

פלסטיק

New member
בוא תגיב באותו שירשור

אני אין לי מושג על מה מדובר, כל מה שראיתי זה מה שנרשם בשרשור הזה ויכול להיות פתרון. זה לא עניין של נעול או לא. אני פשוט טיפוס אופטימי ומנסה להאחז בכל דבר שיכול לעזור ולהביא אחדות. זה כל כך רע?

Kiru

New member
מתנדב

מה שאתה אומר למעשה, זה שאין אפילו פתרון הלכתי למצב. איך זה ייתכן? הרי אפילו 100% מאוכלוסית המדינה היתה דתית, והכשרות בצבא מנוהלת ע"י בד"ץ העדה החרדית - הבעיות שהצגת עכשיו לא היו נפתרות. אז מה למעשה אתה אומר? שלעולם לא ייתכן צבא שבו יוכלו החרדים לשרת?

מתנדב

New member
Kiru, אתה רוצה פתרון?

שהצבא יעמיד את עצמו לתנאים הן מבחינת הכשרות, והן מבחינת הצניעות, הן מבחינת התפילות והלימוד של יומיומי, אני לא רוצה להבטיח בשם כולם, אבל אני בטוח שהחרדים היו מסתכלים על זה בצורה אחרת, והיו מתגייסים החרדים לצבא, גם לא כולם אבל אחוז גבוהה מאוד אני מאמין שהיו מתגייסים (עכשיו תשאל אותי בטח למה לא כולם?, כי גם בציבור החילוני יש משתמטים, אז גם אצל החרדים יהיו כאלו שישתמטו)... עכשיו אחרי שהצבא יכשיר את הכל, (ובנוסף שאם יהיה חייל חרדי שיהיה בבית חולים הצבאי, שלא יהיה חיילות שיקחו ממנו בדיקת דם, ואני אומר לך את זה מתוך ידע), הצבא יקרא לרבנים לשחיה הצבאי שיראו שמבחינת ההלכה הכל כשורה, ושלא יבדוק את זה רב צבאי, כי מבחינת הרב הצבאי כשרות של רבנות למהדרים זה מספיק בשבילו, אני מתכוון שרבנים מהעדה החרדית תבדוק את כשרות הצבא בכדי לקלוט את הציבור החרדי לצבא, ואם רבני העדה החרדית יגידו שהמקום מוכשר הן מבחינת הכשרות, והן מבחינת הצניעות, ושאר הדברים שהוזכרו, אני בטוח שיהיה גיוס המוני לצבא מהחרדים ללא בעיות...

פלסטיק

New member
כדאי שרבנים חרדים יתגייסו

כך הם יוכלו "להזיז עניינים" בכשרות וגם ישדרו את המסר המתאים כמו שאמרנו בשלבים, בסיס אחרי בסיס תגיד לי, בבית חולים אזרחי אין אחיות שלוקחות בדיקות דם? יש שם איזשהם כללים מיוחדים שאינם מיושמים בצבא?

מתנדב

New member
כן פלסטיק, לצערי יש דברים שאתה לא

יודע, אז אני מחדש לך גם בבית חולים אזרחי, אני יכול להתנגד שבחורה לא תיקח ממני בדיקת דם, ולדרוש שהבדיקה תתבצע על ידי רופא או אח ולא אחות, מתי אפשר שאישה תעשה לך את זה, רק אם זה מדובר בפיקוח נפש ממש שזה לא דוחה אז אין בעיה עם זה, אבל לקחת בדיקת דם? זה פיקוח נפש לאותו רגע? ואם אני ימתין 10 דקות עד שיגיע רופא ויקח ממני את הבדיקת דם? יקרה משהו? עכשיו לשאלתך, רבנים חרדים לא יתגייסו לצה"ל, וזה אני אומר לך מראש, הם יכולים לתת את הסכמתם לחרדים להתגייס, אבל הם עצמם לא יתגייסו, וכבר כתבתי לך כמה פעמים, קודם הצבא מוכרח להוכיח את עצמו, וזה לא רק בבסיסים שהזכרת שאולי (אני בספק גדול), ששם יש כשרות טובה, זה לא רק עניין האוכל כפי שכבר הסברתי לך, זה גם עניין הכלים שהצבא משתמש בו, (שהצבא יטביל את כל הכלים מחדש בכל הבסיסים), ונושא גדר הצניעות, ושאר הדברים שהוזכר כבר כאן, וכל הדברים הללו, אין אף בסיס שעומד בתקן הזה....

Kiru

New member
רבנים חרדים

אין שום סיבה שהם יתגייסו לצה"ל. עם כל הכבוד, לא כל העולם צבא.

פלסטיק

New member
אתה מכיר בי"ח צבאי בארץ?

אני מכיר רק בתי חולים אזרחיים חייל שנפצע בצפון מופנה לצפת (רבקה זיו) או רמבם ירושלים הולך להדסה בדרום ליוספטל ובכולם יבוא אותו רופא או אחות אם תהיה אזרח או חייל ויטפלו בך באותה צורה. אז אתה יכול להמתין בתור חייל או בתור אזרח בדיוק באותה צורה חוץ מזה הגענו לאותה בעיה כמו עם הכשרות, אני לא אפתור לך בעיה הלכתית, הרבנים יפתרו אותה ואיך הרבנים יפתרו בעיות בצה"ל אם הם לא יהיו שם? בצה"ל רב מקבל דרגת קצין ואם הוא רואה חייל שמזלזל הוא יכול להכנס בו. אני מציע לתת סמכות משמעתית לרבנים חרדים בתוך צה"ל ואתה מתנגד? זה לא קצת עולם הפוך?

למעלה