לפלסטיק: לגבי הפטור לחרדים בהלכה...

lala897

New member
אתה מתכוון שיש לי מצוקה אמיתית

עם הח"ח ? חחח לא. אין לי. למהלפי הח"ח מותר(רצוי???) לעשות לך דברים רעים? אני שמחה בשבילך שיש לך דיון פורה ושזה עוזר לך.

פלסטיק

New member
לא לקחת הכל כל כך אישית

אני דיברתי על חרדים שאני פגשתי והתנגשות של כתבים עם המציאות. הם מנסים למצוא פתרונות דחוקים אבל הפתרונות ממש לא מספקים למשל אם תקראי את הח"ח להלכות לשון הרע אני נמצא במצב רע מאוד. אז בא מישהו ואומר "תינוק שנשבה" למרות של מי שיודע עברית ברור לו שאני לא כזה (ורוב הלא מאמינים בארץ כך). פתרון דחוק ובלתי מספק מצאו לנו. רוצה עוד דוגמאות שאינן דוקא מהח"ח? אני לא חושב שאת חמת מלאה צואה ודם. את חושבת כך עלייך? אני לא חושב שאת צריכה להיות סגורה בבית ולצאת רק פעם בחודש. את חושבת כך? מבינה את הכוון הכללי?

מתנדב

New member
פלסטיק, למה אתה נמצא במצב רע?

לפי מה שהחפץ חיים כותב בהלכות לשון הרע? אני חושב שמסורתי הסביר לך את זה טוב, יש אנשים ואני לא אומר דווקא עליך, אבל ישנם כאלו שמסבירים את התנ"ך ואת ספרי המוסר, בכוון אחר, ובסילופים שונים, ואנשים שלא מבינים, מקבלים את הסילופים והטיעונים, של אותם אלו שמנסים להסביר את זה בצורה אחרת, מה שאני חושב שאם אתה באמת רוצה לדעת ולהבין, כדאי מאוד שתשאל אותנו כאן, אנשים דתיים וחרדים שיסבירו לך, ותקבל את התשובות האמיתיות... ולגבי הדיונים שלך בפורום, אני אישית מעריך אותך מאוד, ויש לך דיונים טובים שממש כיף להתדיין אתך, אך כדאי מאוד לשאול דברים לא ברורים, ולא להציג אותם כעובדות על סמך הסברים של אנשים אחרים...

lala897

New member
אתה לא צריך לקחת אישית.

אני לא יודעת למה אתה מתכוון. תסביר לי יותר מפורט על מה אתה מדבר עם מקורות ואני יוכל לענות לך לענין, טוב?

tamarhp

New member
בקשר לח"ח

על מה בדיוק אתה מדבר? אם אתה מדבר על "רשעים" - אז חילונים כיום נחשבים בחזקת תינוקות שנשבו. רובם.

tamarhp

New member
לא

כתבתי שאינ לא יודעת. אשמח אם תגיד לי מה הוא אמר, אבל אני מזהירה אותך מראש שיש דברים שצריך לפרש בצורה אחרת. כמו הדוגמה שהבאתי מקודם - מה שהיה נקרא פעם "רשעים", אנשים שכופרים בתורה, לא נחשבים "רשעים" בימנו אלא "תינוקות שנשבו". אז יש דברים שהשתנו מתקופה לתקופה, אני מזהירה אותך מראש.

פלסטיק

New member
מסורתי בחור נחמד, דוקא ניסה להזהיר

אותך מכניסה לתחומים בהם את עשויה להפסיד (כמו להביא חומר ממוחזר של מחבתים שכבר הופרך) אז למה לך להכנס לשני נושאים בעייתיים: 1. אם אני אומר לך שאני יודע מה ח"ח אמר כנראה שאני יודע על מה אני מדבר. 2. האם את אומרת שמישהו החליט לסתור את דברי החפץ חיים? ואם כן, מי? אם את רוצה נוכל להמשיך בזה, אבל אני באמת מציע לך שלא.

tamarhp

New member
מותר לדעת

במה מדובר? אולי מישהו מתנדב להביא לכאן את דברי הח"ח?

vizini

New member
הח"ח דיבר על אפיקורוס.

מה דינו, וכו'. הבעיה היא שהוא גם הגדיר במדוייק מי הוא אפיקורוס. לפי ההגדרה הזו, כל החילוניים הם אפיקורוסים. אפילו מסורתי...

פלסטיק

New member
שויין, את ביקשת את זה

אז נתחיל ב"מי הוא אפיקורס" לדעת החפץ חיים: "ואפיקורוס נקרא הכופר בתורה ובנבואה מישראל בין בתורה שבכתב ובין בתורה שבעל-פה, ואפילו הוא אומר כל התורה מן השמים חוץ מפסוק אחד, או קל וחומר אחד, או גזרה שוה אחת, או דיקדוק אחד, גם הוא בכלל הזה" יענו בעצם כמעט כל החילונים למעט חסרי דעת בלתי שפויים ודומים. ומה מצווה החפץ חיים שיש לעשות לגבי אפיקורס? "אבל אותם האנשים שמכירם שיש בהם אפיקורסות מצוה לגנותם ולבזותם, בין שבפניהם ובין שלא בפניהם" וכן הוא גם ממשיך: "בכל מה שהוא רואה עליהם או ששומע עליהם דיכתיב: "לא תונו איש את עמיתו",ו"לא תלך רכיל בעמיך" והם אינם בכלל זה" בקיצור: מצוה לגנותם ולבזותם (את החילונים)

מתנדב

New member
פלסטיק, במצב של היום כל הרבנים

אומרים שהחילונים נקראים תינוקות שנשבו, ומהו ההגדרה של תינוקות שנשבו? אדם שלא לימדו אותו והוא לא יודע, וכשהוא חוטא או מחלל שבת וכו', הוא לא עושה את זה מתוך להכעיס, פשוט לא לימדו אותו שזה אסור, ולא הסבירו לו את חומרת העבירה, ואני מציע לך אפילו לשאול כל רב, (ואם אתה רוצה אתה יכול אפילו לשאול בעילום שם באתר של מורשת את הרבנים שם), ואתה תראה שלפי כל הרבנים הן אשכנזים וספרדים ותימנים, כולם יענו לך פה אחד שזה נקרא תינוקות שנשבו, ויש הבדל בין אחד שכופר לאחד שלא יודע ולא מבין ולא הסבירו לו בחיים... לכן אין שום מצווה לבזות אותכם ולגנות אותכם, ההפך צריך לאהוב כל יהודי ויהודי, גם שאתה חילוני ודעותיך שונות, צריך לאהוב...

vizini

New member
כלומר, כל הרבנים טוענים שהחפץ חיים

טועה? אתה יכול להביא רב שמאשר את זה?

tamarhp

New member
החפץ חיים לא טועה

הוא מדבר על אנשים שכופרים להכעיס. כלומר - גדלו בסביבה שכולה שומרת מצוות והחליטו לכפור בתורה ולהתפקר. מדובר על התקופה שלפני "ההשכלה", בה לא היו "חילונים" ו"דתיים" אלא יהודים וגויים. היו בודדים שהתנצרו או התפקרו, ועליהם מדובר - על אפיקורסים ומומרים.

vizini

New member
אז קודם כל צימצמת את הגדרת

האפיקורוס רק לחוזרים בשאלה... גם זה לא ממש טוב, אבל הפרשנות שלך לא מסתדרת עם הדברים המפורשים של החפץ חיים. דברי החפץ חיים ברורים: כל מי שטוען שחלק כלשהו מהתורה או מהתורה שבע"פ אינו "מן השמיים" הוא אפיקורוס. אין שם התניות נוספות. אז אחת מן השתים - או שהחפץ חיים טעה, לכך צריך לקבל אישור ממקור מוסמך (לפחות רב...) או שאת טועה...

א ו ר בת

New member
למה רק חוזרים בשאלה ?

מה עם רפורמים ? ומכל מקום - מסתבר שחרדים רבים, למעשה רוב החרדים שנתקלתי בהם ברשת, סבורים שגם אני - שאינני רפורמית ואינני חוזרת בשאלה - נכללת בתוך אלו שאיסור לשון הרע אינו חל עליהם. יש שטענו גם שהרב עובדיה יוסף קבע שבארץ ישראל של ימינו גם החילונים אינם בגדר תינוקות שנשבו.

מתנדב

New member
vizini, אני ביררתי את זה אצל רבנים.

וכולם אמרו לי שבדור של היום החילונים הם נקראים תינוקות שנשבו... ואתה יכול גם לברר אצל הרבנים...

למעלה