לפלסטיק: לגבי הפטור לחרדים בהלכה...

lala897

New member
יותר מזה

לכן כתוב "עשה לך רב" חייבים רב שידריך אותך וילמד את השיטה.

vizini

New member
מצחיק

התורה לא מספיק ברורה, אז יש תורה שבע"פ שמסבירה את התורה. בשלב מסויים כתבו את התורה שבע"פ הזאת (המשנה), אבל היא לא ברורה אז יש תורה שבע"פ שמסבירה אותה (הגמרא). בשלב מסויים כתבו גם אותה, אבל גם היא לא ברורה אז יש תורה שבע"פ שמסבירה אותה... אתם לא יודעים לכתוב שום דבר כמו שצריך?

tamarhp

New member
סתם חשבתי

שכדאי שתקרא... על כמה חמור להגיד לשון הרע..

masorti

New member
לגבי מקורות בגמרא וברמב"ם...

לידיעתך, אני מעולם לא למדתי בישיבה. לכן, אם אתה מדבר על מקור ב"דיני גירושין" זה לא אומר לי כלום. אתה צריך להביא ביבליוגרפיה מדויקת כולל מס' הסעיף, כדי שאוכל לקרוא את החומר. ואין שום צורך לחפש בספרים. נעשה לנו נס ויש מכשיר פלאים ושמו אינטערנעט, ושם יש אתר שקרוי "סנונית". ובאתר זה יש אפשרות לקרוא ולהציג לאחרים את כל הגמרא וגם את "מורה נבוכים" של הרמב"ם. אז אם יש לך מקור הלכתי, פשוט תיכנס לאתר של סנונית ותביא לינק לעמוד הרלוונטי. כמו שראית, כך בדיוק עשיתי לגבי הציטוט מהרמב"ם על דיני הלויים.

פלסטיק

New member
צריך להחליט

אם צריך להביא מקורות מדוייקים יתכבדו ויביאו אותם כלל חברי הפורום ללא הבדל דת צבע גיל ומין אם לא אז לא וגם אני הבאתי את הציטוטים מהרמב"ם בדיוק מאותו מקור רק שאין משהו דומה לגבי החפץ חיים. גם לי כמישהו שמעולם לא למד בישיבה זה קשה. בקיצור לא יכול להיות שמישהו יבקש פטור על סמך מין או גיל אבל ידרוש ממני להביא מקורות

למעלה