לפני שג'קו קורא למדינה 'זונה'...

raynp

New member
רנה6

התבלבלת ביני לבין אדם (שהוא באמת עלוב נפש) ולכן אני מבין את כעסך... אילו הייתי רוצה לפגוע בג'קו הייתי עושה זאת בפורום יותר גדול בכדי שכמה שיותר אנשים יראו ולא מול אדם יחיד. אבל זה הדבר האחרון שאני רוצה לעשות, אני לא סתם נמצא כאן.

רנה6

New member
אלוהים...

כשאני פוגעת סתם כך באנשים, יכולה לא לישון לילה שלם. אני שוב מתנצלת....

רנה6

New member
יאנה...

אם טועה, מבקשת סליחה ענקית....על כל פנים, לא מוצאת טעם לשוב ולטחון את ג'קו...חושבת שיש מספיק רפש במדינה שלנו לדון ברוע מעלליהם...

kapit5

New member
רנה-יש לך טעות יקירתי

את מישהו אחר.ואין לנו שום בעיה לדון בעניין הזה.

רנה6

New member
אוקיי...

אם טעיתי, כבר ביקשתי סליחה...התנצלתי לא פעם.. בכ"ז אני כבר לא בת שש עשרה וחצי והזיכרון הוא לא משהו משהו....יתכן והשתבשה מעט דעתי מאחר ומאסתי מהדיונים שהם כמו קמח טחון לטעמי ,לגבי מה תרם, מי תרם, מי זונה, מי מוצצת. ואלוהים, אם אחרי כל מה שקורה כאן במדינה היפיופה שלנו ונמאס כבר לחזור ( ראו, עיתונים!...פתחו טלויזיה!...צאו לרחובות!)..נכנס כאן מישהו בדמות טרול לחלקת האלוהים הפרטית שלנו ומציג את ג'קו כמישהו שכל מה שיש להגיד עליו שלא תרם למדינה והיא תרמה לו והיא בכלל לא זונה ולא מוצצת ולא יונקת ולא.. ( לא חשוב:))...טוב, זה כבר עובר את גבול הטעם הטוב ...מעט מטריף את דעתי...ואני הולכת לישון.

Nova5

New member
היי, גם לך ריינפ!

שו טרול? מה טרול? אני אישית מחייכת כל פעם שאתה מופיע. פעם אחרונה שקפצת בכיף דיסקסנו איתך על ""פורנו " של ג'קו, איזה צחוקים היו אז!...אמרת שאנחנו כאן קרועות...וצחקת עד שמחקת אות "ח" במקלדת. אז ככה נעלמים?! כמעט חודשיים?! קודם כל, רוצה להודות לך על נושא - לא מזמן אמרתי שחסר לנו עדיין ניתוח מעמיק של "מדינה זונה", אנחנו כמו תקשורת שלנו מתמקדים בפזמון בלי להיכנס לפרטים. אז בלי לדעת, ריין, טלפתיית נשמה, (כנראה, מי שנכנס לפורום, אפילו לעיתים רחוקות נדבק בתכונה המבורכת הזאת), נתת לנו נושא לתפארת מדינת ישראל, תרתי משמע. הייתי אומרת, אם , נגיד ג'קו, היה רוצה לברר מה דעתנו על סוגיה זו או אחרת, הוא כנראה היה פותח כמוך: "היי לכולכם..." ושואל: "מה יש לו נגד המדינה?". נתחיל מכך שאתה בעצמך השתמשת בביטוי לא פחות קשה: "אני לא בדיוק מתגאה במדינה שלי" , אתה יודע בעניי זה נשמע לא מעודד, כי אפשר לקרוא למדינה בשמות, אבל עדיין להיות גאה בא . זאת לא עקיצה - סתם שאלה למחשבה. אכן אפשר גם להבין אותך - אחרי ש"קראת עיתונים וצפית בחדשות ועצוב לך שככה מדינת ישראל מתנהלת" -זה בדיוק העניין. אז למה לך מותר, ולאחר לא? אגב , לידיעתך - פורום שלנו נקרא בתדירות הרבה יותר גבוהה משידורי של שירי ג'מוס כולל "מדינה זונה" , אבל מה בעצם איכפת לך? בכל עיתון כל יום אפשר למצוא ביטויים הרבה יותר קשים. אבל נחזור לעניינינו - מה יש לג'קו? בדיוק אותו הדבר שיש לך, לי או לכל אחד אחר. נתחיל מכך שהציטוט על המדינה לא בא מכתבה או נאום, אלא משיר, שנכתב אגב לפני 4 שנים לערך. בספרות נהוג להבדיל בין היצירה ובין האמירה של היוצר. ולא נשכך את הז'אנר של השיר – היפ- הופ/ראפ. כידוע לא חסרים בז'אנר ביטויים גסים וא- פוליטיים. שיר, כמו כל יצירה, כדאי לשמוע מהתחלה עד הסוף, ולא לצטט ממנו מה שנוח שכותב. אז הנה עוד ציטוט מהשיר: והשמש מעל מסתירה ת'חלל והבית שלי בוער... שמעתי אותו בתחילת כאוגוסט, בשיא המלחמה וחשבתי שהוא נכתב בימים האלו. כאחת שכל המלחמה יחד עם משפחתי נשארתי בחיפה, לא עזבתי, הייתי יכולה לחתום תחת לכל שורה של השיר האמיץ הזה. ואם כבר לצטט אז עד הסוף...אחרי השורה "מדינה זונה", בא המשך שאף אחד משום מה לא שם לב עליו: וגם אני זונה , גם אני מוצצת... המסמלת אחריות מלאה של היוצר כלפי מה שקורה סביבו, ודאי במובן מטפורי. אחרי המלחמה עברה חצי שנה, ואיפה לקיחת האחריות של הצמרת המדינית שלנו? אז מי כאן זונה? מסתובב מסתכל על דברים שהיו נאמרו כבר והכל לא היה כן, היה נעלם ונגמר כבר... ועכשיו לתמיכה של המדינה - "הוא שכח שאחרי האובדן הנורא של אביו אותה מדינה 'זונה ומוצצת' תמכה בו ובאימו". סליחה??!! בקשר לתמיכה כספית. כל אחד מאיתנו משלם מסי ביטוח לאומי בידוק למקרים כאילו. זאת לא תמיכה ולא תרומה. אלא זכות בסיסית של אלמנה ויתום לקבל דמי ביטוח ואין כאן שום טוב לב מצד המדינה. דוגמא פשוטה - אתה משלם ביטוח רכב, עברה שנה, לא קרה כלום? ב"ה, אבל הלכו לך 3000 ש"ח. ואם יקרה משהו - אתה תקבל ביטוח מחברה. אותו הדבר ביטוח לאומי. אתה משלם כל חודש ומצפה לפיצוי במקרה הטרגי. ככל שידוע לי אימא של ג'קו עבדה כל החיים וממשיכה לעבוד עכשיו.. ג'קו עצמו "פירפר 5 עבודות " לפני כוכב, אז אין פה שום טובות מיותרות. לא נשכך גם שג'קו לא סיום בצפר - כישלון מובהק של מערכת החינוך, שכחלק ממנה אני מוכנה לקחת אחריות
"מדינה מוצצת וזונה היא זו שהוציאה אותו מאותה אנונימיות שממנה הוא כך כך סלד". טיעון אינו נכון לחלוטין. מאנונימיות הוציאה אותו חברת טדי/קשת/סלקום וכו' - גופים פרטיים , שמשלמים מיסים, אני מקווה
, אבל בגדול מה שהוציא אותו מאנונימיות - זה רק הכישרון ואהבת המצביעים - עניין לא כל כך קשור למוסדות המדיניים שלנו. ועל שיר באופן כללי - זה לא שיר הכי אהוב עליי בדיסק ראשון של ג'מוס. אבל רוצה לציין שלמרות הפקה חצי מחתרתית, יש שם עיבודים מוסיקליים מעניינים, משעשעים ואפילו סמליים, כמו למשל, ניגודים בין מוזיקה אלקטרונית עכשווית וחיקוי אלקטרוני של צלילים דומים "לגרמושקה" רוסית של שירים מתקופת קום המדינה - בפזמון. שלא נדבר על טקסט חזק וקולע.

livi4

New member
חחחחח נובה לא ראיתי את התגובה שלך

כי את שלי כתבתי בהמשכים....בגלל הבנות! בכל אופן אהבתי !

raynp

New member
סוף סוף

משיהי נותנת לי כאן הסבר (למרות שאני חולק כל כמה) מבלי טיפת התנשאות ואיומים לחסום אותי... תודה לך NOVA יקרה, כיף לדון איתך על נושאים!!!

רנה6

New member
רייפ או לא יודעת מה...

יאנוצקה הינה בחורה חכמה מעין כמוה וברור שתקבל ממנה טיעונים הגיוניים...מה גם שהיא רגישה מאוד, ובטוחה שאחרי הנאום הארוך שהביאה כאן ובגדול, נשארת מעט פעור פה....

raynp

New member
רנה6 או לא יודע מה...

לא נשארתי כלל פעור פה... טוב, אולי קצת מפני שהיא היחידה שלא ישר תקפה אותי על שהעזתי שבקר את כבוד ג'קו אייזנברג. אמרתי את דבריי הקשבתי לדבריה, עם חלק הסכמתי ועם חלק לא... אני את שלי אמרתי.

lala8224

New member
נובה, אני מעריצה את אומנות הכתיבה

שלך. אם רק הייתי מצליחה לדבר ולהסביר את הנ"ל לאחרים כמו שאת כותבת, הייתי נוחלת קצת יותר נצחונות מהפסדים בתחום...

shongold

New member
היי נובה באתי מהעבודה עשיתי

כמה דברים פעוטים בבית, 'קפצתי למחשב' ומה רואות עיני. כתבתי את אשר כתבתי. נסעתי לקנות סלון חדש חזרתי ואני רואה ניתוח מלא של השיר הנוקב של ג'אמוס, וגם לי ניתנה הבהרה נוספת ועל כך אני מודה לך, כל מילה היא אמירה מחודדת יצירתית וגם בוטה כמו שצריך להיות, ולדעתי אפילו לא מספיק - לנוכח המצב הקיים, אבל אני סולחת...נכתב לפני 4 שנים. גם אז לא לקקנו דבש...אבל היום אנו מלקקקים את פצענו שעדין מדממים!

Nova5

New member
שון, תודה קודם כל לך

כי דיון שלך בנושא "מדינה זונה" גרם לרייינפ להרים נושא דיי חשוב בפורום. ודיון כאן לא יהיה שלום ללא איזכור של ביטוי קולע של שיר מאותו שרשור - " ג'קו אייזנברג בעיני הוא כמו נביא אמת וזעם" , ופיתוח מבריק שלך -" ג'קו - כנביא זעם - אפילו שהוא עצמו לא היה מודע לכך, ואולי גם עד עצם היום הזה." והכי חשוב - תתחדשי עם סלון החדש!
, פרטים - באקוסטי

למעלה